mooh 22.07.05, 10:11 Poradżcie, proszę, który biustonosz kupić, a którego w żadnym wypadku nie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jolakl Re: biustonosz dla karmiącej 22.07.05, 11:23 Ja uzywałam Naturane i byłam zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
tygisek Re: biustonosz dla karmiącej 22.07.05, 14:15 ja uzywalam triumpha i rowniez bylam bardzo zadowolona, doskonale podtrzymywaly moje piersi, troche sie zmechacily, ale swoje zadanie spelnily Odpowiedz Link Zgłoś
gochna13 Re: biustonosz dla karmiącej 22.07.05, 14:27 Kup bawełniane i takie które nie uwierają (bez fiszbinek). Ja w biustonoszach dla karmiących czułam się jak w namiotach...mało kobieco.I jeszcze te wkładki.... Do łóżka z mężem szłam z koszulce!!! Więc kiedy tylko cycki przestały tak mocno przepełniać się mlekiem (po 2 miesiącach) z największą przyjemnością kupiłam sobie koronkowe staniczki, a te bawełniane poszły do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: biustonosz dla karmiącej 22.07.05, 22:21 Polecam Triumph (wygodny, dobrze podtrzymuje piersi) i Mothercare (grubszy, jakby bardziej wycięty od Triumpha, więc nadaje się do dluższych, a wąskich dekoltów). Miałam też polskiej firmy (nie pamiętam nazwy), kupiony na www.biust.pl - tani, ale kiepski, jakoś się porozciągał, nie lubię go. Acha, Triumphy są chyba tylko białe, a Mothercare sa też czarne. aga Odpowiedz Link Zgłoś
krabe Re: biustonosz dla karmiącej 23.07.05, 10:31 ja używałam mizeta, wolałam kupić więcej niedrogich i miec na zmaine. ale też ich nienawidziłam, bo wszystkie biustonosze do karmienia nie są kobiece. są wstretne. dalej karmię piersią ale wróciłam już do normalnych fiszbinowych biustonoszy sprzed ciąży a na tamte nie moge patrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
youngeva Re: biustonosz dla karmiącej 24.07.05, 09:11 najlepsze staniki ma Anita, drogie, ale sa po prostu doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
pakanoak Re: biustonosz dla karmiącej 24.07.05, 16:03 Biustonosze bawełniane, "BS58" Gai i "Amam" Mitexa, mają taką zaletę, że są tanie. Niestety wyglądają bardzo aseksulnie i szybko się defasonują. "Mama" Mizeta również jest tani, nie defasonuje się tak szybko, bo jest z domieszką poliestru i dodatkowo ma tę zaletę, że ma bezszwową miseczkę, chociaż jeśli się używa wkładek laktacyjnych, to nie robi to wielkiej różnicy. Natomiast spotkalam się z opinią, że nie podtrzyma dużych piersi. Lepszy jakościowo jest biustonosz "Mami-bo" z firmy Benefit, ale rozmiarówka kończy się na D. Z polskich biustonoszy najlepsze wydają mi się biustonosze z firmy Alles - bezszwowy, antybakteryjny Mama II i koronkowy z fiszbinami Mama New. Przy fiszbinach trzeba tylko pamiętać, żeby nie kupić za małej miseczki, żeby fiszbina nie uciskała kanalikow mlecznych. Zdjęcia wszystkich wymienionych przeze mnie biustonoszy znajdziecie tutaj: szafamamy.pl/index.php?m=dir&id_dir=2846 oraz tutaj: www.bielizna-benefit.pl/ Nie testowałam Anity, która podobno jest rewelacyjna, a także Triumpha. W przypadku tego ostatniego spotkalam się ze sprzecznymi opiniami. Niektore dziewczyny bardzo sobie chwalą, a niektórym w ogóle się nie sprawdził. Pozdrawiam Paka Odpowiedz Link Zgłoś
pakanoak Re: biustonosz dla karmiącej 09.08.05, 23:04 pakanoak napisała: > Zdjęcia wszystkich wymienionych przeze mnie biustonoszy znajdziecie tutaj: > szafamamy.pl/index.php?m=dir&id_dir=2846 > oraz tutaj: www.bielizna-benefit.pl/ Podany przeze mnie link nie działa. Teraz jest taki: www.szafamamy.pl/index.php?m=Main&f=Directory&id_dir=7 Odpowiedz Link Zgłoś
muress Re: biustonosz dla karmiącej 25.07.05, 15:24 teraz uzywam Anity - po prostu super (zwlaszcza przy moich obecnych 85 C-D :- )))) i w dodatku da sie na te biustonosze patrzec bez obrzydzenia. A na noc polecam biustonosze do spania z mothercare. Triumpha uzywalam przy pierwszym dziecku i nie bardzo go lubilam, moim zdaniem do Anity ma sie nijak. Niestety, te Anity drogie bestie sa (ale skoro mam zamiar karmic rok, to kurcze wole juz zainwestowac w cos dobrego i wygodnego niz w byle co) Odpowiedz Link Zgłoś
ola_kow Re: biustonosz dla karmiącej 25.07.05, 22:23 Polecam triumpha. Wygodny w noszeniu i łatwy w zapinaniu jedną reką. Naturana ma dość gruby materiał i gorzej się zapina. Niedawno kupiłam biustonosz Alles z fiszbinami. Bardzo ładnie wygląda i jak na razie wygodnie się nosi. Co ważne są- białe i czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
dorittak Re: biustonosz dla karmiącej 06.08.05, 16:50 Polecam biustonosze do karmienia firmy Alles. Są naprawdę świetne, ładnie wykonane (białe, czarne i kolorowe), nie są "aseksualne" Zapiecie do karmienia łatwo odpiąć i zapiać jedną ręką, dobrze podtrzymują powiększony i cięższu biust. Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: biustonosz dla karmiącej 26.08.05, 13:33 Drogie mamy od kilku dni przeglądam internet usiłując znaleźć sklepy sprzedające w warszawie biustonosze firmy Anita lub Alles ( ale nie internetowe). Jeżyło je kupić jeżeli któraś z mam może mi podpowiedzieć bedę wdzięczna. Z wcześniejszych watków wynika że można było je kupić na Mazowieckiej ale obecnie tego sklepu już nie ma, słyszałam też o sklepie przy Kasprzaka... Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: biustonosz dla karmiącej 27.08.05, 22:31 Biustonosze Anita widziałam (dość dawno temu) w sklepie Pępek Świata czy jakoś tak w Galerii Mokotów w Wawie. aga Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: biustonosz dla karmiącej 26.08.05, 13:41 wszystkie te staniki sa o kan d.. potluc, wcale w niczym nie pomagaja, nosilam zwykly stanik, z fiszbinami, dobrze trzymajacy ten wielki ciezar, jak przychodzil czas to poprostu podnosilam miseczke i juz, trawalo to ulamek sekundy, i nie bylo zadnych kombinacji jedna reka zeby cos poodpinac czy poprzypinac, poza tym mysle ze biust sie niszczy w takim byle czym, a mnie akurat zalezy na moich "miskach" . nic nie stracily na urodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pakanoak Re: biustonosz dla karmiącej 26.08.05, 13:53 Izia, ale przy dużych miseczkach, to przy ciągłym podnoszeniu biustonosz się defasonuje i rozciąga. Ja osobiście nie lubiłam ani podnosić biustonosza, ani zsuwać miseczki na bok (jeśli wiesz o co mi chodzi). Myślę, że jak się kupi biustonosz dobrej jakości (np. wspominany wyżej Mama New firmy Alles), to biust jest dobrze podtrzymany. Szkoda tylko, że nie ma misek większych niż E. Poza tym jak się kupi biustonosz z dobrym zapięciem, to odpinanie i zapinanie jedną ręką jest bardzo szybkie i wygodne. Zapięcia typu ClicClac ja też nie lubię, bo nie umiem go zapiąć trzymając dziecko na kolanach, ale to drugie zapięcie QuickClic, takie jak w biustonoszach firmy Anita, jest świetne i wygodne: www.szafamamy.pl/index.php?m=Main&f=Main&id_content=8 Paka Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: biustonosz dla karmiącej 26.08.05, 20:05 nie uzywałam do tej pory biustonoszów do karmienia ale na tym forum naczytałam sie tyle dobrego o biustonoszach Anita i Alles że chciałabym sobie taki zakupić. Nie wyobrażam sobie zakupu przez internet bez mierzenia ( z resztą wszystkie linki juz chyba były podne w innych watkach) najchętniej kupiłabym w sklepie po przymierzeniu, jeżeli któras mama wie gdzie to moge uczynić bede wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: biustonosz dla karmiącej 26.08.05, 21:23 hej pomme ty zdaje sie mieszkasz niedaleko mnie, ja mieszkam w pruszkowie i na ulicy Kosciuszki w pruszkowie w sklepie z bielizna sa biustonosze firmy alles kosztuja okolo 60 zl, takze sa w normalnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: biustonosz dla karmiącej 26.08.05, 21:50 Kaliaa wielkie dzieki, jutro tam pojadę bardzo bardzo dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: biustonosz dla karmiącej 26.08.05, 22:17 spoko, to jest praie przy samej poczcie na kosciuszki niedaleko mcdonalda Odpowiedz Link Zgłoś
baziaczek Re: biustonosz dla karmiącej 26.08.05, 22:51 Wszystkie biustonosze miałam z Allesa: biały bezszwowy mama (fajny na pierwsze dni ale z ulgą przerzuciłam sie na fiszbinowe), biały koronkowy z fiszbinami (dobrze trzyma, biust sie nie rozjeżdza, ale miał zapięcie trochę trudne w obsłudze), po 9 miesiącach nadal karmie, wiec dokupiłam czarny i okazało się, że Alles robi czarne Mama New z zapięciem QuickClic. I ten musze przyznać to REWELACJA. Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: biustonosz dla karmiącej 27.08.05, 15:17 Kaliaa wielkie dzieki za pomoc. Jestem szczęśliwą posiadaczką biustonosza Mama NewII ( biały) mierzyłam tez ten koronkowy na fiszbinach i na pewno sobie go zakupie ale już po porodzie. Obsługa supermiła, co dodatkowo wprawiło mnie w super nastrój. Szkoda tylko,że Pani nie ma czarnych ( twierdziła,że Alles nie ma a w szafiemamy są), pewnie jej dysrybutor nie sprowadza... nieważne. wiem gdzie można kupić i jestem zadowolona. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: biustonosz dla karmiącej 27.08.05, 16:10 To sie ciesze ze moglam pomoc ja od lat kupuje u tej pani staniki i tez sie zadiwilam oststnio, ze ma wlasnie allesa i na dodoatek w takiej dobrej cenie. Ja tez mierzylam ten nten koronkowy na fiszbinach, ale byl za maly . Mysle ze jakbysmy ja poprosily o czarne to pewnie by zrobila wywyiad i zamowila. No nic ciesze sie ze jestes zadowolona Acha chyba jest jeszcze cos co nas laczy ta sama doktor prowadzaca dr mazur Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: biustonosz dla karmiącej 28.08.05, 23:47 Kaliaa poważnie??? pewnie chodzisz do niej w Pruszkowie? Ja w warszawie bo to koło mojej pracy, własnie we wtorek i de do niej i do Makowskiego. A za te staniki dzieki, poczułam ulge. Rozmawaiałm z pania tez o biustonoszach Anita-powiedziała że zrobi wywiad. fajna babka Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: biustonosz dla karmiącej 29.08.05, 21:00 Powaznie, powaznie rzeczywiscie chodze do niej w pruszkowie, ja mam teraz wizyty co 10 dni i teraz ide do niej 2 wrzesnia. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: biustonosz dla karmiącej 27.08.05, 06:44 ja używałam Canpolu i byłam b. zadowolona (koło 40zł w supermarketach). Odpowiedz Link Zgłoś
atk2001 Re: biustonosz dla karmiącej 27.08.05, 17:26 śliczny ten biustonosz Mama New / Alles. Tylko zastanawiam się nad tymi fiszbinami - tyle się nasłuchałam, że staniki dla karmiących nie powinny mieć fiszbin... No i masz babo placek. A. Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: biustonosz dla karmiącej 28.08.05, 23:45 Na początku podobno nie powinny ale później ja sobie nie odmówię Odpowiedz Link Zgłoś
maggie2229 Re: biustonosz dla karmiącej 08.09.05, 08:47 Ja na podstawie opinii na forum-szukałam w łodzi staniczków Alles i nie mogłam znaleźć, Anita była w małym wyborze no i droga Triumph dla karmiącej juz nie tak ładny jak ten dla ciężarnej-ten akurat mam i sprawuje się super, bezszwowy, dobrze podtrzymuje biust (będę go uzywała i przy karmieniu podnosząc całą miseczkę) dlatego kupiłam staniczek Naturana biały w sliczne dorbne kwiatuszki - cały bawełnany - ale po przymiarce jeszcze wyglądał w miarę sexi... mam nadzieję, ze po praniu nie zmieni koloru ani fasonu i szukam nadal Alles; jesli jakaś lodzianka wie, gdzie one są poproszę Odpowiedz Link Zgłoś