ancillum1 11.04.05, 15:23 Jestem laikiem i to bardzo. I nie mogę liczyć na żadną pomoc techniczną w najbliższym czasie. Komp wypluł mi taką właśnie informację, że failure i to diskette, ale w środku nie ma dyskietki. Co radzicie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
amon-ra Re: kobieta zmaga się z boot failure- pomóżcie 11.04.05, 15:33 A kiedy tak się dzieje? Podczas włączania komputera? Zapewne należy przestawić kolejność napędów sprawdzanych w poszukiwaniu bootsectorów w BIOS-ie. PS. Przepraszam za slang ;) Link Zgłoś
user0001 Zidentyfikuj źródło problemów. 11.04.05, 15:40 1. Uruchamiając komputer wejdź do BIOS'u (<del> w trakcie "liczenia pamięci"). Tam znajdź opcje związane ze startem (boot) systemu. Sprawdź czy dysk twardy (hard disk) jest urządzeniem startowym, na którym jest miejscu (powinien być pierwszy, lub drugi po cdromie). W opcjach standardowych sprawdź czy jest włączone automatyczne wykrywanie dysków. 2. W chwilę po zliczeniu pamięci, pojawi się wykrywanie dysków, zobacz czy dyski zostały poprawnie wykryte. Jeżeli nie wykryje Twojego dysku, to problem może być z uszkodzonym dyskiem, lub obluzowanym kablem. 3. Jeżeli dysk wykrywa się, a nic nie startuje, to problem powinien leżeć w oprogramowaniu, pozostaje wystartowanie komputera z płyty instalacyjnej (cdrom ma być pierwszym urządzeniem startowym) i wybranie opcji naprawy systemu. Link Zgłoś
ancillum1 Re: kobieta zmaga się z boot failure- pomóżcie 11.04.05, 15:44 Dzięki za te rady. Sprawdzę za jakiś czas, czy dam radę wcielić je w życie. Pozdrawiam nieobojętnych na kobiece kłopoty:) Link Zgłoś