Dodaj do ulubionych

pytanie o nosidełko ze stelażem

04.08.05, 08:29
ciekawa jestem wazych opini na ten sposób podróżowania dziecka zamiast
wózkach w górach czy nad morzem mój krasnal ma właśnie 4 miesiące i we
wrześniu planujemy wyjazd nad morze i zastanawiamy się nad zakupem bo wydaje
suię praktyczniejsz dla wędrówek po lesie możecie polecić jakiej firmy
używałyście i czy się sprawdziły
Obserwuj wątek
    • aaga8 Re: pytanie o nosidełko ze stelażem 04.08.05, 08:45
      my mamy firmy Salewa i jest świetny
      dziecko musi już samodzielnie siedzieć, żeby takie podróżowanie było dla niego
      bezpieczne (tak mniej więcej od 6 miesiąca o ile dobrze pamiętam)
      no i nie dłużej niż około 1 godziny bez przerwy
      pozdrawiam
      • moonkaa Re: pytanie o nosidełko ze stelażem 04.08.05, 22:36
        mam pytanko-w jakim wieku jest Twój maluch? Czytałam trochę o tym nosidle i
        poważnie zastanawiam sie nad jego kupnem, martwi mnie tylko to, że siedzisko
        nie jest regulowane i czy mój dzieciaczek się w nim nie "utopi" i czy będzie mu
        wygodnie (jest dość drobnysmile
        pozdrawiam
    • moonkaa Re: pytanie o nosidełko ze stelażem 04.08.05, 11:14
      my właśnie takiego szukamy. Wyjeżdżamy pod koniec sierpnia w góry i nosidło
      będzie niezbędne. Mój Szymon jest trochę starszy -teraz ma 9,5 miesiąca.
      Rzeczywiście piszą, że dziecko musi dobrze siedzieć - ja spotkałam się z
      zaleceniami od 9 miesięcy, ale myślę, że to sprawa indywidualna (są dzieci,
      które w wieku pół roku już dobrze siedzą) Daj znać na co się zdecydowałaś, może
      inne mamusie jeszcze coś doradząsmile
    • gandzia4 Re: pytanie o nosidełko ze stelażem 04.08.05, 11:44
      Ja mam chico i jestem z niego bardzo zadowolona. Oskar korzystał z niego od 6
      miesiąca życia (wtedy samodzielnie zaczął siadać), a Weroniśka korzysta z niego
      od 8 miesiąca.
    • pomme Re: pytanie o nosidełko ze stelażem 04.08.05, 12:39
      Ja słyszałam że rewelacyjne są vaude i deutera. Sama jak bede kupowac to poza
      innymi aspektami zwróce uwagę na ciężar. A nosidełka takie sa baaardzo
      praktyczne nawet w mieście. Byłam przez 2 lata nianią we francji i praktcznie
      nie uzywałam nigdy wózka tylko nosidełko ( bobas miał 9-m-cy)
      • pomme Re: pytanie o nosidełko ze stelażem 04.08.05, 12:45
        wklejam link z wyczerpująca odpowiedzią jednej z mam:
        forum.bieszczady.info.pl/bieszczady1906-0-asc-6.html&sid=0942ab15ad3ea3e918f33066b7287f75
        • oleniek Re: pytanie o nosidełko ze stelażem 05.08.05, 07:48
          Cześć
          My mamy dwa nosidsła (dwoje dzieci o niewielkiej różnicy wieku smile)
          Pierwsze - Tolketna- to nosidło typu "hamaczek" (takiego samego typu jest
          chicco, alpinus i parę innych) no i byliśmy z niego zadowoleni ... do czasu jak
          kupiliśmy drugie. To drugie to Karrimor Delux. Udało nam się kupić używane za
          pół ceny, a niestety jest drogie, ale za to uważam, że JEST WARTE swej ceny!!!
          Nie ma nic lepszego. Dziecko w nim nie wisi, tylko siedzi na
          malutkiej "półeczce" Łatwo (super prosto) go do niego włożyć i wyłożyć
          (maksymalinie 20sekund- sprawdzałam), ubrać w czasie drogi, może służyć jako
          fotelik do nakarmienia, a dla mojego dwulatka (po odpięciu szelek, za które
          nosidło jest noszone) służy do oglądania telewizji (tylko proszę na mnie nie
          krzyczeć za tę telewizję smile.Sam do niego wchodzi i schodzi
          O tym jak wygodne jest to nosidło głosować powinien jednak mój dwulatek, który
          na widok Karrimora sam się do niego pcha, a do Tolketny, to już nie
          koniecznie. smile))
          Pozdrawiam Ola
          Aha , my mamy "sprzęt" bez daszków i uważam, je za zbędny wydatek, a koleżanka
          w górach daszkiem zawadzała o niższe gałęzie.
          • oleniek Re: pytanie o nosidełko ze stelażem 05.08.05, 07:55
            Dodam, że drugi synek (8 miesięcy) też, woli siedzieć na "półeczce", niż wisieć
            w hamaczku.
            • pomme Re: pytanie o nosidełko ze stelażem 05.08.05, 09:34
              Dzieki za wypowiedź. Bardzo cenne sa takie opiniesmile
              • pomme Re: pytanie o nosidełko ze stelażem 05.08.05, 09:47
                idąc za ciosem znalazłam co poniżej:

aak.pl/sklep/index.php?cPath=6&topSsid=d02fd7aea882e0fec3f4096bf6daa626
                i o samym nosidełku:
                www.aak.pl/mambo/index.php?option=com_content&task=view&id=21&Itemid=56&lang=pl
    • ania-d Uwagi o nosidle/sprzedam 10.08.05, 21:05
      Sama mam prawie nieużywane nosidło Deutera. Nieużywane, bo po zakupie zmieniły
      się plany i możliwości finansowe. W tej chwili nasza córcia już sama pokonuje
      ostępy. Szczerze polecam szczególnie na dłuższe trasy. Nosidło ma regulowane
      wysokość siedziska, odległość od pleców rodzica, cały system nośny. Jest w pełni
      profesjonale. Stanowczo odradzam na dłuższe, szczególnie górskie wędrówki lekkie
      nosidła, bo nie zapewniają dziecku odpowiedniego komfortu oraz przy upadku
      rodzica są niebezpieczne (przetestowałam lekkie Chicco na mopim starszym synku).
      Takie nosidła dla mam z Warszawy są dostępne w Decathlonie. Jeśli któraś z mam
      chce kupić używane bardzo krótko, w pełni prfesjonalne nosidło Deuter Comfort
      (wyższy model), to proszę o kontakt na ania-d@gazeta.pl. Ja w tej chwili swoje
      zamierzam sprzedać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka