Dodaj do ulubionych

mam pytanie do mam w sprawie wózka!

08.11.05, 20:51
Witam serdecznie wszyskie mamy! Jestem w 20 t.c i zaczynam się zastanawiać
nad wózkiem dla mojego maleństwa! Chciałabym by wózek miał gondolę, fotelik
do samochodu i jednoczesnie był spacerówką! Czy mogłybyscie doradzić jaki
model zasługuje na uwagę! Jeśli chodzi o cenę to jestem w stanie zapłacić do
1500 zł! Dziękuję z gory za pomoc!
Obserwuj wątek
    • kalina_p inglesina magnum n/t 08.11.05, 20:52

• unia78 Re: mam pytanie do mam w sprawie wózka! 08.11.05, 21:01
      Ja poleciłabym polski wózek mikado, model dino. Jest gondola, jest spacerówka.
      Nie ma fotelika, ale pasuje maxi-cosi. Wózek w maju kosztował 600zł, fotelik,
      to zależy od modelu, 500, adapter ok 50, bo nie pamiętam dokładnie. Wychodzi ok
      1200 - droższa wersja, bo fotelik lepszy.
      Pozdrawiam - Paulina
    • gandzia4 Re: mam pytanie do mam w sprawie wózka! 08.11.05, 21:15
      Roan Maritta, można dokupić adapter i fotelik
    • majca1 Re: mam pytanie do mam w sprawie wózka! 08.11.05, 21:24
      My mamy implasta drivera 4xl - gondola i spacerówka - nowe ok. 1400 zł do tego
      pasuje fotelik boboline easybob maxi ok. 370 zł i adaptery ok. 50 zł. Ale można
      kupic używany dużo taniej. My taki kupiliśmy i jak dotąd bez zastrzezeń.
    • wielkanocnababa Re: mam pytanie do mam w sprawie wózka! 08.11.05, 21:43
      Ja polecam Implast Driver 3XL. Dla mnie rewelacja, super się prowadzi, cena
      przystępna, polski odpowiednik zagranicznych marek.
    • jadrom Re: mam pytanie do mam w sprawie wózka! 08.11.05, 21:56
      Cześć,
      Nie chcę rozpoczynać podobnego wątku, a mam pytanie w sprawie kół od wózka.
      Ponoć koła pompowane często pękają i są wieczne "schody" z ich naprawą. Czy to
      prawda. Jestem w 36 tygodniu ciąży i przy kupnie wózka zastanawiam się nad
      kołami. Czy potwierdzacie, że koła pompowane tak często pękają, czy to tylko
      jakaś jedna pechowa mama dała mi takie błędne wytyczne? Z góry dziękuję za
      odpowiedź.
      Pozdrawiam
      • kontoani Re: mam pytanie do mam w sprawie wózka! 08.11.05, 22:36
        używamy pompowanych kół od 7 miesięcy i jak na razie są SUPER. Nie zamieniłabym
        ich na inne. Ale ucziwie nie wiem co z nimi stanie sie zimą na mrozie.
        • sylwiawm Re: mam pytanie do mam w sprawie wózka! 08.11.05, 22:50
          My mamy IMPLASTA Driver 4xl. Polecam. Rewelacja
          • agnes721 Re: mam pytanie do mam w sprawie wózka! 09.11.05, 21:34
            JA POLECAM DELTIM FOKUS, UŻYWAM GO 13 M. ZA 1200 ZŁ FOTELIK,GONDOLA, I
            SPACERÓWKA
      • igus_tryn Re: mam pytanie do mam w sprawie wózka! 09.11.05, 09:37
        jadrom napisała:

> Cześć,
        > Nie chcę rozpoczynać podobnego wątku, a mam pytanie w sprawie kół od wózka.
        > Ponoć koła pompowane często pękają i są wieczne "schody" z ich naprawą. Czy
        to
        > prawda. Jestem w 36 tygodniu ciąży i przy kupnie wózka zastanawiam się nad
        > kołami. Czy potwierdzacie, że koła pompowane tak często pękają, czy to tylko
        > jakaś jedna pechowa mama dała mi takie błędne wytyczne? Z góry dziękuję za
        > odpowiedź.
        > Pozdrawiam
        Ja mam pompowane koła juz 10 mies. i sa rewelacyjne, zjezdżam wózkiem po
        schodach z 1 piętra i jeszcze nic im się nie stało, a w zimie sprawują się tak
        samo jak i w lecie. Polecam. A co do zwykłych to bardzo szybko się wycierają.
      • gandzia4 w sprawie kół 09.11.05, 20:25
        Mam Roan Maritta, na pompowanych kołach, ten wózek jest kupiony już używany ma
        za soba 3 zimy i jedyne co robię przy kołach to czasem dopompuję lub naoliwię.
        Wiem od poprzedniej właścicielki, że te koła nie były wymieniane i też je tylko
        pompowała i oliwiła nic więcej. Poprzedni wózek miałam z dużymi plastikowymi
        kołami, szczególnie zima o wiele gorzej sie go prowadziło, ten na pompowanych
        idzie rewelacyjnie po najgorszych wertepach i dziecku nawet głowa mocno nie
        podskakujesmile)
    • madi1977 Re: mam pytanie do mam w sprawie wózka! 09.11.05, 09:35
      My równiez uzywamy IMPLASTA Driver 4xl. Polecam. Rewelacja tylko troche ciezki.
      Kola ma pompowane-zadnych zastrzezen!!!
      • joanna266 Re: mam pytanie do mam w sprawie wózka! 09.11.05, 10:35
        podpisuję się pod pochwałami implasta.ja mam drivera 3xl i juz pół roku
        sprawuje się super czyli tak samo jak wygląda.pozdrawiam.
    • katarynka001 Re: mam pytanie do mam w sprawie wózka! 09.11.05, 14:48
      Polecam Xlandera firmy Deltim. Modele z ub. roku sa sprzedawane w cenie ok 1300
      zł (ja dałam troche mniej) do tego trzeba dokupic nosidełko
    • moniawr76 Re: mam pytanie do mam w sprawie wózka! 09.11.05, 15:02
      Polecam Mikrusa Alu-Sprint, polski odpowiednik "Mutsy" - tylna oś skrętna.
      Możliwość zakupu także fotelika samochodowego. Na Allegro można kupić go za 960
      zł + adaptory i fotelik 270 zł. Mam ten wózek i sprawuje się b. dobrze.
      Nasz Skarbuś
      • kocianna Re: mam pytanie do mam w sprawie wózka! 09.11.05, 21:28
        Inglesina Magnum..
        Ale wszystko zależy od wielkości bagażnika i wysokości piętra, a także
        częstotliwości podróży. Mam Inglesinę od 10 miesięcy, i mimo iz mieści się do
        mojego bagażnika, autobus, którym się czasem poruszam, jest niskopodłogowy, a w
        moim bloku jest winda, mam już jej serdecznie dość! Wózek waży 15 kg (czyli nie
        tak dużo jak na wózek na pompowanych kołach), do tego 10 kg dziecka i szlag
        człowieka może trafić. Owszem, prowadzi się cudownie, po najgorszych wertepach,
        pod warunkiem, że Królewna życzy sobie w nim jeździć. Bo wózek pchany brzuchem i
        Krolewna na ramieniu już nie jest tak wesoły... Do taksówki i pociągu zwykle
        muszę zdejmować koła. Zdejmuje się je jednym ruchem, ale koła sa cztery i
        zakładać potem je znów trzeba. Pokonywanie przejść podziemnych i innych
        "udogodnień" wymaga pomocy rosłego mężczyzny. I tak dalej i tak dalej...

WYbrałabym typową parasolkę na dużych plastikowych kolkach z możliwością
        założenia gondoli i fotelika. Może używany Peg Perego Plico?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka