Dodaj do ulubionych

Do mam allegrowiczek

03.04.06, 12:11
Już po raz któryś z rzędu wystawiam ciuszki po moim synku na allegro i udało
mi się sprzedać zaledwie 1 ubranko!Jak Wy to robicie,że rzeczy się
sprzedają?Czy macie kogoś,kto podbija Wam ceny?Mam
świetne,rzeczy,niedrogie,firmówki i klapa..Chyba zrezygnuję..A może macie rady
dla niedoświadczonych?Ciekawe,czy ktos mi odpowie,przecież jestem potencjalną
konkurencją,hihhiih..Pozdrawiam,liczę,że jednak dużo tu życzliwych mamusiek..
Obserwuj wątek
    • mamaemmy Re: Do mam allegrowiczek 03.04.06, 12:14

wiesz czasem jest tak,że byle co Ci schodzi a ładne rzeczy trzeba wystawiac
      wiele razysad

a zdjecia masz wyrazne/opis kolorowy?wymiary?
    • magdalenkaaa78 Re: Do mam allegrowiczek 03.04.06, 12:36
      Mam podobnie, wystawilam , moim zdaniem, przepiękne ubranko w zasadzie za
      grosze i nie poszlo, a sprzedałam rzeczy, o ktorych myślalam, że je wywalę do
      śmieci... Myslę, że to nie "wina" opisu czy jego braku, tylko mnogości towaru
      na allegro. Jak kupuję, a kupuję też sporo, to widzę,że wybierać jest w czym.
      • mamulka-kubulka Re: Do mam allegrowiczek 03.04.06, 15:16
        dziewczyny ja mam sprawdzony sposób wystawiam rzeczy bw zestawach. po kilka sztuk w podobnych rozmiarach. Poprostu czesto koszty przesylki przewyrzszaja wylicytowana wartosc ubranek i ludzie dlatego nie licytuja. Pozdrawiam
    • ptasie_mleczko1 Re: Do mam allegrowiczek 03.04.06, 15:08
      Jesli chodzi o allegro to chyba nie ma reguły. Ja sie dziś zszokowałam: kilka
      dni temu wystawiłam książkę używaną za prawie 40 zł. Widziałam że na
      zakończonych aukcjach ten tytuł sprzedawał się po 40-45 zł.
      Jakieś 2 dni temu ktos wystawił identyczną książke jak moja za 19 zł. wiec
      byłam juz pewna, że ta moja sie nie sprzeda. A tu dzis niespodzianka-moja
      sprzedana, a ta za 19 zł. - nie sprzedana. Dziwne, prawda?
      • jopiec Re: Do ptasiego_mleczka 03.04.06, 17:14
        Idąc tym tropem-może ludzie nie wierzą ,że np.oryginalne rzeczy mogą być tak
        tanie?Znam kobietę,kt.handluje płaszczami.Ma butik w centrum i stoisko na
        bazarze.Sprzedaje płaszcze.Te same w obu miejscach.W sklepie wystawia je za
        1500zl,a na bazarze za 700zl..Może jak se ktoś kupi płaszcz za 1500zl czuje się
        bardziej wyjątkowo,niżby se kupił za 700zl?
        Może podejrzana jest książka,którą ktoś ceni za 19zl, a ta za 45zl pewnie jest w
        lepszym stanie..
        No nie wiem.Może spróbuje wystawić moją wyprawkę za 80zl (teraz jest za 27zl)
        wink))pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi
        • agni71 Re: sprzedawanie na Allegro 03.04.06, 22:06
          Ja kiedyś nie sprzeałam ciuszka za pierwszym razem i ponownie wystawiłam po
          nieco wyższej cenie - wtedy sie sprzedało smile
          Generalnie, duże znaczenie ma jakość zdjęcia,
          Dla mnie bardzo niskie ceny rzeczy z opisu atrakcyjnych też, przyznaję, są
          cokolwiek podejrzane, szczególnie, jeśli znam ubranka danej firmy i wiem, na
          jaką jakośc mogę liczyć.

aga
    • mazuba Re: Do mam allegrowiczek 03.04.06, 22:12
      ja dzisiaj kupilam za 1 zł super butki, warte ponad 80... tez sie zszokowałam,
      że nikt ich nie chciał...
      a tak między nami: jest tutaj wątek o ciuchach z lumpeksów na allegro.
      wszystkie są firmowe i niektóre idą za 5 zł...

pozdr
      magda
    • alexsc Re: Do mam allegrowiczek 03.04.06, 22:13
      dobrze, że nie jestem samasmile juz myslałam że tylko mi to się zdarzawink. A mni
      szlag trafia jak widzę, że towar obserwuje np 10 osób a i tak go nie mogę
      sprzedać!
    • coronella Re: Do mam allegrowiczek 03.04.06, 22:34

nie wystawiam ciuszkow, bo robota przy wystawianiu okropna, a nic sie nie sprzedaje.
      A jestem juz bardziej doswiadczonym allegrowiczem.
      • aluniaaa Re: Do mam allegrowiczek 04.04.06, 11:19
        Roznie bywa,asortyment jest przeogromniasty,ale zazwyczaj udaje mi sie sprzedac
        to co chce,najlepiej schodza zestawy i firmowki,ale zauwazylam,z ejak nei ida za
        pierwszym podesjciem za nisza cene,to za drugim razem robie wyzsza i idzie ladniesmile
        Do wystawiania uzywam stronki,gdzie laduje fotki,wtedy nie place za kolejne
        fotki allegro,a za zupelna darmoche moge wystawic 10 szt zdjec dla jednego ciuszka.

podaje link: imageshack.us/

Po dwoswiadczeniu allegrowym stwierdzilam,ze ladnie schodzily ksiazki
        ekonomiczne,wszystkie za pierwszym podesjcie,meza z polibudy-inzynierkie, i
        kulinaria,wszystko poszlosmile)a ja przynamniej mam wiecej miejsca na polkach i w
        szafach.
    • magia Re: Do mam allegrowiczek 04.04.06, 11:38
      Daj linka do aukcji, to moze cos poradzimy.
      Co do samej sprzedazy, to ja ubranek nie sprzedaje. Szkoda mi czasu na robienia
      ladnych zdjec, szczegolow, ukladanie, mierzenie, opis, a ubrania i tak sie za
      grosze sprzedaje. Zaskakuja mnie co najwyzej buty dzieciece. Bartki jakie by
      nie byly zawsze schodza jak swieze buleczki. Podstawa to porzadne, wyrazne
      zdjecia i czytelny opis.
    • jopiec Re: Do mam allegrowiczek 04.04.06, 13:05
      Podaję adres 1 stronki:
      www.allegro.pl/item95274927_unikatowe_spioszki_morrismouse_i_koszulka_h_m.html
      • magia Re: Do mam allegrowiczek 04.04.06, 13:48
        2 rzeczy. Ludzie moga nie chcec kupowac, bO:
        1. Masz tylko 6 punktow a komentarze i boja sie, ze straca pieniadze.
        2. Zdjecia sa robione na fatalnym tle. Przez ten brąz, kolory tracą
        intensywność. Tlo dominuje, a powinien dominowac ciuch. Jesli robisz zdjecia
        innym ciuchom niz biale to rob na bialym albo jasnym tle, wtedy kolor tla nie
        bedzie przeszkadzal. Poza tym zdjecia sa nieostre, nie widac metek, wiec malo
        kto (przy tej ilosci komentarzy) uwierzy Ci na slowo, ze sa konkretnych firm.
        I jesszcze jedna uwaga. Jesli masz na ubranku jakies chcarakterystyzne elementy
        tak jak na bluzce jakis symbol w prawym rogu, to warto go powiekszyc i pokazac
        dokladnie, bo ciezko jest wywnioskowac co tam jest. A przeciez to Ty jako
        chcesz to sprzedac, wiec Kupujacemu powinnas podac wszystko na tacy, zeby nie
        mial watpliwosci.
        • ana119 Re: Do mam allegrowiczek 04.04.06, 14:23
          z moich obsrewacji wynika że małe rozmiary nie sprzedają się dobrze... poczekaj.
          twoja aukcja jak dla mnie dobrze obfotografowana i opisana. ja sama skusiłam
          się kilka razy na oferty osób sprzedających po swoich dzieciach i posiadających
          mało komentarzy bo nie sprzedają znoszonych szmat!
      • aluniaaa Re: Do mam allegrowiczek 04.04.06, 14:34
        a ja uwazam,ze aukcja jest OK, poprostu brak chetnych ze wzgledu na duzy wybor
        ciuszkow. Moze jak teraz nie pojdzie to poczekaj troszke i sprzedasz je w
        zestawie z innymi za wiekszą kwote.
        POWODZENIA!!
        a to moje aukcje: www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1422172
    • jopiec Dziękuję Wam za rady!!!jesteście kochane:-) 05.04.06, 16:00
      Postaram się zastosować!Zdjęcia ciuszków rzeczywiście są mało ostre,nie wiem czy
      to wina aparatu,ustawienia,oświetlenia,w ogóle nie oddają uroku ubraneksadDziś
      spróbuję wystawić coś jeszcze,tym razem dzięki podpowiedzi aluniaaa załadowałam
      zdjęcia na podaną stronkę i spróbuję wstawić je z tej stronysmileSwoją drogą to
      szkoda,że wcześniej nie wiedziałam.Dalej za bardzo nie wiem jak to działa i czy
      np.te zdjęcia nie znikną z tej strony..pozdrawiam gorąco-asia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka