Dodaj do ulubionych

Opinia o bebe confort PILNIE potrzebna !!!!

06.06.06, 17:29
Uprzejmie proszę o wyrażenie swojej opinii o wózku bebe confort stelaż
trophy4; gomndola Windoo - czy nie zamała dla maluszka (rodzę w sierpniu)
spacerówka oppera - nie rozkłada sięna płasko czy to duże utrudnienie i
fotelik creatis czy to dobry wybór. Wózek bardzo mi się podoba ale wszystko
wydaje się zamałe ???? Co Wy na to?? Proszęo pomoc bo już całakiem złupiałam.
Pozdrawiam wszystkich oczekujących rodziców.smile))))
Obserwuj wątek
    • milla1 Re: Opinia o bebe confort PILNIE potrzebna !!!! 06.06.06, 17:43
      Miałam inną gondolę, ale napiszę o siedzisku Opera. Dosyć niewygodnie śpi się w
      pozycji półleżącej, gdy głowa zwisa na bok. A poza tym siedzisko jest dość małe.
      Zmieniliśmy wózek na większy, gdy córka miała ok 10miesięcy, bo nie wyobrażałam
      sobie jak miałabym ją włożyć np w kombinezonie zimą
      Oprócz tego żadnych zastrzeżen, super wykonanie, swietnie się składał.
      • alexsc Re: Opinia o bebe confort PILNIE potrzebna !!!! 06.06.06, 18:09
        A ja napiszę o gondoli windoo bo taka mamy i o foteliku (stelaż trophy air6)
        Urodziłam w lutym; teraz córeczka ma prawie 4 miesiące gondola nadal
        jej "pasuje" choć przyznam szczerze, niewiele juz brakuje żeby dotykała nozkami
        ścianek. Ogólnie jest bardzo wygodna, można ją zamontować w samochodzie,
        Minus : nie mozna podnieść materacyka do pozycji pólsiedziącej, trzeba włożyć
        coś z tyłu. Po prostu materacyk nie jest łamany.
        Fotelik: ja się nadal STRASZLIWIE wkurzam gdy przypinam go pasami w
        samochodzie! Niewygodne to rozwiązanie niestety. Żle mi się dziecko wyjmuje z
        zamontowanego fotelika oraz wkładasad
        Córeczka miejsca ma w nim dosyć.
        Szczerze? nie kupiłabym go gdybym wiedzaiała ile się namęczę z tym montażemsad
        Z gondoli jestem zadowolona.
        A spacerówki nie kupiłam bo znając swoje podejscie dawno znudziłby mi sie ten
        model.
    • bea41 Re: Opinia o bebe confort PILNIE potrzebna !!!! 06.06.06, 20:02
      Nie zgodzę się z poprzedniczką, jeżeli chodzi o fotelik creatis. Moim zdaniem
      jest to świetny, bezpieczny fotelik dla Maluszka. Dziecko ma w nim dużo
      miejsca, posiada wkładkę dla noworodka i przede wszystkim, jest to bardzo
      bezpieczny fotelik. Jeszcze jedna bardzo istotna sprawa, większość fotelików ma
      niestety taki rodzaj zapinania, że w wielu samochodach pasy są za krótkiesad W
      naszym Nissan micra dobrze możemy zapiąć właśnie ten fotelik, bo wszystkie inne
      niestety nie, nawet tych najlepszych firm. Najlepiej będzie, jeżeli sparwdzicie
      czy pasuje do Waszego samochodu.
      • alexsc Re: Opinia o bebe confort PILNIE potrzebna !!!! 06.06.06, 20:05
        a gdzie w moim poście widzisz choć sło o tym że jest on niebezpieczny? Ja
        napisałam o tym jak się męczę gdy go montuję! to dla mnie wielki minus tego
        fotelika i tyle. Moje pasy w samochodzie nie są za krótkie.
    • olaj Re: Opinia o bebe confort PILNIE potrzebna !!!! 07.06.06, 09:21
      Mam przy drugim dziecku Trophy 6, Prelude (większa od Windoo), Operę i Elios
      Safe Side. Jestem zadowolona, bo wózek nie do zdarcia.
      Dokupiłam jeszcze Optimę - to już teraz nieprodukowana wersja gondoli, która
      się rozkłada do spacerówki, ma podnoszone oparcie i regulowany podnóżek. Dla
      młodszego dziecka jak znalazł, a teraz roxczna Marika już w Operze.
      Optimę musze wystawić n a ALlegro, tylko gdzieś mi zginęła jedna wkładka do
      wewnątzr i musze doszyć - ja nie umiem szyć! Kto umie szyć???
      Ola
      • laminja Re: Opinia o bebe confort PILNIE potrzebna !!!! 07.06.06, 11:46
        Mamy taki sam zestaw. Stelaż, gondola, fotelik - rewelacja. Siedzisko Opera
        jest OK w przez rok. Potem robi się za małe. Zimą miałam problemy z włożeniem
        rocznego dziecka w kombinezonie + śpiworek i zapięciem pasami.
    • molaj Re: Opinia o bebe confort PILNIE potrzebna !!!! 07.06.06, 11:40
      Ja miałam stelaż TROPHY AIR 6, gondole PRELUDE (prawie 9 miesięcy, córa nie
      należała do małych dzieci), fotelik SAFE SIDE (ok.1 rok), spacerówka OPERA (ok.
      22 miesiące), wózek super bardzo sobie go chwale, nie mogłam się przyzwyczaić
      potem do parasolki (niepompowane koła) choć mam teraz Maclarena Questa i też
      jest super. pzdr MJ
    • stania26 Re: Opinia o bebe confort PILNIE potrzebna !!!! 09.06.06, 13:57
      Witam serdecznie!!!
      Doskonale rozumiem twój dylemat smile))
      Moja córeczka przyjdzie na świat lada moment i tez przez 3 miesiące albo i
      dłużej rozważaliśmy z mężem zakup wózka. Ja wahałam się między zestawem Bebe
      Confort (dokładnie taki jak ty wybrałaś) a Peg Perego A3 z mini gondolką i
      fotelikiem. Pytałam równiez o opinie na forum ale ile osób tyle opinii. Tak
      naprawde nie ma idealnego wózka. Jedni mi doradzali, drudzy odradzali. W pewnym
      momencie miałam juz dosc i z przyjemności robienia dzidziusiowych zakupów
      zrobił sie to dla mnie koszmar smile)
      Od 3 tyg stoi mi w pokoju Peg Perego smile)) Nie wiem jak sie sprawdzi na
      spacerach ale uważam że jako spacerówka jest wygodniejszy dla dziecka niz
      spacerówka opera. Pomijam fakt że jest mała i wąska ale nie ma regulacji
      siedziska jak dziecko uśnie. Jedynie wywracasz je i dziecko ma nóżki uniesione
      do góry. Moim zdaniem katastrofa!!!!! Natomiast zdaje sobie sprawe że jest to
      dużo miększy wózek od Peg Perego i co do gondolki i fotelika nie miałam
      zastrzeżeń( jedynie waga dondoli jest b.duża). Jednak trzeba wziąźc pod uwage
      że w spacerówce dziecko jeździ dłużej. Chyba że nastawiasz sie później na zakup
      jeszcze jednej spacerówki. Nie wiem co Ci doradzic ale rozumiem ten dylemat smile)
      Ja mam nadzieje że mój Peg Perego sie spisze na medal smile)
      Życze trafnego wyboru i pozdrawiam serdecznie!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka