Dodaj do ulubionych

chicco trekking pilne

30.06.06, 10:44
Czy ktoś ma taką parasolke i może się wypowiezieć na jej temat. Chciałabym
kupić używaną i nie wiem czy warto.

Proszę o opinie
Obserwuj wątek
    • e.x.i.t Re: chicco trekking pilne 30.06.06, 12:23
      Witaj !

Ja mam CHICCO 2002 , jest bardzo podobny do trekking w sumie to chyba nawet ta
      sama konstrukcja tylko troszke inny design wózka .
      Wózek kupiłam w 2001 roku jak starsza córka miała 1,5 roku i jeździła w nim do
      3 lat, teraz jeździ druga roczna córcia ...
      zalety :
      - lekki
      - dobrze się prowadzi na skrętnych kółkach ( można blokować )
      - składa się do małych rozmiarów
      - jest super szerokie i głebokie siedzisko - dziecko ma swobode ruchów
      szczególnie w zimie i to wazne ( oststnio woziłam moją małą chwile w wózku
      znajomych INGLESINA i tragedia tak wązkie siedzonko że dziecko nie mogło sie
      przekrecic
      - ma regulację przy kółkach miękkości zawieszenia
      - sama tapicerka jest dośc miekka ale usztywniona pod spodem porządną grubą
      ceratą , która dobrze trzyma i dziecko sie nie zapada jak np. śpi ( jak np. we
      wspomnianej INGLESINIE )
      wady :
      - moja Mama jak chodziła na spacery ze starszą nie podbijała właściwie wózka
      pod krawężnik ( jest taka specjalna stopka, która to ułatwia ) tylko "wieszała"
      się całym ciężarem na rączkach , które dodatkowo miała zawsze skręcone do
      srodka i w ten sposób wykrzywiła mi troszke rączki sad((
      - po wykrzywieniu raczek trudniej się składa ale to już wada typowo zalezna od
      użytkownika

ogólnie jestem bardzo zadowolona z wózka , jezeli nie jest wypłowiały ani
      bardzo zniszczony to polecam - pozdrwiam Aśka
    • koma.edziecko Re: chicco trekking pilne 30.06.06, 12:36
      Ja też polecam,bardzo dobra parasolka,szeroka,wygodna z regulacją twardości
      zawieszenia,fajną osłoną przeciwdeszczową chowaną w budce,mój miał na
      wyposażeniu śpiworek pod kolor wózka, gdyby mi go nie ukradli teraz jeżdziłaby
      w nim druga moja córcia.
      Mój kupiłam też używany ale to bardzo wytrzymałe wózki,obejrzyj w jakim jest
      stanie,czy kółka nie są mocno starte i czy jeżdżą prosto.
    • iwek33 Re: chicco trekking pilne 30.06.06, 14:10
      Całkiem niedawno szukałam z koleżanką używanej parasolki dla małego dziecka ( 9
      mies.) i pomogłam kupić jej właśnie Chicco Trakking, w porównaniu do Inglesiny
      Max ( ja miałam Inglesinę) ma rzeczywiście szersze siedzonko, bardzo fajne są
      te regulowane w dowolnej pozycji rączki, i rzeczywiście jak na używany wózek to
      wygląda bardzo dobrze. Amortyzatory solidne, regulowane w zależności od wagi
      dziecka, (świetna sprawa) musisz tylko faktycznie zwrócić uwagę na koła, Różne
      modele Chicco miały inne: jedne są takie jakby gumowe białe, inne jak prawdziwe
      opony tylko mniejsze, ale chyba to solidne parasolki, jeśli jest w dobrym
      stanie to warto kupić.
      • kefkas Re: chicco trekking pilne 30.06.06, 14:51
        iwek Mam pytanie - a ile zapłaciłyście za tą parasolke (obojętnie czy trainning
        czy trakkinb) oczywiście jesli wolno spytac. Ja mam ten problem ze chce kupic
        przez siec i troszke sie boje - bo nigdy zdjecie nie odda calej prawdy sad
        • iwek33 Re: chicco trekking pilne 30.06.06, 15:36
          Kupiłyśmy za 150 zł + 20 zł wyniósł koszt wysyłki. Też kupowałyśmy przez sieć,
          prosiłyśmy jednak o dodatkowe zdjęcia na maila i osoba natychmiast przysłała
          duże, wyraźne fotki, odpowiedziała na wszystkie nasze dodatkowe pytania.
          Oczywiście stanu amortyzatorów nie zobaczy się na zdjęciu, trochę ryzyka było,
          ale ogólnie wózek nie wyglądał na bardzo wyeksploatowany, miał uszanowaną
          tapicerkę i koleżanka stwierdziła, że za taką kwotę jednak zaryzykuje. I jest
          bardzo zadowolona.
          • kefkas Re: chicco trekking pilne 30.06.06, 15:42
            Iwek - bardzo Ci dziękuję za pomoc - a z ciekawości - od kogo - gdzie
            kupowałyście? Bo ja mam dokładnie tą samą cenę i wózeczek też ładnie wygląda smile
            • iwek33 Re: chicco trekking pilne 30.06.06, 16:53
              Kefkas,naprawdę nie pamiętam nicka, ale Pan był chyba z Opola, lub Kluczborka...
              • iwek33 Re: chicco trekking pilne 30.06.06, 17:00
                Aha, i nie była to osoba, która sprzedaje ileś tam wózków sprowadzonych z
                zagranicy, tylko ten jeden wózek po swoim synku.
    • iwek33 Re: chicco trekking pilne-pytanko 30.06.06, 14:42
      Dziewczyny, a czym różniły się modele trakking i training? Właśnie zostałam
      oświecona, że to, co kupiłyśmy z koleżanką to chicco training, a nie trakking.
      To jakaś różnica?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka