kefkas 30.06.06, 10:44 Czy ktoś ma taką parasolke i może się wypowiezieć na jej temat. Chciałabym kupić używaną i nie wiem czy warto. Proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e.x.i.t Re: chicco trekking pilne 30.06.06, 12:23 Witaj ! Ja mam CHICCO 2002 , jest bardzo podobny do trekking w sumie to chyba nawet ta sama konstrukcja tylko troszke inny design wózka . Wózek kupiłam w 2001 roku jak starsza córka miała 1,5 roku i jeździła w nim do 3 lat, teraz jeździ druga roczna córcia ... zalety : - lekki - dobrze się prowadzi na skrętnych kółkach ( można blokować ) - składa się do małych rozmiarów - jest super szerokie i głebokie siedzisko - dziecko ma swobode ruchów szczególnie w zimie i to wazne ( oststnio woziłam moją małą chwile w wózku znajomych INGLESINA i tragedia tak wązkie siedzonko że dziecko nie mogło sie przekrecic - ma regulację przy kółkach miękkości zawieszenia - sama tapicerka jest dośc miekka ale usztywniona pod spodem porządną grubą ceratą , która dobrze trzyma i dziecko sie nie zapada jak np. śpi ( jak np. we wspomnianej INGLESINIE ) wady : - moja Mama jak chodziła na spacery ze starszą nie podbijała właściwie wózka pod krawężnik ( jest taka specjalna stopka, która to ułatwia ) tylko "wieszała" się całym ciężarem na rączkach , które dodatkowo miała zawsze skręcone do srodka i w ten sposób wykrzywiła mi troszke rączki (( - po wykrzywieniu raczek trudniej się składa ale to już wada typowo zalezna od użytkownika ogólnie jestem bardzo zadowolona z wózka , jezeli nie jest wypłowiały ani bardzo zniszczony to polecam - pozdrwiam Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: chicco trekking pilne 30.06.06, 12:36 Ja też polecam,bardzo dobra parasolka,szeroka,wygodna z regulacją twardości zawieszenia,fajną osłoną przeciwdeszczową chowaną w budce,mój miał na wyposażeniu śpiworek pod kolor wózka, gdyby mi go nie ukradli teraz jeżdziłaby w nim druga moja córcia. Mój kupiłam też używany ale to bardzo wytrzymałe wózki,obejrzyj w jakim jest stanie,czy kółka nie są mocno starte i czy jeżdżą prosto. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: chicco trekking pilne 30.06.06, 14:10 Całkiem niedawno szukałam z koleżanką używanej parasolki dla małego dziecka ( 9 mies.) i pomogłam kupić jej właśnie Chicco Trakking, w porównaniu do Inglesiny Max ( ja miałam Inglesinę) ma rzeczywiście szersze siedzonko, bardzo fajne są te regulowane w dowolnej pozycji rączki, i rzeczywiście jak na używany wózek to wygląda bardzo dobrze. Amortyzatory solidne, regulowane w zależności od wagi dziecka, (świetna sprawa) musisz tylko faktycznie zwrócić uwagę na koła, Różne modele Chicco miały inne: jedne są takie jakby gumowe białe, inne jak prawdziwe opony tylko mniejsze, ale chyba to solidne parasolki, jeśli jest w dobrym stanie to warto kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
kefkas Re: chicco trekking pilne 30.06.06, 14:51 iwek Mam pytanie - a ile zapłaciłyście za tą parasolke (obojętnie czy trainning czy trakkinb) oczywiście jesli wolno spytac. Ja mam ten problem ze chce kupic przez siec i troszke sie boje - bo nigdy zdjecie nie odda calej prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: chicco trekking pilne 30.06.06, 15:36 Kupiłyśmy za 150 zł + 20 zł wyniósł koszt wysyłki. Też kupowałyśmy przez sieć, prosiłyśmy jednak o dodatkowe zdjęcia na maila i osoba natychmiast przysłała duże, wyraźne fotki, odpowiedziała na wszystkie nasze dodatkowe pytania. Oczywiście stanu amortyzatorów nie zobaczy się na zdjęciu, trochę ryzyka było, ale ogólnie wózek nie wyglądał na bardzo wyeksploatowany, miał uszanowaną tapicerkę i koleżanka stwierdziła, że za taką kwotę jednak zaryzykuje. I jest bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
kefkas Re: chicco trekking pilne 30.06.06, 15:42 Iwek - bardzo Ci dziękuję za pomoc - a z ciekawości - od kogo - gdzie kupowałyście? Bo ja mam dokładnie tą samą cenę i wózeczek też ładnie wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: chicco trekking pilne 30.06.06, 16:53 Kefkas,naprawdę nie pamiętam nicka, ale Pan był chyba z Opola, lub Kluczborka... Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: chicco trekking pilne 30.06.06, 17:00 Aha, i nie była to osoba, która sprzedaje ileś tam wózków sprowadzonych z zagranicy, tylko ten jeden wózek po swoim synku. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: chicco trekking pilne-pytanko 30.06.06, 14:42 Dziewczyny, a czym różniły się modele trakking i training? Właśnie zostałam oświecona, że to, co kupiłyśmy z koleżanką to chicco training, a nie trakking. To jakaś różnica? Odpowiedz Link Zgłoś