mija74 31.07.06, 23:04 Witam! Bardzo spodobały mi się właśnie te mebelki, dokładnie szafa i komoda z przewijakiem. Chciałam zapytać o Wasze opinie na temat tego zestawu, czy jest funkcjonalny i sprawdza się czy nie warto tyle wydać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martaeliza Re: meble DIKTAD - Ikea 01.08.06, 00:00 My mamy komode i lozeczko rozsuwane. Komoda miala sluzyc jako przewijak dla Maluszka, ale ani razu nie zostala uzyta w tym celu (najczesciej i najwygodniej przewijalo mi sie na lozku). Niezaprzeczalna i wielka zalata tej komody jest jej pojemnosc. Szuflady nie wygladaja na tak pojemne jak sa w rzeczywistosci. Teraz komoda dobrze sluzy w pokoju dzieci. Do niej dokupilismy normalne szafy Pax w kolorze patynowanej sosny i glebokosci 35cm, i jestem z tego rozwiazania b zadowolona. Mam wrazenie, ze szafa Diktad nie pomiescilaby wszystkich ubran (no ale ja mam dwoch Urwisow). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olisia3 Re: meble DIKTAD - Ikea 01.08.06, 11:50 Ja mam z tej serii właśnie komodę z przewijakiem oraz szafę i jestem z nich bardzo zadowolona. Co prawda jakość nie jest najwyższych lotów(jak to Ikea) ale za to są pojemne i nie zajmują dużo miejsca w pokoiku. Rozważałam też kupno mebelków dla dziecka firmy VOX ale właśnie ze względu na zbyt duże wymiary musiałam z nich zrezygnować. Wygodne jest korzystanie z przewijaka, chociaż jak dla mnie to mógłby być trochę niższy, ale za to dzięki półkom i szufladom masz wszystko pod ręką przy przewijaniu czy ubieraniu dzidziusia. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
yyoowita Re: meble DIKTAD - Ikea 01.08.06, 12:58 My też użytkujemy od 15 m-cy i bardzo nam sie sprawdza. Komoda faktycznie mogłaby być ciut niższa jak dla mnie bo mam 160 cm, ale mozna sie szybko przyzwyczaić. Niestety łózeczko nie wyjmowanych szczebelków, ale w naszym przypadku nie potrzebne, bo służy tylko do spania, nie lubi sie w nim bawić. Szafa też w porządku. Dokupiliśmy jeszcze regał na zabawki (chyba z innej serii ale doskonale pasuje kolorystycznie) pozdrawiam Acha łózeczko ma ciut mniejsze rozmiary niż większośc standardowych, ale pościel dobrze pasuje normalna 120/60. Lepiej kupic pościel drewex niż ikea - moim zdaniem, lepszy wybór i jakość. Odpowiedz Link Zgłoś