Dodaj do ulubionych

śpiworek do spania

01.08.06, 09:30
Obserwuj wątek
    • ana1113 Re: śpiworek do spania 01.08.06, 09:34
      za szybko, przepraszam,
      Czy ktoś ma doświadczenia z takim śpiworkiem do spania dla maluchów -allegro,
      aukcja numer 117079027?
      Nie mam szansy aby moje dziecko (2,8lat)spało przykryte kołdrą w nocy, przy
      każdym ruchu się odkrywa a rano budzi zziębnięte.
      Czy taki (lub podobny) śpiworek się sprawdza? Czy dziecko się nie poci, albo
      nie denerwuje, że nie może się odkryć?
      Bedę wdzieczna za opinie i ewentualnie namiary na coś podobnego.
      mama
      • mira31 Re: śpiworek do spania 01.08.06, 10:09
        witaj, moja 5 latka ma 2 śpiworki, jeden typ mumia, kupiony w jysku ze
        spidremenem, drugi w decathlonie. oba mają w srodku podszewkę bawełnianą, jeden
        na 140 cm, drudi na 160 cm, mamy je od ponad 1,5 roku, komfort spania wg.
        informacji producenta to 17-18 stopni. tego z allegro bym nie kupiła, ba w
        polarze to za gorąco i mało przewiewnie, poza tym wolę z nóżkami w
        jednym "worku", a nie jak w kombinezonie. aha ten z jyska kosztował 69 zł (na
        160 cm), z decathlona 49 zł (na 140) - można go rozłożyć na kołderkę (nie
        mumia). pozdrawiam
    • robalrobal Re: śpiworek do spania 01.08.06, 22:42
      A mi się podoba ten tygrysek. Polar "oddycha" więc za gorąco dziecku raczej nie będzie (no chyba że powrócą upały). A te nózki osobno to raczej zaleta bo dziecko może swobodnie nimi fikać. W klasycznym śpiworze nogi maja ograniczoną możliwość poruszania się (przynajmniej ja się męczę w śpiworze, bo nie mogę ułozyc nóg tak jak chcę)

Ale czy się sprawdzi? To chyba zależy od dziecka. Jedno bedzie uwielbiało swojego tygryska inne za nic nie da się w to zamknąć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka