Dodaj do ulubionych

Pytanie do użytkowniczek Peg Perego Pliko P3

04.11.06, 17:45
Drogie Mamy,
zastanawiam się nad kupnem tego wózka i mam pytanie odnośnie budki, a
dokładnie jej nieprzemakalności. Folia z tego co widziałam jest dopinana na
zameczek do budki, a budka pozostaje odkryta. Czy podczas deszczu budka nie
przemaka?
Dzięki za odp.
Obserwuj wątek
    • aguskin Re: Pytanie do użytkowniczek Peg Perego Pliko P3 04.11.06, 19:13
      nie przemaka, tzn. podczas 15 minutowego powrotu do domu w deszczu jak była
      napieta, ale chyba dłużej nikt w ostrym deszczu nie spaceruje,ale nie polecam Ci
      jeśli ma być to jedyny wózek, bo ma wiele innych wad.
      • weronka77 Re: Pytanie do użytkowniczek Peg Perego Pliko P3 04.11.06, 19:14
        Na przykład małe kółeczka i "podbijanie" w przypadku większego dziecka...Lepsze
        Atlantico.
        • majatusia Re: Pytanie do użytkowniczek Peg Perego Pliko P3 04.11.06, 19:36
          Nie mowiac już o tym ze z pewnosci nie jest to wozek na nadchodzaca pore roku!!!
          Te kółeczka to porażka nawet przy kilku centymetrach sniegu
          • weronka77 Re: Pytanie do użytkowniczek Peg Perego Pliko P3 04.11.06, 19:37
            Dlatego podziękowałąm Plico na rzecz Atlanticowink)
    • wiolina31 Re: Pytanie do użytkowniczek Peg Perego Pliko P3 05.11.06, 11:18
      Dziękuję za odpowiedzi.
      Chciałabym kupić Atlantico, ale nie mogę nigdzie go znaleźć żeby oglądnąć na
      żywo, we wszystkich sklepach ta samo odpowiedź: już nie produkują. Wiem, że
      można go kupić jeszcze w sklepach internetowych, ale trochę się boję wydać 1000
      zł w ciemno. Czy to rzeczywiście taki idealny wózek? Mam 10-miesięczne dziecko i
      chciałabym, żeby był to już jedyny wózek (ciężki na pompowanych kołach chcę
      sprzedać już teraz albo zaraz po zimie).
      Moja znajoma ma Pliko P3 i bardzo sobie chwali, mnie ten wózek również bardzo
      się podoba, no ale wiadomo co innego jeździć próbnie po sklepie a co innego w
      terenie. Nie ukrywam, ze istotna jest dla mnie waga (mieszkam na 4 piętrze) choć
      oczywiście nie kosztem dużej niewygody dla maluszka).
      Czy radzicie nabyć w ciemno Atlantico z internetu? Czy to naprawdę tak dobry wózek?
      • aaniagdynia Re: Pytanie do użytkowniczek Peg Perego Pliko P3 05.11.06, 11:53
        ja mam pliko kupowany w marcu też dla takiego malucha. Na lato to może i fajny, fajny mi się wydawał bo Atlantico nie miałamsmile Jak kupiłam atlantico-używany, tylko na zime- to stwierdziłam że plio napewno sprzedam. Wczoraj pojechaliśmy po zakupy i wzięłam do samochodu pliko-mały spał a w kombinezonie ciasno mu było, nogi wystawały, trzęsło przy każdej nierówności, jednym słowem przyzwyczaiłam się do atlantico i widze te wady pliko. Atlantico to najlepszy wózek jaki miałm, a przy trójce dzieci to troszke już się przewineło. Polecam kupić nawet w ciemno, dziecko ma nieporównywalną wygode, ważą tyle samo a i różnica w prowadzeniu jest duża. Synek ma 16m-cy jest dość duży a w atlantico w kombinezonie rozkłada się jak król. Napewno nie bedziesz załować, gwarantujesmile
      • martula06 Re: Pytanie do użytkowniczek Peg Perego Pliko P3 07.11.06, 13:10
        W tamtym tygodniu kupiłam Atlantico na Allegro. Kupowałam "w ciemno" i jestem
        bardzo zadowolona. Myślę, że ten wózeczek Cię nie rozczaruje.
        • wiolina31 Re: Pytanie do użytkowniczek Peg Perego Pliko P3 07.11.06, 16:48
          A kupowałaś nowy czy używany? Ja wolałabym nowy. Jakieś 2 tygodnie temu
          widziałam na Allegro nowe, niestety spóźniłam się, a teraz już nikt ich nie
          wystawia sad W "normalnych" sklepach też są nie do dostania, przynajmniej w moim
          mieście.
          • aaniagdynia Re: Pytanie do użytkowniczek Peg Perego Pliko P3 07.11.06, 17:16
            tak szczeze powiem Ci ze te wózki się tak szybko nie niszcza i używane dużo aż tak się nie różnią. Ten co kupisz po m-cu bedzie też jak ten używany, a zaoszczędzisz 500zł. Pliko kupiłam nowy, atlantico używany i po pół roku użytkowania wyglądają tak samo.
          • martula06 Re: Pytanie do użytkowniczek Peg Perego Pliko P3 07.11.06, 21:07
            Kupiłam używany i uważam, że jest w super stanie. Zaoszczędziłam 500 PLN. Nowy
            możesz kupić jeszcze w niektórych sklepach internetowych.
          • agni71 Re: do wiolina31 07.11.06, 22:31
            Ja kupowałam jakiś czas temu Pliko P3 u Allegrowicza o nicku tirpitz. Wydaje mi
            się, że póżniej wystawiał tez Atlantico (nowe). Facet ma komis i sklep
            (sprzedaje używane i nowe rzeczy) w Warszawie, i być może ma te wózki. Dodam
            jeszcze, że ceny na Peg Perego ma atrakcyjne - za mój Pliko P3 dałam poniżej
            1000 zł (nowe, oczywiście).

aga
            • wiolina31 Re: do wiolina31 07.11.06, 22:46
              Skontaktowałam się z tym komisem, ale odpisali że jeśli chodzi o Atlantico, to
              już nieaktualne.
    • blanez16 Re: Pytanie do użytkowniczek Peg Perego Pliko P3 05.11.06, 21:31
      Zgadzam się z przedmówczyniami, że wózek ten ma trochę wad i w zasadzie mnie
      rozczarował, ale ma też zalety - dla ciebie akurat istotne - jest lżejszy od
      atlantico (niby o 1 kg, ale zawsze) i składa się w parasolkę, co pozwala
      taszczyc go na 4 piętro w pozycji złożonej bez dziecka. Co do pory roku, to to
      też jest sprawa względna - zależy gdzie mieszkasz i jak często odśnieżają. Na
      moim wielkim warszawskim osiedlu odśnieżają sprawnie i koleżanka z takim
      wózkiem w zeszłą zimę nie miała kłopotów. Zalety na tę porę roku - ocieplacz na
      nózki i szczelna folia, to doceniam bo wcześniej jeździłam deltimem focusem,
      gdzie ocieplacza nie było a folię mały ściągał w 5 sekund.
      A wady - oczywiste - słaba amortyzacja, telepie się, beznadziejna torba, dwie
      rączki a nie poręcz etc. etc.
      • blanez16 Re: Pytanie do użytkowniczek Peg Perego Pliko P3 05.11.06, 21:32
        I jeszcze jedna zaleta - PP P3 wejdzie do bagażnika niemal każdego samochodu wink
      • magia Re: Pytanie do użytkowniczek Peg Perego Pliko P3 05.11.06, 22:37
        blanez16 napisała:
        > A wady - oczywiste - słaba amortyzacja, telepie się,

Tu sie zgadzam.

> beznadziejna torba, dwie
        > rączki a nie poręcz etc. etc.

Torba (koszyk) swietny. Moj bez problemu od poltora roku wozi nawet zgrzewki
        (9l) wody mineralnej. IMO to jeden z wytrzymalszych i pojemniejszych koszykow
        jakie spotkalam.
        Raczki to tez dla mnie plus, bo zakupami moge wozek obwiesic.
        I jeszcze plusy: wytrzymaly w podrozy samolotem, rozklada sie na plasko, ma
        jedno z najszerszych siedzisk wsrod parasolek, mnostwo akcesoriow mozna
        dokupic, bezawaryjny, pasy pozwalajacae na pelna swobode ruchow.

Wady (oprocz juz wymienionych) - jest tylko do 15kg i to widac gdy sie wlozy
        ciezsze dziecko, cena.
        • justyhna Re: Pytanie do użytkowniczek Peg Perego Pliko P3 05.11.06, 22:42
          A co do śniegu to mało która parasolka jeździ po nimsmile
        • blanez16 Re: magia 05.11.06, 23:15
          Magia torba to torba, a koszyk to koszyk. Mówię o torbie (dokupowanej). Koszyk
          jest w porządku. Ale tą wagą to mnie zastrzeliłaś - ja nie wiem jak ja to
          kupowałam, kurczę blade, że nie zauważyłam tej informacji. Szlag by trafił...
          Ale rozumiem, że wozisz cięższe dziecko i się nie rozpadł jeszcze ? Teraz się w
          popłochu zastanawiam, kiedy ten mój potomek osiągnie to 15 kg i w zasadzie do
          kiedy dziecko używa wózka ? Mały ma teraz 13 mies. i zbliża się powoli do 11
          kg. Ale głupia jestem...
          • magia Re: magia 05.11.06, 23:28
            blanez16 napisała:

> Magia torba to torba, a koszyk to koszyk. Mówię o torbie (dokupowanej).

A to PP zrobilo jakas torbe do Pliko? Czy masz na mysli moze torbe do
            przewozenia Pliko (ta podrozna).

> Ale rozumiem, że wozisz cięższe dziecko i się nie rozpadł jeszcze ?

Wozilam przez kilka miesiecy 15kg brzdaca i wozek sie nie rozpadl smile sluzy
            teraz noworodkowi.

Moj syn 15kg osiagnal jako poltoraroczniak, ale on zawsze przewyzszal waga i
            wzrostem rowiesnikow (na rok 12kg wazyl), wiec ja bym sie nie martwila na
            zapas smile
            • blanez16 Re: magia 05.11.06, 23:36
              Taką mam torbę :
              www.baby.com.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=4116198&sess_id=4743640320
              i jest kiepska - za miękka, praktycznie bez przegródek (wszystko się
              przewala), ceratka w środku już popękała, brak miejsca na butelkę, nieszczelna
              (na rzep, a nie na suwak), beznadziejne plastikowe karabińczyki twarde jak
              diabli - regularnię łamię na nich paznokcie. Naprawdę mogli się bardziej
              postarac - zwłaszcza jak za tę cenę.

A kiedy twój syn przestał korzystac z wózka ? tzn. w jakim wieku ?
              • magia Re: magia 06.11.06, 00:36
                Jeszcze nie wyrosl, ale kupilam mu Zappa, bo pliko przeszlo na noworodka (jako
                stelaz do gondoli). Jako prawie 2-latek, wciaz czasem w nim jezdzi.
          • agni71 Re: torba 05.11.06, 23:30
            A co jest nie tak z tą torbą, bo ja usilnie poszukuję w kolorze Oasis lub jakąś
            szarą, ew. czerwoną, tylko nie chcę za nią dać 180 zł smile A może powinnam sobie
            darować? Jakie inne torby mają haczyki do powieszenia na rączkach Pliko P3
            (oprócz Deltima)?

aga
            • blanez16 Re: torba 05.11.06, 23:38
              A co jest nie tak z torbą Deltima ? Oprócz tego, że może trochę mała ? Bo ja
              byłam bardzo zadowolona.
              • agni71 Re: torba Deltim 05.11.06, 23:48
                Wydala mi sie troche droga (ok. 80 czy 90 zł w tanim sklepie w Starych
                Babicach), jak na "niefirmową".
                Ale jeśli jest lepsza od oryginalnej Peg Perego, to może sie skuszę.

aga
                • blanez16 Re: torba Deltim 05.11.06, 23:55
                  Moim zdaniem lepsza - tylko zastrzegam, że ja miałam model z 2005, teraz one
                  wyglądają trochę inaczej z zewnątrz (nie wiem jak w środku). Moja miała gumkę
                  przytrzymującą butelkę i sztywne ścianki, wygodne karbińczyki, sensowne
                  przegródki i kieszonki zewnętrzne. Ceratka wewnętrzna (wyściólka) też mi co
                  prawda w niej popękała, ale po roku, a nie po miesiącu.
                  • silanka Pliko P3 06.11.06, 08:14
                    Od półtora roku mam ten wózek i jestem z niego zadowolona. Oczywiście, że ma
                    małe kółeczka i podskakuje na nierównościach, ale Drogie Mamy - Pliko, to wózek
                    PRZEWOZOWY a nie SPACEROWY! Niestety do spacerowania po naszych nierównych
                    chodnikach najlepsze są wózki o dużych, grubych kołach.
                    Kupując wózek trzeba dowiedzieć się jakie jest jego przeznaczenie - Peg Perego
                    ma wózki spacerowe (np. Atlantic) i przewozowe (Pliko P3)
                    www.akord.poznan.pl/wozki_przewozowe_pliko.php
                    • baziaczek Re: Pliko P3 06.11.06, 15:57
                      A ja bardzo chwaliłam sobie Pliko P3, uważam, że to całkiem udany wózek. Młody
                      ma prawie dwa lata i teraz tego wózka używamy właściciwe już tylko w domu do
                      spania (niania tak usypia małego), a na szybkie wypady mam leciutki jane
                      rocket. Mały zresztą już prawie tylko chodzi, więc w większości nie używamy już
                      wózka.
                      Przetrwał zimę, wakacje nad morzem, jazdę pociągiem, cotygodniowe megazakupy,
                      wjeżdzanie i zjeżdzanie po schodach (mam 60 do pokonania). Dwie rączki sa dla
                      mnie zaletą. Ma fajną budkę, latem zawiłajam jej tył do góry i robił się taki
                      daszek, tak, że . Jest zwrotny i zmieści się do małego bagażnika.
                      Ale ja nie potrzebowałam wózka na wertepy i do nie widomo jakich spacerów.
                      A do wózka dokupiłam torbe graco, idelanie pasowała do tych dwóch podwieszek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka