Dodaj do ulubionych

Jaka zmywarka???

IP: *.* 26.10.01, 09:19
Kontynuując temat zakupów sprzętów domowych rzucam nastepne hasło:jaką mam kupić zmywarkę? chodzi mi nie tyle o konkretną firmę (chociaż to też jest ważne np. jeśli brać pod uwagę usterkowość oraz cenę) co o funkcje, jakie się przydają w sytuacji gdy jest trzech dorosłych domowników i niemowlak. Kompletnie nie mam doświadczenia z tym sprzętem i nie wiem które funkcje są bardziej potrzebne, a których może nie być.Proszę o radę (bardzo dużo rad).Sylvester
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Jaka zmywarka??? IP: *.* 26.10.01, 09:32
      Ja mam zmywarkę boscha 45 cm (z racji mikroskopijnych rozmiarów mojej kuchni) ale jeśli masz miejsce to warto kupić 60 bo są niewiele droższe od 45 a róznica w wielkości duża. I koniecznie z programem szybkiego mycia (bardzo przydatne na dużych, domowych imprezach kiedy masz kilka zmian mycia) funkcje aqua stop ma juz wiekszosc zmywarek, Nie jestem natomiast przekonana o konieczności funkcji 1/2 bo przy czteroosobowej rodzinie zmywarka szybko sie zapelnia.Moja zmywarka najtansza nie była ale półtora roku jest bardzo mocno eksploatowana i ani jednej usterki :bounce:
      • Gość: guest Re: Jaka zmywarka??? IP: *.* 26.10.01, 10:17
        Do czego służy funkcja aqua stop???
        • Gość: guest Re: Jaka zmywarka??? IP: *.* 26.10.01, 10:42
          służy do tego że w razie jakiejś usterki, która mogła by spowodować zalanie mieszkania,doplyw wody do zmywarki zostaje automatycznie odcięty :)
        • Gość: guest Re: Jaka zmywarka??? IP: *.* 06.11.01, 22:49
          Polecam zmywarki o szerokosci 60cm. Warto zwrocic uwage, czy te stojaki, "ruszt" na talerze jest wyciagany (niektore zmywarki maja przymocowane te stojaki na stale), bo ich wyciaganie, podobnie jak wyciagane koszyczki na sztucce umozliwiaja zwiekszenie ilosci miejsca na garnki. Zbedna funkcja jest timer, umozliwiajacy uruchomienie urzadzenia po kilku godzinach (nie mam odwagi zalaczac pod nieobecnosc domownikow), mozna rozwazyc opcje suszenia, ale to nie jest niezbedne. Poza tym to jest rewelacyjne urzadzenie!!! Ja mam Whirpool, jestem zadowolona.
          • Gość: guest Re: Jaka zmywarka??? IP: *.* 07.11.01, 09:54
            Ja mam Zanussi,60-kę,słuzy nam od 4 lat.To chyba najlepsza rekomendacja.Pozdrawiam. Ola
            • Gość: guest Re: Jaka zmywarka??? IP: *.* 07.11.01, 23:20
              Hej dziewczyny,czy moglybysmy napisac cos jeszcze na temat zuzycia wody? To chyba jest rownie wazne, co ilosc "ladowanych" naczyn.Po tych wszystkich rekomendacjach - ciezki wybor, a w czasach, kiedy placi sie za ilosc zuzytej wody - problem dosc wazny.I jeszcze jedno - czy aby zmywarka dobrze umyla naczynia trzeba je uprzednio obmyc? Czy to "obmywanie" to nie jest jak normalne zmywanie???Co o tym sadzicie?
    • Gość: guest Re: Jaka zmywarka??? IP: *.* 07.11.01, 10:53
      Od ponad 4 lat mamy zmywarkę Candy, działa bez zarzutu.Moja siostra od ok. 3 lat ma taką samą i również nie było z nią jak dotąd problemów. Muszę jeszcze dodać, że zmywarkę włączamy codziennie a bardzo często 2 razy dziennie.Moja mama 2 rok ma zmywarke boscha i już raz miała awarię.
      • Gość: guest Re: Jaka zmywarka??? IP: *.* 07.11.01, 12:01
        Podsunę pomysł dla osób które mają małe kuchnie. Dwie firmy: Candy i Ardo wypuściły na rynek kuchnio- zmywarki. Wygląda to tak: na górze palniki (wersja gazowa i elektryczna), pod spodem piekarnik nieco płytszy niż w standardowej kuchence (dwupoziomowy ,ale bez możliwości pieczenia jednocześnie ciasta na dwóch poziomach - i tak nigdy nie wykorzystywałam piekarnika wten sposób), a pod piekarnikiem zmywarka na 6 kompletów naczyń ( kosztem szuflady, która zwykle tam się znajduje i zmniejszenia piekarnika).Kuchenka ma szerokość 60 cm, co przy minimalnych wymiarach standardowego rozwiązania, czyli 50cm kuchenki + 45cm zmywarki pozwala wygospodarować miejsce na dodatkową szafkę.Dodam ,ze zmywarka o szer. 60cm i jednym poziomie wystarcza spokojnie na potrzeby 3 osobowej rodziny. Na 6 programów z szybkim zmywaniem i suszeniem naczyń włącznie. Korzystam z mojej Candy od prawie trzech lat i jak na razie jestem zadowolona, choć muszę przyznać, że piekarnik zaniża nieco temperaturę w stosunku do wartości podanych na programatorze, ale przyzwyczaiłam się do tego i po prostu standardowo dla ciasta pieczonego w tem. 180 stopni ustawiam 200 stopni i wtedy jest dobrze.Acha, nie można jednocześnie korzystać z piekarnika i zmywarki- jeśli włączę zmywarkę, to piekarnik odłacza sięautomatycznie.
    • Gość: guest Re: Jaka zmywarka??? IP: *.* 08.11.01, 20:21
      Stanowczo odradzam zmywarkę Whirpoola (45) gdyż jest ona produkcji włoskiej i jest bardzo bardzo głośna. Natomiast już 60 tej firmy są produkowane w Niemczech i napewno są dużo cichsze. Moi rodzice mają Boscha i jak u nich jestem to nie słyszę gdy chodzi.PozdrawiamMonika
      • Gość: guest Re: Jaka zmywarka??? IP: *.* 08.11.01, 22:26
        Ja jestem szczęśliwą posiadaczką zmywarki Boscha 60 i naprawdę ją polecam, jest cicha, oszczędna i odpukać bezawaryjna. Moja mama ma 45 i też jest bardzo zadowolona. Ach jak to cudownie mieć zmywarkę!
        • Gość: maminka Re: Jaka zmywarka??? IP: *.* 06.04.02, 14:18
          Troszkę czasu upłynęło, czy dalej polecacie(odradzacie?) swoje modele. Zapewne jest też wiele nowości. Co wybrać? Zdarzyło mi się już dokonać nietrafnego wyboru sprzętu domowego i stąd dosyć duże teraz moje rozterki. Czy nie musicie przypadkiem domywać swoich naczyń? Jakie firmy jeszcze są godne uwagi?
    • Gość: maminka Re: Jaka zmywarka- pomoc??? IP: *.* 13.04.02, 00:06
      Czy są osoby, które kupiły i teraz żałują?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka