Dodaj do ulubionych

Zabawki dla maluszka

IP: *.* 10.11.01, 13:33
No właśnie... Stoję przed dylematem co warto kupić.Emilka ma już prawie sześć tygodni. Za dwa tygodnie będzie miała imieniny,potem zaraz są Mikołajki i Gwiazdka. Wiadomo, że rodzinka przyjdzie zprezentami. Ponieważ ubranek mam bardzo dużo (aż do rozmiaru 68 a i kilkawiększych się znajdzie) umówiłam się z bliskimi, że kupią córci trochęzabawek (sama ograniczyłam się do karuzeli nad łóżeczko i grzechotek dowózka). Żeby się nie dublowali w pomysłach ustaliliśmy, że wzoremamerykańskich narzeczonych ;-) zrobimy listę prezentów, z której każdy będziemógł wybrać coś co mu się podoba i na co go stać.I tu mam pytanko: Co warto umieścić na takiej liście? Dużo dobrego słyszłam o macie "Odkrywczy szlak" firmy Tiny Love i na pewno się ona tam znajdzie.Podoba mi się jeszcze żółwik tej firmy, więc też na pewno trafi na listę.Myślałam o jakimś stojaku, na którym wiesza się zabawki i kładzie dzidziusiapod nimi. Może jakieś lego? Ale chyba "najmłodsze" zestawy są od 6 miesięcy?A od jakiego wieku dzieci faktycznie zaczynają się nimi interesować? Odkiedy można kupować dzidziusiowi jakieś najprostsze książeczki? (chociażbytakie piszczace, do kąpieli). Poradźcie - co powinien mieć do zabawymaluszek, aby się dobrze rozwijał? Chodzi mi o zabawki z przedziału 3-9miesięcy.Pozdrawiam serdecznie,Ania i Emilka
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Zabawki dla maluszka IP: *.* 10.11.01, 16:46
      Aniu!!!Prześlę Ci później na priva zdjęcie Zuzkowej farmy, którą się zaczęła bawić ok. 2 m-ca, a bawi się do dzisiaj, odkrywająć nowe rzeczy (pokazuje krówkę, konika i mówi jak robią), i podejrzewam, że jeszcze długo się nią pobawi - zabawka jest od 3 do 24 m-ca. Ja jestem zadowolona też z pluszowej pozytywki gwiazdki, która ma identyczną melodyjkę, jak karuzela nad łóżeczko, więc dobrze jej się usypiało na spacerze lub w samochodzie. Ceny w Smyku odpowiednio 179 zł i 71 zł, ale w którymś sklepie internetowym było znacznie taniej. Podam Ci później adres. Odezwę się na @.Paulina
    • Gość: guest Re: Zabawki dla maluszka IP: *.* 12.11.01, 21:41
      Czesc,moj Krzys ma juz pol roku, ale ksiazeczki (ceratkowe i w twardych okladkach) "funkcjonowaly" dobrze juz w 3 miesiacu - mysle, ze beda Ci dlugo jeszcze przydatne.Poza tym mozesz wpisac na liste gumowe zabawki do kapieli, jest tez fajna (chyba firmy Fischer...) mata z duzymi klawiszami, ktora przywiazujesz do lozeczka, dziecko kopie w nia nozkami.. Poza tym sa roznego typu pilki, walce itp. z czyms dzwoniacym w srodku - dziecku przyda sie to przy raczkowaniu - bedzie popychac.Powodzenia (moze tez zamiast zabawek mozesz wpisac kojec, krzeselko do karmienia, "sprzet" do karmienia, np. fikusne kubeczki, lyzeczki itp) Ale wg mnie najfajniejsza moze byc ksiega z bajkami, duzymi obrazkami, ktore bedziesz juz zaraz pokazywac dzieciatku, a potem to ono samo juz bedziesz Tobie czytac!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka