Gość: bonia IP: *.* 31.01.02, 11:44 Czy ktoś ma jakiś pomysł na prezent dla dziewczynki na chrzciny? Chciałabym, aby prezent był trwałą pamiątką, a jednocześnie nie był złotym łańcuszkiem, czy kolczykami. Będę wdzięczna za wszystkie sugestie.Bogna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: leonardo Re: co na chrzciny IP: *.* 31.01.02, 11:44 to zależy od tego co mają rodzice, fajnym prezentem jest fotelik samochodowy, stojąca chuśtawka jak mają odpowiednie warunki, na pewno ucieszą się rodzice i dzidzia pewnie też , a z takim prezentem które będzie dla dziecka na dłużej myślę, że spokojnie można poczekać do komunii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika_W Re: co na chrzciny IP: *.* 31.01.02, 12:49 Akurat jestem na bierzaco - chrzciny mialysmy tydzien temu.Pierwsz zasada ! USTAL Z RODZICAMI !!!My z planowanych prezentow dostalysmy krzeselko chiccomamma, ktorym jestesmy zachwycone i bardzo nam sie podoba !!!Niestety rowniez zalapalysmy sie na nieplanowany - jest to wielka futerkowa maskotka, ktora po pierwsze w malym mieszkaniu i malutkiej sypialni mojej coreczki jest prawdziwa zawaligroda, ale to jest mniej wazne ....Od urodzenia Julitki czyli prawie 7 miesiecy walczymy z roznymi alergiami, pozbywajac sie w miedzyczasie z domu roslin, kotow, dywanow itp. Wiec taki kurzolap jest dla mnie tylko kolejnym siedliskiem roznych uczulajacych swinstw. Siedzi wiec w worku foliowym na srodku duzego pokoju a ja od tygodnia dumam co z tym zrobic.A swoja droga jestem przekonana, ze darczyncy sa soba zachwyceni jaki to genialny prezent kupili dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonia Re: co na chrzciny IP: *.* 31.01.02, 12:57 Na taki pomysł bym nie wpadła. Uważam, że to strata pieniędzy kupowanie takich ogromnych maskotek. Zapytam rodziców co do ich preferencji. Myślę, że dobrym prezentem byłyby klocki Lego Baby?Bogna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ljaworo Re: co na chrzciny IP: *.* 31.01.02, 13:15 Do balu też.Poza tym małpę trzeba przygotować, kliszę w aparacie wymienić, raz w miesiącu dziecko wykąpać...Pozdrawiam,Ludek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ljaworo Re: co na chrzciny IP: *.* 31.01.02, 13:27 Sorrry, ale gapa ze mnie. Napisałam się, napisałam, a wysłałam nie to, a to co chciałam poszło w w niebyt. Więc szybciutko jeszcze raz.Uważam, że najlepiej zapytać rodziców. My daliśmy pieniążki, bo rodzice zbierali na krzesełko o karmienia (nie są zbyt zamożni, a nas też nie było stać na kupno). A oprócz tego dziecko dostało chyba, ze 4 łańcuszki.A co niechcianych prezentów. Niektórzy goście są chyba niereformowalni. Moja bratowa już zapowiedziała, że na pierwsze urodziny mojej córki kupi jej maskotę gigant. Na moje protesty (małe mieszkanie, siedliso kurzu itp.) odpowiedziała, że ona każdemu dziecku na pierwsze urodziny kupuje taką maskotkę i już. No jak tu takiej przetłumaczyć.Pozdrawiam,Ludek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: co na chrzciny IP: *.* 31.01.02, 13:32 nie zaprosić , albo zrewanżować się jeszcze większą maskotką, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ljaworo Re: co na chrzciny IP: *.* 31.01.02, 15:55 Nie aaprosić nie mogę, sama przyjdzie, a nad maskotą pomyślę, tylko nie wiem czy kasy nie skoda.Pozdrawiam,Ludek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonia Re: co na chrzciny IP: *.* 31.01.02, 13:32 To masz problem. Można zdecydowanie powiedzieć nie, ale na mur-beton się obrazi. Skoro ciche insynuacje nie przynoszą skutku to może poprosić osobę postronną (mamę, teściową), aby postarała się wytłumaczyć bratowej, że wolelibyście coś innego.Bogna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneea Re: co na chrzciny IP: *.* 01.02.02, 10:06 czesc!my mielismy chrzciny miesiac temu i nasz Mala dostala 2 lancuszki (jeden po prababci - zloty, przesliczny! Sama bym go nosila i jeden srebrny. Poza tym dostala sliczna rozowa sukieneczke H&M baby i (nieduzego!) pluszaka - kaczora. Kilka osob sprezentowalo pieniazki i za nie kupilismy Nadii drewniane krzeselko do karmienia i mate edukacyjna Tiny love. pozdrawiam, aneea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wike Re: co na chrzciny IP: *.* 01.02.02, 23:30 Łyżeczka BOCIANEK firmy Hefra.Jest srebrna,na niej grawerujesz dane dziecka :data urodzin,waga,długość,godzina.Pamiątka na całe życie.Sklep Hefry : Warszawa ul.Ogrodowa,cena ok. 200 zł.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaasia Re: co na chrzciny IP: *.* 02.02.02, 01:30 Dobra rzecz na długi czas - śpiworek do spania, do łóżeczka. To rada na odkrywanie się w nocy, pierze się dobrze, nie jest za ciepły i nasza Ania śpi w nim do tej pory (ma 2,5 roku).GORĄCO POLECAM! A klocki kupiłabym na roczek. -Kaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonia Re: co na chrzciny IP: *.* 04.02.02, 08:05 Dzięki niezłty pomysł. Muszę tylko poszukać w Katowicach sklepu Herfa lub jakiejś odpowiedniej łyżeczki innej firmy.Bogna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akasia Re: co na chrzciny IP: *.* 04.02.02, 09:28 Wybaczcie mi moje pytanie, ale jakie kwoty wchodzą w grę jeśli chodzi o taki prezent pieniężny na chrzciny? Niedługo mnie czeka taka uroczystość - chrzest siostrzeńca i też się zastanawiam nad prezentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonia Re: co na chrzciny IP: *.* 04.02.02, 09:31 Myślałam o max. 200 PLN. Myślę, że to wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrynia Re: co na chrzciny IP: *.* 04.02.02, 14:53 Dziewczyny a jaki prezent powinna dać matka chrzestna?Słyszałam, że najlepiej około 500zł. Szczerze mówiąc nienajbardziej podoba mi się ten pomysł ponieważ 6 tygodni po narodzinach mojego chrześniaka urodzi się moja córeczka i to chyba zrozumiałe, że wolałabym jej coś kupić za te pieniądze. Macie jeszcze jakieś pomysły dla mnie? Wybory prezentów to dla mnie koszmar.Pozdrawiam, Patrycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YennaM Re: co na chrzciny IP: *.* 04.02.02, 15:00 Patka, wydaje mi sie, ze 500 zlotych to przesada. Sluchaj, a moze po prostu zapytac rodzicow dziecka, co by im sie najbardziej przydalo i to po prostu kupic? Ewentualnie dolozyc pieniazki do wiekszego prezentu?A tak poza tym, jestem przeciwnikiem drogich podarunkow na chrzest. Nie zapominajmy, po co idziemy z dzieckiem do Kosciola. Ta towarzyska otoczka to tylko dodatek. I niech taz zawsze bedzie. Niech zabawa nie spycha na dalszy plan tego, co w tym dniu najwazniejsze YennaMO rany, ale konserwatystka ze mnie wyszla, az sie sama sobie dziwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrynia Re: co na chrzciny IP: *.* 04.02.02, 23:22 YennoM-całkowicie się z Tobą zgadzam.Mam tylko pewne obawy co do reakcji rodziców dziecka na ewentualny "zbyt skromny" prezent.Na szczęście mam jeszcze trochę czasu aby się dobrze nad tym zastanowić.Pozdrawiam.Patrycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgnieszkaJ. Re: co na chrzciny IP: *.* 08.02.02, 10:48 Ja niedawno chrzciłam moje córeczki bliźniaczki. Z prezentów - dostaliśmy głównie pieniądze, przydadzą się bardzo- takich bardziej oryginalnych - jedna córeczka dostała zlote serduszko z wygrawerowanymi inicjałami, bardzo mi się to spodobało, zostanie jej pamiątka na całe życie, chodzę teraz po sklepach, aby kupić drugiej córeczce podobne serduszko i wygrawerować inicjały. Szkoda że chrzestni się nie umówili!AgnieszkaJ. (mama Julki i Weroniki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Honda Re: co na chrzciny IP: *.* 08.02.02, 13:36 cześćmój mały dostał m.in srebrną łyżeczką z wygrawerowaną datą i godziną urodzenia, wagą i wzrosteme. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonia Re: co na chrzciny IP: *.* 09.02.02, 23:04 Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Mam jeszcze trochę czasu na zastanowienie bo przesunięto termin chrzcin na marzec, ale dzięki wam mam rozeznanie jakie prezenty "chodzą". Dzięki wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś