Dodaj do ulubionych

Do mam właścicieli :) trzykołowców.

IP: *.* 12.05.02, 23:11
Ja z jednym pytankiem.Czy to prawda że trzykołowce mają tendencję do zciągania na bok tzn.nie jadą idealnie prosto i co 20-30m zjeżdżają np na krawężnik lub trzeba im poprawiać tor jazdy. Znajoma kupiła właśnie trzykołowca i w instrukcji obsługi jest informacja: zmiana toru jazdy o 50 cm na dł.5m jest dopuszczalna i zgodna z PN ble ble ble.Przecież to oznacza że po 20 metrach wózek jest 2 metry z boku i lądujemy na ulicy.Aha i podobno jest problem ze zmiana kierunku jazdy bo te 2 tylne koła strasznie blokują i trzeba b.silnie naciskać na rączkę żeby np.skrecić? Jak to jest naprawdę? miałam zamiar kupić 3k ale teraz już nie wiem?
Obserwuj wątek
    • Gość: AM Re: Do mam właścicieli :) trzykołowców. IP: *.* 13.05.02, 07:25
      Od niedawna jestem szczesliwa opsuiadaczka trojkolowca Quinny i na ob Twoje pytania moge po prostu odpowiedziec: nieprawda! Pzrynajmniej ja nic takiego nie odczulam, mam porownanie z wozkiem 4k na pompowanych, z ktorym mielam takie wlasnie problemy. NIe wiem, moze wozek Twojej kolezanki taki wlasnie jest, jesli tak to nie kupuj tej firmy ale inna.amo
      • Gość: AM Re: Do mam właścicieli :) trzykołowców. IP: *.* 13.05.02, 07:27
        sorry za bledy ale pisalam szybko ze wzgl na dziecko.a przy okazji, kto wie czy moznaby je poprawic?amo
    • Gość: Słoneczko Re: Do mam właścicieli :) trzykołowców. IP: *.* 13.05.02, 08:42
      Nic takiego nie zaobserwowałam podczas 5 miesięcy użytkowania.
    • Gość: Julia Re: Do mam właścicieli :) trzykołowców. IP: *.* 13.05.02, 13:47
      A ja mam znajomych, którzy kupili 3k, po drugiej wywrotce (!) wstawili go do piwnicy i kupili 4k. Chociaż wokół rodziły się dzieci, nie chcieli niepotrzebnego wózka niekomu sprezentować, powiedzieli, że wolą, aby ich 3k kurzyły się w piwnicy, niż narażać innego malucha na wypadek. Strasznie narzekali, że 3k są ogromnie wywrotne. To było zganie znajomych, teraz moje własne:Moje dziecko ma już 16 msc. uwielbia samo pchać wózek, z 3k byłoby to niemożliwe. I jeszcze jedno: 3k jest dłuższe niż 4k na dmuchanych kołach, nie do każdej windy się więc zmieści.Życzę udanych zakupów,julia
      • Gość: Gosia26 Re: Do mam właścicieli :) trzykołowców. IP: *.* 13.05.02, 22:56
        Dlaczego 3k nie moze pchac dziecko i czym roznia sie moje dzieci od innych ze moga???Z ta winda jest tak ze przez 6 lat poznalan tylko jedna winde gdzie moj wozek nie wchodzi. Jest to niestety winda u mnie w bloku gdzie wchodzi jedynie wozek parasolka i to po zlozeniu ;)Wywrotek i skrecania nie zaobserwowalam.
    • Gość: swieradm Re: Do mam właścicieli :) trzykołowców. IP: *.* 14.05.02, 06:59
      Cześć dziewczyny, ja też mam zamiar kupić trzykołowca, tylko nie wiem na jaką firmę się zdecydować czy Bebe Confort czy Quinny lub może jeszcze jakaś inna robi trójkołowce z możliwością montowania fotelika lub gondoli. Jeśli ktoś może mi doradzić to bardzo proszę o pomoc.PozdrawiamMarta
      • Gość: AM Re: Do mam właścicieli :) trzykołowców. IP: *.* 14.05.02, 09:12
        Ja mam Quinny i jestem z niego ekstremalnie zadowolona - bardzo lekki w prowadzeniu mimo, ze swoje wazy, z latwoscia wciagam go po schodach. Te obecnie sprzedawane modele maja skretne przednie kolo, ale szczerze powiedziawszy nie odczuwam jego braku w moim wozku. ma troche za maly kosz ale ostatecznie jest to wozek sportowy a nie towarowy. Momo, ze nie ma opzycji zupelnie lezacej (ciekawe czy ktorys ma?) to sadze, ze dziecku jest w nim wygodnie - moj synek jeszcze sam nie siedzi a jezdzi nim od 5,5 m-ca.Raczka jest ustawiana w roznych pozycjach i jest, jakby to powiedziec, "miekka" dzieki czemu fajnie sie nim zjezdza po schodach.Jesli cos mi sie przypomni to jeszcze napisze.Ogolnie chyba ie moglabym byc bardziej zadowolonaamo
      • Gość: Słoneczko Re: Do mam właścicieli :) trzykołowców. IP: *.* 14.05.02, 12:31
        Hej Marta,mam Bebe Confort Everest i bardzo sobie chwalę, zakupiliśmy spacerówkę, gondolkę i fotelik. Do 4 miesiąca używałam gondolki, łatwo się ją zdejmowało i montowało na to miejsce fotelik, od 4 miesiąca używam spacerówki, zrobiło się już poprostu cieplej. Oparcie rozkłada się prawie płasko, są właściwie 2 poziomy albo prawie płasko, albo siedząco. Teraz jak jest spacerówka to zdjęcie jej, aby pozostał sam stelaż zajmuje mi około 2 minut, można też zamontować fotelik na stelażu nie zdejmując spacerówki.Madzia
        • Gość: swieradm Re: Do mam właścicieli :) trzykołowców. IP: *.* 14.05.02, 13:09
          Cześć Madziu, a powiedz mi jeszcze czy Everest mieści sie bez problemu w mniejszym bagażniku (mamy Peugeota 205). Planuję podjechać do sklepu i sprawdzić, ale tam Panie są niezbyt miłe i nie wiem czy mi się to uda.PozdrawiamMarta
          • Gość: Gosia26 Re: Do mam właścicieli :) trzykołowców. IP: *.* 14.05.02, 13:43
            Chicco sie miesci a jest wiekszy.Do naszego bagaznika miescil sie (teraz mamy Palio weekend ale mielismy wlasnie 205)) bez zadnych zmian. Do naszego tescia miescil sie bvez kolek, bo samochod mu sie porysuje (guma he he) ale kolka zdejmuje sie okolo 15 sekund, wiec bylo to jedynie troche upierdliwe ;)
          • Gość: Słoneczko Re: Do mam właścicieli :) trzykołowców. IP: *.* 14.05.02, 15:18
            Hmm, my mamy Lanosa i bez problemu wchodzi z kołami, ale tak jak napisała Gosia26 to kółka się szybciutko zdejmuje, więc podejrzewam, że wejdzie.Madzia
    • Gość: swieradm Re: Do mam właścicieli :) trzykołowców. IP: *.* 14.05.02, 11:00
      Cześć Am, napisz mi proszę ile waży Quinny bo mieszkam na IV p. bez windy, a wiem że Bebe Confort (spacerówka ) waży 11 kg.Jesli chodzi o możliwość maksymalnego rozłożenia spacerówki 3-kołowca (ktoż o to pytał) to widziałam że ABC Design ma takie modele (ale nie można tam montować fotelika ani gondoli bezpośrednio na stelażu. PozdrawiamMarta
      • Gość: ttt Re: Do mam właścicieli :) trzykołowców. IP: *.* 14.05.02, 15:30
        Pisałas o 3-kołowcu ABC Design- gdzie można znaleźć na ten temat więcej informacji?
        • Gość: Ania.K Re: Do mam właścicieli :) trzykołowców. IP: *.* 15.05.02, 08:55
          Hej, jest strona producenta po niemiecku i po angielsku www.abc-design.de (ale mi sie nie laduja wszystkie zdjecia...)
          • Gość: teresato Re: Do mam właścicieli :) trzykołowców. IP: *.* 15.05.02, 09:30
            Dziękuję :)
      • Gość: AM Re: Do mam właścicieli :) trzykołowców. IP: *.* 14.05.02, 17:57
        Sama nie wiem ile wazy Quinny, ale sadze, ze nie mniej niz 11 kg, z tym, ze tego ciezaru jakos sie nie czuje nazbyt mocno.amo
    • Gość: Marlena Re: Do mam właścicieli :) trzykołowców. IP: *.* 17.05.02, 16:53
      Dzieki za wyczerpujące informacje chyba jednak kupię :)
    • Gość: Zilka Gondola na 3 kółkach? IP: *.* 18.05.02, 08:33
      Witajcie! Mnóstwo pozytywnych postów na temat trójkołówek i firmy Quinny co mnie cieszy bo właśnie na taki wózek się zdecydowaliśmy. Jeszcze się wahamy pomiędzy Freestyle i Fashion, teoretycznie Freestyle jest fajniejszy bo ma to skrętne kółko z przodu, które można blokować ale spacerówka nie rozkłada się na płasko no i nie wiem. Ale moje pytanie jest zupełnie inne. Czy ktoś używał trójkołowego stelaża z gondolą a nie spacerówką? Moje dziecko rodzi się w sierpniu i chyba zdecydujemy się również na gondolę na pierwszą zimę ale jest to nietypowy widok - gondola na trzech kółkach. Czy ktoś to praktykował?Chcę zamieścić to pytanie również w następnym wątku ("po prostu rewelacja") więc jeśli ktoś je dostanie dwa razy to przepraszam :)I z góry dziękuję za wszelkie opinie!A jako ciekawostkę powiem, Wam, że wózki Quinny wcale nie są w Holandii tańsze, byłam i oglądałam, kosztują tyle samo co u nas tyle, że można dostać zwrot VAT-u.
      • Gość: swieradm Re: Gondola na 3 kółkach? IP: *.* 20.05.02, 06:45
        Hej!Czy może któraś z Was orientuje się gdzie w Krakowie można kupić Quinny i jaka jest dokładnie różnica pomiędzy Fashion a Freestyle; i czy materiał Quinny jest podobny do Bebe Confort (np oxygen jest czymś w rodzaju ortalionu i Pani w sklepie powiedziała mi, że dziecko w tym musi się strasznie pocić).pozdrawiamMarta
    • Gość: Mama-Kangurzyca Re: Do mam właścicieli :) trzykołowców. - do Marleny IP: *.* 23.05.02, 13:52
      Marlena, czy wiesz, jak się nazywa wózek, który kupiła Twoja koleżanka? Też zamierzam kupić 3k a nie chciałabym się dać nabrać.PozdrawiamAnia
      • Gość: Mama-Kangurzyca Trójkołowce cd - Implast - ABC Design - Graco IP: *.* 23.05.02, 13:57
        Czy ktoś używa trójkołowców Implastu, ABC Design lub Graco? Bardzo byłabym wdzięczna za wszelkie opinie. Ten pierwszy jest tani, ten drugi bardzo mi się podoba, a trzeci to dobra firma. Niestety nie wiem, czy się sprawdzają "w praniu", a wybrac coś trzeba.Dzięki!Ania
      • Gość: Marlena Re: Do mam właścicieli :) trzykołowców. - do Marleny IP: *.* 26.05.02, 22:35
        Mamo :bounce: Kangurzyco obawiam się że był to Implast.Wydaje mi się że jednak trzeba wydać trochę więcej pieniążków :( niestety żeby wózeczek dobrze się spisywał.Ja muszę jeszcze pociułać :) Pozdrowienia
        • Gość: Mama-Kangurzyca Re: Do mam właścicieli :) trzykołowców. - do Marleny IP: *.* 26.05.02, 22:48
          Oj, dzięki za informację! Ale przynajmniej zaoszczędziłaś mi wyjazdu do sklepu w celu oglądania tego wózka.W takim razie zajmę się ciułaniem...Pozdrawiam!Ania
    • Gość: procenka Re: Do mam właścicieli :) trzykołowców. IP: *.* 10.06.02, 00:04
      hej, mam bebe confort everest,jest beznadziejny.to moj pierwszy wozek, pierwsze dziecko.bc: skrzypi, ciezko sie go prowadzi, zbacza - raz na jedna raz na druga strone (nie jedzie prosto). duze kola - sadzilam, ze beda idealne na polskie chodniki - a synek caly sie telepie (nie wiem, jak moze spac jak zabity).mam bebe confort spacerowke i do tego fotelik elios - zrezygnowalam z gondoli. rubik ma teraz 3 miesiace.plusy bc:niezle wyglada, budzi sensacje, zdziwienie (mieszkam w gdansku). ma super hamulce, zwlaszcza ten "rowerowy" na raczce jest bardzo wygodny. ma wygodna raczke, miekka, regulowana. moja wersja nie ma dzwonka ani bidonu, ale ma fajne sprezynki czerwone - amortyzatory.bc jest okropnie ciezki!ale sklada sie go blyskawicznie i jest plaski jak walizka. do peugeota 306 sedana wchodzi bez problemu.nie wiem, czy teraz bym sie zdecydowala na ten wozek - gdy poznalam jaki jest. niestety byl drogi i byl prezentem, nie zmienie go na razie. szkoda, ze nie mam porownania z 4kpapaiza
    • Gość: melenka Quinny Fashion IP: *.* 11.06.02, 13:02
      Jeżeli mogę jeszcze coś dodać: przez kilka miesięcy jeździliśmy starszym modelem Quinny 4k (kto był nad morzem z takim wózkiem wie, co to za ulga, zwłaszcza gdy patrzy się na szarpania mam z małymi kółeczkami), od pół roku mamy Quinny Fashion 3k. Rozkłada się na płasko (aż za bardzosmile), jest dobrze amortyzowany, ma regulowany podnóżek i duży kosz. Freestyle jest bardziej usportowiony i chyba wygodniejszy dla starszego dziecka - nie rozkłada się na płasko i podnóżek nie był regulowany (małe dziecko ma podnóżek podniesiony tak, że stanowi on przedłużenie siedziska; Freetyle nie oferował takiej możliwości). Fashion ogólnie ma wygląd bardziej komfortowego, z miększym siedziskiem. Operowanie takim wózkiem wymaga wprawy i nie ma cudów - jest on odrobinę mniej stabilny niż 4k, zwłaszcza, gdy tylne koła znajdą się na nierównej powierzchni (krawężnik, kamień etc). Trzeba się do tego przyzwyczaić i uważać. Mogę sobie wyobrazić, że jakaś firma mogła wypuścić źle wyważonego bubla, ale to nie jest Quinny. Aha - jesteśmy wysocy a przy tym wózku nie ma problemów - rączka regulowana w kilku pozycjach. Moja teściowa jest niższa i trochę narzekała, ale już się przyzwyczaiłasmile Można pooglądać opcje z gondolą na stronie www.quinny.com (przekieruje na stronę maxi-cosi)-sama zastanawiam się właśnie nad takim zakupem dla drugiego dziecka. pzdr i życzę udanych zakupów, mel
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka