kaczuszkaka Re: czy macie zmywarkę? 06.12.06, 14:18 Moim zdaniem to zbędny wydatek. Używa sie na początku bo jest nowa i wogóle jest fajnie bo mamy zmywarkę, jednak z czasem przechodzi ta fascynacja i stoi w kącie jako niepotrzebny mebel. I raz na jakiś czas pasuje ją właczć żeby się nie zastała. Ja jestem na NIE !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: czy macie zmywarkę? 06.12.06, 14:54 A masz? Ja zauważyłam, że ludzie mają różne podejście zależnie od tego, jakie było podejście w domu rodzinnym. Mam koleżanki, które jedynie miksera raz na ruski rok od święta użyją, poza tym nic - i dla nich wszystko jest zbędne, bo będzie stało i się kurzyło. U moich rodziców w kuchni pełno jest sprzętów które są w ciągłym użytku - miksery, malaksery, maszynki do mięsa, sokowirówki, suszarki do grzybów itp. i jestem po prostu przyzwyczajona do używania ich. Te rzeczy oszczędzają czas i wysiłek. W tej chwili nie mam miejsca na zmywarkę, ale jest ona w planach do kupienia do nowego mieszkania i na 100% tam będzie. I jestem pewna że będzie intensywnie używana. Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: czy macie zmywarkę? 06.12.06, 17:02 Nie mam ale chcialabym miec niestety nie mam mozliwosci umieszczenia jej w kuchni ach ach Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: czy macie zmywarkę? 06.12.06, 20:01 kaczuszkaka napisała: > Moim zdaniem to zbędny wydatek. Używa sie na początku bo jest nowa i wogóle > jest fajnie bo mamy zmywarkę, jednak z czasem przechodzi ta fascynacja i stoi w > > kącie jako niepotrzebny mebel. u mnie w miare uzytkowania fascynacja nie opada podobna fascynacja darze pralke automatyczna, samochod i telefon komorkowy Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: czy macie zmywarkę? 06.12.06, 16:59 jeśli chodzi o koszty zdrowotne (o zdrowie psychiczne mi idzie moje i rodziny), to zwraca się od razu po pierwszym użyciu niestety, czasem się psuje wrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha9991 tak:)) zywa w meskim wykonaniu 06.12.06, 19:55 gdyby maz nie zmywal moze bym sie zastanowila nad kupnem bo brudnych naczyn pod koniec kazdego dnia jak mrowkow Odpowiedz Link Zgłoś
waniliowe Re: tak:)) zywa w meskim wykonaniu 06.12.06, 20:27 w poprzednim domu mialam, uzywalam, teraz nie mam i nei przeszkadza mi to zbytnio. niby zmywarka to taki cud swiata, ale nienawidziam szczerze wkladac naczyn albo co gorsza je wyjmowac juz czyste. doprowadzalo mnie to do pasji i mialam wrazenie, e zajmuje m ito wiecej czasu niz umycie ich. albo te rodzinne awantury o to, ze ktos nie oproznil zmywarki wieczorm i nastepnego dnia nie ma na czym jesc... Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxx1233 Re: a co myślicie o suszarce? 06.12.06, 23:16 Mam zmywarkę od 9 lat. Super. Coś fajniejszego to suszarka. Pamiętam jak budowaliśmy dom, to mąż powiedział, że obok pralki trzeba zamontować gniazdko do suszarki. Sywierdziłam, że nidgy nie będę miała suszarki, bo ktoś w pracy powiedział, że z suszarki wychodzą pogniecione rzeczy. Jak zobaczyła (a raczej dotknęłam) ręćzniki z suszarki, oszalałam na punkcie suszarki. To jest rewelacja, nie trzeba rozwieszać majteczek, skarpetek. Mam 4 lata i chciałabym mieć zawsze. Wczoraj dziecko mnie zapytało - czy wolałabym, aby popsuła mi się suszarka, czy pralka - odpowiedziałam telewizor. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: a co myślicie o suszarce? 06.12.06, 23:21 xxxxx1233 napisała: > Mam 4 lata i chciałabym > mieć zawsze. a ja mam 3*, ale wolałabym mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotus76 Mam zmywarkę... 07.12.06, 11:34 ...i nie wyobrażam sobie jak ja żyłam, jak jej nie miałam )) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
annas16 Re: Mam zmywarkę... 07.12.06, 13:56 Ja mam i nie oddam za nic.Pierwszą miałam 6 lat zepsula mi sie przed świętami w tamtym roku .Naprawa kosztowalaby strasznie duzo więc zdecydowalam sie na nową.Nie wyobrażam sobie (BO NIE MUSZE) życia bez niej.Owszem czasem żle poukładam gary i nie domyje ale nie przychodzi mi do glowy poprawiać po to jest ma domyć i już choćby miałaby to robić4 razy.Wtej nowej żadko sie to zdarza jeżeli już to z mojego niedbałego poukladania czy pośpiechu.Moja rodzina 3 osoby i zawsze jest coś do mycia.A idą Swięta pomyśl jak będzie extra jak to całe szklo przy porządkach świątecznych wpakujesz i wyciągniesz blyszczące, czyściutkie i suche.Tabletki rózne używam zazwyczaj Somatu - bo tańsze niż Calgonitu a też ok.Odświeżacz tylko Calgonitu bo pięknie pachnie.No to tyle.Acha generalnie polecam calym sercem.Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mamciakam Re: a co myślicie o suszarce? 07.12.06, 14:54 aluc napisała: > xxxxx1233 napisała: > > > Mam 4 lata i chciałabym > > mieć zawsze. > > a ja mam 3*, ale wolałabym mniej. hahah ja tez mam 3* i tez chciałabym miec mniej..... a tak na serio to jakiej firmy mogłybyscie polecic zmywarke? (mam nadz. ze to nie krypto reklama i nikkt tego nie wyrzuci) mam 5 osobową rodzinę i coraz częsciej zastanawiam się nad kupnem zmywarki i czy to naprawdę taka ozczednosć wody? Odpowiedz Link Zgłoś
matusia3 Re: a co myślicie o suszarce? 08.12.06, 07:53 Ja też zastanawiam się na d kupnem zmywarki......kto ostatnio kupił zmywarkę? Lepiej kupić 45 czy 60? Mam 4 osobową rodzinkę,dwójkę małych dzieci...... Jaką firmę wybrać/? Pomóżcie w wyborze matusia3 Odpowiedz Link Zgłoś
simba28 Re: a co myślicie o suszarce? 08.12.06, 09:31 Mam od 3 m-cy boch-a 60- kę, AAA, kosztowła 2 klocki. Moja rodzina to ja, mąż i 10-miesięczne dziecię. A mycie puszczam prawie codziennie. Już nie wyobrażam sobie bez niej życia Wkładam tabletkę do zmywarki wciskam PLAY i idę bawić się z dzieckiem. A wkuchni jak czyściutko i zlew pusty... A osoby które wolą myć ręcznie po prostu maja duuużo wolnego czasu. Ja go nie mam i to był podstawowy powód zakupu tego cuda. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: a co myślicie o suszarce? 08.12.06, 09:48 Matusia jak masz miejsce to kup 60. Mam 4 os.rodzinę w tym 8 latka i 10 mies.syna. Niekiedy zmywarkę włączam codzień a częściej co 2 dzień. Przy 45 czasami znajomi włączają 2x w ciągu dnia. Mam Boscha 60 od 4 lat i sobie chwalę. Bez full wypas tj ma temp.65,50 i 35 st.C i niewiele więcej dodatkowych funkcji. Ale mnie to wystarcza. Tabl.do zmywarki kupuję na giełdzie samochodowej,bo taniej niż w sklepie i oryginalne niemieckie np.Somat czy Calgonit. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Mam Bosha 45 08.12.06, 10:51 bez pierduł 3 proste funkcje zmywania bez wypasów, które nie wiem czy tak naprawdę są potrzebne. Kupiliśmy w sierpniu - zapłaciłam 1100 zł. 45 bo moja kuchnia to standardowa kiszka blokowa, gdybym miała więcej miejsca kupiłabym 60. Zmywarka "zaoszczędziła" nam wodę, nie wiem jeszcze jak z elektrycznością. Mój model to AAB - B to wydajność suszenia - ale nie korzystam z tej funkcji, Wystarczy jak po zmywaniu, resetuję program. Otwieram trochę drzwiczki. W środku naczynia są tak nagrzane, że praktycznie w ciągu 5 minut same się suszą. A funkcja suszenia zużywa dodatkowo prąd. Odpowiedz Link Zgłoś
ewitek01 Re: czy macie zmywarkę? 08.12.06, 11:05 ja bym dała nobla temu, kto wynalazł zmywarkę ))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: czy macie zmywarkę? 11.12.06, 00:41 My mamy Boscha, generalnie tak jak z pralkami - najsolidniejsze to Bosch i Siemens (nie mówię o firmach produkujących urządzenia kosztujące od 4-5 tys. w górę). U nas w domu zmywarka była jeszcze zanim się urodziłam , więc nie wyobrażam sobie życia bez tego urządzenia. Chociaż zdarzało mi się zmywać z rękach. Odpowiedz Link Zgłoś
lenona1 Re: czy macie zmywarkę? 11.12.06, 00:48 ja kupiłam i juz nie wyobrażam sobie bez niej życia Mam ARISTONA DUO 60 i na moją 4 osobową rodzinke jest ok. naprawde warto bo nienawidziłam zmywania a tak to załaduje, dodam że u mnie zmywamy co 3 dni Z reguły mąż ładuje a ja wyjmuje i jest ok. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniax7 Re: czy macie zmywarkę? 11.12.06, 08:41 Polecam z całego serca!!!I przy 4 os. 60-tkę! Ja mam Siemensa - sprawuje się rewelacyjnie. Suszarkę też polecam! Uzależniłam się już od tych sprzętów Odpowiedz Link Zgłoś