Dodaj do ulubionych

czy macie zmywarkę?

• kaczuszkaka Re: czy macie zmywarkę? 06.12.06, 14:18
      Moim zdaniem to zbędny wydatek. Używa sie na początku bo jest nowa i wogóle
      jest fajnie bo mamy zmywarkę, jednak z czasem przechodzi ta fascynacja i stoi w
      kącie jako niepotrzebny mebel. I raz na jakiś czas pasuje ją właczć żeby się
      nie zastała.
      Ja jestem na NIE !!!!!!!
      • chicarica Re: czy macie zmywarkę? 06.12.06, 14:54
        A masz?
        Ja zauważyłam, że ludzie mają różne podejście zależnie od tego, jakie było
        podejście w domu rodzinnym. Mam koleżanki, które jedynie miksera raz na ruski
        rok od święta użyją, poza tym nic - i dla nich wszystko jest zbędne, bo będzie
        stało i się kurzyło. U moich rodziców w kuchni pełno jest sprzętów które są w
        ciągłym użytku - miksery, malaksery, maszynki do mięsa, sokowirówki, suszarki do
        grzybów itp. i jestem po prostu przyzwyczajona do używania ich. Te rzeczy
        oszczędzają czas i wysiłek. W tej chwili nie mam miejsca na zmywarkę, ale jest
        ona w planach do kupienia do nowego mieszkania i na 100% tam będzie. I jestem
        pewna że będzie intensywnie używana.
        • l.e.a Re: czy macie zmywarkę? 06.12.06, 17:02
          Nie mam ale chcialabym miec niestety nie mam mozliwosci umieszczenia jej w
          kuchni ach ach
      • moofka Re: czy macie zmywarkę? 06.12.06, 20:01
        kaczuszkaka napisała:

> Moim zdaniem to zbędny wydatek. Używa sie na początku bo jest nowa i wogóle
        > jest fajnie bo mamy zmywarkę, jednak z czasem przechodzi ta fascynacja i stoi
        w
        >
        > kącie jako niepotrzebny mebel.

u mnie w miare uzytkowania fascynacja nie opada tongue_out
        podobna fascynacja darze pralke automatyczna, samochod i telefon komorkowy big_grin
    • aluc Re: czy macie zmywarkę? 06.12.06, 16:59
      jeśli chodzi o koszty zdrowotne (o zdrowie psychiczne mi idzie moje i rodziny),
      to zwraca się od razu po pierwszym użyciu
      niestety, czasem się psuje wrrrr
    • agniecha9991 tak:)) zywa w meskim wykonaniu 06.12.06, 19:55
      gdyby maz nie zmywal moze bym sie zastanowila nad kupnem bo brudnych naczyn pod
      koniec kazdego dnia jak mrowkow
      • waniliowe Re: tak:)) zywa w meskim wykonaniu 06.12.06, 20:27
        w poprzednim domu mialam, uzywalam, teraz nie mam i nei przeszkadza mi to zbytnio.
        niby zmywarka to taki cud swiata, ale nienawidziam szczerze wkladac naczyn albo
        co gorsza je wyjmowac juz czyste. doprowadzalo mnie to do pasji i mialam
        wrazenie, e zajmuje m ito wiecej czasu niz umycie ich. albo te rodzinne awantury
        o to, ze ktos nie oproznil zmywarki wieczorm i nastepnego dnia nie ma na czym
        jesc...
    • xxxxx1233 Re: a co myślicie o suszarce? 06.12.06, 23:16
      Mam zmywarkę od 9 lat. Super. Coś fajniejszego to suszarka. Pamiętam jak
      budowaliśmy dom, to mąż powiedział, że obok pralki trzeba zamontować gniazdko
      do suszarki. Sywierdziłam, że nidgy nie będę miała suszarki, bo ktoś w pracy
      powiedział, że z suszarki wychodzą pogniecione rzeczy. Jak zobaczyła (a raczej
      dotknęłam) ręćzniki z suszarki, oszalałam na punkcie suszarki. To jest
      rewelacja, nie trzeba rozwieszać majteczek, skarpetek. Mam 4 lata i chciałabym
      mieć zawsze. Wczoraj dziecko mnie zapytało - czy wolałabym, aby popsuła mi się
      suszarka, czy pralka - odpowiedziałam telewizor. Pozdrawiam
      • aluc Re: a co myślicie o suszarce? 06.12.06, 23:21
        xxxxx1233 napisała:

> Mam 4 lata i chciałabym
        > mieć zawsze.

a ja mam 3*, ale wolałabym mniej.
        • dorotus76 Mam zmywarkę... 07.12.06, 11:34
          ...i nie wyobrażam sobie jak ja żyłam, jak jej nie miałam smile))
          pzdr
          • annas16 Re: Mam zmywarkę... 07.12.06, 13:56
            Ja mam i nie oddam za nic.Pierwszą miałam 6 lat zepsula mi sie przed świętami w
            tamtym roku .Naprawa kosztowalaby strasznie duzo więc zdecydowalam sie na
            nową.Nie wyobrażam sobie (BO NIE MUSZE) życia bez niej.Owszem czasem żle
            poukładam gary i nie domyje ale nie przychodzi mi do glowy poprawiać po to jest
            ma domyć i już choćby miałaby to robić4 razy.Wtej nowej żadko sie to zdarza
            jeżeli już to z mojego niedbałego poukladania czy pośpiechu.Moja rodzina 3
            osoby i zawsze jest coś do mycia.A idą Swięta pomyśl jak będzie extra jak to
            całe szklo przy porządkach świątecznych wpakujesz i wyciągniesz blyszczące,
            czyściutkie i suche.Tabletki rózne używam zazwyczaj Somatu - bo tańsze niż
            Calgonitu a też ok.Odświeżacz tylko Calgonitu bo pięknie pachnie.No to
            tyle.Acha generalnie polecam calym sercem.Pozdrawiam Ania
        • mamciakam Re: a co myślicie o suszarce? 07.12.06, 14:54

aluc napisała:

> xxxxx1233 napisała:
          >
          > > Mam 4 lata i chciałabym
          > > mieć zawsze.
          >
          > a ja mam 3*, ale wolałabym mniej.

hahah ja tez mam 3* i tez chciałabym miec mniej.....

a tak na serio to jakiej firmy mogłybyscie polecic zmywarke?
          (mam nadz. ze to nie krypto reklama i nikkt tego nie wyrzuci)
          mam 5 osobową rodzinę i coraz częsciej zastanawiam się nad kupnem zmywarki i czy
          to naprawdę taka ozczednosć wody?
          • matusia3 Re: a co myślicie o suszarce? 08.12.06, 07:53
            Ja też zastanawiam się na d kupnem zmywarki......kto ostatnio kupił zmywarkę?
            Lepiej kupić 45 czy 60? Mam 4 osobową rodzinkę,dwójkę małych dzieci......
            Jaką firmę wybrać/?

Pomóżcie w wyborzesmile

matusia3
            • simba28 Re: a co myślicie o suszarce? 08.12.06, 09:31
              Mam od 3 m-cy boch-a 60- kę, AAA, kosztowła 2 klocki. Moja rodzina to ja, mąż i
              10-miesięczne dziecię. A mycie puszczam prawie codziennie. Już nie wyobrażam
              sobie bez niej życia smile
              Wkładam tabletkę do zmywarki wciskam PLAY i idę bawić się z dzieckiem. A
              wkuchni jak czyściutko smile i zlew pusty...

A osoby które wolą myć ręcznie po prostu maja duuużo wolnego czasu.
              Ja go nie mam i to był podstawowy powód zakupu tego cuda.
              Polecam.
            • malgosiek2 Re: a co myślicie o suszarce? 08.12.06, 09:48
              Matusia jak masz miejsce to kup 60.
              Mam 4 os.rodzinę w tym 8 latka i 10 mies.syna.
              Niekiedy zmywarkę włączam codzień a częściej co 2 dzień.
              Przy 45 czasami znajomi włączają 2x w ciągu dnia.
              Mam Boscha 60 od 4 lat i sobie chwalę.
              Bez full wypas tj ma temp.65,50 i 35 st.C i niewiele więcej dodatkowych funkcji.
              Ale mnie to wystarcza.
              Tabl.do zmywarki kupuję na giełdzie samochodowej,bo taniej niż w sklepie i
              oryginalne niemieckie np.Somat czy Calgonit.
              Pzdr.Gosia
              • dorotus76 Re: a co myślicie o suszarce? 08.12.06, 10:33
                Polecam Bosch/Siemens.
                • aga55jaga Mam Bosha 45 08.12.06, 10:51
                  bez pierduł 3 proste funkcje zmywania bez wypasów, które nie wiem czy tak
                  naprawdę są potrzebne. Kupiliśmy w sierpniu - zapłaciłam 1100 zł.
                  45 bo moja kuchnia to standardowa kiszka blokowa, gdybym miała więcej miejsca
                  kupiłabym 60.
                  Zmywarka "zaoszczędziła" nam wodę, nie wiem jeszcze jak z elektrycznością. Mój
                  model to AAB - B to wydajność suszenia - ale nie korzystam z tej funkcji,
                  Wystarczy jak po zmywaniu, resetuję program. Otwieram trochę drzwiczki. W środku
                  naczynia są tak nagrzane, że praktycznie w ciągu 5 minut same się suszą. A
                  funkcja suszenia zużywa dodatkowo prąd.
    • ewitek01 Re: czy macie zmywarkę? 08.12.06, 11:05
      ja bym dała nobla temu, kto wynalazł zmywarkę smile)))))))))))))))))))

• mama-smyka Re: czy macie zmywarkę? 11.12.06, 00:41
      My mamy Boscha, generalnie tak jak z pralkami - najsolidniejsze to Bosch i
      Siemens (nie mówię o firmach produkujących urządzenia kosztujące od 4-5 tys. w
      górę).
      U nas w domu zmywarka była jeszcze zanim się urodziłam smile, więc nie wyobrażam
      sobie życia bez tego urządzenia. Chociaż zdarzało mi się zmywać z rękach. wink
    • lenona1 Re: czy macie zmywarkę? 11.12.06, 00:48
      ja kupiłam i juz nie wyobrażam sobie bez niej życia Mam ARISTONA DUO 60 i na
      moją 4 osobową rodzinke jest ok.
      naprawde warto bo nienawidziłam zmywania a tak to załaduje, dodam że u mnie
      zmywamy co 3 dni Z reguły mąż ładuje a ja wyjmuje i jest ok. Polecam.
      • aniax7 Re: czy macie zmywarkę? 11.12.06, 08:41
        Polecam z całego serca!!!I przy 4 os. 60-tkę!
        Ja mam Siemensa - sprawuje się rewelacyjnie.
        Suszarkę też polecam! Uzależniłam się już od tych sprzętówwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka