Dodaj do ulubionych

jaka spacerówka

29.01.07, 23:11
Witam!
Mam nadzieję że ktoś mi podpowie czym kierować się przy wyborze spacerówki, i
jakie polecacie. Mam wózek wielofunkcyjny, ale juz teraz wiem że będę z niego
korzystać tylko w wersji głębokiej- spacerówka jest za "wielka", ciężko się
rozkłada sam wózek też jest ciężki. Mieszkam na trzecim piętrze i nie mam
siły tego tachać.Mój synuś ma 1 miesiąc i mam nadzieję że latem będziemy
mieli juz piękny nowy wózek na letnie przechadzki.
Obserwuj wątek
    • gosiavip1 Re: jaka spacerówka 30.01.07, 07:52
      czesc, ja z wielofunkcyjnego nie bylam zadowolona, kupilam spacerowke na
      stelazu Trophy firmy bebe confort i jest naprawde fajny, wazy 7kg, ma 3
      pozycje, wiec jak Wiktor usnie to mu klade oparcie
      • mamucha27 Re: jaka spacerówka 30.01.07, 09:31
        Ja mam baby design sprint i jestem z niego bardzo zadowolona. Ma wkładkę dla
        małych dzieci, oparcie składa się do lezenia i waży ok. 8 kg. Byłam strasznie
        napalona na peg perego A3 ale jak się dowiedziałam, że obydwa wózki maja
        dokładnie to samo i na dodatek są produkowane w tej samej fabryce w Chinach to
        wybrałam sprinta bo jest 3x tańszy.
        • egis1 Re: jaka spacerówka dla dużego dziecka 30.01.07, 11:30
          również poszukuje
        • mysza1973 Re: jaka spacerówka 30.01.07, 12:53
          Mam pytanko:czy ta spacerówka nadaje się dla dziecka 4 miesięcznego na taką
          pogodę jak jest w tej chwili? (wózek wygląda solidniesmile)
          Chciałabym kupić spacerówkę dla mojego synka bo mój wózek się kompletnie
          rozlatuje ale nie wiem czy przeczekać do wiosny czy kupić już coś teraz.
          Dodam tylko, że mały zaczyna już siadać.
          Acha, mieszkam w mieście, gdzie są chodniki proste ale teściów mam nad morzem ,
          więc czy będzie można też jeździć po piasku na przykład?
          Dziękuję z góry za odpowiedź.
          • mamucha27 Re: jaka spacerówka 30.01.07, 13:19
            Mysza1973 czy to było pytanko do mnie czy do gosiavip1?????
            • mamucha27 Re: jaka spacerówka 30.01.07, 13:31
              Wózek teoretycznie jest dla dzieci od 6 mies. życia, my przesadziliśmy małego
              jak miał 5 mies. bo mieliśmy dość noszenia go na rękach. Rozkładałam mu oparcie
              do pozycji półleżącej i był strasznie zadowolony, że w końcu coś widzi a i nam
              było lżej. Cała wyściółka jest bardzo mięciutka i można ją zdjąć do prania.
              Nie sprawdzałam wózka na plaży ale jeździł już po śniegu wink Jak zablokowałam
              przednie koła to nie było problemu.
              Wcześniej okrywałam małego kocem i zakładałam ochronkę na nogi ale teraz na
              chrzciny dostał bardzo ciepły śpiworek takze koc poszedł w odstawkę.
              • mysza1973 Re: jaka spacerówka 30.01.07, 14:07
                Pytanko było do Ciebiesmile
                Dziękuję za odpowiedź!
                Pozdrawiam
    • an_qa Re: jaka spacerówka 30.01.07, 14:22
      ja tez zastanawiam sie nad kupnem spacerowki, ale dopiero na wiosne. Tylko
      zalezy mi na parasolce. Napisze ci co dla mnie jest ważne:

Musi być lekka
      Łatwo sie rozkładac
      Miec daszek i torbe na zakupy na dole
      Musi sie łatwo prowadzić, radze przetestowac prowadzenie jedna reka
      Powinna byc nieduza po złozeniu, jesli masz zamiar wozic w bagazniku to lepiej
      sprawdz wymiary
      Zdejmowana tapicerka
      Kolor i materiał taki by nie wyblakł w słoncu oraz by przepuszczał powietrze
      Wysokosc lub regulacja raczki do prowadzenia
      Pasy
      No i musia być solidnie wykonana.

Ufff... nie wiam co jeszcze
      • an_qa Re: jaka spacerówka 30.01.07, 14:27
        aha wazne jest jeszcze by blokada kol była lekka tak samo jak odblokowywanie i
        by dziecku sie dobrze siedzialo i lezalo. I jaknajwiecej sopni rozkładania.
        • simba28 Re: jaka spacerówka 30.01.07, 14:34
          Wszystkie Twoje wymagania posiada Peg Perego Pliko P3 smile Mam i polecam...
      • mamucha27 Re: jaka spacerówka 30.01.07, 14:33
        Tylko że parasolki sa odpowiednie dla dzieci od 1,5 roku a nie dla maluchów
        które przesadza się z wózka głębokiego i powinny służyć tylko do krótkiego
        przemieszczania się a nie chodzenia na 2 godz. lub dłuższe spacery. Mnie w
        Świecie dziecka próbowali namówić na parasolkę maclarena (prawie 1 tys.). Poza
        tym nie podobają mi się wózki z małymi kołami ale to tylko i wyłącznie moje zdanie.
        Pozdrawiam
        • an_qa Re: jaka spacerówka 30.01.07, 15:06
          wszystko co napisalam jest wazne przy wyborze parasolki jak i zwyklej
          spacerowki, nie widze roznicy.
          • papugamonia Re: jaka spacerówka 30.01.07, 17:57
            do mamuchy. Czy ten wózek o którym piszesz ma rączkę która mozna pchać jedna
            ręką i ile kosztował?
            • mamucha27 do papugamonia 30.01.07, 18:17
              www.allegro.pl/item159432911_wozek_spacerowy_baby_design_sprint_wys_o_zl.html
              kosztował tyle co na allegro ale kupowałam w sklepie.
              • mamucha27 Re: do papugamonia 30.01.07, 18:23
                za szybko mi się wysłało. Jeżeli chodzi o pchanie jedną ręką to łatwiej jest jak
                koła są zablokowane bo jak nie to troszkę nie wygodnie bo jeździ od krawężnika
                do krawężnika wink
                • papugamonia do mamucha 30.01.07, 19:00
                  Dzieki ja sie przypaliłam na peg perego A3 ale ta cena. Mieszkam w małym miecie
                  i nie mam duzego wyboru w sklepie. A przez internet to jest ok ale dobrze jest
                  popróbowac jak sie jeździ. Musi być lekki bo mieszkam w bloku i dobrze sie
                  składać bo jeżdze duzo małym autem wiec aby sie zmiescił sie do badażnika
                  • mamucha27 Re: do papugamonia 30.01.07, 20:19
                    Ja też jeżdzę samochodem 3-drzwiowym który ma mały bagażnik a może raczej spory
                    bagażnik ale dostęp do niego jest fatalny i na całe szczeście wózek mieści się
                    na styk. A jeżeli chodzi o jazdę wózkiem to dla mnie super. Wiadomo, ze na
                    początku było troszkę dziwnie bo w głebokim miałam duże pompowane koła i
                    nierówności nie były tak odczuwalne ale szybko się przyzwyczaiłam.
        • sabka22 Re: jaka spacerówka 30.01.07, 18:01
          mi tez było ciężko wnosić wózek dlatego kupiłam spacerówke najzwyklejszą tyle
          że rozkłada sie do spania a to ważne jak idziemy na dłóższy spacer i ma
          budke,jest bardzo lekka.
          • papugamonia Re: jaka spacerówka 30.01.07, 20:57
            Ale czy do seicento sie zmiesci,
    • szarlota123 Re: jaka spacerówka 31.01.07, 08:46
      A co sądzicie o takim wózku. Moja mała ma 8 miesięcy
      www.allegro.pl/item159951693_efik1_tako_sportster_spacerowka_nowosc_wys0.html
      pozdrawiam
      • an_qa Re: jaka spacerówka 31.01.07, 11:13
        Calkiem fajny, tylko obawiam sie ze jest dosc ciezki. /Wozki TAKO maja to do
        siebie ze sa ciezkie. Nie doczytalam sie wagi w opisie wiec lepiej zapytaj
        sprzedajacego.
        • mamucha27 Re: jaka spacerówka 31.01.07, 12:42
          Dokładnie, to tez była moja pierwsza mysl po przeczytaniu opisu ale wózek fajny.
          • mamucha27 Re: jaka spacerówka 31.01.07, 13:11
            Dobrze by było jakby spacerówka miała jeszcze skrętne koła bo wtedy dużo łatwiej
            manewruje się wózkiem.
      • mysza1973 Re: jaka spacerówka 31.01.07, 13:02
        Ja też zastanawiam się nad kupnem tego wózka...
        Pytałam o niego na forum ZAKUPY możesz sobie poczytać opiniesmile
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=56354297&a=56354297
        Pozdrawiam
    • szarlota123 Re: jaka spacerówka 31.01.07, 16:14
      Bardzo dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka