Dodaj do ulubionych

Podpowiedźcie - co kupić chińskiego dla dziecka?

05.02.07, 14:22
Mój 8-letni syn zaczął intereować się językiem chińskim, pisze sobie literki chińskie, składa całe słowa
itp. Poprosił żeby na urodziny kupić mu coś chińskiego. Macie jakieś pomysły? I gdzie można kupić
(oprócz internetu bo za poźno) coś z tej branży w stolicy? Dziękuję za wszelkie sugestie.
Obserwuj wątek
    • agnieszkamodras Re: Podpowiedźcie - co kupić chińskiego dla dziec 05.02.07, 14:23
      Chińczyka?
      • agnieszkamodras Re: Podpowiedźcie - co kupić chińskiego dla dziec 05.02.07, 14:24
        Chodziło mi o grę smile
    • aluc Re: Podpowiedźcie - co kupić chińskiego dla dziec 05.02.07, 14:23
      literki pisze, powiadasz? i słowa z nich składa?
      a masz pewność, że to chiński?
      • basia310 Re: Podpowiedźcie - co kupić chińskiego dla dziec 05.02.07, 14:32
        W chińczyka graliśmysmile dziękuję. Tak, jestem pewna że to chiński - z netu się uczy. Generalnie jest to
        pismo obrazkowe i często jeden obrazek oznacza jeden wyraz.
        • aluc Re: Podpowiedźcie - co kupić chińskiego dla dziec 05.02.07, 14:33
          aha
          a jaki dialekt?
          kupiłabym Chińczyka, ale takiego prawdziwego
          ewentualnie Chinkę
          • basia310 Re: Podpowiedźcie - co kupić chińskiego dla dziec 05.02.07, 14:35
            He he, ja też dziś myślalam o takim prawdziwym Chińczyku. Proszę jeszcze jakieś poważne propozycjesmile
            • alex05012000 Re: Podpowiedźcie - co kupić chińskiego dla dziec 05.02.07, 16:32
              tusz i pędzelki ...
          • janka007 Re: Podpowiedźcie - co kupić chińskiego dla dziec 05.02.07, 18:34
            aluc napisała:

> aha
            > a jaki dialekt?

Właśnie? Mandaryński? Syczuański? Nankiński? Inny?
    • moofka Re: Podpowiedźcie - co kupić chińskiego dla dziec 05.02.07, 14:25

trampki chinskie mi przychodza do glowy wink
    • agnieszkamodras Re: Podpowiedźcie - co kupić chińskiego dla dziec 05.02.07, 14:34
      Może to by było gdzies w antykwariacie albo księgarni? Kiedy te urodziny?
      www.allegro.pl/item162749335_bajki_chinskie.html
    • bri Re: Podpowiedźcie - co kupić chińskiego dla dziec 05.02.07, 14:36
      Teraz to trudno kupić coś nie-chińskiego wink
    • rebeka77 Re: Podpowiedźcie - co kupić chińskiego dla dziec 05.02.07, 14:37
      ja to się muszę postarać , żeby znaleść nie chińskie
      • martyna1985 Re: Podpowiedźcie - co kupić chińskiego dla dziec 05.02.07, 14:38
        Zupkę chińskąsmile
      • rebeka77 Re: Podpowiedźcie - co kupić chińskiego dla dziec 05.02.07, 14:38
        smile
    • yenna_m Re: Podpowiedźcie - co kupić chińskiego dla dziec 05.02.07, 15:32
      są takie fajne rozmowki polsko-chinskie
      ciekawemiejsca.pl/?gclid=CNSy9f23l4oCFTYNQgodrQ5_mg
      mozesz mu tez kupic np pałeczki do jedzenia
      jakieś malutkie bonzai
      abażur na lampę
      parasolke
      wachlarz

teraz we Wroclawiu w Carrefourze są dni chinskie i mozna kupic rozne chinskie
      gadzety
      jesli u Was macie Carrefoura - moze tam znajdziesz mase chinskich upominkow?
      • basia310 Re: Podpowiedźcie - co kupić chińskiego dla dziec 05.02.07, 15:49
        Dziękuję bardzo za dobre pomysły, szczególnie za rozmówki.
    • i2h2 Re: Podpowiedźcie - co kupić chińskiego dla dziec 05.02.07, 16:19
      Widziałam przed świętami w EMPiKach takie zestawy chyba do pisania albo
      malowania z tuszem i pędzelkiem, wzornik tam chyba też był, jakiś papier
      specjalny - dokłądnie Ci nie powiem, co to było, bo mnie nie interesowało i
      tylko tak zarejestrowałam kątem oka. Obsługa powinna kojarzyć, bo to dość duże
      było (chyba większe niż A3).
    • kosheen4 Re: Podpowiedźcie - co kupić chińskiego dla dziec 05.02.07, 16:25
      elegancki zestaw chińskich pałeczek. i może obiad w restauracji chińskiej? smile
      • joasiiik25 Re: Podpowiedźcie - co kupić chińskiego dla dziec 05.02.07, 16:28
        zupke chinska smile
    • klaviatoorka ja wiem! 05.02.07, 16:51
      wejdź na stronę carrefoura- akurat mają azjatycką promocję- bonsai, kubki,
      ciuszki, maty z bambusa,muzyka relaksacyjna (jeśli to zniesiesz), filmy dvd
      kung-fu, jedzenie... pełen wybór!
      chyba w ysku widziałam- pościel, koce, ręczniki w chińskie wzory, kimono dla dzieci
      • andaba Re: ja wiem! 05.02.07, 18:38
        Po pierwsze trudniej jest kupić coś NIE chińskiego.
        Po drugie kup dzieciakowi grę lub film z kung-fu. Będzie zachwycony. Tylko pytanie, czy ty będziesz zachwycona.
        • majan2 Re: ja wiem! 05.02.07, 21:59
          W warszaiwe jest kilka skpeow z chinskimi rzeczami np niedalko placu zamkowego
          po drugiejstronie niz Sw.Anna, alel tam sa glownie chinskie ubrania i porecelana
          to nie wiem czy dla takeigo malego chlopca i kiedys byl jescze pawilon w budach
          Markpolu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka