Dodaj do ulubionych

Rowerek treningowy

25.02.07, 11:14
Hej dziewczyny,odchudzam sie i postanowilam sobie sprawic rowerek
treningowy.Szukam czegos z komputerkiem,ktory liczy ilosc spalanych kalorii
przejechany dystans,jednak zeby byl niedrogi.Ktoras z Was posiada cos takiego?
Znalazlam na allegro swietnie wygladający,nowy rowerek za 147 zł,ale nie wiem
czy nie zepsyje sie po kilku treningach.Moze ktoras z Was cos poradzi albo ma
taki rowerek?Podaje link: aukcja.onet.pl/show_item.php?item=166058821
Obserwuj wątek
    • aska90 Re: Rowerek treningowy 25.02.07, 11:18
      Szukam czegos z komputerkiem,ktory liczy ilosc spalanych kalorii
      > przejechany dystans
      Możesz kupić ten, ale pamietaj, ze liczba spalonych kalorii jest mocno watpliwa
      (odsyłam na forum Fitness - tam dowiesz się dlaczego). Lepiej, jesli bedziesz
      jeździła na czas, np. codziennie 15 minut, a wraz z poprawą kondycji zwiększasz
      liczbę minut, niż jeździła, aby spalic 100 kalorii bądź przejechac 2 kilometry.
      • semida Re: Rowerek treningowy 25.02.07, 11:21
        Te kalorie to taki bajer motywujący,tez za bardzo w nie nie wierze.U rodzicow
        jest rowerek stacjonarny i bez problemy jezdze na nim pol godziny,godzine z
        problemem,ale tez daje rade.Jednak nie ma komputerka i nie wiem nawet ile km
        przejezdzamuncertain
        • aska90 Re: Rowerek treningowy 25.02.07, 11:22
          Hm, jesli liczba kilometrow ma wpłynąc na Twoją motywację, to kupuj z
          komputerkiem, ale obiecaj mi - obcej dla ciebie babie - i sobie, że bedziesz
          przede wszystkim jeździła na czas, a kilometry tak przy okazjiwink))
          • semida Re: Rowerek treningowy 25.02.07, 11:26
            Obiecuje Tobie i sobie solennie ze przede wszystkim na czassmileZaczne najpierw od
            przejechania calego odcinka "Pierwszej Milosci".Jakąś tam kondycje mam,więc
            powinnam dać radę.Z upływem czasu postaram sie smigac poltorej godziny dziennie
            (kiedys juz doszlam do takiego wyniku,ale sobie odpuscilam-i sie
            zapuscilamsmile.Jednak komputerek to dla mnie fajny bajersmile
    • agnieszkamodras Re: Rowerek treningowy 25.02.07, 12:00
      Miałam kiedyś rowerek, pożyczony w podobnie zbożnym celu - nie pamiętam
      niestety jakiej firmy, ale pamiętam, że...bardzo się kurzył... wink
      • ewku1 Re: Rowerek treningowy 25.02.07, 13:08
        ja mam rowerek,stary jak świat,wzięłam sobie od wujka,który tylko na niego
        patrzyłsmile)ma tylko jeden feler-strasznie hałasuje,stoi więc od dłuższego czasu
        na klatce schodowej,niestety...
        www.ewku1.fotosik.pl
    • mania2424 Re: Rowerek treningowy 25.02.07, 13:17
      Nie polecam tego modelu, który sobie wybrałaś. Owszem ma zalety, posiada wiele
      funkcji jest estetyczny ale niestety nie będzie ci służyl dlugo.
      wybierając rowerek kieruj się napędem. Musi być magnetyczny. Rower z tej aukcji
      do której dałas lin ma napęd na zasadzie jakiegoś tam filcu. W ciągu dwóch
      miesięcy zedrze sie w środku ten filc i musiasz wymienić, ale nie wiem jak i
      gdzie sie to robi i ile to kosztuyje albo wstawić w krzaki.
      Kup magnetyczny, kosztuje więcej bo pewnie ze 400 ale Ci posłuży. Jak miałam
      obydwa. Ten na filc wystarczył mi na kilka tygodni a magnetycznym jeżdze 7 rok
      i jest jak nowy.
      • semida Re: Rowerek treningowy 25.02.07, 14:04
        A mozesz mi napisac czy taki magnetyczny rowerek jest glosny?(Znalazlam na
        allegro za 260)
    • agao_72 Re: Rowerek treningowy 25.02.07, 15:21
      może nie na temat za bardzo wink. miałam rowerek treningowy, bardzo był
      praktyczny - służył jako wieszak na ubrania. nie był za głośny - miał
      komputerek i takie tam inne. ale nie mogłam się do neigo przekonać.
      mam rower i jeżdżę na nim nawet zimą. ku zgrozie sąsiadek, bo "jak możesz ty
      tak robić, masz małe dziecko, a głupoty ci w głowie" (cytat). i te kilometry na
      rowerze, niezależnie od pogody, mnie odstresowują i odchudzają fajnie. stałam
      się dziką miłośniczką bicykli.
    • aneta76 Re: Rowerek treningowy 25.02.07, 18:36
      Z tego co wiem w tego rodzaju rowerkach (przynajmniej w dwoch jakich uzywalam)
      regulacja oporu napedu nie jest powiazana w zaden sposob z komputerem
      wyliczajacych np. zuzyte kalorie. Wiec jak bedziesz miala opror malutki to
      komputerek wyliczy ze zuzylas tyle samo energii co jak bedziesz jechala na
      najwiekszym oporze, co jest bzdura. Moze sie przydac ewentualnie liczba
      kilometrow przejechanych, jesli ktos sie do tego przywiazuje, i czas. Poza tym
      komputer jest zbedny... Ale jezeli to poczatek jazdy to mysle ze to moze byc
      rozsadny wybor, bo ze wszystkich moich znajomych takie rowerki byly w
      intensywnym uzyciu przez pierwszy miesiac lub dwa, pozniej coraz zrzadziej, a
      na koniec sluzyly jako kwietnik, wieszak itp. Wiec zacznij od niego, a jak sie
      rozjrecisz i bedziesz go rzeczywiscie uzywala stale przez rok, to sama
      zobaczysz jakich funkcji potrzebujesz Ty w swoim rowerku i kupisz wlasnie taki.
      Pozdrawiam.
      • 19amatata02 Re: Rowerek treningowy 25.02.07, 20:21
        ja miesiac temu kupiłam w internecie za 380zł jest super ma kalorie czas
        dystans ja jezdze 10km rano i 10 wieczorem ten co dałas link za długo ci nie
        wytrzyma
    • semida Re: Rowerek treningowy 26.02.07, 09:18
      Chyba od razu zdecyduje sie na cos lepszego i drozszego,bo wiem ze bede
      jezdzic.U rodzicow jest rowerek i jezdzilam na nim systematycznie dopuki sie
      nie wyprowadzilamsmileTeraz jak ich odwiedzam tez na nim smigam.Wczoraj np.45
      minut bez najmniejszej zadyszkismileLubie taki rodzaj wysilku bo moge przy okazji
      poogladac TV czy poczytac.
    • agacz2905 Re: Rowerek treningowy 26.02.07, 11:47
      Ja mam rowerek, z którego jestem bardzo zadowolona - nie mam pojęcia, ile
      kosztowałby teraz (tego rodzaju sprzęt raczej tanieje), ale w 2000r. mój mąż
      zapłacił za niego prawie 800 zł i służy mi do tej pory. Nie służy li i jedynie
      za wieszak na ubraniasmile - teraz myślę, że rowerek podobny do mojego kosztowałby
      najwyzej 400-500zł. Nie kupuj taniego badziewia i pamiętaj, że co tanie, to
      drogiesmile. Pozdrawiam
      Agnieszka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka