agajan3 18.04.07, 22:57 Posiadaczki powyższych wózków pomóżcie wybrać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wielorybka Re: J.Energy czy I.Trip ??? 18.04.07, 23:18 nie mam ale oglądałam wnikliwie - kupiłabym jane gdybym nie zakochała się w maclarenie Odpowiedz Link Zgłoś
neska79 Re: J.Energy czy I.Trip ??? 18.04.07, 23:44 a w którym maclarenie się zakochałaś? Ja nigdzie w w-wie nie mogę znaleźć jeane żeby pomacać Odpowiedz Link Zgłoś
wielorybka Re: J.Energy czy I.Trip ??? 18.04.07, 23:55 quest to mój typ jeszcze niemąż przyklepie decyzje i kupujemy! a jane nie w stolicy macałam bo ja niestoliczna Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa5 Re: J.Energy czy I.Trip ??? 19.04.07, 00:06 j. energy ale z kolekcji 2006 widziałam niedawno w W-wie w sklepie z wózkami w Al. Solidarności. Kiedyś też były w Swiecie Dziecka na Towarowej. Odpowiedz Link Zgłoś
agnysek Re: J.Energy czy I.Trip ??? 19.04.07, 14:43 Energy 2007 kolor cherry - mozna obejrzec sklep MAZBI, Świderska 109h (Tarchomin)) - strona sklepu to www.tanimarket.pl Odpowiedz Link Zgłoś
indra2 Re: J.Energy czy I.Trip ??? 19.04.07, 15:07 Ja mam jane energy. Już kilka razy pisałam na forum, że dla mnie jest super. Przede wszystkim wysokie rączki, rozkładane oparcie całkiem na płasko, budka, koszyk, dość dobra amortyzacja. Jak kupowałam to oglądałam też inglesinę ale wybrałam jane (już nie pamiętam z jakich powodów bo to było prawie rok temu). Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: J.Energy czy I.Trip ??? 19.04.07, 15:10 Zadzwoń do Calineczki na Grochowskiej,zawsze stały u nich Jane i Trip też mają więc dobzre jakbyś porównała i wybrała ten który będzie Ci bardziej odpowiadał,obydwa są bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
sisi55 Re: J.Energy czy I.Trip ??? 19.04.07, 20:41 Zastanawiałam się nad obydwoma, żadnego nie widziałam w realu i przez internet zamówiłam tripa. Przywieźli, zobaczyłam, pomacałam i spodobał mi sie. Jane nadal nie widziałam. No ale trip tańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
neska79 Re: J.Energy czy I.Trip ??? 19.04.07, 22:48 Znalazłam sklep w stolicy w którym porównałam wszystkie interesujące mnie wózki, czyli jane energy, maclaren quest, chicco 0.5 i Inglesinę Trip. Uff Wszystkie stoją w sklepie dziecko w Blue City (choć ceny kosmiczne). I tak maclaren nie ma usztywnianych pleców i widać to jak dziecko siedzi, do tego małe kółka. Trudno w porównianiu z innymi regulować podnóżek. Super tapicerka, widać że mało sztuczna szerokie (chyba najszersze siedzisko) dopuszczalna ładowność 25 albo 28 kg :-0 no i lekki Chicco porażka wagowa. małe siedzisko. jane też z tych mniejszych i jakoś mi tak na zywo nie bardzo Inglesina zdecydowanie najlepsza: usztywniane plecy waga porównywalna z maclarenem (nie pisze o wadze faktycznej tylko o moich odczuciach) duże kółka (to tez wada w moim wypadku bo ja potzrebuje 2 wózków dla bliźniąt, więc na wakacjach zabiorą i tak dużo cennego mejsca w bagażniku) no i te kolory, ble różowy do przeżycia ale ten turkusowy, ble a nie kupie synkowi na lato prawie czarnego granatu To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: J.Energy czy I.Trip ??? 19.04.07, 23:03 Widziałm na żywo i mierzyłam Antka i do Energy, i do Tripa. W Energy bardzo wystawała mu główka ponad oparcie a poza tym całe siedzonko zapadło się razem z nim, wygladał jak na hamaku - porażka jak dla mnie. Poza tym wchodziłam tam na kółka, co doprowadza mnie do furii! Kupiłam Tripa, choć kolory mnie nie zachwyciły, bo: -mały ma w nim dostatecznie dużo miejsca -oparcie spokojnie wystarcza mu na wysokość -błyskawicznie się go składa/rozkłada -jest lekki i poręczny w transporcie -ma wbrew pozorom pojemny kosz -nie jest zbyt głęboki, ale po rozłożeniu podnóżka siedzonko jest dla Antosia idealne -podoba mi się uchwyt na wodę, nareszie nie tytła mi się piaskiem z placu zabaw w koszyku -lekko się go prowadzi Jeden minus - średnio się go podbija, ale nie mam porównania z Energy, bo nie brałam go na dwór, od razu go skreśliłam. Ale co najważniejsze - Antoś go od razu zaakceptował. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiaapysia Re: J.Energy czy I.Trip ??? 20.04.07, 08:45 Z mojego paromiesięcznego doswiadczenia (jesli chodzi o Jane Energy): - siedzisko - wystarczajaco pojemne, nawet w zimie, wymiary:dlugosc-22, szerokosc - 31, dlugosc - 47, - siedzisko i oparcie odpowiednio sztywne, dziecko absolutnie sie nie zapada - na oparciu mala poduszeczka - ciche i proste zmienianie wysokosci oparcia, dziecko sie nie budzi - kosz dosc pojemny - dobra amortyzacja - na spacerze slysze, ze inne wozki na nierownosciach klekocza, ten nie - dobrze sie podbija pod kazdy kraweznik, a duzo ich pokonuje kazdego dnia - dopasowana folia przeciwdeszczowa na caly wozek (a nie zwykly "worek") - oczywiscie nie ma uchwytu na butelke, ale ja nie potrzebuje, bo mam mala zgrabna torbe termoizolacyjna i uzywam ja i w zimie, i w lecie, moge ja schowac do koszyka albo zawiesic na raczkach. Uwazam, ze to byl dobry zakup. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiaapysia Re: J.Energy czy I.Trip ??? 20.04.07, 08:46 Sorry, mialo byc -wysokosc oparcia 47 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: J.Energy czy I.Trip ??? 20.04.07, 09:16 Każdej mamie co innego odpowiada, dla każdej co innego jest priorytetem no i przede wszystkim - każde dziecko jest inne, więc pewnie też różnie siedzą w wózkach. Dla porównania podaję wymiary Tripa: siedzisko (szer./głęb./wys.): 32/22-32/52cm długość po rozłożeniu - 84 cm (52 oparcie, 32 siedzonko z podnóżkiem) U nas te 5cm różnicy w wysokości oparcia w stosunku do Energy robiło WIELKĄ różnicę. Poza tym być może u Was "dziecko absolutnie sie nie zapada", ale Antoś się zapadł a zaprzyjażniony sprzedawca jeszcze przed przymiarką (uparłam się, bo mi się podobał ) powiedział, że mam sobie dać spokój a jak pokazała nasza 3,5 letnia znajomość - w 99% przypadków jego opinia wcześniej lub później, jeśli uparłam się na zakup czegoś, co odradzał, okazywała się słuszna. Tu jednak sama doszłam do wniosku, że Energy odpada, bo chciałam go mimo wszystko wziąć (kolorek ), jednek przy oglądaniu na żywo odwiodło mnie od zakupu właśnie to, co napisałam - zapadające się siedzisko, niskie oparcie i wchodzenie na kółka. Aha, w Tripie folia też jest świetnie dopasowana, wózek nie "klekocze" na nierównościach a regulacja oparcia również jest prosta i cicha. To po prostu ta sama klasa wózka. Oczywiście wybór należy agajan3, ja nic nie dostaję za reklamę Inglesiny i osobiście nie poczuję się ani lepiej, ani gorzej, jeśli ją kupi lub nie , po prostu piszę, co zauważyłam i dlaczego zdecydowałam się na Tripa, pomimo tego, że kolorystyka Energy BARDZO mi odpowiadała a w Tripie praktycznie wcale. Ale ostatecznie ważniejsza była dla mnie wygoda - moja i dziecka. Nie twierdzę, że Energy jest beznadziejny, dlatego mam nadzieję, że inne posiadaczki tego wózka nie wezmą już mojej wypowiedzi do siebie - krytykuję wózek a nie jego właścicielki, o czym niektórzy chyba zapominają. Zresztą pewnie nie jest najgorszy (najlepszy też nie ;P). Udanych zakupów! Odpowiedz Link Zgłoś
martap10 Re: J.Energy czy I.Trip ??? 20.04.07, 09:26 Ja mam Energy z tamtego roku. Jestem bardzo zadowolona. Wózek ma - wg mnie - same zalety, oprócz małej budki, która nie daje rady w starciu ze słońcem. Poza tym super. Do tego boski kolor. Ale jednak wzdycham potajemnie do Maclarena Techno - gdyby nie ta cena, jego bym wzięla Może przy drugim dziecku Mnie to Tripa zniechęciło krótkie siedzisko,ale tak naprawdę to chyba tez wózki są bardzo podobneŻyczę udanego wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: J.Energy czy I.Trip ??? 20.04.07, 09:34 Ja bym powiedziała, że oba wózki są porównywalne... i bardzo dobre w swojej klasie, najlepiej jak sama podjedziesz do sklepu, przymierzysz dziecko i wybierzesz ten, który Tobie bardziej odpowiada Na plus Inglesiny duża budka i kieszeń z tyłu budki... Mój Energy był z kolekcji 2005 i też miał kieszeń, ale od zeszłego roku już nie ma kieszeni... Mi osobiście lepiej podbija się Energy, ale każdy może odczuwać to inaczej. Jeżeli chodzi o usztywnienie siedziska, to uważam że Energy jest świetnie usztywniony, pod pupą jest dodatkowe usztywnienie, moje dziecko absolutnie się nie zapadało, za to widziałam na spacerze dziewczynkę w czerwonym tripie, która siedziała jak w hamaku... Długość po rozłożeniu oparcia i podnóżka w Energy to 86cm Ja przymierzałam do wózka moją starszą córka wówczas niespełna czterolatkę ( dużą jak na swój wiek ) i pół głowy jej wystawało, ale i tak mogła wygodnie się oprzeć. Amortyzacja w obu wózkach jest porównywalna. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: J.Energy czy I.Trip ??? 20.04.07, 09:57 Hihi, znowu zupełnie sprzeczne opinie. Dlatego jednak jak zawsze - najlepiej jeśli sama mogłabyś ogladnąć interesujące Cię wózki i wybrać ten, który TOBIE będzie bardziej odpowiadał. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiaapysia Re: J.Energy czy I.Trip ??? 20.04.07, 11:18 No coz - widze, ze chyba jestes nieco przewrazliwiona na swoim punkcie... Nikt nie pisze nic osobistego. To tylko porownanie pewnych cech towaru i odczuc w uzytkowaniu. Wszystko. Szkoda, ze niektorzy lubia sie wyzlosliwiac. Chyba nie o to chodzi na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
indra2 Re: J.Energy czy I.Trip ??? 20.04.07, 14:08 Też dopiszę, że dziecko w energy się nie zapada, jest wystarczająco sztywna, nie wiem jak w ogóle jest to możliwe. A na kółka nie wchodzę mimo iż mam 178cm dla mnie jest idealna. Tak jak pisały dziewczyny najlepiej samemu porównać. Nie wiem skąd jesteś ale katowicach oba modele były w ene due rabe na mikołowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
amiimami Re: J.Energy czy I.Trip ??? 20.04.07, 14:10 Kilka miesięcy temu sama szukałam spacerówki dla mojej córci. Po przeczytaniu masy komentarzy na tym forum wybrałam trzy typy: jane energy, trip i maclaren techno (quest odpadł w przedbiegach ze względu na miniaturowe koła, zero amortyzacji i bardzo niewygodną regulację podnóżka). Znalazłam sklep gdzie przetestowałam wszystkie modele i jane odpadł jako pierwszy - prowadził się gorzej od inglesiny i gorzej było mi go podbić. Jeśli chodzi o wygodę prowadzenia , super łatwe podbijanie, wygodę dla dziecka (bardzo szerokie i obszerne siedzisko), rączkę regulowaną od 104 cm- wygrał maclaren techno- tylko cena była dla mnie nie do przyjęcia i niestety kolorystyka też jakaś szaro-bura. Wybrałam wstępnie inglesinę, ale nie dawało mi spokoju to, że jest dla mnie za wysoka (mam 160 cm) no i w porównaniu do maclarena o wiele "masywniejsza" (jeśli o którymś z tych wózków można coś takiego powiedzieć . Wstrzymałam się z zakupem i po jakimś czasie zupełnie przypadkowo natknęłam się w sklepie na wózek Century Delux (z filii Graco) i to okazał się mój faworyt. Jestem nim zachwycona od 4 miesięcy! To taka inglesina trip i maclaren w jednym. Ma rączkę na wysokości 104 cm - dla mnie idealna, jest leciutki (ważyłam sama - 6,5 kg, a inglesina bez względu na to co o niej piszą waży 8,5 kg), oparcie i podnóżek regulowane jak w tripie (dodatkowo podnóżek trochę dłuższy), zwrotny i super łatwy w prowadzeniu (idealnie prowadzi się go też jedną ręką!). Podbija się tak lekko jak maclareny i nie jest wywrotny! Kółka są duże (16,5cm) oparcie wysokie (48 cm). Ma świetnie dopasowaną dopinaną na zatrzaski folię przeciwdeszczową i budkę regulowaną z opcją max nachylenia do przodu - świetnie chroni przed słońcem. Dałam za niego 300 PLN (ponad dwa razy taniej od maclarena). Ostatnio na allegro widziałam go za około 260 zł!! Jakieś wady? Może jedna - jest tylko w jednym kolorze: ciemna czerwień z czarnym. Wydaje mi się, że jest to najlepszy wózek dla niskich mam bo rzadko ktoś zwraca na to uwagę, że Inglesina, czy Jane są przystosowane dla wysokich. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: J.Energy czy I.Trip ??? 20.04.07, 17:13 Tak patrzę na ten Century na allegro i z wyglądu jest bardzo podobny do Chicco London wygląd aprawie identycznie,tylko tamte są jednokolorowe. Nowy London ulepszony tez jest bardzo dobry,myslę że są produkowane w tym samym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
agajan3 dzięki wielkie :) 20.04.07, 18:22 zdecydowałam sie na energy. niestety zakup w ciemno, bo nie mogłam żadnego z wózków znaleźć w Lublinie kupiłam przez net w celineczce (gagatek, grochowska, wa-wa )- tylko tam mieli i to ostatni w kolorze jaki mnie interesował. dzis już go dostałam i bardzo mi sie podoba. na spacerku jeszcze nie byliśmy bo wieje, ale myślę że dobry wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzia81 do amiimami 20.04.07, 20:20 a jak z amortyzacja w tym century w porównianiu do pozostalych wymienionych ? Ile ma twoje malenstwo? Pozdrawiam, Mariola Odpowiedz Link Zgłoś
amiimami Re: do amiimami 20.04.07, 22:13 Córka ma 17, a kupiłam go gdy miała 13 miesięcy. Jest bardzo dobra amortyzacja przednich kół (podobnie jak w tripie), z tyłu raczej nie ma żadnej (trip ma też tylną). To jest moja druga spacerówka i priorytetem była lekkość + wygoda dla maluszka i dla mnie. Przednia amortyzacja w zupełności wystarczy dla większego dziecka, natomiast chyba nie kupiłabym takiego wózka półrocznemu szkrabowi (mój typ w tej kategorii to inglesina max , choć producent podaje, że są to wózki od 6 miesiąca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dyzia81 Re: do amiimami 22.04.07, 20:22 napisałam do ciebie na poczte gazetowa prosze odpisz Odpowiedz Link Zgłoś