Dodaj do ulubionych

foteliki samochodowe

17.07.07, 01:01
jakie polecacie foteliki samochodowe, moj maly ma 7 miesiecy i czas mu kulic
nowy,porzadny fotelik?tak mi sie wydaje, a wy od kiedy uzywacie takich
siedzacych juz fotelikow?
Obserwuj wątek
    • deela moj ma 9 m-cy 17.07.07, 01:08
      i nie wystaje mu lepetyna nad fotelik wiec nie zmieniam, na razie pewnie mu tak
      wygodniej niz siedzac non stop, to jeszcze nie jego pozycja..... chociaz siada i
      siedzi sam
      kupie jak wyrosnie z tego malego fotelika :d
      • wandzia24 Re: moj ma 9 m-cy 17.07.07, 01:22
        no mojemu wlasnie wystaja juz nogi i troche smiesznie to wyglada,poza tym
        uwielbia siedziec w samochodzie, a wiesz jakie foteliki sa dobre?
        • monikaa13 Re: moj ma 9 m-cy 18.07.07, 13:10
          nogi moga wystawac, nie kupisz takiego fotelika zeby nogi nie wystawaly, wazna
          jest tylko glowa
          7msc to chyba jeszcze za szybko na zmiane
          w pierwszym foteliku dziecko powinno jezdzic najdluzej jak to mozliwe
    • mamaptifurka Re: foteliki samochodowe 17.07.07, 09:55
      Mojej misi też wystawały nóżki, ale pani pediatra stwierdziła, że to nic
      takiego. Nawet panie sprzedawczynie nie chciały nam sprzedać wcześniej fotelika
      twierdząc, że dopiero kiedy sama usiądzie można kupić większy, przede wszystkim
      chodzi o kręgosłup. Dlatego jak skończyła 10 miesięcy i sama usiadła kupiliśmy
      romera king ts plus i wszyscy są zadowoleni.
      • benignusia Re: foteliki samochodowe 17.07.07, 16:13
        maxi cosi priori(ok 550)priori xp(ok 750)tobi ok 800 ileś)ale tobi dla dziecka
        które już dobrze siedzi.priori polecam bo mała dostała go mając 7 m-cy i mogłam
        go na tyle rozsunąć ze świetnie sie wysypiała w ciągu dłuższych tras,a to dla
        mnie było istotne.do teraz śpi,i pewnie do 3-4 roku życia w nim pojezdzi
        • adad05 Re: foteliki samochodowe 17.07.07, 22:32
          polecam maxi cosi priori xpsmile
          • eliszka25 Re: foteliki samochodowe 17.07.07, 23:30
            bablowi zmienilismy fotelik na kilka dni przed ukonczeniem 9 miesiecy, ale nie
            ze wzgledu na wiek, tylko dlatego, ze juz sie w 0-13 nie miescil. na sile dalo
            sie go jeszcze upchnac, ale pasy byly maksymalnie przesuniete i nie trzymaly sie
            na ramionkach, choc zaciagalam najciasniej, jak sie dalo. poza tym, nawet nie
            chcial juz w nim lezec, tylko siadal na bacznosc i tak potrafil cala droge
            siedziec nieoparty. mamy bebe confort iseos tt i jest super. babel caly
            szczesliwy, bo wszystko widzi, w dluzszych trasach smacznie sobie spi, bo
            fotelik sie rozklada do pozycji pollezacej no i najwazniejsze dla nas - mozna
            regulowac szerokosc siedziska. babel jest dlugi i szczuply wiec fotelik
            "scisniety" maksymalnie jest w sam raz. w innych mial straszne luzy.

jedne z najlepszych sa foteliki roemera
    • kiniamum Re: foteliki samochodowe 17.07.07, 23:36
      Tylko maxi cosi..
      Najlepiej wypadają w testach bezpieczeństwa w Niemczech.
      • monikaa13 Re: foteliki samochodowe 18.07.07, 13:11
        najlepiej, a gdzie to przeczytalas???????????????????

najlepiej na pewno wypada romer czy kiddy
        • zikiyazi Re: foteliki samochodowe 18.07.07, 13:49
          Polecam kierowc sie testami ADAC - sa najbardziej wiarygodne
          tu link:
          www.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/tab.asp?ComponentID=183194&SourcePageID=147654pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka