wandzia24 17.07.07, 01:01 jakie polecacie foteliki samochodowe, moj maly ma 7 miesiecy i czas mu kulic nowy,porzadny fotelik?tak mi sie wydaje, a wy od kiedy uzywacie takich siedzacych juz fotelikow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deela moj ma 9 m-cy 17.07.07, 01:08 i nie wystaje mu lepetyna nad fotelik wiec nie zmieniam, na razie pewnie mu tak wygodniej niz siedzac non stop, to jeszcze nie jego pozycja..... chociaz siada i siedzi sam kupie jak wyrosnie z tego malego fotelika :d Odpowiedz Link Zgłoś
wandzia24 Re: moj ma 9 m-cy 17.07.07, 01:22 no mojemu wlasnie wystaja juz nogi i troche smiesznie to wyglada,poza tym uwielbia siedziec w samochodzie, a wiesz jakie foteliki sa dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: moj ma 9 m-cy 18.07.07, 13:10 nogi moga wystawac, nie kupisz takiego fotelika zeby nogi nie wystawaly, wazna jest tylko glowa 7msc to chyba jeszcze za szybko na zmiane w pierwszym foteliku dziecko powinno jezdzic najdluzej jak to mozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
mamaptifurka Re: foteliki samochodowe 17.07.07, 09:55 Mojej misi też wystawały nóżki, ale pani pediatra stwierdziła, że to nic takiego. Nawet panie sprzedawczynie nie chciały nam sprzedać wcześniej fotelika twierdząc, że dopiero kiedy sama usiądzie można kupić większy, przede wszystkim chodzi o kręgosłup. Dlatego jak skończyła 10 miesięcy i sama usiadła kupiliśmy romera king ts plus i wszyscy są zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia Re: foteliki samochodowe 17.07.07, 16:13 maxi cosi priori(ok 550)priori xp(ok 750)tobi ok 800 ileś)ale tobi dla dziecka które już dobrze siedzi.priori polecam bo mała dostała go mając 7 m-cy i mogłam go na tyle rozsunąć ze świetnie sie wysypiała w ciągu dłuższych tras,a to dla mnie było istotne.do teraz śpi,i pewnie do 3-4 roku życia w nim pojezdzi Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: foteliki samochodowe 17.07.07, 23:30 bablowi zmienilismy fotelik na kilka dni przed ukonczeniem 9 miesiecy, ale nie ze wzgledu na wiek, tylko dlatego, ze juz sie w 0-13 nie miescil. na sile dalo sie go jeszcze upchnac, ale pasy byly maksymalnie przesuniete i nie trzymaly sie na ramionkach, choc zaciagalam najciasniej, jak sie dalo. poza tym, nawet nie chcial juz w nim lezec, tylko siadal na bacznosc i tak potrafil cala droge siedziec nieoparty. mamy bebe confort iseos tt i jest super. babel caly szczesliwy, bo wszystko widzi, w dluzszych trasach smacznie sobie spi, bo fotelik sie rozklada do pozycji pollezacej no i najwazniejsze dla nas - mozna regulowac szerokosc siedziska. babel jest dlugi i szczuply wiec fotelik "scisniety" maksymalnie jest w sam raz. w innych mial straszne luzy. jedne z najlepszych sa foteliki roemera Odpowiedz Link Zgłoś
kiniamum Re: foteliki samochodowe 17.07.07, 23:36 Tylko maxi cosi.. Najlepiej wypadają w testach bezpieczeństwa w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: foteliki samochodowe 18.07.07, 13:11 najlepiej, a gdzie to przeczytalas??????????????????? najlepiej na pewno wypada romer czy kiddy Odpowiedz Link Zgłoś
zikiyazi Re: foteliki samochodowe 18.07.07, 13:49 Polecam kierowc sie testami ADAC - sa najbardziej wiarygodne tu link: www.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/tab.asp?ComponentID=183194&SourcePageID=147654pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś