beatiness 07.09.07, 12:40 czy kupujecie tam dzieciom ubranka? ja powiem szczerze tak i to bardzo często. są jak nowe i sama 3/4 ubran mam z dobrych lumpeksów, gdzie naprawdę można się super ubrać i to za jakie pieniądze...co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
druuna Re: ciuszki z ciucholandów 07.09.07, 12:44 Przeciwskazań nie wiedzę - porządne pranie i prasowanie i ubranko jak nowe! Odpowiedz Link Zgłoś
martha666 Re: ciuszki z ciucholandów 07.09.07, 13:04 też sporo kupuję tam ubranek dla mojej córeczki.mam zaprzyjażnioną panią w takim sklepie i odkłada mi rzeczy nowe-czasem się zdarzają lub po prostu w bardzo dobrym stanie. dzieci szybko wyrastają więc te ubranka nie zdążą się zniszczyć. a w normalnym sklepie ubranka są bardzo drogie. wszystkie kupione ubranka piorę i dokładnie prasuję. a do tego jakość materiałów jest bardzo dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: ciuszki z ciucholandów 07.09.07, 13:10 Ciuchlandy są super - ja stamtąd mam większość ubrań, i wszyscy się zachwycają, jakie eleganckie. Ale takie polowanie trzeba lubić - ja przepadam. No i łatwiej znaleźć rzeczy niesztampowe, o ciekawych kolorach i wzorach, których w polskich sklepach raczej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: ciuszki z ciucholandów 07.09.07, 13:40 jeżeli lubisz , chcesz i ci nie przeszkadza -to jak najbardziej - kupuj buszuj i ubieraj. To jest indywidualna sprawa każdego czlowieka gdzie się ubiera i gdzie ubiera swoją rodzinę. Ja osobiście nie moglabym zrozumieć kogos kto kupuje w takich sklepach bieliznę osobistą i pościel. Reszta ok -kazdy robi jak uważa. Ja nie ubieram sie w ciucholandach ani dzieciom nie kupuję-wolę nie mieć firmówek niz uzywane firmówki. zresztą kupuję ciuszki takie które mnie się podobają , są wygodne i praktyczne czasem jest to plac targowy a czasem smyk, korzystam również z kupuj w usa, na allegro usa, niemieckim, ale to sporadycznie. Przede wszystkim ważne aby ubranie bylo nowe nie używane przez nikogo.Ale nie myslę zle o osobach ubierających się w szmateksach.ja bynajmniej nie korzystam i nie czuję sie przez to ani lepsza ani gorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
grenada79 Re: ciuszki z ciucholandów 07.09.07, 14:44 a ja kupuję i dla dziecka i dla siebie. na prawdę można znaleźć rzeczy nowe lub prawie nowe. nie przeszkadza mi, że ktoś już ich używał, piorę prasuję i noszę. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: ciuszki z ciucholandów 07.09.07, 15:18 Kupuje. Jakośc lepsza niz w polskich sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
daf10 Re: ciuszki z ciucholandów 07.09.07, 15:53 Ja też kupuję dla moich maluszków, wybieram fajne ubranka, w większości firmowe więc dobrej jakości. Córy są wystrojone za niewielką sumę - zostaje więcej np. na zabawki. Piorę najpierw w zwykłym proszku, a potem z ubrankami córeczek, jeszcze prasowanie i gotowe. jeśli ktoś tego nie popiera to jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
madabiel Re: ciuszki z ciucholandów 07.09.07, 18:09 Moja mala ma wiekszosc ciuszkow z ciucholandu i sa to glownie ubranka firmowe!!Stwierdzam ze sa one lepsze gatunkowo niz te ktore ma kupione nowe w sklepie a w dodatku wiele tanmsze Odpowiedz Link Zgłoś
dariafox Re: ciuszki z ciucholandów 07.09.07, 19:23 Jasne! Najlepsze ciuszki mam z lumpeksu,lepszych firm niż w Polsce np.Mexx, Next, Gap i w ogóle bez śladów użytkowania, te co u nas można dostać po 2 praniach są rozciągnięte i zszarzałe,a H&M czy Cubus przesadzają z cenami! W lumpiku znajdę piękne pajacyki za 8-10zł, kurtki po 15 a body po 6. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: ciuszki z ciucholandów 07.09.07, 20:03 Właśnie, zgadzam się że świetnej jakości i bardzo dobrych firm, widziałam nawet Baby Dior. Tylko trzeba szukać, wpadać do roznych sklepow. PS Ja ostatnio kupilam super spodniczkę Benettona na 2 lata za złotówkę. W sklepie w Morągu, gdzie spedzilam 3 minuty. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: ciuszki z ciucholandów 07.09.07, 21:25 Ja nie umiem tam kupować, i nie mam żadnego fajnego w okolicy, a czasem żałuję, bo koleżanki za groszę ubierają na prawde świetnie swoje dzieci i firmowo. Odpowiedz Link Zgłoś