eviluk 21.10.07, 19:24 Który znikopis polecacie? Tomy? Fisher? Czy może jakiś zupełnie tani? Czy jakość ma w tym przypadku znaczenie? I czy miłość do tego urządzenie trwa u Waszych dzieci długo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agni71 Re: Znikopis 21.10.07, 20:02 Mamy FP, popsuł sie suwaczek do zmazywania rysunków, po kilku miesiacach uzytkowania. Teraz kupiłabym Tomy, ale... mnie (i moim dzieciom) w ogóle jakos ta firma (FP) nie podpasowuje... Odpowiedz Link Zgłoś
eviluk Re: Znikopis 21.10.07, 20:05 Ja też nie przepadam za FP, właśnie pozbyłam się żyrafy i szczeniaczka, które chwilę ciekawiły, owszem, ale krótko. Kusi mnie trochę zegar dla starszego synka, ale mam lekkie obawy, czy nie będzie tak samo jak ze szczeniaczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Znikopis 21.10.07, 20:08 Mnie też ten zegar korci, starszej corce (5 lat) bardzo sie kiedyś spodobał w sklepie. Z drugiej strony, te wszystkie spiewająco- gadające zabawki FP drażnią mnie (np. błędami dykcji itp.), a i dzieci za nimi też nie szaleją. Obawiam się, że z zegarem będzie podobnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
eviluk Re: Znikopis 21.10.07, 20:12 Mnie też niektóre piosenki drażniły i sposób ich wykonywania. A z tym zegarem, to chciałabym, żeby się synek uczył, a przy dwójce nie mam już tyle czasu i cierpliwości, żeby z nim tak mnóstwo rzeczy robić. Chciałabym zostać wyręczona przez gadającą zabawkę choć trochę... No tak, a Ty, o ile dobrze pamiętam, masz trzy córki. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Znikopis 21.10.07, 20:14 No właśnie - mozna siedzieć z dzieckiem przy zegarze i uczyć, ale jak się nie ma czasu.... Zgadza sie, mam trzy dziewczyny i każda bardzo absorbująca aga Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Znikopis 21.10.07, 20:47 Zdecydowanie Tomy. Było już wiele watków na ten temat i zawsze wniosek jeden - Tomy jest solidny i niezniszczalny, Fisher-Price niestety szybko się niszczy, choć wizualnie bardziej atrakcyjny. Te całkiem taniutkie, za 10-15zł, niestety wytrzymują do miesiąca intensywnego używania. Odpowiedz Link Zgłoś
ninaornella Re: Znikopis 21.10.07, 20:49 Polecam znikopis marki Tesco.U nas sprawdza sie super kosztował 29 zł ma dwie pieczatki i jest cały czas w uzyciu.Nic się z nim nie dzieje jest dobrze wykonany Polecam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
india78 Re: Znikopis 21.10.07, 21:04 Polecam znikopis Tomy. Nie jest tani, ale opłaca się. Chociaz innego nie mieliśmy, więc porównania nie mam Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mamachlopca1 Re: Znikopis 21.10.07, 21:07 ja tez polecam tesco.tani ale bardzo wytrzymaly.juz rok non stop uzytkowany Odpowiedz Link Zgłoś
morgit Re: Znikopis 21.10.07, 21:09 Ja jestem zwolenniczka Tomy, moja coreczka ma go od 10 miesiecy i nadal nic mu nie jest, a przezyl niejedno (chodzenie butami, rzucanie, przejezdzanie wozkiem). Odpowiedz Link Zgłoś
eviluk Re: Znikopis 21.10.07, 21:59 Dziękuję za opinie. Przeczytałam jeszcze trochę wypowiedzi we wcześniejszych wątkach i chyba stawiam na Tomy, bo u nas znikopis będzie na 100% maltretowany przez 1,5- i 4,5-latka - dwóch bardzo niesfornych chłopców. A Tesco u mnie nie ma. Zresztą lektura tego forum powoduje, że zdanie na temat prezentów może mi się jeszcze kilka razy zmienić. Pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Znikopis 22.10.07, 09:27 Też polecam Tomy megasketcher, u nas jest intensywnie użytkownay od prawie czterech lat i trzyma się całkiem nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś