gdunia1 16.07.08, 11:53 Czy używacie coś tańszego i równie dobrego jak calgonit? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwek33 Re: Tabletki do zmywarek jakie polecacie? 16.07.08, 14:05 Testowałam różne tabletki Calgonit, nawet kupowałam na allegro Calgonit Quantum sprowadzany z Niemiec i byłam zadowolona, choć czasem na niektórych szklankach zostawał białawy osad. Teraz kupuję Somat i osobiście uważam , ze są lepsze od Calgonitu: żadnego osadu, żadnych smug, nic. Niestety nie są tańsze, chyba porównywalne cenowo, ale jak dla mnie super, no i nie mają tego mdłego, proszkowego zapachu, który bardzo mi przeszkadzał w calgonicie, niby przyjemny, ale miałam wrazenie, że mam szklanki wypłukane w płynie do prania. Somat ma zupełnie inny zapach, jak dla mnie zdecydowanie lepszy. Kupuję w polskich marketach. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.macka Re: Tabletki do zmywarek jakie polecacie? 16.07.08, 15:42 ja uzywałam różnych i powiem tak - calgonit, somat, ludwik, z lidla, z plusa- każde fajne i żadne mnie nie zawiodły- najczesciej kupuję somat, bo często są w promocji np z puurem Odpowiedz Link Zgłoś
kaskahh Re: Tabletki do zmywarek jakie polecacie? 16.07.08, 16:53 w D robia testy zwykle tabletki z plusa, lidla, schleckera itp rownaja sie markowym pod wzgledem jakosci w myciu tylko przy tych tanszych trzeba pamietac o soli, plynie itp zalezy, czy chce nam sie to nalewac, dosypywac dpodatkowo bo jak tak, to tansze tez sa dobre Odpowiedz Link Zgłoś
exotique Re: Tabletki do zmywarek jakie polecacie? 17.07.08, 14:17 ja osobiscie przestawilam sie na proszek. Sama sypie mniej lub wiecej- w zaleznosci od sily zabrudzenia naczyn. z calgonitu przeszlam na Sun. Nie moge narzekac. Przy tabletkach calgonitu czesto mi perelka ze srodka przyczepiala sie do jakiegos kieliszka czy kubka. Odpowiedz Link Zgłoś
berciunia1 do exotique 17.07.08, 19:37 nigdy nie maiłam proszku napisz jak się go dozuje- gdzie wsypuje itp- bo jestem zielona Odpowiedz Link Zgłoś
cegielka612 Re: Tabletki do zmywarek jakie polecacie? 18.07.08, 10:47 Używałam proszku W5 z Lidla ale od jakiegoś czasu nie ma - chyba wykupili. Te 3 kg starcza na 4-6 miesięcy (a chodzi codziennie). Kupiłam też tabletki z Tesco i w sumie też nie są złe - ja tam nie widzę różnicy. Jedyne co średnio mi schodziło to osad z herbaty. Dodam że "piorę" tylko na programie 30 minutowym. Teraz nie mam już osadów z herbaty, ale to nie od proszku czy tabletek ale filtra do wody. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
agnesp76 Re: Tabletki do zmywarek jakie polecacie? 18.07.08, 20:44 Dla mnie numerem jeden są tabletki domol z rossmanna. Takie zwykłe do których używam soli i nabłyszczacza. Somat niestety się nie sprawdził - nie zmywał osadów z herbaty. Kiedyś używałam proszku calgonit i był ok, teraz kupiłam tabletki calgonit i na razie ok, choć dopiero kilka razy ich użyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
nikt111 Re: Tabletki do zmywarek jakie polecacie? 18.07.08, 21:13 ja używam calgonit i jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
exotique Re: Tabletki do zmywarek jakie polecacie? 19.07.08, 12:18 proszek sie wsypuje do tego dzingla, gdzie sie wklada tabletke- na opuszczonych drzwiach oczywiscie. Jak przeliczylam zuzycie proszku a tabletek- zostalam przy proszku. Tabletki na lekko zabrudzony wsad nie przepolowie a proszku sypie tyle, ile mi potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Tabletki do zmywarek jakie polecacie? 20.07.08, 14:16 ja używam claro. Calgonitu nie lubię, zawsze coś było niedomyte. somat tez ok. Ale claro maja rozpuszczalne platykowe torebki więc lubie je przez to jeszcze bardziej. Cenowo są troche tansze od somatu. Odpowiedz Link Zgłoś
pysiaczek1 Re: Tabletki do zmywarek jakie polecacie? 21.07.08, 22:50 Zmywarka Bosch Tabletki prawie wszystkie przestestowane:Calgonit Somat Domol-Rossmann, Tesco, W5-Lidl ....Dla mnie nie ma różnicy no oprócz ceny Kupuje te które są w promocji ew testuje nowe Odpowiedz Link Zgłoś
fiorentina-due Re: Tabletki do zmywarek jakie polecacie? 21.07.08, 23:00 Podpisuję się pod Domolem - Rossman. Super cena i naczynia umyte lepiej niż w Calgonicie Classic czy 5 w 1. Droższego Calgoniu oraz innych firm nie sprawdzałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: Tabletki do zmywarek jakie polecacie? 22.07.08, 11:11 Używałam i Somatu (proszek) i Calgonit (proszek albo tabletki), potem zaczełam próbować tabletek z Plusa i Tesco. I o dziwo, nie ma praktycznie żadnej różnicy (oprócz ceny oczywiście). Najpierw zmieniłam sól i nabłyszczacz na tańszy, teraz kupuję również tańsze tabletki (w Tesco 60 tabletek bodajże za 7 zł) Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Tabletki do zmywarek jakie polecacie? 22.07.08, 15:37 ja kupuje calgonit w niemczech po 10-11 euro za 110 sztuk do tego sól i nabłyszczacz bo nie lubię tych tabletek do wszystkiego. jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego Odpowiedz Link Zgłoś