jiku 05.09.08, 20:26 Jaką możecie polecić, na co zwrócić uwagę przy wyborze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.stalowa re 05.09.08, 20:30 mamy philipsa-ma dobry zasieg,czysto odbiera,sygnalizuje dosc glosno pobutke dzidzi i ma mozliwosc mowienia do dziecka(lecac po schodach np.mozna juz uspokajac dzidzie)Poza tym swieci ladnie w nocy-ale to juz niepotrzebny bajerTo najnowszy model-kupilismy na allegro o 100 taniej niz w sklepach Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: elektryczna niania 05.09.08, 23:20 Mam nianię z monitorem oddechu Angelcare AC401. Jestem bardzo zadowolona, bo pokazuje również temperaturę w pokoju dziecka i ma alarm na graniczne temperatury. Przy pierwszym dziecku miałam Philipsa, ale nie ten model co a.stalowa, bo nie można było mówić do dziecka. Był ok ale zepsuł się mniej więcej po 8 miesiącach. Odpowiedz Link Zgłoś
travka1 Re: elektryczna niania 06.09.08, 18:18 mam pytanie do Ciebie,tez mam ten monitor oddechu ale cos mi chyba szwankuje z niania? kiedy jest wlaczona co jakis zalącza sie taki szum,nic sie z maluchem nie dzieje,smacznie sobie spi a pojawia sie ten szum.Sprawdzalam juz na wszystkich kanalach i dzieje sie tak samo.Czy to tak musi byc czy cos jest nie tak,a moze mozna to jakos wyregulowac,tylko jak?A moze ona jakis sygnal wylapuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.b.1 Re: elektryczna niania 06.09.08, 18:54 Ja tez mam Angelcar i jestem zadowolona a szum jest wdedy kiedy malec sie przemieszcza albo jak ktos jest w pokoju.A sciagac to potrafi,np.Rozmowe przez komorke z pokoju obok Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: elektryczna niania 06.09.08, 22:23 Zmniejsz czułość niani albo przejdź na inny kanał. Ja mam w domu tylko jedną nianię i sąsiadów daleko, ale u teściów w segmencie moja stara niania krzyżowała się z nianią sąsiadów i wtedy szumiało. U mnie szumi tylko jak młody marudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: elektryczna niania 07.09.08, 09:33 moja niania też sobie raz na jakiś czas szumi a przestaje jak się włącza tv .. Odpowiedz Link Zgłoś
2122joan Re: elektryczna niania 09.09.08, 19:03 Mam tez Angel Care i to jest chyba najlepsza rzecz jaka mozna kupic dla dziecka .Warta wydatku,niewiem ile kosztuje w Polsce ale w USA kosztuje wersja podstawowa 76$ a >de lux< okolo 150$ ja mam ta za 76 i jest wystarczajaca.Od kiedy mam ten monitor spie spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: elektryczna niania 06.09.08, 19:20 Ja mam cyfrową Philipsa z mozliwością mówienia do dziecka i lampką. Słychac każdy szum i głośniejszy oddech. Kupiłam też kiedyś nianie z kamera, ale to porażka, bo zasięg był fatalny tzn, odbierałam obraz tylko w pokoju obok, ale 15 metrów dalej juz trzeszczało i znikał. Odpowiedz Link Zgłoś
zielono_mi_15 Re: elektryczna niania 06.09.08, 19:36 Ja mam szwajcarska Switel model BCC 48- bardzo dobrze się sprawuje ! Na allegro kupiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mommybaby Re: elektryczna niania 06.09.08, 22:07 kupilam nianię ORAVA na allegro za około 80 zł z przesyłką, działa bez zarzutu. mały śpi w sypialni na piętrze a odbiornik stoi na dole w przeciwległym kącie domu i wszystko slychac doskonale. naprawde polecam Odpowiedz Link Zgłoś
izka1976 Re: elektryczna niania 08.09.08, 11:24 tez mam ta nianie ORAVA zakupiona na allegro ,nie zawiodla mnie nigdy uzywam ja juz 18 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewuncia.a Re: elektryczna niania 07.09.08, 23:01 A ja tam wolę mieć córcię w naszej sypialni. Mała się czuje bezpiecznie. Gdy się obudzi ma w pobliżu rodziców, którzy mogą od razu ją utulić, pocałować. Dziwię Wam się. Monitor oddechu i inne bajery a z drugiej strony wygodnictwo i eksmitowanie dziecka do osobnego pokoju a nawet na osobne piętro. Ech, szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: elektryczna niania 07.09.08, 23:17 ewuncia.a może nie podsumowuj tak użytkowniczek niań zanim nie zpoznasz się z tematem. Co z tego, że dziecko do roku mieszka z nami w sypialni, jak sypialnia jest na piętrze i nawet jakbym chciała z młodym pójść spać o 20:00 to zazwyczaj po tym jak go wykapię i uśpię to muszę się jeszcze umyć, o kolacji nie wspominając, tak jak spokojnej rozmowy z mężem. Usypiam dziecko, włączam nianię, idę się myć i zjeść kolację, idę do sypialni, wyłączam nianię. Proste. Nikogo nigdzie nie wyeksmitowałam, tylko nie mam zwyczaju brać prysznica z synem i trzymać go na rękach podczas mycia zębów. Lepiej dla niego jak sobie w tym czasie pośpi u nas w sypialni właśnie. Teraz chwilowo mieszkam w mieszkaniu na jednym poziomie, ale też używam niani, bo w oknie jest włączony wiatrak i nawet gdybym chciała to nie usłyszałabym młodego jakby się obudził. Niania to nie gadżet mający służyć oddaleniu od dziecka, tylko usłyszeniu obudzonego dziecka - jeśli akurat nie jesteśmy w tym samym pomieszczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
myszamisiowa Re: elektryczna niania 08.09.08, 10:55 mamy cyfrowa Angelcare bez monitora oddechu, slychac super mimo ze sciany u nas w domu maja jakies 40,50 cm grubosci Odpowiedz Link Zgłoś
2122joan Re: elektryczna niania 09.09.08, 19:17 Monitor oddechu to super sprawa szczegolnie jak masz jeszcze rozkrzyczalego 2 latka w domu.A maluch w huku nie chce spac,tylko w ciszy i spoloju.I TAK W ODZIELNYM POKOJU.Gdy nie mozesz ciagle byc z malenstwem,ipatrzec czy oddycha czy wszystko jest OK.Nawet jesli maly w sypialni spi razem z rodzicami(MOJ SYNEK SPI W NASZEJ SYPIALNI)moze przestac oddychac w snie,a ty sobie bedziesz slodko spac w tym czasie.Mojej kuzynki dwu miesieczna corka zmarla na SIDS .Dlatego mysle ze taki monitor daje duzo,i niejest zadna fanaberia .Poprostu technika idzie do przodu,przy okazji pomaga dzieciom i rodzicom zyc bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
2122joan Re: elektryczna niania 09.09.08, 19:19 To powyzej jest kierowane do Ewunci Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapro1 Re: elektryczna niania 09.09.08, 20:06 Pewnie nie masz pietra wiec sprawa cie nie dotyczy.U mnie dzieci maja swoj poziom do mieszkania.Bez niani ani rusz(corka ma 3 m- ce),moge spokojnie posiedziec na dole w salonie,zejsc poprasowac do pralni itp.na razie jest w naszym pokoju,starszy u siebie,mamy philipsa od 5 lat,wciaz dziala.Na ogrodzie moge spokojnie posiedziec ,takie to teraz wygodne czasy nastaly.jest to zbedna rzecz dla kogos kto mieszka w kawalerce z tesciami za mebloscianka,wtedy nawet kapanie kranu slychac Odpowiedz Link Zgłoś