omn3 12.11.03, 15:12 Witam.Poszukuje spiworek do spania na 110 cm(albo wiekszy),najwazniejsze zeby byl cieply(gruby).Moje dziecko sie odkrywa i marznie w nocy.Znacie moze firmy gdzie mozna takie kupic.Dziekujemy.Madzia i Oliver Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pysia-2 Re: Spiworek do spania 12.11.03, 16:20 Ja kupilam w najnormalniejszym sklepie z konfekcja miedzy innymi dziecieca. Jest cieply, gruby, zakladany na ramionka, zapinany na suwak, jest tylko jedno ale... moje dziecko nie umie w tym spac. To znaczy jak spi, to nie ma problemu. Problem pojawia sie dopiero jak sie budzi w nocy i proobuje wstac... Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.b2 Re: Spiworek do spania 14.11.03, 10:24 śpiworki można kupić w sklepach z ciuszkami dziecięcymi. Ale ja kupiłam po prostu klamerki do przypinania brzegów kołderki do łóżeczka. Mieszkam w warszawie i kupiłam je w Smyku, ale myslę, że są do kupienia w sklepach z akcesoriami niemowlęcymi. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadr70 Re: Spiworek do spania 14.11.03, 13:22 Cieplutkie śpiworki różnych rozmiarów są w Smyku. Odpowiedz Link Zgłoś
kama_mama_bartosza Re: Spiworek do spania 14.11.03, 14:40 Ja kupiłam spiowerek firmy Drewex- jest rewalacyjny w środku ma ciepły polarek , rozmiar 110 . Polecam Ci z całego serca . Odpowiedz Link Zgłoś
burza4 Re: Spiworek do spania 14.11.03, 15:37 Śpiworek - rzecz absolutnie genialna. Powiem jedno - sama odziedzyczyłam 2 śpiworki, ale takie cieniutkie z mięciusieńkiej flaneli i baardzo długie. Tzn góra była węższa, w miarę dopasowana, dołem wlókł się wór metrowej długości - korzystałam więc z tego egzemplarza przez prawie 3 lata. Moja mała spała w czymś takim gdzieś od 3 miesiąca życia. Zaleta tego śpiworka była taka, że był bardzo mobilny, tzn, nie ograniczał ruchów tak jak te, które sa do kupienia w naszych sklepach - grube, pikowane, sztywne, albo ze sztucznego polaru i dopasowane do dziecka (kończą się zaraz za nóżkami). No i dziecko spało równo na płaskim, a przy takim pikowanym to głowa jest jakby trochę niżej. Tamten to było cudo - w zimie dodatkowo stosowało się kołderkę, w lecie sam śpiworek, dziecko się nie rozkopywało i nie marzło, a przy tym bez problemu chodziło szurając póki nie nauczyła się rozpinać suwaczek. Niestety oddałam komuś i przepadł z kretesem. Jak któraś gdzieś taki widziała w sklepach, to niech podpowie, przyjaciółka niedługo rodzi, byłby prezent jak znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś