Dodaj do ulubionych

Spiworek do spania

12.11.03, 15:12
Witam.Poszukuje spiworek do spania na 110 cm(albo wiekszy),najwazniejsze
zeby byl cieply(gruby).Moje dziecko sie odkrywa i marznie w nocy.Znacie moze
firmy gdzie mozna takie kupic.Dziekujemy.Madzia i Oliver
Obserwuj wątek
    • pysia-2 Re: Spiworek do spania 12.11.03, 16:20
      Ja kupilam w najnormalniejszym sklepie z konfekcja miedzy innymi dziecieca.
      Jest cieply, gruby, zakladany na ramionka, zapinany na suwak, jest tylko jedno
      ale... moje dziecko nie umie w tym spac. To znaczy jak spi, to nie ma problemu.
      Problem pojawia sie dopiero jak sie budzi w nocy i proobuje wstac...
    • madzia.b2 Re: Spiworek do spania 14.11.03, 10:24
      śpiworki można kupić w sklepach z ciuszkami dziecięcymi. Ale ja kupiłam po
      prostu klamerki do przypinania brzegów kołderki do łóżeczka. Mieszkam w
      warszawie i kupiłam je w Smyku, ale myslę, że są do kupienia w sklepach z
      akcesoriami niemowlęcymi.
    • aniadr70 Re: Spiworek do spania 14.11.03, 13:22
      Cieplutkie śpiworki różnych rozmiarów są w Smyku.
    • kama_mama_bartosza Re: Spiworek do spania 14.11.03, 14:40
      Ja kupiłam spiowerek firmy Drewex- jest rewalacyjny w środku ma ciepły
      polarek , rozmiar 110 .
      Polecam Ci z całego serca .
      • burza4 Re: Spiworek do spania 14.11.03, 15:37
        Śpiworek - rzecz absolutnie genialna. Powiem jedno - sama odziedzyczyłam 2
        śpiworki, ale takie cieniutkie z mięciusieńkiej flaneli i baardzo długie. Tzn
        góra była węższa, w miarę dopasowana, dołem wlókł się wór metrowej długości -
        korzystałam więc z tego egzemplarza przez prawie 3 lata. Moja mała spała w
        czymś takim gdzieś od 3 miesiąca życia. Zaleta tego śpiworka była taka, że był
        bardzo mobilny, tzn, nie ograniczał ruchów tak jak te, które sa do kupienia w
        naszych sklepach - grube, pikowane, sztywne, albo ze sztucznego polaru i
        dopasowane do dziecka (kończą się zaraz za nóżkami). No i dziecko spało równo
        na płaskim, a przy takim pikowanym to głowa jest jakby trochę niżej. Tamten to
        było cudo - w zimie dodatkowo stosowało się kołderkę, w lecie sam śpiworek,
        dziecko się nie rozkopywało i nie marzło, a przy tym bez problemu chodziło
        szurając póki nie nauczyła się rozpinać suwaczek. Niestety oddałam komuś i
        przepadł z kretesem.

Jak któraś gdzieś taki widziała w sklepach, to niech podpowie, przyjaciółka
        niedługo rodzi, byłby prezent jak znalazł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka