Dodaj do ulubionych

mala macica!!

18.05.04, 09:55
dziewczyny czy ktoras z Was ma mala macice i jest w ciazy albo juz urodziła?
denerwuje sie czy bedzie ok!
dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mamadawidka1 Re: mala macica!! 18.05.04, 10:01
      Witam ja tez mam mala macice i mam juz 7 miesiecznego synka. Z zajsciem w ciaze
      nie powinnas miec problemu tylko pozniej bedziesz czesciej chodzila na wizyty
      aby lekarz sprawdzil czy macica sie rozciaga.
      • emid25 Re: mala macica!! 18.05.04, 10:08
        dziekuje serdecznie i pozdrawiam Ciebie i dzieciaki
        • aniaop Re: mala macica!! 18.05.04, 11:52
          Moja coreczka ma juz ponad 2 latka. Wazyla 3150 i 53cm, ale od 24 tyg byla juz
          ulozona glowkowo, bo nie miala miejsca na harce. Ciaza i porod bez
          najmniejszych problemow.
          • kasia_de Re: mala macica!! 18.05.04, 16:41
            4 lata temu pewien lekarz powiedział mi że mam małą macicę i że NA PEWNO nie
            donoszę ciąży!!!! Jednej to na 100%, ale on jest przekonany że i z drugą będzie
            krucho a nie wiadomo co dalej. Przez 4 lata próbowałam sobie wyperswadować chęć
            posiadania potomstwa - rozumiecie, świadomie się narażać na stresy i cierpienia
            wywołane licznymi poronieniami, to to nienormalne.
            W końcu się przełamamłam, zaszłam w ciążę za pierwszym podejściem. Teraz
            jestem w 8 tygodniu i cały czas umieram ze strachu o tę cholerną macicę, mimo
            iż lekarz prowadzący ciążę mnie uspokaja, ze wszystko jest ok i cechą macicy
            jest własnie to że się rozciąga w ciąży.
            Ale paranoi się nie pozbędę puki nie urodzę.
            Kasia
    • packa761 Re:do Emid25 18.05.04, 20:04
      Czesc!!ja kilka lat temu bylam u lekarza ktory mi powiedzial ze mam mala macice
      i nie bede mogla zajsc w ciaze,ale ja w ogole sie tym nie przejelam, potem
      przez kilka lat bralam tabletki antykoncepcyjne. 2miesiace temu zdecydowalismy
      sie na dzidzie, zaszlam w ciaze za pierwszym razem a moj lekarz powiedzial na
      USG ze macica urosla!!to bylo na samym poczatku ciazu i powiedzial ze to moze
      przez antykoncepcje hormonalna, teraz jestem w 11 tygodniu i wszystko jest OK
      Bedzie dobrze, pa!!
    • lilyth Re: mala macica!! 18.05.04, 21:53
      Mi też kiedyś gin powiedział to samo - że macica jest b. mała i na pewno nie
      będe mogła mieć dzieci. Dodam że to był bardzo doświadczony ginekolog-
      endokrynolog, ordynator kliniki położniczej. Ciekawe tylko że potem chodziłam
      do kilku innych lekarzy i jakoś żaden nie robił z tego problemu.
      Dziś moja dzidzia i ja zaczęliśmy 36 tydzień smile))
      Maluch kopie w żebra i jest cudownie. Brzuch mam mały, wszyscy mówią, że
      wygląda na jakiś 6 miesiąc (w 6-tym nic nie było po mnie widać ).
      A dzidziuś jest zdrowy, rośnie i rozpycha się w macicy jak trzeba.
      Więc się nie martw na zapas. Tylko znajdź dobrego lekarza i kontroluj, czy
      wszystko jest ok, zwłaszcza na początku.
      • emid25 Re: mala macica!! 19.05.04, 09:01
        dziekuje dziewczyny za pozytywne słowa,wierze ze bedzie ok!
        pozdrawiam Was wszystkie i Wasze malenstwa
    • indeborga Re: mala macica!! 19.05.04, 13:05
      We wrześniu dowiedziałam się, że mam małą macicę - na granicy niedorozwoju - po
      pięciu latach systematycznego chodzenia do lekarza. Podejrzewam, ze dalej bym
      nic nie wiedziała gdybym nie zmieniła nazwiska. Lekarka powiedziała, ze
      powinnam postarać się jak najszybciej zajść w ciążę, bo później mogą byc
      problemy (mam 30 lat. Poza tym nic więcej nie chciała mi powiedzieć -
      wystraszyła mnie i tyle. Zanim znalazłam dobrego lekarza i się do niego
      wybrałam na konsultacje, po niecałych 2 miesiącach od tamtej wizyty - zaszłam w
      ciążę. Nie planowaliśmy tego (chcieliśmy trochę odczekac po pigułkach). Po
      prostu pomyliłam się w obliczeniach i zaciążyłam od pierwszego razu. Z tego co
      się dowiedziałam na forum problem polega na nałej szyjce przez którą może
      przecisnąć sie mniej plemników. U mnie nie tylko sie przecisnęły, ale jeszcze
      poczekały 2 dni na owulację. Możecie zbadać spermę pod względem jakości
      plemników. Część dziewczyn pisała że nie mogła zajść nie dlatego że macica mała
      tylko z braku owulacji, co może sie zdarzyć przez jakiś czas. Generalnie na
      początku bardzo się wystraszyłam i bardzo to przeżywałam, ale potem to
      przedyskutowaliśmy z mężem i postanowiliśmy trochę przyspieszyć decyzję o
      dziecku. Na początku ciąży każde kontrolne badanie to było pytanie czy macica
      rośnie odpowiednio i tak było. Żadnych problemów. Jeśli jest mała ale nie ma
      żadnych innych wad to powinna rosnąć wraz z dzieckiem. Teraz jestem w 31 tyg.
      Pozdrawiam i życzę powodzenia.
    • kasiaba1 Re: mala macica!! 19.05.04, 16:47
      Ja miałam podobno maciczkę, nie macicę. To było dwie zdrowe, donoszone bez
      żadnego problemu z tego powodu ciąże, temu. W takim maleństwie wyhodowałam
      całkiem niczego sobie dzieciaczki, waga urodzeniowa 4100g i 4550g. Więc
      rośnijcie zdrowo, wszystko będzie dobrze
    • gagat100 Re: mala macica!! 19.05.04, 21:19
      powoli sie przenosze na forum CIAZA I POROD bo zamierzam znow byc w ciazy trzy
      mies temu mialam zabieg usuniecia martwego plodu , mial 12 tygodni, nie byla
      znana przyczyna, moglo byc to przeziebienie ale tu nie o to chodzi nie wiem czy
      miala tu cos wspolnego moja macica, na poczatku jak bylam w 5 tyg moja gin
      powiedziala ze jest mala.
    • keth Re: mala macica!! 19.05.04, 22:39
      Mój pierwszy lekarz ciagle mi powtarzał ze mam mala macice. A teraz jestem w 31
      tc bliźniaczej i od pukac bez komplikacji jak na razie. Prawda jest taka ze
      przez 5 miesiecy byłam na podrzymaniu ciązy ale od miesiąca nic nie biore i
      poza ogolnym zmeczeniem czuje sie nie zle
      Kasia i Blizniaki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka