milka-krowka 29.03.05, 14:18 jak to jest z tym malowaniem, słyszałam różne opinie na ten temat. Jeśli chozi o mnie to maluje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaka3 Re: malowanie paznokci 29.03.05, 14:24 to już nie zle przegięcie nie malowanie paznokci z powodu ciąży ) Odpowiedz Link Zgłoś
nazuz Re: malowanie paznokci 29.03.05, 15:05 w ciązy spokojnie można,za to do porodu i w szpitalu absolutnie nie i powinno sie zmyć lakier przed porodem. Podobnie jak leząc w szpitalu nie można się malować (ew. maskara). Powód jest prosty i zupełnie nie zabobonowy - siniejące paznokcie (szczególnie u nóg) oraz odcień twarzy (blady lub sinoblady) mogą byc pierwszym sygnałem jakichs problemów poporodowych. DLatego pazurki powinny byc krótko obciete i nieumalowane Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: malowanie paznokci 29.03.05, 21:11 boszeszsz nie wierze w to co czytam,nie przeginajcie,ciąza to nie choroba,ale czytając cos takiego to potem sie zastanawiam czy sie nie rzuca na głowe-zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
isia_50 Re: malowanie paznokci 30.03.05, 14:36 Mnie na porodówce kazali zmyć paznokcie z powodu jak wyżej któraś z dziewczyn pisała, gdy coś się dzieje nie tak (niedotlenienie, spadek ciśnienia krwi) paznokcie w pierwszej kolejności się odbarwiają (sinieją lub bledną). O przeciwskazaniach w ciąży nie słyszałam, maluję cały czas. Odpowiedz Link Zgłoś