Dodaj do ulubionych

Ciąża???

23.04.05, 19:07
Kochani. Sama nie wiem czy to tylko "wmawianie sobie", czy pierwsze objawy??
Miesiąc temu odstawiłam pigułki. Od jakiegoś czasu często jestem przemęczona,
bardzo często biegam do toalety(a zawsze było tak, że potrafiłam długo
wytrzymać) i ciągle jestem głodna(a przez tyle czasu jadłam jak kurczaczek).
Mniej więcej po dwóch tygodniach po odstawieniu przez dwa dni miałam upławy,
takie jak mam czasem pod koniec miesiączki. Sama już nie wiem. Do okresu
jeszcze tydzień, który chyba będzie najdłuższym tygodniem w moim życiu.
Bardzo chciałabym mieć dziecko, ale nie wiem czy to "już"? Czy te objawy mogą
o tym świadczyć? Czy moze po prostu "wmawiam sobie", że to już "to" i mój
organizm przez to tak reaguje?
Obserwuj wątek
    • blasiek Re: Ciąża??? 23.04.05, 19:17
      Witam.
      Moja koleżanka zaszła w miesiąc po odstawieniu pigułek i lekarz jej powiedział,
      że właśnie zaraz po ich odstawieniu wzrasta możliwość zapłodnienia. Ja
      calusieńką ciążę biegałam do toalety, a pod sam koniec to już w ogóle miałam
      pęcherz jak orzeszek. Bądź dobrej myśli. Zrób sobie test, w aptekach są takie
      super czułe, które wykrywają ciążę już w 3 dni po zapłodnieniu i można je robić
      o każdej porze dnia - nie tylko z samego rana. I powodzenia. Trzymam kciuki.
      Sama wiem jak to jest kiedy zegar biologiczny daje o sobie znać smile
      Pozdrawiamy
      Blanka i dwumiesięczna Lilianka

• kasiafratczak Re: Ciąża??? 23.04.05, 19:23
        Dziękuję Ci za odpowiedź.winkU mnie jeszcze nie jest tak źle z tym zegarem
        biologicznymwinkNiedługo skończę 23 lata, więc mam jeszcze troszkę czasu, ale na
        pewno sama wiesz jak to jest jak już człowiek czeka.wink)Kupię test. Myślałam, że
        muszę czekać mniej więcej do terminu okresu, ale skoro sa takie superczułe, to
        nie będę czekać.wink

blasiek napisała:

> Witam.
        > Moja koleżanka zaszła w miesiąc po odstawieniu pigułek i lekarz jej
        powiedział,
        >
        > że właśnie zaraz po ich odstawieniu wzrasta możliwość zapłodnienia. Ja
        > calusieńką ciążę biegałam do toalety, a pod sam koniec to już w ogóle miałam
        > pęcherz jak orzeszek. Bądź dobrej myśli. Zrób sobie test, w aptekach są takie
        > super czułe, które wykrywają ciążę już w 3 dni po zapłodnieniu i można je
        robić
        >
        > o każdej porze dnia - nie tylko z samego rana. I powodzenia. Trzymam kciuki.
        > Sama wiem jak to jest kiedy zegar biologiczny daje o sobie znać smile
        > Pozdrawiamy
        > Blanka i dwumiesięczna Lilianka
        >
        >
        >
        >
        • blasiek Re: Ciąża??? 23.04.05, 19:41
          Ja właśnie skończyłam 28 w dniu gdy moja córcia skończyła pierwszy miesiąc smile
          Poproś w aptece o Quick View albo ClearView hCG II.
          Powodzenia

zobacz Lilka na forum Zobaczcie
    • agusiakrz Re: Ciąża??? 24.04.05, 11:47
      Ja jestem chodzącym przykładem zajścia w ciążę zaraz po odstweniu pigułek, ale
      u mnie było o tyle nerwowo że pierwszy test wyszedł "negatywny" a dopiero po
      miesiącu od daty miesiączki (która się nie pojawiła) wyszedł "pozytywny" a
      teraz mam 19 tygodniowy Brzuszek!!! smile
      • marysienka20 Re: Ciąża??? 25.04.05, 00:24
        agusiakrz napisała:

> Ja jestem chodzącym przykładem zajścia w ciążę zaraz po odstweniu pigułek

Jeśli mogę zapytać (i jeśli oczywiście kojarzysz kiedy to mogło być): w którym
        dniu cyklu po odstawieniu tabletek doszło do poczęcia??

Jestem chyba w troszkę podobnej sytuacji... Sama nie jestem pewna czy po
        odstawieniu jest wzmozona płodnośc czy wręcz przeciwnie i potrzeba kilka
        miesięcy, zeby organizm zaczął znów normalnie funkcjonować?? Bardzo różne
        (przeciwstawne) opinie słyszałam na ten temat. Nie wiesz czy to prawda, że w
        takiej sytuacji jajniki "nadrabiają swoje lenistwo" i nawet kilka razy w ciągu
        cyklu może dojśc do owulacji?? Ja współżyłam bez zabezpieczenia w 12. dniu
        cyklu w drugim m-cu po odstawieniu i nie wiem czy coś z tego moze się
        stworzyć...
        Pozdrawiam Ciebie i Maleństwokiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka