Dodaj do ulubionych

podwyzszona temp - ciąża?

25.07.05, 18:31
jestem w 23 dniu cyklu, bardzo mam nadzieje na fasolke, zrobilam test
(pretest), ale nawet w mocnym swietle krechy nie widac (chyba ja oczami w
koncu wypalilam, tak sie wgapialam), oczywiscie wiem, ze moze byc za wczesnie
na pozytywny wynik

mam natomiast wieksze piersi (a zwlaszcza brodawki), jestem senna (ok, leje)
no i mam temp 37,5 w pochwie - czy to jest jakis znak???

czy ktos moze mi pls powiedziec, jak to jest z temp? albo odeslac na
odpowiednia strone?

bede ogromnie wdzieczna

gdyby ktos chcial opowiedziec o staraniach, oczekiwaniach itd to zapraszam smile

Obserwuj wątek
    • marta2777 Re: podwyzszona temp - ciąża? 26.07.05, 00:43
      po pierwsze test moze Ci na 99% wyjsc pozytywny dopiero w dniu , w ktorym
      mialas dostac okres. PO drugie jesli temp bedzie zawyzona dluzej niz Twoja faza
      lutealna zwykle trwa, to mozesz podejrzewac, ze jestes w ciazy (najlepiej wtedy
      dopiero wydac pieniazki na test). PO trzecie polecam fora "dla starajacych
      sie", gdzie pisza dziewuszki, ktore maja podobne problemy jak TY. PO czwarte
      polecam wpisac w "google" haslo pt "naturalne planowanie rodziny" (nie zrazaj
      sie katolickimi podtekstami, jesli to Cie denerwuje) , a znajdziesz na tych
      stronach kupe informacji na temat zaleznosci podstawowej temp ciala kobiety , a
      przebiegiem jej cyklu, tudziez ciazy (mniemam ze juz ta metode stosujesz, ale
      prosisz o stronki).
      Co do objawow, to ja tez bylam senna i tez myslalam , ze to z powodu deszczowej
      pogodysmile Okazalo sie , ze niekoniecznie. Pozdrawiam i daj znac, jaki wynik!!
    • marta2777 Re: podwyzszona temp - ciąża? 26.07.05, 00:43
      po pierwsze test moze Ci na 99% wyjsc pozytywny dopiero w dniu , w ktorym
      mialas dostac okres. PO drugie jesli temp bedzie zawyzona dluzej niz Twoja faza
      lutealna zwykle trwa, to mozesz podejrzewac, ze jestes w ciazy (najlepiej wtedy
      dopiero wydac pieniazki na test). PO trzecie polecam fora "dla starajacych
      sie", gdzie pisza dziewuszki, ktore maja podobne problemy jak TY. PO czwarte
      polecam wpisac w "google" haslo pt "naturalne planowanie rodziny" (nie zrazaj
      sie katolickimi podtekstami, jesli to Cie denerwuje) , a znajdziesz na tych
      stronach kupe informacji na temat zaleznosci podstawowej temp ciala kobiety , a
      przebiegiem jej cyklu, tudziez ciazy (mniemam ze juz ta metode stosujesz, ale
      prosisz o stronki).
      Co do objawow, to ja tez bylam senna i tez myslalam , ze to z powodu deszczowej
      pogodysmile Okazalo sie , ze niekoniecznie. Pozdrawiam i daj znac, jaki wynik!!
      • monisku32 Re: podwyzszona temp - ciąża? 26.07.05, 09:10

Dzieki dzieki! czytalam juz te katolickie strony, rzeczywiscie irytujace, ale
        pelne info na temat sytuacji w organizmie. Nie robie zadnych testow do konca
        tygodnia. Dam znac potem smile zycze zdrowia i pomyslnosci!

marta2777 napisała:

> po pierwsze test moze Ci na 99% wyjsc pozytywny dopiero w dniu , w ktorym
        > mialas dostac okres. PO drugie jesli temp bedzie zawyzona dluzej niz Twoja
        faza
        >
        > lutealna zwykle trwa, to mozesz podejrzewac, ze jestes w ciazy (najlepiej
        wtedy
        >
        > dopiero wydac pieniazki na test). PO trzecie polecam fora "dla starajacych
        > sie", gdzie pisza dziewuszki, ktore maja podobne problemy jak TY. PO czwarte
        > polecam wpisac w "google" haslo pt "naturalne planowanie rodziny" (nie zrazaj
        > sie katolickimi podtekstami, jesli to Cie denerwuje) , a znajdziesz na tych
        > stronach kupe informacji na temat zaleznosci podstawowej temp ciala kobiety ,
        a
        >
        > przebiegiem jej cyklu, tudziez ciazy (mniemam ze juz ta metode stosujesz, ale
        > prosisz o stronki).
        > Co do objawow, to ja tez bylam senna i tez myslalam , ze to z powodu
        deszczowej
        >
        > pogodysmile Okazalo sie , ze niekoniecznie. Pozdrawiam i daj znac, jaki wynik!!
        • pitu_finka Re: podwyzszona temp - ciąża? 26.07.05, 09:29
          czyli kiedy testujesz? ja chyba jestem gdzies blisko Ciebiesmile to moj pierwszy
          cykl, OM mialam 4 lipca, cykle 28 dni. @ powinna byc w poniedzialek. tak na
          dobra sprawe (jak spojrze na to realnie) to chyba nie mam zadnych dziwnych
          objawow niestety. a spac mi sie zawsze chcesmile
          • monisku32 Re: podwyzszona temp - ciąża? 26.07.05, 09:59
            mam cykle 28-30 dni, OM mialam 2.07, wiec blisko Ciebie - jesli do poniedzialku
            nie przyjdzie @, to testujemy razem smile

pitu_finka napisała:

> czyli kiedy testujesz? ja chyba jestem gdzies blisko Ciebiesmile to moj pierwszy
            > cykl, OM mialam 4 lipca, cykle 28 dni. @ powinna byc w poniedzialek. tak na
            > dobra sprawe (jak spojrze na to realnie) to chyba nie mam zadnych dziwnych
            > objawow niestety. a spac mi sie zawsze chcesmile
            • pitu_finka Re: podwyzszona temp - ciąża? 26.07.05, 10:34
              monisku32 - no wlasnie, ja postanowilam poczekac do poniedzialku na test (mimo
              ze juz go kupilam) smile)) wiec sobie potestujemy. na rzie postanowilam nie
              zastanawiac sie nad objawami za bardzo. choc ja sie nie nastawiam na ciaze -
              seksik byl dopiero w dzien owulacji (nastepnego dnia wzrosla tempka) i nie wiem
              czy juz nie bylo za pozno i czy chlopaki zdazyly doplynacsmile ale zobaczymysmile
              • maruda79 Re: podwyzszona temp - ciąża? 26.07.05, 10:42
                pitu_finka zazdroszcze stalowych nerwow. Ja wczoraj kupilam test winkzeby
                zatestowac w srode rano - z porannego moczu i nie wytrzymalam... Zrobilam zaraz
                po przyjsciu do domu - negatywny wink Czekamy wiec razem
                • pitu_finka Re: podwyzszona temp - ciąża? 26.07.05, 10:47
                  powiem Ci ze mnie tez wczoraj korcilo, ale powiedzialam sobie ze jak juz to
                  rano. a rano mi sie chcialo spac i nie mialam czasu o tym myslec. i w ramach
                  cwiczen woli postanowilam poczekac do poniedzialku i na razie cieszyc sie tym
                  ze jeszcze nie jestem w ciazysmile tez bardzo chcialabym byc w ciazy, czego
                  dowodem jest moja obecnosc na tym forum, ale nic na sile. zreszta tak jak juz
                  napisalam - jakos nie wierze w to w tym cyklu. bedzie co ma byc, takze tez
                  zbierz sie w sobie i oszczedzaj na testach przynajmniej do poniedzialku.
                  • maruda79 Re: podwyzszona temp - ciąża? 26.07.05, 10:52
                    smile Podziwiam i gratuluje!!! smile No wlasnie bedzie co ma byc smile Ja czekam
                    zdecydowanie wink Pozdrawiam I koniecznie rob test z porannego moczu smile bedzie
                    bardziej wiarygodny
                    • pitu_finka Re: podwyzszona temp - ciąża? 26.07.05, 10:54
                      no to ok, czekam na jakies info od Ciebie w poniedzialek po poludniusmile
              • marta2777 Re: podwyzszona temp - ciąża? 27.07.05, 00:06
                szanse sa duze, bo ja mialam seksik tak jak TY tez w dniu owulacji i dzidzi sie
                pojawila jak najbardziej. Duze szanse na chlopczyka. Powodzenia.
              • monisku32 Do pitu_finka 27.07.05, 16:04
                to co testujemy w poniedzialek? ja chyba nie wytrzymam i zrobie w piatek... to bedzie 28 dc
                • pitu_finka Re: Do pitu_finka 27.07.05, 19:38
                  maruda79 rano Cie szukala. I mnie. Jest caly nasz watek, poczytaj (nazywa sie
                  pitu_finko, monisku32). ja zrobilam test dzis rano. O ja glupiasmile Madra jestem w
                  teorii. Ale negatywnysad Wiec teraz juz bede twarda i przetestuje w poniedzialek.
                • maruda79 Re: Do pitu_finka 28.07.05, 07:21
                  Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze fasloki info o mnie w watku tytulowanym do
                  Was smile
    • ally23 Re: podwyzszona temp - ciąża? 26.07.05, 09:37
      tak wczesnie nie ma raczej zadnych objawow ciazy, dlatego nie ma co sie ich
      doszukiwac.
      jak zrobisz test w dniu spodziewanej @ to dopiero cos bedzie mozna powiedziec
      choc u mnie pozytywny wyszedl dopiero 35 dnia cyklu
    • maruda79 Re: podwyzszona temp - ciąża? 26.07.05, 10:12
      Podwyzszona temp w pochwie jest normalna dla 2 fazy cylku (poowulacyjnej) w
      ktorej Ty teraz sie znajdujesz. Na ciaze wskazuje min 18 temp wyzszych -
      mierzonych wg regul npr (rano, przed wstaniem z lozka nalepiej do 7.30)
      • monisku32 Re: podwyzszona temp - ciąża? 26.07.05, 10:14
        maruda, dzieki za info! pozdrawiam smile
        • maruda79 Re: podwyzszona temp - ciąża? 26.07.05, 10:19
          smile Rowniez pozdrawiam i tez czekam tak jak Ty wink Mam dzis 15 dzien wyzszej
          tempki. Zazwyczaj 2 faza u mnie wynosi 10 - 11 dni. Wczoraj nie wytrzymalam i
          zrobilam test z popoludniowego moczu - negatywny wink Tak wiec czekam dalej smile
    • ane576 Re: podwyzszona temp - ciąża? 28.07.05, 21:25
      No to jestem z wami, chociaż tak na prawdę to mieliśmy się starać dopiero od
      nastętpnego miesiąca, bo czeka nas urlop za granicą, a wiecie.. czasem
      potrzebna szybka porada lekarza. Ale zaszaleliśmy w 12 dniu cyklu, a ja mam
      równe - 28 dniowe. @ powinna być w niedzielę. Ja już zrobiłam dwa testy: w 8 i
      w 10 dniu. nic. Z jednej strony wolałabym jeszcze nie być w ciąży, ale z
      drugiej strony... Same wiecie ta niepewność jest straszna...Czekam na newsy od
      was.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka