piedor 31.08.06, 12:30 Dziewczyny w czym rodzilyscie? Mialyscie swoje koszulki czy wieksze T-shirty czy moze daja cos w szpitalach. Ja planuje rodzic w Praskim w w-wie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dodkowska Re: w czym do produ? 31.08.06, 12:30 ja rodziałam na inflanckiej i miałam koszule Odpowiedz Link Zgłoś
piedor Re: w czym do produ? 31.08.06, 12:33 Mi kazali zabrac dwie do porodu i dwie do kiarmienia. Zastanawiam sie po co dwie do porodu. Nawet jesli ja poplamie to potem prysznic i koszula do karmienia. A jak bylo u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
m.k.25 Re: w czym do produ? 31.08.06, 13:09 Poród czasem trwa długo, a kobieta w tym czasie bardzo sie poci.Poza tym istnieje mozliwosc polamienia koszuli krwią, ewentualnie inne "niespodzianki" kiedy rodząca nie zgodzi się na lewatywę-tak mi powiedziała połozna kiedy byłam "zwiedzać" szpital.Najlepiej zabrać jakieś długie t-shirty, których nie bedzie szkoda wyrzucic.Ja osobiscie mam przygotowaną koszulke nocną na ramiączkach z odpinana góra żeby mozna było przystawić dzidziunie do cyca i planuje zabrac jeszcze jakiegoś t-sirta mojemu mężczyźnie Odpowiedz Link Zgłoś
kasiorka81 Re: w czym do produ? 31.08.06, 12:50 Ja dostałam szpitalną koszulę. Po porodzie też dawali, ale nic nie mówili na to, jak chodziłam w swojej. Odpowiedz Link Zgłoś
aga330 Re: w czym do produ? 31.08.06, 13:06 Najlepiej w czyms wygodnym koszula ale nie taka do kostek .ciekawe czy by mnie przyjeli w tiulach .. nie bede sprawdzac ale jestem ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
elcynka Re: w czym do produ? 31.08.06, 13:14 hehe,albo w przeźroczystym peniuarze i klapeczkach na szpilkach koniecznie z futerkiem Odpowiedz Link Zgłoś
aga330 Re: w czym do produ? 31.08.06, 13:18 moj chlop to non stpo mi takie kupuje..ostatnio przywiozl mi z delegacji taki dlugi peniuar z mnostwem pior do tego ponczochy -trampki pod pache i na porodowke Odpowiedz Link Zgłoś
elcynka Re: w czym do produ? 31.08.06, 14:10 a ja jednak twardo obstaje przy klapeczkach na obcasie z futerkiem a co do reszty stroju, wyobrazacie sobie miny personelu jakby jakas dama tak przyszla? Odpowiedz Link Zgłoś
anijka5 Re: w czym do produ? 31.08.06, 13:34 Hej,ja tez rodze w praskim Polożna mi mowila ze trzeba miec swoja koszulke,najlepiej jakas stara,bo moze isc do smieci. Odpowiedz Link Zgłoś
ppaula2 Re: w czym do produ? 31.08.06, 14:17 Ja rodziłam w Praskim w styczniu 2002r. i dali mi taką fajną "sexy" krótką koszulkę. BEZNADZIEJA!!! A teraz w kwietniu br. rodziła tam moja koleżanka i mimo tak długiego czasu nic się nie zmieniło. Nadal te same szpitalne sexy koszulki. Niby można mieć swoją ale odradzają. A matka rodząca nie myśli o tym w co jest ubrana tylko aby jak najszybciej urodzić :p Odpowiedz Link Zgłoś
mopek78 Re: do Piedor 31.08.06, 14:28 Ja też będe rodziła w Praskim. I z tego co mówiła siostra, która mnie oprowadzała należałoby mieć swoją koszulę ale nie móiła ile. Kumpela powiedziała, żebym wzięła T-shirta męża, no tak tyle ża on mnie teraz obciska a nie wiem czy powinien być luźny ? A powiedz mi jeszcze "bierzesz" połozną jśli tak to jaką? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piedor Re: do mopek 31.08.06, 14:35 Nie biore. Czytalam wiele opinii i bardazo duzo dziecwzyn pisze ze porod super, opieka rewelacja i bez placenia wiec poco mam placic. Wim ze dobra jest Ganko (imienia nie znam) a koszt to 400zl. Odpowiedz Link Zgłoś
mopek78 Re: do mopek 31.08.06, 14:38 O to nie tak drogo myślałam że tak jak wszedzie ok 600. Jesli opieka,tak jak mówisz OK to może rzeczywiście sobie odpóscić na kiedy termin? Odpowiedz Link Zgłoś
piedor Re: do mopek 01.09.06, 09:13 Termin na 25.09 ale w szpitalu powiedzieli ze w ciagu 2 tyg. urodze. Zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
ola_75 a tatus? :-/ 01.09.06, 09:25 ojej, dziewczyny!! moj luby uparl sie, ze na porod jedzie w garniturze !!! My w ogole jestesmy dziwna para bo on wydaje forse na markowe garnitury a ja owszem marynarka, obcas ale jean ... luz ))))). Ojej, jak go przekonac, ze garnitur nie na sale !!!! ????? Bedzie podczas porodu na sali ze mna - jak bedzie musial mi pomoc a nie bedzie mogl, zeby sie nie ubrudzic to ... chyba mi sily przywroci i go walne !!! (przepraszam, jestem troche zla, na sama mysl o ewentualnej sytuacji .... Odpowiedz Link Zgłoś
elcynka Re: a tatus? :-/ 01.09.06, 09:37 nie wiem jak gdzie indziej, ale na stronie Madalinskiego gdzie ja bede rodzic, wyraźnie jest napisane, że osoba towarzysząca ma miec lekkie jasne ubranie + ubranie ochronne zakupione u nich. Sprawdź, moze na stronie twojego szpitala tez znajdziesz info. Odpowiedz Link Zgłoś