Dodaj do ulubionych

w czym do produ?

31.08.06, 12:30
Dziewczyny w czym rodzilyscie? Mialyscie swoje koszulki czy wieksze T-shirty
czy moze daja cos w szpitalach. Ja planuje rodzic w Praskim w w-wie.
Obserwuj wątek
    • dodkowska Re: w czym do produ? 31.08.06, 12:30
      ja rodziałam na inflanckiej i miałam koszule
      • piedor Re: w czym do produ? 31.08.06, 12:33
        Mi kazali zabrac dwie do porodu i dwie do kiarmienia. Zastanawiam sie po co
        dwie do porodu. Nawet jesli ja poplamie to potem prysznic i koszula do
        karmienia. A jak bylo u Was?
        • m.k.25 Re: w czym do produ? 31.08.06, 13:09
          Poród czasem trwa długo, a kobieta w tym czasie bardzo sie poci.Poza tym
          istnieje mozliwosc polamienia koszuli krwią, ewentualnie inne "niespodzianki"
          kiedy rodząca nie zgodzi się na lewatywę-tak mi powiedziała połozna kiedy
          byłam "zwiedzać" szpital.Najlepiej zabrać jakieś długie t-shirty, których nie
          bedzie szkoda wyrzucic.Ja osobiscie mam przygotowaną koszulke nocną na
          ramiączkach z odpinana góra żeby mozna było przystawić dzidziunie do cyca i
          planuje zabrac jeszcze jakiegoś t-sirta mojemu mężczyźniesmile
    • kasiorka81 Re: w czym do produ? 31.08.06, 12:50
      Ja dostałam szpitalną koszulę. Po porodzie też dawali, ale nic nie mówili na
      to, jak chodziłam w swojej.
      • aga330 Re: w czym do produ? 31.08.06, 13:06
        Najlepiej w czyms wygodnym koszula ale nie taka do kostek .ciekawe czy by mnie
        przyjeli w tiulach .. nie bede sprawdzac ale jestem ciekawa
        • elcynka Re: w czym do produ? 31.08.06, 13:14
          hehe,albo w przeźroczystym peniuarze i klapeczkach na szpilkach koniecznie z
          futerkiemsmile
          • aga330 Re: w czym do produ? 31.08.06, 13:18
            moj chlop to non stpo mi takie kupuje..ostatnio przywiozl mi z delegacji taki
            dlugi peniuar z mnostwem pior do tego ponczochy -trampki pod pache i na
            porodowke
            • elcynka Re: w czym do produ? 31.08.06, 14:10
              a ja jednak twardo obstaje przy klapeczkach na obcasie z futerkiembig_grin a co do
              reszty stroju, wyobrazacie sobie miny personelu jakby jakas dama tak przyszla?
              • aga330 Re: w czym do produ? 31.08.06, 14:14
                wyslali by do psychiatry
                • elcynka Re: w czym do produ? 31.08.06, 14:24
                  big_grin
    • anijka5 Re: w czym do produ? 31.08.06, 13:34
      Hej,ja tez rodze w praskim wink Polożna mi mowila ze trzeba miec swoja
      koszulke,najlepiej jakas stara,bo moze isc do smieci.
      • ppaula2 Re: w czym do produ? 31.08.06, 14:17
        Ja rodziłam w Praskim w styczniu 2002r. i dali mi taką fajną "sexy" krótką
        koszulkę. BEZNADZIEJA!!! A teraz w kwietniu br. rodziła tam moja koleżanka i
        mimo tak długiego czasu nic się nie zmieniło. Nadal te same szpitalne sexy
        koszulki. Niby można mieć swoją ale odradzają. A matka rodząca nie myśli o tym
        w co jest ubrana tylko aby jak najszybciej urodzić :p
    • mopek78 Re: do Piedor 31.08.06, 14:28
      Ja też będe rodziła w Praskim. I z tego co mówiła siostra, która mnie
      oprowadzała należałoby mieć swoją koszulę ale nie móiła ile. Kumpela
      powiedziała, żebym wzięła T-shirta męża, no tak tyle ża on mnie teraz obciska a
      nie wiem czy powinien być luźny ? A powiedz mi jeszcze "bierzesz" połozną jśli
      tak to jaką? Pozdrawiam
      • piedor Re: do mopek 31.08.06, 14:35
        Nie biore. Czytalam wiele opinii i bardazo duzo dziecwzyn pisze ze porod super,
        opieka rewelacja i bez placenia wiec poco mam placic. Wim ze dobra jest Ganko
        (imienia nie znam) a koszt to 400zl.
        • mopek78 Re: do mopek 31.08.06, 14:38
          O to nie tak drogo myślałam że tak jak wszedzie ok 600. Jesli opieka,tak jak
          mówisz OK to może rzeczywiście sobie odpóscić na kiedy termin?
          • piedor Re: do mopek 01.09.06, 09:13
            Termin na 25.09 ale w szpitalu powiedzieli ze w ciagu 2 tyg. urodze. Zobaczymy
    • ola_75 a tatus? :-/ 01.09.06, 09:25
      ojej, dziewczyny!! moj luby uparl sie, ze na porod jedzie w garniturze !!! uncertain
      My w ogole jestesmy dziwna para bo on wydaje forse na markowe garnitury a ja
      owszem marynarka, obcas ale jean ... luz smile))))). Ojej, jak go przekonac, ze
      garnitur nie na sale !!!! ????? Bedzie podczas porodu na sali ze mna - jak
      bedzie musial mi pomoc a nie bedzie mogl, zeby sie nie ubrudzic to ... chyba mi
      sily przywroci i go walne !!! (przepraszam, jestem troche zla, na sama mysl o
      ewentualnej sytuacji uncertain ....
      • elcynka Re: a tatus? :-/ 01.09.06, 09:37
        nie wiem jak gdzie indziej, ale na stronie Madalinskiego gdzie ja bede rodzic,
        wyraźnie jest napisane, że osoba towarzysząca ma miec lekkie jasne ubranie +
        ubranie ochronne zakupione u nich. Sprawdź, moze na stronie twojego szpitala
        tez znajdziesz info.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka