22.10.06, 20:27
Witam, mam pytanie jak długo się starałyście o dzidzię?? Po jkaim okresie
prób mam się zacząć matwić??
Obserwuj wątek
    • eyes69 Bez staran 22.10.06, 20:28
      Wystarczylo raz sie nie zabespieczyc i juz...
      A juz kupilam sobie opakowanie tabletek. wink
      • zolza79 Re: Bez staran 22.10.06, 20:29
        Ojej też bym tak chciałasmile)
        • eyes69 Re: Bez staran 22.10.06, 20:31
          Bo tak czasem bywa, ze jak sie czlowiek nie spodziewa i nie czeka,
          to "wychodzi". wink

I bardzo fajnie. smile
        • doniak0 Re: Bez staran 22.10.06, 20:32
          my dopiero po 1 roku i 2 miesiącach i niestety nie obylo sie bez leków, ale na
          szczęście tylko przez jeden cykl, bo później juz byłam w ciązy.
          Pozdrawiam i powodzenia
    • tygrysiatko1 Re: próby 22.10.06, 21:49
      tak naprawę to martwić należy się jeśli nie zajdziesz po około 2 latach prób...
      w Polsce kobietom lekarze bardzo szybko dają leki... najczęściej żeby mieć
      problem z głowy...
    • marta140 Po 9 miesiącach prób udało się :) 22.10.06, 22:00
      • niunka24 po ok. 3 mies:-) 22.10.06, 22:01
        pozdrawiam,
        • jola427 Re: po ok. 3 mies:-) 22.10.06, 22:27
          Ja też się zastanawiałam ile czasu nam zajmą próby zajścia w ciążę. Tyle par ma
          problemy, nawet wśród naszych znajomych. A tu niespodzianka, za pierwszym razem
          się udało. Za jakiś rok planujemy następne starania. Mam nadzieję, że za drugim
          razem też się uda w miarę szybko.
          Pzdr. Jola
    • madziorek27 Re: próby 22.10.06, 22:35
      Witaj!Ja starałam się 4 lata i po 4 się udało , ale u Ciebie będzie to napewno
      za pierwszym bądź 2 razem (mam na myśli w 1 lub 2 cyklu starań).Napewno szybko
      się uda trzymam kciuki powodzenia !smile
      • zolza79 Re: próby 23.10.06, 19:17
        Dzięki, też mam taką nadzieję.
        • mama_80 Re: próby 23.10.06, 21:41
          Mi wystarczylo pokochac sie kilka bez gumki i juz smile. Ale to bardzo
          indywidualna sprawa.
          • kuleczka1980 Re: próby 24.10.06, 21:33
            My zobaczyliśmy upragnione II w drugim cyklu starań.
    • 16111976q Re: próby 25.10.06, 13:21
      My też mieliśmy szczęście: pierwsze dzieciątko w drugim cyklu, drugie
      dzieciątko w pierwszym i trzecie też w pierwszym. Dzięki Ci Boże!!! Staram się
      obserwować siebie, nie używam tabletek od kilku lat, wiem kiedy jestem płodna.
      Tego się oficjalnie raczej nie mówi, bo żyjemy przecież w "cywilizowanym"
      świecie, ale tabletki hormonalne nieźle rozrabiają w kobiecych organizmach i
      część problemów z zajściem w ciążę bierze się właśnie stąd. Taki rozregulowany
      sztucznymi środkami organizm nie może się później pozbierać i jest problem...
    • an_olsza Re: próby 25.10.06, 14:18
      U nas pierwsze było za pierwszym razem a teraz walczyliśmy 5 miesięcy i w końcu
      sie udało. Pozdrawiam
      • zolza79 Re: próby 25.10.06, 19:27
        My się staramy drugi miesiąc i zawsze mi sie wydawało, że znam swój organizma
        tu.....nic. Zaczynam mieć już jakąś obsesje, wiem, że stres nie pomaga, ale
        jednak nie mogę się wyluzować. Chyba oszaleję przez te najbliższe 2 tygodnie
    • moniqa7 Re: próby 25.10.06, 19:40
      Nam sie udało w 3 cyklu. Myslałam ze znamy swoje organizmy ale niestety. Po
      pierwsze okazało sie, że owulacje mam 3 dni wcześniej niż myślałam. Pomogły
      testy owulacyjne a jak na nich wyszło ze za 24 godziny bedzie owulacja, to sie
      bardziej wyluzoaliśmy. Po za tym duzy wplyw ma temperatura w jakiej przebywa
      meżczyzna. Gdy non stop jest w pomieszczeniu o podwyższonej temp, to moze dojsc
      do chwilowej nieplodności. Przechodzi to po ok 70 dniach. Zaobserwuj teZ pore
      dnia w której masz najlepszy śluz. U mnie byl to poranek. Powodzenia.
      • agnieszka2211 Re: próby 25.10.06, 19:53
        nam udalo sie za pierwszym razem, ale poronilam. Teraz staramy sie od 3 cylki i
        raczej cos nie tak u mnie z hormonami
      • szycha80 a jak działają testy owulacyjne? 26.10.06, 10:25
        i ile kosztują? ja się staram 4 cykl
        • moniqa7 Re: a jak działają testy owulacyjne? 26.10.06, 18:35
          Ja kupilam testy na allegro. Są to testy od EWY. nick : ewaanalityk. Dużo kobiet
          jest z nich zadowolona. ja zamowilam 5 a zużylam tylko 1. One pokazuja, że za 24
          - 36 godzin bedzie owulacja. Z testami dostaje sie pelna instrukcke obsługi.
          BARDZO JE POLECAM. Tez polecam w okresie staran wziąść sobie ziołowa tabletke na
          nerwy. Nic nie szkodza a jednak sie wyciszysz, bo stres najbardziej szkodzi.
    • zolza79 Re: próby 26.10.06, 17:41
      A ja ciągle myślę i myślę, zastanawiam się i analizuję niemal wszystko!!Bardzo
      pragnę zajść w ciążę. Mam pytanie jak szybko poruszają się plemniki?
      • aniulekq Re: próby 26.10.06, 18:02
        My staraliśmy się 4 lata. W ciążę udało mi się zajśc po długim leczeniu
        • julia78 Re: próby 26.10.06, 18:06
          A my staraliśmy się prawie rok. Po tym czasie poszłam do lekarza w tej sprawie.
          Dał skierowanie na badania ale...nie zdążylismy ich zrobic kiedy okazało się, że
          jestem w ciąży big_grin A ja już popadałam w depresję... Już za kilkanascie dni będę
          mogła uściskac mojego szkraba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka