zolza79 22.10.06, 20:27 Witam, mam pytanie jak długo się starałyście o dzidzię?? Po jkaim okresie prób mam się zacząć matwić?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eyes69 Bez staran 22.10.06, 20:28 Wystarczylo raz sie nie zabespieczyc i juz... A juz kupilam sobie opakowanie tabletek. Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Re: Bez staran 22.10.06, 20:31 Bo tak czasem bywa, ze jak sie czlowiek nie spodziewa i nie czeka, to "wychodzi". I bardzo fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
doniak0 Re: Bez staran 22.10.06, 20:32 my dopiero po 1 roku i 2 miesiącach i niestety nie obylo sie bez leków, ale na szczęście tylko przez jeden cykl, bo później juz byłam w ciązy. Pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiatko1 Re: próby 22.10.06, 21:49 tak naprawę to martwić należy się jeśli nie zajdziesz po około 2 latach prób... w Polsce kobietom lekarze bardzo szybko dają leki... najczęściej żeby mieć problem z głowy... Odpowiedz Link Zgłoś
jola427 Re: po ok. 3 mies:-) 22.10.06, 22:27 Ja też się zastanawiałam ile czasu nam zajmą próby zajścia w ciążę. Tyle par ma problemy, nawet wśród naszych znajomych. A tu niespodzianka, za pierwszym razem się udało. Za jakiś rok planujemy następne starania. Mam nadzieję, że za drugim razem też się uda w miarę szybko. Pzdr. Jola Odpowiedz Link Zgłoś
madziorek27 Re: próby 22.10.06, 22:35 Witaj!Ja starałam się 4 lata i po 4 się udało , ale u Ciebie będzie to napewno za pierwszym bądź 2 razem (mam na myśli w 1 lub 2 cyklu starań).Napewno szybko się uda trzymam kciuki powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_80 Re: próby 23.10.06, 21:41 Mi wystarczylo pokochac sie kilka bez gumki i juz . Ale to bardzo indywidualna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka1980 Re: próby 24.10.06, 21:33 My zobaczyliśmy upragnione II w drugim cyklu starań. Odpowiedz Link Zgłoś
16111976q Re: próby 25.10.06, 13:21 My też mieliśmy szczęście: pierwsze dzieciątko w drugim cyklu, drugie dzieciątko w pierwszym i trzecie też w pierwszym. Dzięki Ci Boże!!! Staram się obserwować siebie, nie używam tabletek od kilku lat, wiem kiedy jestem płodna. Tego się oficjalnie raczej nie mówi, bo żyjemy przecież w "cywilizowanym" świecie, ale tabletki hormonalne nieźle rozrabiają w kobiecych organizmach i część problemów z zajściem w ciążę bierze się właśnie stąd. Taki rozregulowany sztucznymi środkami organizm nie może się później pozbierać i jest problem... Odpowiedz Link Zgłoś
an_olsza Re: próby 25.10.06, 14:18 U nas pierwsze było za pierwszym razem a teraz walczyliśmy 5 miesięcy i w końcu sie udało. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zolza79 Re: próby 25.10.06, 19:27 My się staramy drugi miesiąc i zawsze mi sie wydawało, że znam swój organizma tu.....nic. Zaczynam mieć już jakąś obsesje, wiem, że stres nie pomaga, ale jednak nie mogę się wyluzować. Chyba oszaleję przez te najbliższe 2 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
moniqa7 Re: próby 25.10.06, 19:40 Nam sie udało w 3 cyklu. Myslałam ze znamy swoje organizmy ale niestety. Po pierwsze okazało sie, że owulacje mam 3 dni wcześniej niż myślałam. Pomogły testy owulacyjne a jak na nich wyszło ze za 24 godziny bedzie owulacja, to sie bardziej wyluzoaliśmy. Po za tym duzy wplyw ma temperatura w jakiej przebywa meżczyzna. Gdy non stop jest w pomieszczeniu o podwyższonej temp, to moze dojsc do chwilowej nieplodności. Przechodzi to po ok 70 dniach. Zaobserwuj teZ pore dnia w której masz najlepszy śluz. U mnie byl to poranek. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka2211 Re: próby 25.10.06, 19:53 nam udalo sie za pierwszym razem, ale poronilam. Teraz staramy sie od 3 cylki i raczej cos nie tak u mnie z hormonami Odpowiedz Link Zgłoś
szycha80 a jak działają testy owulacyjne? 26.10.06, 10:25 i ile kosztują? ja się staram 4 cykl Odpowiedz Link Zgłoś
moniqa7 Re: a jak działają testy owulacyjne? 26.10.06, 18:35 Ja kupilam testy na allegro. Są to testy od EWY. nick : ewaanalityk. Dużo kobiet jest z nich zadowolona. ja zamowilam 5 a zużylam tylko 1. One pokazuja, że za 24 - 36 godzin bedzie owulacja. Z testami dostaje sie pelna instrukcke obsługi. BARDZO JE POLECAM. Tez polecam w okresie staran wziąść sobie ziołowa tabletke na nerwy. Nic nie szkodza a jednak sie wyciszysz, bo stres najbardziej szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zolza79 Re: próby 26.10.06, 17:41 A ja ciągle myślę i myślę, zastanawiam się i analizuję niemal wszystko!!Bardzo pragnę zajść w ciążę. Mam pytanie jak szybko poruszają się plemniki? Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: próby 26.10.06, 18:02 My staraliśmy się 4 lata. W ciążę udało mi się zajśc po długim leczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
julia78 Re: próby 26.10.06, 18:06 A my staraliśmy się prawie rok. Po tym czasie poszłam do lekarza w tej sprawie. Dał skierowanie na badania ale...nie zdążylismy ich zrobic kiedy okazało się, że jestem w ciąży A ja już popadałam w depresję... Już za kilkanascie dni będę mogła uściskac mojego szkraba Odpowiedz Link Zgłoś