Dodaj do ulubionych

Do oczekujących mama

20.04.07, 08:38
Chciałam zapytać jak to jest u Was ze zgoda na uczestnictwo w porodzie studentek?
CZy zgodzilybyscie sie?
Jestem studentka pierwszego roku poloznictwa i w przyszlym tygodniu zaczynam praktyki-zastanawiam sie ile kobiet zgodzi sie
zebysmy byly przy nich w tym waznym momencie.
Pozdrawiam wszystkie oczekujace
studentka
Przenioslam wątek z oczekujacych bo nie zabardzo chcialy sie wypowiadac smile
Obserwuj wątek
    • lula777 Re: Do oczekujących mama 20.04.07, 08:44
      witaj, ja bym się zgodziła, przecież ktoś musi nauczyć sie odbierać porody
      naszych córek i synowych.

Pozdrawiam i zyczę przyjemnych wink praktyk.
      L.
    • jovix Re: Do oczekujących mama 20.04.07, 10:48
      zgodzialbym sie ale na rozsadna ilosc tzn. do 4 osob, na wiecej juz nie
    • mama_frania Re: Do oczekujących mama 20.04.07, 11:48
      Jestem już po porodzie i myślę, że bym się zgodziła na obecność studentów- może
      nie 30 ale kilku byłoby w porządku. Oczywiście chciałabym być zapytana o zgodę.
      • magducha78 Re: Do oczekujących mama 20.04.07, 12:24
        zgodzilabym sie, ale na max 4 osoby
      • chihuahuaa Re: Do oczekujących mama 23.05.07, 20:44
        Jestem kilka dni po porodzie, rodziłam w szpitalu praskim. Było tam wiele
        studentek położnictwa a nawet jeden student. Dla mnie nie było żadnego problemu
        żeby byli przy porodzie, zgodziłam sie też na drobne zabiegi takie jak np
        zakładanie wenflonu czy cewnika. Wkoncu musicie sie na kimś uczyć.
        Nie moge pominąć faktu, że niektore zabiegi np zastrzyki studentki robiły o
        niebo delikatniej niż doświadczone położne.
        No i poza tym te młode dziewczyny były naprawde fantastyczne - pełne ciepła,
        uśmiechu i bardzo bardzo o nas dbały ( czego nie można było powiedzieć o
        niektorych paniach położnych).
        pozdrawiam cieplutko i życzę przyjemnych praktyk
    • blaszany_dzwoneczek Re: Do oczekujących mama 20.04.07, 12:31
      Ja bym nie miała nic przeciwko - byle to nie był mały tłumek studentów. Ale
      jedna miła dziewczyna do pomocy - czemu nie smile
      • blaszany_dzwoneczek Re: Do oczekujących mama 20.04.07, 12:36
        A niechby i ze dwie były wink
    • aurelkax Re: Do oczekujących mama 21.04.07, 09:38
      Ja zgodziłabym się, pod warunkiem, że w pomieszczeniu oprócz mnie i męża nie
      byłoby więcej niż max. 3 osoby, czyli połozna, dwie studentki. Ze wzgledu na
      zachowanie pewnej intymności rodzinnej porodu. Poza tym warunkiem byłoby też, że
      nikt by mnie nie zmuszał do leżenia z rozwalonymi nogami w ostrym swietle, a
      studentki przede mną jak gapie, z usmieszkami. Niby oczywiste, ale mąż znajomej
      musiał interweniować i przegonić takie studentki, bo znajoma zamiast skupic sie
      na porodzie usiłowała przybrac pozę, jak najmniej narażającą ją na usmieszki.
    • goswiek Re: Do oczekujących mama 22.05.07, 13:40

Ja też bym się zgodziła, ale na max dwie osoby, które przy okazji nauki mogłyby
      pomóc w tych ciężkich chwilach. W końcu każdy z nas się kiedyś uczył i bez
      zbieranego doświadczenia nie ma możliwości rozwoju. Mam nadzieję jednak, że
      faktycznie nie stałyby z uśmieszkami, chociaż nie sądzę by takie sytuacje
      często miały miejsce.
    • wrzesniowka_1 Re: Do oczekujących mama 22.05.07, 13:45
      dla mnie no problem - miałam już kontakt ze studentami w szpitalu i wrażenia
      pozytywnesmile
    • madrajola Re: Do oczekujących mama 22.05.07, 14:34
      Zgodzilabym sie ale na max 2 osoby i pod warunkiem, ze moglabym je wyprosic
      gdyby sytuacja stala sie dla mnie krepujaca.
      • majdeczka Re: Do oczekujących mama 22.05.07, 16:49
        Ale jesteście odważne! Ja mam mieszane uczucia. Z jednej strony wiem, że to dla
        nauki i że położne muszą się uczyć na prawdziwych przypadkach. Oczywiście wiem,
        że w moim interesie jest, żeby były dobrze wyedukowane. Ale z drugiej strony
        poród to dla mnie coś bardzo intymnego i oprócz męża nie chciałabym najchętniej
        nikogo do niego dopuszczać. No więc na chwilę obecną nie wiem.
    • 77toxic Re: Do oczekujących mama 23.05.07, 15:28
      rodzilam z grupka przygladajacych sie dziewczyn - zza parawanu wink)), bez pytania
      czy chce miec widownie ale to urok szpitala AM - powiem tyle ze od pewnego
      momentu było mi wszystko jedno ile osob w tym uczestniczy wink
      • cota Re: Do oczekujących mama 24.05.07, 11:32
        Niestety nie zgodziłabym się sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka