Dodaj do ulubionych

Wojna pod przedszkolem. Rodzice kontra taksówkarze

IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.10, 13:04
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Almo W końcu poznałem nazwisko człowieka, który IP: *.kwsa.pl 12.10.10, 13:50
      odpowiada za korki na drodze 94 między szpitalem św. Barbary a Makro. Najpierw kierowcy czekają w kilkusetmetrowym korku aż pojedynczy piesi przejdą przez przejście przy Auchanie, potem już prawie kilometrowy korek przy Makro, bo światła mają priorytet "w poprzek" trasy.
      Aż się prosi, żeby przy Auchanie zrobić kładkę, a przy Makro inaczej ustawić priorytet świateł... Kierowcy już nieraz sygnalizowali te kwestie, ale UM w Sosnowcu jest nieprzemakalny...
      • Gość: Co do UM Sosnowiec Re: W końcu poznałem nazwisko człowieka, który IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.10, 15:56
        to PRAWDA. Nic nie robią, albo są aroganccy.
        Albo zrobią, ale jutro, jutro kochanieńki...
      • Gość: jak Re: W końcu poznałem nazwisko człowieka, który IP: *.chelmnet.pl 12.10.10, 20:35
        Najlepiej wystrzelać pieszych.Taka zakała wymusza ,że muszą być co jakiś czas przejścia dla pieszych,a już najgorzej jak są ze światłami.Na takim bez świateł piesi mało przeszkadzają,bo pieszy nie ma szans,aby przejść na drugą stronę nie ładując się pod koła.Nie dosyć,że chodzą wszędzie na piechotę to jeszcze ,aby nie było im za wygodnie pogonimy ich po schodach budując kładki.Takie jest "myślenie" kierowców i rodzice przedszkolaków są tego przykładem.Przedszkole jedną z sal powinno udostępnić do wjeżdżania.
      • i_am_weasel Re: W końcu poznałem nazwisko człowieka, który 12.10.10, 23:19
        A ja uważam że taka kładka jest niepotrzebna. Proponuję zastanowić się nad likwidacją tego przejścia wraz z przeniesieniem przystanku 831 (w stronę Katowic) 200 metrów bliżej - w okolice przejścia podziemnego. Tam jest przejście podziemne, ale nikt z niego nie korzysta! Pasażerowie - bo są światła. Idący do Auchan - mogliby z niego korzystać - droga prawie taka sama. A ponieważ działkowicze i tak przechodzą gdzie chcą.... przejście byłoby niepotrzebne...
    • zjadacz_chleba Wojna pod przedszkolem. Rodzice kontra taksówkarze 12.10.10, 14:57
      Taryfiarze to plaga nie tylko w Sosnowcu. Walka z nimi to walka z wiatrakami. Są zorganizowani i perfidni. Nie ma co liczyć na ich zrozumienie.
      • apodemus Re: Wojna pod przedszkolem. Rodzice kontra taksów 12.10.10, 18:31
        zjadacz_chleba napisał:

> Taryfiarze to plaga nie tylko w Sosnowcu. Walka z nimi to walka z wiatrakami. S
        > ą zorganizowani i perfidni. Nie ma co liczyć na ich zrozumienie.

To jedno, ale... rodzice, odwożący dzieci do placówek oświatowych to nie mniejsza plaga. Nie tylko na Śląsku. Muszą, ale to koniecznie muszą wjechać niemal w drzwi budynku. Nie licząc się z kimkolwiek. Wiadomo przecież, ile zagrożeń czyha na ich dziecko, jeśli idzie piechotą na dystansie dłuższym niż 3 metry. Jednym z większych zagrożeń są... inni rodzice odwożący dzieci...
        • Gość: JaJo Re: Wojna pod przedszkolem. Rodzice kontra taksów IP: *.ce.put.poznan.pl 12.10.10, 20:50
          To prawda - niedawno taki zablokował mi wyjazd z bramy, a cała ulica była wolna. Nie wiem dlaczego nie stanął przy przedszkolu, tylko kilka metrów dalej - akurat na bramie
    • Gość: jar Wojna pod przedszkolem. Rodzice kontra taksówkarze IP: *.159.56.194.static.crowley.pl 12.10.10, 15:06
      Jest takie powiedzenie" Ciemny jak tabaka w rogu"............
      • Gość: R241 Re: Wojna pod przedszkolem. Rodzice kontra taksów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 17:00
        Postoj Taxi jest dla taxi i tyle. Niech rodzice maja pretensje do Um że nie maja gdzie parkowac i tyle a nie czepiać sie Cierpów.
    • Gość: badrel Wojna pod przedszkolem. Rodzice kontra taksówkarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 17:19
      Niech im przedszkolaki opony poprzebijaja, a jak zlotowa uderzy przedszkolaka to na policje. A na powaznie, to proponuje robic to samo z kazdym taksowkarzem stajacym w niedozwolonym miejscu, a dzieje sie to notorycznie kiedy czekaja "chwileczke" na klienta.
    • Gość: mg Gonić wygodnickich IP: *.chello.pl 12.10.10, 17:31
      zdaje się że w istniejącej sytuacji prawo jest po stronie taksówkarz i to rodzice łamią przepisy, bo nie chce im się przejść dwóch metrów żeby doprowadzić dzieciaka do przedszkola tylko najchętniej wjechaliby z nim wprost do sali
      nie jestem fanem taksówkarzy, ale nienawidzę wszelkich wygodnickich wymuszaczy, a szczególnie tych, którzy uzurpując sobie nienależne przywileje używając hasła "bo ja mam dziecko!", tak wiec panowie taksówkarze - wzywać policję, spisywać numery, fotografować parkujące na postoju samochody i słać na adres straży miejskiej
      a rodzice niech się czepiają miasta a nie ludzi, którzy w tym miejscu legalnie zarabiają na chleb
      • Gość: n Re: Gonić wygodnickich IP: *.chello.pl 12.10.10, 17:57
        Masz rację. Głupi ludzie parkują na postoju taxówek a potem z płaczem że mandat. Co za idioci..
        A jak dziecko się kawałek przespaceruje, dotleni umysł to może jak dorośnie będzie trochę mądrzejsze od rodziców.
      • the_rapist Pokolenie Mc drive 12.10.10, 18:34
        Z artykulu wynika, ze postoj taxi jest w tym miejscu od kilku lat, wiec nie on jest problemem tylko rozrosniete ego i coraz wieksze lenistwo rodzicow. Wygodnisie pokupowali sobie samochody i absolutnie wszedzie musza nimi dojechac. Przedszkole to nie szpital, a dzieciak to nie ciezko ranny pacjent, jak sie przejdzie nawet 200 metrow to mu sie nic nie stanie. Najsmutniejsze w tej historii jest to, ze wszystkie te dzieciaki zostana wychowane na bucow z postawa roszczeniowa.
        • polsz Re: Pokolenie Mc drive 13.10.10, 08:49
          a od ilu lat jest tam przedszkole?
    • Gość: 123_U Wojna pod przedszkolem. Rodzice kontra taksówkarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.10, 17:47
      Na szali leżą: po jednej stronie interes taksówkarzy (bo dobre miejsce), po drugiej bezpieczeństwo dzieci. Jeżeli władze miasta mają problem z wyborem, to myślę że wkrótce mieszkańcy nie będą mieli tego problemu (wybory władz lokalnych).
      • Gość: dss Re: Wojna pod przedszkolem. Rodzice kontra taksów IP: 78.33.219.* 12.10.10, 18:49
        glubszej wypowiedzi dawno nie czytalem!
      • Gość: pomorz Re: Wojna pod przedszkolem. Rodzice kontra taksów IP: *.chello.pl 12.10.10, 20:47
        nie bezpieczenstwo ale wygoda, oczywiste jest, że rodzice jadą dalej...do pracy, a każdy wie jak to jest z rana.Wydaje mi się,że konflikt zaczął narastać od momentu kiedy zaczęły się przepychanki, wyzywiska i złośliwośći-tak to wynika po trosze z artykułu, a chamstwa nic nie uzasadnia-ani prawo taksówkarzy do stania na swoim postoju, ani wygoda rodzica czy argument,że nie ma gdzie zaparkować.My Polacy kochamy takie wojenki,łubu dubu przypier..lić, każdy widzi pierwszą swoją rację.
    • Gość: olo Taksiarzy się inacej załatwia IP: *.compower.pl 12.10.10, 17:48
      Spisujesz numer boczny buraka korporacje i już masz frajera jak na widelcu. Kwestia czasu i ma 4 opony do wymiany.A lakier jaki brzydki...pies ich p......ł chamów. Każdy taksiarz to cwaniak i wieśniak. Bez wyjątków.
    • sselrats Spojrzmy od strony praworzadnosci 12.10.10, 18:05
      choc moze to w Polsce niepopularne bo tu wpierw sie patrzy przez pryzmat emocji, a Polacy do najbardziej dojrzalych emocjonalnie nie naleza.

Miasto ustalilo miejsce postoju. Kropka. Prawo jest po stronie taksowkarzy. Jesli rodzice chca zlikwidowac ten postoj to musza isc do miasta a nie probowac awanturowac sie z taksowkarzami. Taka postawa rodzicow rowniez wplywa zle na dzieci bo one zamiast uczyc sie rozwiazywac problmy i konflikty to ucza sie glupawego zachowania.
    • Gość: gość Wojna pod przedszkolem. Rodzice kontra taksówkarze IP: *.chello.pl 12.10.10, 18:38
      źródło: www.sosnowiec.info.pl/informacje/sosnowiec/konflikt-o-zatoczke-przy-ul-wawel,1,4,18236
    • Gość: Hammurabina Wojna pod przedszkolem. Rodzice kontra taksówkarze IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.10, 18:51
      rację mają taksówkarze! Obok mojej firmy otwarto przedszkole i co rano problem - rodzice blokują nam NASZE MIEJSCA PARKINGOWE odznaczone a jakże - wp...ją się "bo ja na chwilę" a my przyjeżdżamy do pracy i nie mam gdzie ustawić samochodu - a po poprzednim rodzicu - pakuje się następny - "też na chwilę" a niektórzy potrafią być bardzo bezczelni. Dziecko nie staruszek na fotelu na kółkach - może przejść 100 metrów. Wzywać Straż Miejską - zapłacą - to zapamiętają.
      • Gość: motoguru Re: Wojna pod przedszkolem. Rodzice kontra taksów IP: *.chello.pl 12.10.10, 20:15
        zmien pracownikom godziny przyjazdu do pracy o 30 minut wczesniej i tez nie beda mieli gdzie zaparkowac :D
    • fiacik-f1 Wojna pod przedszkolem. Rodzice kontra taksówkarze 12.10.10, 19:12
      Ja też nie lubię takich co po schodach by wjechali jak by się dało.
      • Gość: gosc Re: Wojna pod przedszkolem. Rodzice kontra taksów IP: *.lsanca.fios.verizon.net 12.10.10, 19:32
        Obrazek -Polska i Polacy -spolecznosc pierwotna o instynktach jaskiniowca
        • Gość: tomek Re: Wojna pod przedszkolem. Rodzice kontra taksów IP: *.nike.com 12.10.10, 20:08
          Ale pie@#$lisz. Siedzisz w domu na dupie i o świecie nie masz pojęcia. Tak, tylko w Polsce ludzie się kłócą o takie rzeczy.
          • Gość: jakistam_inny Re: Wojna pod przedszkolem. Rodzice kontra taksów IP: *.hsd1.wa.comcast.net 13.10.10, 05:12
            Co do jaskiniowcow - to prawda. Nigdzie w Europie, przynajmniej na zachod od nas nie ma takiego poziomu agresji co w PL i to w dodatku o takie bzdury. Ale zeby sie od tego zdystansowac i to zauwazyc to trzeba opuscic ten piekny kraj na kilka lat.

Kolega z nike.com - był kiedys w Portland w firmie matce ? Pewnie nie, a powinien - tam ludzie nie maja manier jaskiniowcow.
    • miroo Taksiarze...kiedyś w nocy zaatakowali mnie dresiar 12.10.10, 19:41
      dresiarze... tuż koło postoju taksówek... żaden taksiarz nie zareagował... w żaden sposób...
    • Gość: motoguru Wojna pod przedszkolem. Rodzice kontra taksówkarze IP: *.chello.pl 12.10.10, 20:12
      hmmm ja w sumie raz korzystalem z parkingu dla taxowek - generalnie musialem isc do bankomatu, a w moim miescie, kolo mojego banku, jest kilka urzedow, takze zaparkowac o 14tej jest nie lada sztuka, po drugiej stronie bylo troche miejsca, podjechalem, zapytalem grzecznie czy moge na dwie trzy minuty zaparkowac, bo widzi pan co sie dzieje po drugiej strony ulicy, facet powiedzial prosze bardzo zaparkowalem i bylo wszystko ok... jakos nie dzwonil na straz ( ktora tez jest niedaleko - z 500 metrow ), takze nie wiem, nie mam jakiegos wypaczenia na ten temat. moze tamci sa juz wkurieni ze ciagle ktos i cos im przeszkadza, mysle, ze daloby rade jakos pozbyc sie tego problemu natrulanie, rodzice tez nie parkuja na godzine, a jak odjedzie na kurs to tego miejsca nie potrzebuje, i ruch w przedszkolu tez jest powiedzmy dwa razy dziennie. wedlug mnie ludzie robia sobie sami problemy.
    • Gość: zalogowany Sposób trzeci IP: *.ztpnet.pl 12.10.10, 20:50
      Mnie matka dowoziła do przedszkola rowerem.

Dziś ja wożę samochodem do dalszych miast rower na haku, parkuję na peryferiach i jeżdżę tymże rowerem mając taksówkarzy w takim samym poważaniu, jak oni mnie.

Leczenie syndromu zarastania mózgu oponami jest proste.
      • Gość: przyczepny Re: Sposób trzeci IP: *.chello.pl 12.10.10, 23:07
        Dokładnie!
        ja odwożę dziecko do przedszkola rowerem z przyczepką.
        Zimą też, bo daleko nie mam.
        Zdrowo (właśnie tak! dla dziecka również), szybko, bezstresowo...
        Przeraża mnie to, że niektórzy wszędzie muszą samochodem pod same drzwi podjechać... coś obrzydliwego...
    • Gość: gosc Wojna pod przedszkolem. Rodzice kontra taksówkarze IP: *.gdynia.mm.pl 12.10.10, 20:56
      A ja polecam do sprawdzania ile powinien kosztowac kurs taxi na wybranej trasie porwnywarki taxi www.dobraTaxi.pl
    • bokhen Wojna pod przedszkolem. Rodzice kontra taksówkarze 12.10.10, 21:23
      pięknie to ująłeś, nic dodać, nic ująć

pozdrawiam
    • Gość: Olek Wojna pod przedszkolem. Rodzice kontra taksówkarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 21:24
      Wojna z taksiarzami jest przegraną z góry, bo są to w większości byli policjanci i milicjanci, więc nikt im nie może nic zrobić, kontakty zostały... Więc dlatego zawsze wygrywają i wszystkich w doopie mają!!!
    • Gość: mikis taksiarz, prostytutka, kanar - jeden sort IP: *.chello.pl 12.10.10, 21:36
      wstyd mieć kogoś takiego w rodzinie...
      • marta.uparta Re: taksiarz, prostytutka, kanar - jeden sort 12.10.10, 21:52
        to najgorsza rasa ludzka - taksówkarze. Rano moja jazda do pracy to slalom między taksówkami, które czekają na klientów - zawsze w niedozwolonym miejscu - potrafią zablokować pasy przeznaczone do prawoskrętu, uliczki wyjazdowe, zawsze stają, kuśwa, tam, gdzie najbardziej blokują drogi, chociaż czasem kilka metrów dalej jest wolne miejsce parkingowe, nie, on musi staną pod samą bramą, bo klient zamówił pod drzwi, to pod drzwiami trzeba stanąć i zablokowac Krzywoustego w godzinach szczytu.
        Korzystam z taksówek naprawdę rzadko, najczęściej jak wracam w nocy i obowiązkowo w taksówce śmierdzi (niezależnie od firmy, zamawiam z różnych, bo nie mam ulubionej). I nie wiem, może wyglądamy z mężem na idiotów, ale taksiarze z reguły próbują nas naciągnąć na jakieś trasy naokoło miasta. Nienawidzę drani.
      • Gość: władca_nocy Re: taksiarz, prostytutka, kanar - jeden sort IP: 193.151.113.* 12.10.10, 21:53
        A dlaczego kanar? Co jest złego w tym, że sprawdza on, czy postępujesz uczciwie (czytaj: skasujesz bilet)?
    • Gość: canuck Wojna pod przedszkolem. Rodzice kontra taksówkarze IP: *.dsl.bell.ca 12.10.10, 22:28
      wiceprzewodniczący Tabaka i zapowiada, że nie da ruszyć postoju taksówek, bo jest tam od dawna, a państwo mamy świeckie.

No a jaki ma zwiazek przesuniecie badz nie postoju taksowek i swieckoscia panstwa?
      To raz , dwa czy wszyscy co przywoza do przedszkola dzieci musza parkowac na parkingu koscielnym?Komus moze to nie odpowiadac - w koncu mamy panstwo swieckie a i proboszcz moze miec po jakims czasie dosyc pielgrzymek dwa razy dziennie.
      Ale tez mnie zastanawia jedno - dlaczego przedszkole nie ma nawet malego parkingu?
      • polsz Re: Wojna pod przedszkolem. Rodzice kontra taksów 13.10.10, 08:54
        też mnie zastanowił związek między postojem taksówek a świeckością państwa...
        Kiedyś było takie powiedzenie: ciemny jak Tabaka w rogu. Teraz, dzięki "panu przewodniczącemu" nabrało jeszcze ciekawszego smaczku
      • Gość: ttt Re: Wojna pod przedszkolem. Rodzice kontra taksów IP: *.chello.pl 13.10.10, 09:12
        a teraz rodzice juz wiedzą, że na pana tabakę nie mogą liczyć, więc niech go na listach wyborczych omijają. a wybory tuż tuż...
    • Gość: Kodeks Jeśli nie ma zakazu parkowania to można parkować.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 09:51
      Dlatego, że znak taxi jest znakiem informacyjnym i policja ani straż miejska nie może karać za zatrzymanie czy parkowanie w tym miejscu. Jeśli jednak jest tam postawiony również znak zakazu zatrzymywania i postoju to mandat może być nałożony. Nie widzę w artykule informacji na ten temat a to jest to istotna informacja. Radzę wpłynąć na zarząd dróg jeśli jest ten zakaz...do jego zdjęcia...wtedy tabliczka taxi już nie będzie straszyć...
    • Gość: ziuta Wojna pod przedszkolem. Rodzice kontra taksówkarze IP: *.altec.pl 13.10.10, 11:56
      kiedys dzieci sie odprowadzalo do przedszkola a dzis kazdy chce pokazac swoja fure aby zaszpanowac przed innymi jakie to jego dziecko jest bogate i jego rodzice i najchetniej by wjechali do szatni tego przedszkola a ze to jest w Sosnowcu to sie nie dziwie same wiesniaki z pod Pilicy ,Dzwonowic ,Kwasniowa, Olkusza ,Lelowa i Zawiercia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka