Dodaj do ulubionych

Debata prezydencka czyli cios za cios w teatrze

16.11.10, 22:54
Moje pierwsze wrażenie: w Katowicach nie mamy dobrych polityków/menagerów, wyjechali do Warszawy, Wrocławia, Poznania. Uszok szoruje po dnie, Szczerbowski jest niezorientowany a Godlewski chce ale nie wydaje się żeby sobie poradził. Na pewno trzeba wymienić Uszoka, chyba wyborem mniejszego zła będzie jednak Godlewski. Brakuje spójnej wizji miasta! A Uszok gada o krzywych studzienkach! Dramat!
Obserwuj wątek
    • Gość: jofu Re: Debata prezydencka czyli cios za cios w teatr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 23:17
      Panie redaktorze pomyłka....płytę z nagraniem wręczył p. Uszokowi nie A.Godlewski lecz M. Szczerbowski ( o basenie też pan Marek wspomniał) ,byłam na tej debacie ,więc widziałam.
      Zgadzam się z tym ,że pan Marek Szczerbowski wypadł w tej debacie najlepiej.
      • Gość: Ula Re: Debata prezydencka czyli cios za cios w teatr IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 21:50
        I własnie zastanawiam się ....czy to nie byłby dobry wybór...Marek ? ...SLD ?...Może dać człowiekowi szansę ? Często goście pytają mnie o jakieś atrakcje wodne w poblizu....Wstyd przyznać...nie ma...Sa w Mikołowie, Tychach, Tarnowskich Górach itp.......Katowice - zero !!! Myślę,że i inne sprawy też znajdą rozwiazanie.
    • Gość: Andrzej Debata prezydencka czyli cios za cios w teatrze IP: *.omi.pl 16.11.10, 23:26
      Uszok nie jest marketingowcem i nie chwyta za serce. Przy każdym wystąpieniu przytacza te same, rzetelne i wiarygodne lecz zupełnie niechwytliwe informacje i argumenty.

Chwytliwy stara się byc Godlewski. Nieudolnie próbuje wpisac się w lansowany prze PO trend ludzi młodych, światowych, przedsiębiorczych i w ogóle fajnych. Szkoda, że to pic na wodę i oczywistym jest, że to facet beznadziejny merytorycznie i kompletnie nieprzygotowany do zarządzania miastem.

Wbrew obowiązującej dziś modzie na kolorowych i przebojowych polityków (którzy jednak "nie robią polityki"), katowiczanie wybiorą dotychczasowego prezydenta - człowieka uczciwego, solennego, rzetelnego i konsekwentnego. Prezydenta, z którym można polemizowac ale który naprawdę wie co robi. Godlewski na razie wie, że jest z PO i sądzi, że nadeszło jego 5 minut.

• Gość: Europejczyk Wybiorą bo są takimi samymi miernotami jak on IP: *.chello.pl 16.11.10, 23:57
        "....katowiczanie wybiorą dotychczasowego prezydenta - człowieka uczciwego, solennego, rzetelnego i konsekwentnego."
        To prawda wybiorą. Wybiorą bo są tak samo uczciwi,solenni,rzetelni i konsekwentni, czytaj : mierni, beznadziejnu, pozbawieni gustu, smaku i refleksji jak on. I tak samo jak on uwielbiają betonową kostkę-którą wykładają podwórka,akrylowe tynki typu "kornik"-którymi pokrywają swoje domy i piece na węgiel-w których mozna wszystko spalić.I tak samo jak jemu podoba się im szczytowe osiągnięcie Uszoka-Mariacka, do tego stopnia, że koszmarnymi, chłonącymi brud jak nieszczęście i przez to zawsze nieświeżymi płytami oszpece się kolejne ulice. Oczywiście podoba się im też, że chodnik przed nowym Pałacem Ślubów na Placu Wolności został wyłożony ulubionym materiałem Prezydenta-tandetnym betonowymi puzzlami. Wszak jego wyborcy podobnie jak on gustują w tandecie i bylejakości.
      • Gość: Hann-a Re: Debata prezydencka czyli cios za cios w teatr IP: *.centertel.pl 17.11.10, 00:24
        nazwanie oszuka człowiekiem uczciwym,solennym,rzetelnym i konsekwentnym jest delikatnie mówiąc pomyłką. może nazwać go można konsekwentnym, gdyż konsekwentnie dąży do wytyczonych sobie celów.
      • Gość: Katowiczanin Re: Debata prezydencka czyli cios za cios w teatr IP: 217.153.211.* 17.11.10, 00:29
        To bardzo zabawne, że uważasz, że Uszok ,,przy każdym wystąpieniu pr
        > zytacza te same, rzetelne i wiarygodne lecz zupełnie niechwytliwe informacje i
        > argumenty."

Szczególnie podobają mi się, te powtarzane od lat ,,rzetelne i wiarygodne" informacje Uszoka dotyczące przebudowy Rynku oraz al. Korfantego, budowy aquaparku czy osławionego centrum przesiadkowego na Zawodziu. ,,Rzetelne i wiarygodne" informacje Uszoka można by wymieniać jeszcze długo. Uszok to jeden z najgorszych prezydentów w historii Katowic. Temu Panu już dziękujemy!
        • Gość: Doktor Re: Debata prezydencka czyli cios za cios w teatr IP: *.150.137.198.internetia.net.pl 17.11.10, 05:54
          Mnie bardzo podobają się obietnice szefa pana Godlewskiego, czyli pana Tuska, który obiecywał, że przedsiębiorcom będzie żyło się lepiej. Również prowadzę działalność gospodarczą i to co przez 3 lata zrobił dla tej grupy, która utrzymuje ten kraj jest żałosne (chwalenie się Orlikami to nie jest dla mnie argument świadczący o dobrej sytuacji gospodarczej w Polsce) Poza tym pan Godlewski mając takie wielkie kontakty w PO nie był stanie nawet dotknąć ustawy metropolitalnej, mimo że jego koleżanką z urzędu marszałkowskiego jest Elżbieta Bieńskowska czyli obecna Minister Rozwoju Regionalnego (nie będę mówił, że przy całej tej machinie układów znów pojawia się nazwisko Olbrycht). Dobry przykład jak przedstawiciele PO z Katowic robią coś dla mieszkańców (czy od czasu wyboru Olbrychta na posła Parlamentu Europejskiego ktoś o nim słyszał? nie wliczając jego rodziny)
          Mam nadzieję, że aż tak naiwni nie jesteście, by wierzyć, że Godlewski cokolwiek dobrego dla Katowic zrobi. Jedną rzeczą, na którą ma szansę po przegranych wyborach to zostać posłem na sejm za rok - czyli nieróbstwo postępujące. Niestety tak wygląda życie polityka, który bardziej zainteresowany jest swoim image niż faktycznym dobrem mieszkańców. Ponadto przy promocji jaką zapewnia mu Wyborcza ciepły fotel w sejmie już czeka na niego. Jeśli ktoś myśli, że on to robi, by zostać prezydentem Katowic to się grubo myli. Buduje swoją popularność, by się odbić po Państwa naiwnych głowach w dowolnych wyborach niosących za sobą spokojną "pracę", a nie walkę z całą machiną miejską, na którą nie jest przygotowany.

"Młodzi" w PO nie wiedzą co to praca, wiedzą co to bycie politycznym celebrytą i jak grać na naiwności ludzkiej, by się na tym bogacić.
          • Gość: Katowicz Re: Debata prezydencka czyli cios za cios w teatr IP: *.chello.pl 17.11.10, 12:16
            A mnie się podobają obietnice popierającego pana Uszoka Jarosława Kaczyńskiego. 3 mln. mieszkań, wspieranie przez państwo państwowych molochów i walka z kryzysem polegająca na wpompowaniu w gospodarkę ,,pakietów stymulacyjnych". Ja też prowadzę działalność gospodarczą i zauważyłem, że politykom pokroju Kaczyńskiego bardzo łatwo przychodzi budowanie ,,Polski solidarnej" za nie swoje pieniądze. Następna sprawa dlaczego niby pan Godlewski miał ,,dotykać" ustawy metropolitarnej? Następna: mówienie o Katowicach przez pryzmat platformiarskich układów, to chyba jakiś żart, gdy pomyślimy jaką sitwę stworzył tutaj Uszok wraz ze swoimi współpracownikami. Uszok + pani Piasecka z KSM + TBS-y + inne zależne od miasta podmioty. To są układy na miarę jakiejś bananowej republiki, którą stworzył tutaj ten powiatowy kacyk Uszok. Kończąc już ten temat: zarzucanie Godlewskiemu, że jest żądnym stanowisk karierowiczem, a zarazem popieranie przyspawanego do stołka Uszoka jest co najmniej żenujące.
    • mottomo Re: Debata prezydencka czyli cios za cios w teatr 16.11.10, 23:27
      kabaretowe konsylium nad umierającym czyli dyskusja o centrum przesiadkowym, w sumie załamka. Chyba nie ma już na co liczyć w Katowicach, co zapewne potwierdzą kolejne posty
      • Gość: Zawodzie Re: Debata prezydencka czyli cios za cios w teatr IP: 85.232.230.* 17.11.10, 02:00
        Jakoś nie interesuje mnie jak sosnowieś dojedzie do pracy (jednak powinno zakazac sie wjazdu do miasta , tym bardziej zajmować miejsca parkingowe mieszkańcom osiedli) , ważne co zrobione będzie dla mieszkańców Katowic i jaka droga w Katowicach ... nie interesuje mnie droga pozwalająca przejechać przez Katowice lub dojechac wygodnie mieszkańcom innych miast do pracy w Katowicach
    • Gość: Piotreq Re: Debata prezydencka czyli cios za cios w teatr IP: *.chello.pl 16.11.10, 23:36
      Oglądałem debate przed ostatnimi wyborami. Kandydatów było więcej ale Uszok wśród nich błyszczał. Po prostu kandydaci byli do bani - dzięki temu Uszok się wyróżniał bardzo pozytywnie. Teraz o debacie wtorkowej. Żaden z kandydatów mnie nie przekonał. Uszok niby wszystko zaplanowane ale bardzo spojne z wywiadem z panią skarbnik miasta Katowice na TVN24 (lub TVN). Pani mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła opisując budżety dostosowane do prognozowanego zmniejszenia liczby mieszkańców i mieszkańców w wieku produkcyjnym, ogólnie czegoś co wypływa ze statystyki. Taka powinna być rola skarbnika. Niestety mam wrażenie że obecny Pan Prezydent ma identyczne podejście. Takie zarządzanie w zgodzie z tym co się stanie...jak się nic z tym nie zrobi. Minus dla Uszoka za pojmowanie modernizacji centrum przez tory tramwajowe, ulice i chodniki.
      Godlewski dobrze przygotowany na szkoleniach PO do wystąpień. Prawidłowe zdefiniowanie konieczności przyciągnięcia ludzi do centrum, człowiek trochę innej epoki. Opowiadający jak się zdobywa inwestorów we Wrocławiu. Tylko niestety to on był odpowiedzialny za inwestycje jako viceprezydent. Dlatego dla mnie niewiarygodny. Skoro wiedział jak to się robi powinien był promować się przez działanie. Do tego jasne deklaracje o braku współpracy. Na tym szczeblu niestety nie do zaakceptowania.
      Szczerbowski dał się poznać jako wesoły człowiek, nie zmeczony polityką i bez za dużego ego. Niestety także on nie przedstawił jakiegoś realnego planu.
      Brakuje nam kogoś kto ma dla Katowic wysokie ambicje, wierzy w to i ma jakieś plany na to jak to zrobić. Bo przepraszam aquapark, straż miejska, tramwaje to dobre pomysły ale na poziomie przeciętnego polskiego powiatu.
      Jeszcze nie zdecydowałem na kogo zagłosuje - przy takich kandydatach będzie to zależało od nastroju.
      • Gość: tozs Re: Debata prezydencka czyli cios za cios w teatr IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 00:16
        jedyne co umie robić Szczerbowki to dobre wrażenie...
        • polsz Re: Debata prezydencka czyli cios za cios w teatr 17.11.10, 08:30
          mylisz Szczerb owskiego z Godlewskim
      • Gość: Hann-a Re: Debata prezydencka czyli cios za cios w teatr IP: *.centertel.pl 17.11.10, 00:30
        a czy pani skarbnik ujawniła jaką to firmę prowadzi jej mąż i jakie ma ta firma powiązania z UM Katowice oprócz oczywiście,ze zona właściciela jest skarbnikiem miasta?
      • Gość: aha444 Re: Debata prezydencka czyli cios za cios w teatr IP: *.welnowiec.net 17.11.10, 06:04
        Zapłacili ci za tę "urzędową klakę" za Uszokiem? Jesteś pracownikiem UM Katowice (co wnoszę z użytej przez ciebie formy "Pan Prezydent")?
        Niestety, ale teraz razem z nim zasłużenie pójdziesz "w odstawkę" ...
    • Gość: petrus marność nad marnościami i jeszcze raz marność ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 23:43
      Dlatego oddam pustą kartkę z dopiskiem "Jesteście wszyscy do d...."
      • Gość: aha444 Re: marność nad marnościami i jeszcze raz marność IP: *.welnowiec.net 17.11.10, 06:05
        Sam jesteś "do dupy" nie umiejąc dokonać sensownego wyboru ...
    • Gość: Kac 50 000zł Godlewskiego IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 23:50
      A Godlewski to oszust powiedział,że się zwalnia bo nie będzie robił kampanii na koszt mieszkańca, a bierze wypłatę v-ce prezydenta do końca roku nic nie robiąc, ludzie ponad 50 000 zł.Kupił willę w zamkniętym osiedlu w lesie w Kostuchnie, to już lepszy stary" sołtys" Uszok jak importowany ,co przez tyle lat nie zdążył zmienić rejestracji z SC na SK, a może podatki też płaci dla Cieszyna?
      • Gość: Katowiczanin Re: 50 000zł Godlewskiego IP: 217.153.211.* 17.11.10, 00:13
        W takim razie stary" sołtys" Uszok, to już mega oszust. Facet bierze wypłatę prezydenta od kilkunastu lat (!!!), kompletnie nic nie robiąc.
      • Gość: Arek Re: 50 000zł Godlewskiego IP: *.munitus.3s.pl 17.11.10, 00:19
        SC to Częstochowa
      • Gość: Hann-a Re: 50 000zł Godlewskiego IP: *.centertel.pl 17.11.10, 00:34
        ale przynajmniej nie wybudował tak jak oszuk dzieciom domów przez firmę,która ma monopol na remonty nawierzchni ulic w Katowicach.
    • Gość: QpaMięci Klaszczący działacze PIS IP: 194.242.0.* 17.11.10, 00:37
      A ja też tam byłem i podziwiałem umysłowo niedojrzałych klakierów p. Uszoka. Zachowywali się jak typowi przedstawiciele PIS. Żenada panowie w koszulkach Uszoka hehehe, byliście śmieszni. Mnie podobał się Szczerbowski. W dalszej kolejności Godlewski, a na samym szarym końcu Uszok - choć on mi się wcale nie podobał - i jego klaszcząca świta. Musi być druga tura. Inaczej będą nami rządzić takie bezmuzgie marionetki, które tylko potrafią gwizdać buczeć i klaskać jak im się bacikiem nad głową strzeli lub obieca premie. Takich to nawet 100zł zadowoli. Ja mojego psa nauczyłem robić fikołki za ciasteczko. Może oni też dostaną po debacie ciasteczko????
      • Gość: xxx Re: Klaszczący działacze PIS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.10, 07:33
        mondry ty jestes dupku?
    • Gość: SK0000 Cios za cios. Debata prezydencka jak bokserska ... IP: 85.232.230.* 17.11.10, 01:50
      Wielką pomyłką PO , było wystawienie Godlewskiego jako kandydata na prezydenta Katowic . Dużo lepszym a przede wszystkim wiarygodnym kandydatem był by Matusiewicz .
      Nie idę na wybory , Uszok niestety wygra i będzie kolejne 4 lata nędzy , spadniemy z II do III - ligi miast , już teraz wyprzedziły nas :
      Białystok , Lublin , Rzeszów , Kielce ... a na śląsku Bytom , Gliwice .
      III-liga to Radom , Opole , Tarnów , Częstochowa itp
      • Gość: www.psychu.eu Re: Cios za cios. Debata prezydencka jak boksersk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 03:17
        proszę idź na wybory, choćby, żeby oddać pusty głos...
      • Gość: aha444 Re: Cios za cios. Debata prezydencka jak boksersk IP: *.welnowiec.net 17.11.10, 06:09
        Nie idziesz na wybory? Powiem ci dlaczego - bo jesteś idiotą ...
        "Uszok niestety wygra i będzie kolejne 4 lata nędzy " - ale tylko DZIĘKI TAKIM, JAK TY ...
    • Gość: jazon66 Cios za cios. Debata prezydencka jak bokserska ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 01:57
      OSZUK MUSI ODEJSC !!!!
    • Gość: oklar niegodziwiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 07:31
      Jest mi wstyd mieszkańcowi Katowic kiedy słucham kandydata na prezydenta który był przez
      poprzednia kadencję vice prezydentem miasta. Z ciekawości chętnie bym wysłuchał ile to
      Pan Godlewski był razy przeciwny podjętym Uchwałom i zabierał głos na ten temat.
      Siedzenie i pobierani pieniędzy coś obowiązuje. Największa cechą nas ślązaków powinna
      być skromność ,poszanowanie drugiego człowieka, i prawda- nawet taka co boli ALE JEST
      ZASADNA. Cudotwórców mieliśmy już zbyt wielu i nowego nam nie potrzeba. To kogo wybiorą
      mieszkańcy/większość/ trzeba szanować bo takie są zasady demokracji.
      Po to się siedzi w Urzędzie żeby pracować a nie myśleć jak komu przy wyborach dać kopa.
      JEDNYM SŁOWEM - W S T Y D
      • Gość: Hann-a Re: niegodziwiec IP: *.centertel.pl 17.11.10, 07:52
        Ten kto jest za oszukiem jest za korupcją i nepotyzmem w UM i jednostkach organizacyjnych. Pracowitość oszuka , a w czym to się ona przejawia? Podaj chociaż jeden przykład.
        Z każdą jego kadencją w mieście jest coraz gorzej.
        Wirtualny prezydent od konkursów. i żle położonej kostki.
        Czy już kupił stołek na własność?
        Większość siedzib Komisji Wyborczych jest w Szkołach podległych oszukowi., a członkowie komisji to ludzie skierowani przez UM coś Wam to mówi, bo mnie dużo?
        Dlatego oszuk jest taki pewien,że wygra.
    • Gość: :P Najgorsza sytuacja to Rada skłócona z Prezydentem IP: *.zamek.net.pl 17.11.10, 07:47
      Jeśli wybory prezydenckie wygra Uszok a wybory do Rady Miasta PO, to najbliższe 4 lata beda oznaczały 4 lata kłótni i wojen na górze. Jak na tym wyjdzie miasto? Strach się bać.

• Gość: Hann-a Re: Najgorsza sytuacja to Rada skłócona z Prezyde IP: *.centertel.pl 17.11.10, 08:01
        A jak wyszło miasto na tym,że rada miasta to klakierzy oszuka? Już gorzej być nie może.
        • Gość: :P Re: Najgorsza sytuacja to Rada skłócona z Prezyde IP: *.zamek.net.pl 17.11.10, 08:27
          nie może być gorzej?

to zapraszam do Mysłowic, gdzie Prezydent kłóci się z Radą Miasta. Efektem jest wyłączanie światła na ulicach radnych w zamian za przyciecie wydatkow na Off festiwal, ktory się musiał z miasta wyprowadzić. Oprócz kłótni miasto ogarnał marazm.
    • Gość: Katowiczanin Cios za cios. Debata prezydencka jak bokserska ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.10, 07:47
      Uszok jak tam rynek, baseny i przebudowa centrum. Wielki ściemniacz.pl

Wszyscy tylko nie Uszok
    • Gość: gosc ... IP: 212.2.115.* 17.11.10, 08:24
      Moim zdaniem Uszok nie miał łatwego zadania - biorąc pod uwagę atak jaki na niego przypuścili dziennikarze. Ich zachowanie - zwłaszcza jednego było momentami niegrzeczne - zadawanie pytania i okazywanie (jako niezależny podobno dziennikarz) niechęci w trakcie udzielania odpowiedzi, a czasami nawet przerywanie odpowiedzi nie świadczy najlepiej o tym panu. Warszawa niczego go nie nauczyła, no cóż...
    • Gość: Mike1970 Cios za cios. Debata prezydencka jak bokserska ... IP: *.airproducts.com 17.11.10, 09:02
      a Godlewski taki mądry i rozlicza Uszoka z prezydentury ... a sam był Vice Prezydentem i w jakimś stopniu odpowiada również za ROZLICZANY OKRES !!!!
    • Gość: marysia Cios za cios. Debata prezydencka jak bokserska ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.10, 09:02
      Precz z Oszukiem!!!! I jego bandą kombinatorów kradnących nasze pieniądze!!!!! Won z naszego miasta!!!!
      • Gość: kat Re: Cios za cios. Debata prezydencka jak boksersk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 10:01
        Ja i wszyscy moi znajomi oddamy glos na pana Uszoka.Milego dnia.
        • Gość: Januszek Re: Cios za cios. Debata prezydencka jak boksersk IP: *.chello.pl 17.11.10, 10:49
          Jak pracujecie w urzędzie miasta to wiadome, że oddacie głos na wodza, bo każdy z was boi się o pracę.

www.facebook.com/AbdykacjaUszoka#!/pages/Nie-oddam-glosu-na-Piotra-Uszoka-w-wyborach-2010/133339900010547
    • Gość: KOKO Każ IP: *.chello.pl 17.11.10, 09:22
      12 lat partactwa i wystarczy!!!
    • Gość: Konrad Mam pytanie czy "Poradzymy" też wystawili kandy- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.10, 09:28
      data na Prezydenta Katowic, a jak nie to czemu nie.
      A może nie "Poradzom" w Katowicach.
    • Gość: Szymon Zasadniczne pytanie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.11.10, 11:04
      Drodzy Państwo,

jak wyjaśnić fakt, że Platforma Obywatelska niezwykle intensywanie zabiegała o to, by Uszok wystartował z jej poparciem, pod szyldem PO? Rozmowy w tym kierunku toczyły się raptem 10 miesięcy temu, jednak Uszok zdecydował się pozostać kandydatem i przydentem bezpartyjnym.

Czy 10 miesięcy temu PO popierała działania Uszoka i aprobowała jego wizję miasta? Czy gdyby Uszok zgodził się startować z ramienia PO, to dziś oglądalibyśmy zupełnie inne "sondaże na zlecenia GW"? Czy niebywale kunsztowne dziennikarsko popisy Jedleckiego musiałyby służyć wygranej peowskiego Uszoka?

Oczywiście, że tak. Ludzie, odrobina krytycyzmu. Nie chcę odkrywać na łamach forum jakiejś politycznej obłudy, bo to zwyczajne realia brutalnej gry. Nie trzeba jednak biernie w tym uczestniczyć. Nie dajcie sobie wcisnąć, że PO jest trendy, a jej zwolenników cechuje dobry, gust, wykształcenie i światowość. To cyniczna i obliczona wyłącznie na zgarnięcie pełnej władzy gra polityczna.

PS. Gdyby Uszok startował z PO, o co przypominam partia ta bardzo zabiegała, to kim byłby dziś Godlewski:)?
      • Gość: miś Re: Zasadniczne pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.10, 11:56
        Prawidłowa odp. brzmi : Gdolewski byłby nikim! .
    • gotrak Cios za cios. Debata prezydencka jak bokserska ... 17.11.10, 11:05
      Większość mieszkańców Katowic nie śledzi na bieżąco aktywności miejskich urzędników - podczas wyborów głosuje na nazwiska, które cokolwiek znaczą. Uszok od lat ma tego świadomość i w zręczny sposób buduje swój medialny wizerunek: mówi o efektownych inwestycjach w nieokreślonej przyszłości, przyznaje się do nie własnych inwestycji, pokazuje się jako dobry i odpowiedzialny gospodarz, któremu na sercu leży tylko dobro mieszkańców a w ostatnim czasie szczególnie młodzieży. Oto przaśny sołtys i "Ojciec Święty" w jednym.
      Nad jego dobrodusznym wizerunkiem pracuje spory sztab wiernych oraz podporządkowanych fachowców od medialnego wizerunku. Już sam fakt, że Godlewski miał odwagę wystąpić z tego ciepłego układu dobrze świadczy o jego obywatelskim poczuciu odpowiedzialności. Uszok boi się PO i nie uwzględnił w swoim kalendarzu oddania władzy, ma zbyt wiele rozgrzebanych spraw i nie może dopuścić by ktoś zajrzał mu w papiery, dlatego zawiera ciche sojusze z wszystkimi, którzy utrzymają go na stołku: PiS, RAŚ, dogaduje się także z SLD, które zrobi wszystko byle tylko osłabić PO, liczy bowiem na wiele w niedalekiej przyszłości. Jeżeli chcemy wreszcie zerwać z takimi cynicznymi uwikłaniami, ciągłym mydleniem oczu, niedomówieniami, kunktatorstwem oraz tworzeniem niebezpiecznych oligarchicznych relacji w urzędniczych strukturach, należy zagłosować przeciw Uszokowi. Ataki na PO są obłudną i brudna grą ludzi rządnych tylko władzy, przywilejów z jej sprawowania - wewnętrznie próżnych i zakłamanych. PO i jej ludzie nigdy nie skompromitowali się w takim stopniu jak SLD, PiS oraz samorządowi oligarchowie, których jedynym rzeczywistym celem jest trzymanie się jak najdłużej swego stołka, dawno już zapomnieli, że samorząd to przede wszystkim społeczna służba, dopiero w odległym planie znajduje się polityka. Uszok upolitycznił wszystko w mieście, pokrył miasto pajęczyną układów i zależności, jednym coś dał, innym tylko obiecał jeszcze innych trwale wyeliminował z gry, potrafi też straszyć i trzymać za gardło. Pod maską wąsatego sołtysa kryje się niebezpieczny osobnik, który pod maską odpowiedzialności i pracowitości skrywa wielką pychę, nieufność wobec inaczej myślących ludzi i zupełny brak wyobraźni. Niestety to prawda, wszyscy przekonamy się o tym "po szkodzie" - gdy Uszok zostanie kolejny raz prezydentem. Jedynym na to lekarstwem jest zmiana na stanowisku prezydenta lub silna opozycja w RM.
    • Gość: Zdegustowana Cios za cios. Debata prezydencka jak bokserska ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.11.10, 11:21
      Nie mogę już patrzeć na obłą, świecącą i obleśną twarz Godlewskiego, którego życiowym osiągnięciem było noszenie teczki za Olbrychtem a później przycupnięcie i potakiwnie Uszokowi. Kolejny niezdolny leń, który marzy błyskawicznej karierze na fali PO. A jak jeszcze raz usłyszę o kawie na rynku i pseudo problemach, które ten pyrtek widzi Katowicach....... OBRZYDLIWE........
      • Gość: Hann-a Re: Cios za cios. Debata prezydencka jak boksersk IP: *.centertel.pl 17.11.10, 11:37
        a ja nie moge patrzeć na obłudną twarz oszuka i na to jak taki cwaniaczek może tyle lat oszukiwać mieszkańców.
        • Gość: Zdegustowana Re: Cios za cios. Debata prezydencka jak boksersk IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.11.10, 11:43
          A to Ci cięta riposta:)
          • Gość: Katowiczanin Re: Cios za cios. Debata prezydencka jak boksersk IP: *.chello.pl 17.11.10, 11:58
            Za to Twój post dotyczący Godlewskiego, był najwyższych lotów.
          • Gość: jofu Re: Cios za cios. Debata prezydencka jak boksersk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 12:04
            Nie wiedziałam o jakimś szczególnym brataniu się SLD z Uszokiem...wręcz przeciwnie...Pan Szczerbowski wręczyl na wczorajszej debacie panu Uszokowi płytę z nagraniem debaty z przed 4 lat ,żeby udowodnic mu jakie puste składa obietnice. Widziałam też,że w wielu kwestiach panowie Godlewski i Szczerbowski mają podobne poglądy i program dla Katowic ( więc gdzie tu osłabianie PO ???) Bo przecież pan Szczerbowski reprezentuje SLD ...czy mi się coś myli??? Dla mnie osobiście nie ma znaczenia kto jakie ugrupowanie reprezentuje ...ważne jakie zmiany zrobic w mieście ....Na lepsze oczywiście!!!
    • Gość: Marcin Cios za cios. Debata prezydencka jak bokserska ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.11.10, 11:54
      Ktoś mi wytłumaczy, czy gw płaci wciąż tym samym osobom za pisanie tych samych prostackich wpisów opluwających Uszoka?? A może wystarczy balonik i cukierek "krówka" ze znaczkiem PO? A może wystarczy, że gó...arza, który nic w życiu nie zrobił Godlewski po plecach poklepie i powie: "W tobie przyszłość, jesteś super i naprawdę fajny"?

Przecież inteligentni czytelnicy gw i wyborcy PO prowadzą dyskurs na poziomie:)

Więc jak to jest??
      • gazeta_katowice Re: Cios za cios. Debata prezydencka jak boksersk 17.11.10, 12:26
        Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Ktoś mi wytłumaczy, czy gw płaci wciąż tym samym osobom za pisanie tych samych
        > prostackich wpisów opluwających Uszoka?? A może wystarczy balonik i cukierek "k
        > rówka" ze znaczkiem PO? A może wystarczy, że gó...arza, który nic w życiu nie z
        > robił Godlewski po plecach poklepie i powie: "W tobie przyszłość, jesteś super
        > i naprawdę fajny"?
        >
        > Przecież inteligentni czytelnicy gw i wyborcy PO prowadzą dyskurs na poziomie:)
        >
        > Więc jak to jest??

Dyskurs na poziomie nie polega też na zmienianiu nicków i pisaniu z jednego IP jako Szymon, zdegustowana czy Marcin
    • settembrini Re: Debata prezydencka czyli cios za cios w teatr 17.11.10, 12:00
      "Zaraz potem kandydat PO zapewnił, że nie dopuszcza możliwości współpracy z Uszokiem po wyborach i będzie odradzać swojej partii tworzenie koalicji w radzie miejskiej"

I to jest deklaracja zgodna z hasłem "nie róbmy polityki, budujmy mosty"? Panie Godlewski, o ile byłbym skłonny przed przeczytaniem tego artykułu zagłosować na pana w drugiej turze, tak w chwili obecnej nie przewiduję takiej możliwości.
      O ile gadanie Uszoka o wystających z jezdni gulikach w głównym mieście największej konurbacji tej części Europy mnie wprawia w osłupienie, przekonując że Uszok jest dobrym gospodarzem ale na miarę Klewek, o tyle Godlewski powinien wziąć się za lepienie pierogów, a nie snucie fantastycznych wizji budowania linii tramwajowej w ramach partnerstwa prywatno publicznego, czy włączania WPKiW do Katowic.
      Przy tych dwóch kandydatach Szczerbowski wypada niczym mąż stanu, a to świadczy o tym, że lepsze dla Katowic bezkrólewie.
    • Gość: Januszek osiągnięcia Piotra Uszoka IP: *.chello.pl 17.11.10, 12:21
      Uświadomi mnie ktoś dlaczego powinienem głosować na Piotra Uszoka?(tylko argument typu, że Godlewski jest z karierowiczem PO, a Szczerbowski komuchem, do mnie nie przemawiają)

Krótka piłka dlaczego Piotr Uszok powinien zostać wybrany prezydentem Katowic po raz trzeci, co ten człowiek zrobił dla rozwoju tego miasta przez okres swojego panowania ?

Może mnie któryś z was przekona dlaczego jednak Uszok.

Pozdrawiam
      • Gość: Januszek Re: osiągnięcia Piotra Uszoka IP: *.chello.pl 17.11.10, 12:35

www.youtube.com/watch?v=C8eaB6GYmnw&feature=player_embedded
        • Gość: Hann-a Re: osiągnięcia Piotra Uszoka IP: *.centertel.pl 17.11.10, 12:53
          Tak to sa własne osiągnięcia oszuka. Za cztery lata będzie ich więcej,jeżeli nadal będzie prezydentem
      • Gość: Januszek Re: osiągnięcia Piotra Uszoka ?? IP: *.chello.pl 17.11.10, 15:48
        i co nikt nie potrafi podać jakie to osiągnięcia ma Pan Uszok ?
    • retro0602 Cios za cios. Debata prezydencka jak bokserska ... 17.11.10, 13:08
      Uszok ,pływał lawiował,migał się od odpowiedzi,najwiekszy problem który go złości w Katowicach to KRZYWE STUDZIENKI,żenada,ręce opadają jak się to słucha.
      • Gość: Europejczyk Krzywe studzienki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 15:13
        retro0602 napisał:

> Uszok ,pływał lawiował,migał się od odpowiedzi,najwiekszy problem który go złoś
        > ci w Katowicach to KRZYWE STUDZIENKI,żenada,ręce opadają jak się to słucha.

Jakość naszego życia zależy od tysięcy szczegółów.Krzywe studzienki to też ważny problem. Tylko trzeba umieć go rozwiązać systemowo, a nie dzwoniąc do podwładnych. Studzienki powinny przy okazji przebudowy dróg i kanalizacji znikać z jezdni i lądować na chodnikach, czy trawnikach. Jak jest w Katowicach ( i nie tylko) mozna zaobserwować na przykładzie wyremontowanych ulic w mieście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka