cieszyniok 23.08.07, 20:03 ach w koncu mi sie udalo byc pierwszy :D w zasadzie nie wolno ale nie chce ktos odkupic anteny plus karta i kabel to odbioru interentu bezprzewodowego bo mam dzialajaca i mi sie kurzy :d Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stoik1 nie wiedziałem że tak Ci zależy : ) 23.08.07, 21:52 nie wolno ? a czemu nie ? zaraz założę watek kupię/sprzedam, może też uda mi się coś opchnąć : P Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 aha... 23.08.07, 21:54 zapomniałem dodać, że mam nową cudowną antenę taka śmieszna, płaska, kwadratowa, mniej więcej 15x15 jakby lepiej, ale może to siła sugestii Odpowiedz Link Zgłoś
cieszyniok Re: aha... 24.08.07, 00:01 wiesz nie wiem. wydawalo mi sie ze nie mozna. no ale jakby co to mam Twoje pozwolenie ;) ja wole bardziej ergonomiczne ksztalty a jaki kolor? Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 ale się działo w nocy w K... 24.08.07, 10:34 zastanawialiśmy się z Kserkiem, czy dach zostanie na swoim miejscu... Wiało jak diabli i jeszcze walił grad, a błyskało się właściwie bez przerwy, na całym horyzoncie (tudzież nad kamienicą)... Wyglądało to genialnie. Gorzej z efektami - wygrabiło drzewa na Plantach i w parkach... Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 "efektowne" zdjątka... 24.08.07, 11:48 miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,4430279.html Odpowiedz Link Zgłoś
kubek dzieje się w polityce, 25.08.07, 21:31 może pójdę na wybory to będzie na pewno ciekawe przeżycie Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 Re: dzieje się w polityce, 28.08.07, 15:49 co raz bardziej upewniam się, że wyborów nie będzie :) Nie odpuszczą stołków. Zapomną o wylanych fekaliach i będą dalej udawać że rządzą, wespół z kryminalistami i wariatami... A za 3 lata Pis uchwali to, co uchwalono na Białorusi - dożywocie dla prezydenta...;) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela Re: dzieje się w polityce, 29.08.07, 08:32 A teraz po ile działki w Czeskim Cieszynie? Ktoś wie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 Re: dzieje się w polityce, 29.08.07, 08:49 może jakaś eksterytorialność dla m.Cieszyna? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela Re: dzieje się w polityce, 29.08.07, 11:29 A może Księstwo Cieszyńskie? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: dzieje się w polityce, 29.08.07, 20:21 kserkses1 napisała: > może jakaś eksterytorialność W wolnym tłumaczeniu "z gruntu cieszyński" :) Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 czy w Skoczowie istotnie taki Sajgon? 31.08.07, 12:34 ergo - czy jadąc od Krakowa lepiej puścić się w Pszczynie na Strumień-Bąków-Pruchną? Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 różnie może być 31.08.07, 15:18 sugerowałbym objazd przez pszczynę/strumień Odpowiedz Link Zgłoś
cieszyniok Re: thanks! 31.08.07, 18:25 i jak jesli mozna spytac dojechales bez problemow? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 owszem, opłotkami :) 03.09.07, 10:25 K. - Oświęcim-Pszczyna-Strumień... 2 godzinki bez korków... Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 obglądnąłem se wczoraj w TV... 03.09.07, 13:26 'Życie jako śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową' dobrze że nie wiedziałem, że to film zanussiego trzeba przyznać, że zapasiewicz stworzył w tym filmie przejmującą i dosyć przekonuącą kreację ( co i tak nie zmienia mojego przekonania, że zanuddziego nie da się oglądać ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 ha, ja wiedziałam, więc nie oglądałam... 03.09.07, 14:16 trudno... Też uważam, że Zanudzi jest nieznośny... Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: ha, ja wiedziałam, więc nie oglądałam... 04.09.07, 19:07 A kto wam każe oglądać reżysera? Liczy się dzieło :) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 wątki na ff siem archiwizują... 03.09.07, 22:55 bez sensu jak wrzucałem zdjęcia to miałem wrażenie, że robię coś dla ludzkości, niestety tylko na chwilę ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 rano +4 05.09.07, 14:35 nie lubię upałów, ale to już było przegięcie trzeba mieć czas na przestawienie organizmu, a nie tak z zaskoczenia : ) Odpowiedz Link Zgłoś
cieszyniok Re: rano +4 05.09.07, 16:02 musze kupic sobie rekawiczki bo dzis tam zmarzlem :( Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja Re: a ja parasol 06.09.07, 14:14 Już nie musisz, właśnie przestało lać :) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 podobno ma padać do niedzieli, albo dłużej 06.09.07, 19:28 mnie tam nie przeszkadza, już się przestawiłem równowaga w przyrodzie musi być Odpowiedz Link Zgłoś
lapis.me Re: podobno ma padać do niedzieli, albo dłużej 07.09.07, 02:24 Dopóki można spokojnie chować się pod dachem, deszcz jest fascynujący! I ja się tak chowam :) Pozdrawiam z norki :) Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja równowaga w przyrodzie musi być 06.09.07, 21:15 w ludzkim organiźmie także, dlatego wyjeżdżm sobie w poniedziałek tam, gdzie (mam nadzieję) nie leje :) Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja Re: tzn gdzieś daleko : ) 07.09.07, 14:15 Baaaardzo dzięki, mam nadzieję, że twoje życzenia będą prorocze :)) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 w tym... 08.09.07, 19:39 dostępu do internetu w końcu ileż można spacerować po tych malowniczych do obrzydzenia plażach i pławić się w ciepłej zupie ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja Re: w tym... 09.09.07, 07:41 Ponownie dziękuję :) od netu niestety odpocznę, ale myślę, że dobrze mi to zrobi ;) A co do zupy, to będzie raczej chłodnik, jednak zdecydowanie dobrze wpłynie na moje wnętrze (fizyczne, a mam nadzieję, że duchowe także :D). Biegnę się pakować, hej! Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 cicho... 11.09.07, 22:21 kto zostawił światło w lodówce ? przyznać mi się ; ) dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 Re: Ponuro i Smutno 12.09.07, 11:38 no... staram się nie spaść pod stół, ciężko... na domiar szczęścia łeb mnie trzaska mimo zeżarcia całej apteki...fuj i jeszcze ci ... Psychopaci i Sykofanci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 to może jeszcze kilka.... 12.09.07, 12:17 prób rozszyfrowania wiadomego akronimu ? zajęcie w sam raz jak na taką pogodę i stan ducha Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 no to lecimy... 12.09.07, 12:35 ( my jesteśmy ) Piraci i Szeryfi ( choć posądzają nas o ) Powagę i Smiesznost' Potrzebujemy intratnych Stanowisk ( bo wymaga tego ) Partykularny interes Stada ( a my mamy ) Ponadprzeciętny instynkt Samozachowawczy ( a opozycja to ) Piranie i Sępy ( na szczęście mamy też ) Prokuraturę i Sąd ( oraz PiP ) Prezydenta i Premiera ( a każdemu kto nam podskoczy wytkniemy ) Pewien intymny Szczegół ( i niech się nikomu nie wydaje, że może nas ) Pomówić i Skazać Pal ich Sześć ! ( i niech ) Pieron ich Strzeli !!! ( mamy plan i skuteczną strategię, nasze hasła to ) Potraktuj ich Serio Pokochasz ich Styl ( tylko żebyś się za dużo nie spodziewał ) Poprzyj i Spadaj ( rozliczanie nas z wyborczych obietnic to ) Paranoidalna idiosynkrazja Semantyczna ( oraz ) Porażający incydent Systemowy Pieprz i Sól ( dla wszystkich ) Pora iść Spać ------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: cudne :) 12.09.07, 21:14 A ja się Tobie dziwię. Premier też lubi koty. Powinniście znaleźć wspólny język :) Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 Re: cudne :) 13.09.07, 09:35 ten kot to albo jest spreparowany albo głupi! Normalny Kot nie mieszkał by z takimi...;) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: cudne :) 13.09.07, 20:08 kserkses1 napisała: > ten kot to albo jest spreparowany albo głupi! > Normalny Kot nie mieszkał by z takimi...;) A nie przyszło Ci do głowy, że to może być sztuka przetrwania? :) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: no to lecimy... 12.09.07, 21:11 Pełny odlot, pamiętaj Stoiku jednak, że narażasz się i odsetek oskarżonych przez prokuraturę Cieszyniaków za miesiąc wrzesień 2007 r. może wzrosnąć o 100% :) A tak na marginesie dodam od siebie- Partia i Socjalizm, to socjalizm albo..... Odpowiedz Link Zgłoś
mieczykk Re: to może jeszcze kilka.... 13.09.07, 11:08 sld - sojusz lewych dochodów lid - lewizna i draństwo Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Ponuro i Smutno 12.09.07, 21:25 stoik1 napisał: > co za pogoda... Pogoda była w układzie..... barycznym znad Berlina :P Odpowiedz Link Zgłoś
mieczykk popieraj PiS 13.09.07, 11:05 wiem, że na początku może być trudno, ale musicie zebrać siły i uwierzyć że jest to najkrótsza i najlepsza droga do walki o lepsze jutro dla nas i naszych kolegów i tych którzy się z nami zgadzają, a których jeszcze nie znamy tak nam dopomóż tytus romek i atomek czuj czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 odrobiłeś zadanie domowe 13.09.07, 20:09 że też Ci się chciało : ) czuj duch ! Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 na dzień dobry 14.09.07, 10:22 nowa nazwa kija bejsbolowego - PiSmejker : ) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 witaj mieczyku 14.09.07, 11:48 widzę, że nie możesz się od nas odkleić na swój sposób jest to wzruszające ( przy okazji - pragnę Cię powiadomić, że jeżeli w najbliższym czasie nie napiszesz czegoś sensownego na jakiś lokalny temat i nie przestaniesz się głupawo czepiać, to jednak umieszczę 'mieczykka' na czarnej liście; i to bynajmniej nie dlatego, że irytujesz, ale po prostu nudzisz, jęczysz i męczysz ) zachce ci się produkować pod innym nickiem - proszę bardzo, zapewne dla ciebie to nie nowość pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 dzisiaj 'sprzątanie świata' 14.09.07, 11:17 moje dziecko też sprząta mnie też często bierze autentyczna ochota, żeby pozbierać śmieci, które mijam po drodze, ale niestety - z utylizacją własnych odpadków mam wystarczająco dużo zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: week-end... 16.09.07, 07:55 Widzę, że marzą Ci się dłuugie końcówki tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela "Cieszyńskie nebe" w CT 2 !!! 16.09.07, 20:29 Wczoraj wieczorem :-))) W całości. Miło było popatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 Re: "Cieszyńskie nebe" w CT 2 !!! 17.09.07, 12:20 a ja słyszałem i to mi w zupełności wystarcza ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela Re: "Cieszyńskie nebe" w CT 2 !!! 18.09.07, 08:29 Najwyraźniej nie jesteś wzrokowcem :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 czy ktoś wie... 17.09.07, 12:19 co zrobić, jak w samochodzie drzwi kleją się do uszczelek ? poważnie pytam : ) ( pewnie trzeba czymś przemyć, ale nie chciałbym zjarać tej dosyć delikatnej gumy, może woda z mydłem wystarczy ? ) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: czy ktoś wie... 17.09.07, 17:56 Mnie sie kleją w zimie. Wtedy smaruję czymś tłustym, mośe być nawet margaryna. Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 z masłem czy bez ? 17.09.07, 22:01 niestety póki co mamy jeszcze kalendarzowe lato : ) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela Weź sobie jakiś silikon, najlepiej w sprayu. 18.09.07, 08:33 Gumy nie niszczy, wręcz przeciwnie - zabezpiecza. W dodatku uszczelki nie będą przymarzać do drzwi w razie srogich mrozów. Ja smaruję przed każdą zimą. PS: Dobrym sposobem na nieklejenie uszczelek do drzwi jest nierozlewanie na uszczelki słodkich napojów i piwa :-))) Ja ostatnio przykleiłem sobie drzwi pasażera za pomocą nieszczelnej butelki z soczkiem Kubuś Play :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 spróbujemy... 18.09.07, 09:21 a może wd40 ? podzielę uszczelkę na odciniki doświadczalne, a wyniki opublikuję w formie testu konsumenckiego Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela A mnie przynajmniej jedno ucieszyło 19.09.07, 12:54 W końcu zwinęli ten durny znak informujący, że Ustroń zaczyna się po raz drugi, choć jeszcze się nie skończył :-) Zamiast niego dali tablicę drogowskazową na Centrum, Czantorię i Wisłę, czego właśnie w tym miejscu brakowało. Czyli da się, jak ktoś parę razy maile do UM wyśle i do gazety napisze :-))) W ogóle znaki w powiecie powymieniali tu i ówdzie. Najbardziej cieszy tablica "HaŹlach" :-))) To się chyba nie skończy... Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: A mnie przynajmniej jedno ucieszyło 19.09.07, 16:52 alex.stela napisał: > W końcu zwinęli ten durny znak informujący, że Ustroń zaczyna się po > raz drugi, Ciekawe, a może jeden była z zielonym tłem, a drugi z białym? Wtedy to byłoby logiczne. Najpierw zaczyna się miejscowość, a potem teren zabudowany w tej miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela Re: A mnie przynajmniej jedno ucieszyło 20.09.07, 08:06 Nie. Jadąc od Skoczowa zielona tablica "Ustroń" stała (i dalej stoi) na granicy Harbutowic i Nierodzimia (czyli tam, gdzie powinna), a potem, ni z gruchy ni z pietruchy, dokładnie taka sama zielona tablica stała między Poniwcem a Polaną, pod Czantorią. Czyli jadąc przez Ustroń od kilku kilometrów nagle wjeżdżałeś do... Ustronia po raz drugi. 2 lata tak sobie stała, ale w końcu ją zdjęli. Białe tablice oznaczające teren zabudowany dawno temu zostały wymienione na te "z domkami" w całym powiecie. W każdym razie ostatnio żadnej "starej" nie spotkałem. Jakieś 3 lata temu zmieniono oznakowanie informacyjne (słusznie!) i zaczęto ustawiać zielone tablice na granicach administracyjnych miejscowości, a z białych (oznaczających t. zabudowany) zniknęły nazwy miejscowości. Najlepszy numer jest na drodze z Cieszyna do Ustronia, gdzie wyjeżdżając z Ustronia tablica pokazuje, że wjeżdżamy do Goleszowa, natomiast jadąc z powrotem tą samą drogą - do Ustronia wjeżdżamy z... Cisownicy. Okazuje się, że granica obu wsi jest na środku drogi i na tablicach napisali nazwę tej miejscowości, na terenie której daną tablicę ustawiono :-) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: A mnie przynajmniej jedno ucieszyło 20.09.07, 08:33 Jestem zdania, że te wszystkie poprawki są zbędne, a wręcz szkodliwe. Pozostawienia stanu jaki opisałeś gwarantuje nam po prostu bezpieczeństwo. Który gość z AlKaidy połapie się w tym mętliku? :P Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela Re: A mnie przynajmniej jedno ucieszyło 21.09.07, 08:17 Tak jest! Moim zdaniem należy przeznaczyć więcej pieniędzy na dezinformację! Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja Re: NA ZYWO XXIV 21.09.07, 20:36 Witam wszystkich powakacyjnie :) wpadłam przed chwilą do domu i od razu na forum po jakieś cieszyńskie wieści :) Stoik, widzę, że pod moja nieobecność dowcip ci się wyostrzył, bardzo mi się podobało! A uszczelki gliceryną smarować, taką w płynie, zapytam chłopa, gdzie można toto kupić i dam znać. Stoik, pamiętam też o obiecanych zdjęciach, ale jak mówią bracia to chce czas, a ja lecę włączać jakieś pranie i robić sto innych rzeczy domowych poprzyjazdowych, więc proszę o wyrozumiałość :D Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: NA ZYWO XXIV 21.09.07, 20:41 Jakie pranie? Pranie robi pralka, kolację mikrofalówka, a Ty rób ruch tutaj na forum. Potrzeba czwartego do brydża :) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 powitać serdecznie 21.09.07, 20:49 i już po urlopie, jak ten czas leci : ) nie przejmuj się zdjęciami, idź robić pranie prozaiczne czynności życiowe to priorytet, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 ZMIANY! 21.09.07, 21:00 Równając do lewej, choć dziś to dosyć ryzykowny krok, apeluje do Wysokiej Spółdzielni, o zmiany w opisie forum. Nie ma już wiadomości "podbeskid GW", lecz już bardziej stosowna zakładka "Bielsko-Biała". Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: no wiesz... 21.09.07, 21:10 Ale od czegoś trzeba zacząć. Kroczek mały, ale w dobrym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja Re: NA ZYWO XXIV 21.09.07, 21:29 No i uwierz tu babie! W kwestii uszczelek - nie gliceryna, tylko wazelina techniczna bezkwasowa. Chłop kazał pogratulować autorowi pomysłu z margaryną. Szczególnie pięknego zapachu po kilku dniach. Nie zdradził też tajemnicy pochodzenia owej wazeliny technicznej, myślę, że posiadał z jakiegoś nielegalnego źródła, chociaż zasłania się niepamięcią. Przy okazji (bo czytam zaległe wątki) - dlaczego wygoniliście mieczyka? I kto kandyduje z Cieszyna? Nic prawie nie wiem, bo programowo odcięliśmy się od tv państwowej (a z inną były techniczne trudności). Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: NA ZYWO XXIV 21.09.07, 21:34 No dziękuję za margarynę, ale pisałem wyraźnie- w zimie, na mrozy! Zapachu czy "zapachu" nie stwierdzono nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja Re: NA ZYWO XXIV 21.09.07, 21:39 OK, może na mrozy może być, chociaż ja bym nie ryzykowała, bo wlaśnie przypomniałam sobie moją koleżankę, która skrzypiące zawiasy drzwi do biura potraktowała masłem. Fakt, skrzypieć przestały, za to po kilku dniach wszyscy te dzrwi omijali szerokim łukiem. Lato było... Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: NA ZYWO XXIV 21.09.07, 21:42 Nie zawsze to co naturalne jest najlepsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 ... 21.09.07, 22:17 z tą margaryną faktycznie ryzykowna sprawa ( a z mieczykiem o co chodzi ? - przecież jest i wytrwale urozmaica nam rzeczywistość, ostatnio jakieś parę godzin temu ; ) ( owszem, pojawiła się taka koncepcja, ale upadła, talenty trzeba wspierać ) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: ... 21.09.07, 22:26 Aczkolwiek, jako mecenas, musisz uważać, by ów talent nam tu nie upadł był :) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 mecenat kojarzy mi się ze wsparciem finansowym 21.09.07, 22:32 ja na szczęście nie muszę za to płacić : ) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 sobota... 22.09.07, 15:53 Sobota sobota dziewczyny już są, skończona robota ,czy każdy ma swą Sobota sobota raz łyczek raz żart skończona robota siadajmy do kart... Odpowiedz Link Zgłoś
zolzatoja Re: sobota... 22.09.07, 16:01 Telepatia? :) Faktycznie przed chwilą skończona robota (łącznie z myciem okien, zostało prasowanie, bo w taką pogodę całe pranie wyschło na wiór). Teraz zaczynam odpoczywanie... może z jakimś dobrym łyczkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 telepatia istnieje i działa 22.09.07, 16:13 za często mi się to zdarza żeby to był przypadek poważnie Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 ... 22.09.07, 16:14 ( niestety w temacie teleportacji żadnych postępów, przynajmniej jak na razie ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Ociec prać ? 25.09.07, 08:07 Nie, nie. Najpierw prać, a potem pranie musi ociec, najlepiej na Słońcu. Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 e tam... 25.09.07, 09:46 teraz to już panie wyższa technika wkładasz i wyskakuje ci czyste i wyprasowane ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
cieszyniok Re: no to poczekamy na cieszynioka 26.09.07, 14:04 to sobie poczekaliscie ;) w napieciu :D Odpowiedz Link Zgłoś