Dodaj do ulubionych

Kamil Durczok: W walce o ESK wygrała polityka

• Gość: z Krakowa Kamil Durczok: W walce o ESK wygrała polityka IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.11, 23:27
      szkoda Katowic szczerze liczyłem że wygracie...a Wrocław no cóż nie wygrał w czystej walce absmak pozostał
    • prawda_1_tylko_prawda Durczok - też mi autorytet medialny. 21.06.11, 23:27
      Klnie ordynarnie jak szewc w towarzystwie dziewczyny. Prostak, słoma z butów mu wychodzi aż wstyd patrzeć.
    • Gość: GG Kamil Durczok: W walce o ESK wygrała polityka IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.11, 23:27
      Dla Pana Durczoka wszysko jest żle i zawsze znalazłaby się się dzura w całym, bo skoro jego rodzinne miasto nie wygrało to musiał być za tym jakiś wielki przekręt. Czyli najlepiej, żeby p. Zdrojewski podał się do dymisji kilka dni temu, lub żeby Wrocław się wycofał, bo jesli wygrywa to z miejsca jest podejrzenie, że ktoś maczał w tym palce.
      Pięknie Panie Durczok, pogratulować, pana stanowisko jest TAKIE POLSKIE!
      pewnie nie przyszło Panu do głowy, że wygrało miasto, które po prostu było najlepsze w tym wyścigu? BRAWO za wspaniałe podejście...
    • Gość: z Od dawna byłem zdania, że Durczok to tępak i ćwok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.11, 23:28
      W RMF-ie szybko się na nim poznali i szybko rozstali.
      Ten pacan ma bardzo wysokie mniemanie o sobie, swojej kulturze osobistej i inteligencji.
      A jak jest naprawdę, to zdążyliśmy wszyscy się przekonać wielokrotnie.
      A dzisiaj udowodnił, że przegrywać z klasą też nie potrafi, prostak jeden.
    • Gość: anasz Kamil Durczok: geniusz? IP: *.aster.pl 21.06.11, 23:29
      dziennikarz omnibus, zna się i na PiSie i na kulturze? ciekawe po jakich lekach tak zbystrzał?
    • Gość: Marian Kamil Durczok: W walce o ESK wygrała polityka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 23:29
      Durczok, wulgarny dupek. Pokazał swoją kulturę milionom widzów w całej Polsce!
      "K..wa, ja Kamil Durczok, ch.j z Wrocławiem! K..wa m.ać, powinny wygrać Katowice. Kłania się Kamil Durczok"
      Przez takich, jak on Katowice przegrały
      • marek-niedowiarek Re: Kamil Durczok: W walce o ESK wygrała polityka 21.06.11, 23:38
        katowice przegrały...bo stół był upie******y,a we Wrocławiu stoły czyste...
    • Gość: BAY Kamil Durczok: W walce o ESK wygrała polityka IP: 212.114.201.* 21.06.11, 23:30
      Polacy w Ojczyznie, czy jest jeden wspolny poglad na jedna chociaz sprawe? Czy jest jeden temat o ktory sie nie posprzeczacie? Zlitujcie sie nad soba.
    • prawdziwy_wypiorczyk Bullshit !!! 21.06.11, 23:31
      Przeczytałem większość wypowiedzi w tym wątku, szczerze mówiąc nie jestem zaskoczony.
      Ja mimo, że jestem z Wrocławia po cichu kibicowałem Lublinowi, jak widać słusznie, bo żadnego frustrata z Lublina na tym forum nie ma, potrafia przynać racje, potrafią pogratulować, bo nie powiem przegrywać, bo tutaj każdy wygrał ! Ale oczywiście AŁTONOMIA musi, po prostu musi dosr..., bo ja inaczej? W Katowicach jestem średnio raz w tygodniu... z całym szacunkiem, życzę im jak najlepiej, ale czy ktoś z tych krzykaczy był we Wrocławiu? a jak był to różnicy nie widzi?
      Nie będe sie tutaj pastwił, bo nie o to chodzi. Cichym zwyciezcą jest Lublin i to cieszy, fajni normalni, ucziciwi ludzie, wszystkich któych z znam z Lublina...troche inaczej ze ŚlĄsKieM...
      Dla nich najlepiej, jakby zbudować MUR Śląski co by oddzielał ich waści mości Panów od Polskiej HoŁoTy he? a co byście bez Polski zrobili bałwany? Wku...wia mnie takie pieprzenie slązaków o ich wyjątkowości i boskości, czy słyszeliście kiedyś kaszuba w podobnym tonie?
      Bo ja, a na kaszubach spędzam wiekszość wakacji...

To ja wygląda Wrocław, jaka ma opinie i co reprezentuje, to cięzka praca mieszkańców,
      bo bez mieszkańców nie ma miasta - widać na przykładzie Warszawy...

Nawiasem mówiąc, sukces Wrocławia to brak PiSu i PO, a raczej ich zwaśnienie,
      za co należy sie szacun dudkowi (jak za nim nie przepadam), ale takie są fakty.
      Praktycznie nie ma kłótni w Ratuszu, potrafią się zjednoczyć jedni i drudzy i okazuje się można. Mozna mieć AOW, można mieć ST, piekny rynek, nowoczesna tabor komunikacji zbioriwej, a i IBM, HP, GOOGLE, OPERA, AmRest, Skanska, Santader iiiiiii dłuuuugo by wymieniać dalej, to też pewnie sprawka przygłupawego schetyny tak?
      Ani schetyny, ani tuska, ani kaczynskiego, ani nawet dudkiwicza, w tym mieście po prostu jest potencjał, bo miekszańcy mają potencjał, umieją myśleć inaczej niż większość Polaków, chca być otwarci i nowocześni, są wyjątkowymi lokalnymi patriotami (słyszeliście o wrocławianinu który nie kocha swojego miasta?) i osiągają to cięzką praca.
      TAK PRACUJĄ NA TO!!!!

Zapraszam na wycieczkę, porównajcie sobie poziom życia, a przede wszystkim myślenia
      i takie buraczyny warszawskie jak Durczok tego nie zmienią, już nie ma gdzie się preżyć
      i jakie bzdety gadać...niech lepiej stolik w TVNie wyczyści :P

Nie chodzi o przechwałki, ale o przykład że można, także nie narzekać i pieprzyć farmazony, tylko brać się ostro do roboty, Wrocław służy pomocą.

Pozdrawiam (wszyskich) ;)

P.S
      Graty Lublin !! Tak trzymać !

wypiorczyk@gmail.com
      • wikal Re: Bullshit !!! 21.06.11, 23:47
        No cóż, może bym i rację przyznała, ale jednak bardzo się przechwalasz, choć twierdzisz, że nie. Wrocław to piękne miasto, ale nie jedyne w Polsce, które zasługuje na laury. A wszystkie chciałby dla siebie, dlatego już wkrótce będzie bardzo nielubiany.
        • Gość: z Re: Bullshit !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.11, 23:55
          Zwycięzcza zwykle jest nielubiany, ale to już taka jego dola wpisana w zwycięzki scenariusz.
          Wrocek przegrywał kilka razy z rzędu starania o wielkie imprezy, teraz powiodło mu się dwa razy z rzędu, czym budzi zazdrość czy może nawet zawiść. No cóż, myśmy wielokrotnie czuli gorycz porażki, rozumiemy co czują inni, ale niech nas także zrozumieją, że chcemy się cieszyć z wygranej. I to prawdziwie, nie udając fałszywego współczucia dla przegranych konkurentów.
          • Gość: z ->zwycięski ;P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.11, 23:55
            z
        • prawdziwy_wypiorczyk Re: Bullshit !!! 21.06.11, 23:58
          Nie przechwalam, tylko jest z tego dumny.
          Za Poznaniem nie przepadam, ale nie można im odmówić czystości i rzetelności,
          Gdańskowi fantazji i wolności, a Kraków...hmmmm mimo że jest dla mnie drugie po Wrocku
          (nawet się tam oświadczyłem:P) to mimo wszystko przereklamowany, mieć taką historię, takie zabytki, a pokpić np. EURO? z podejście bo my krakusy, nam sie należy!
          i dostali prztyczka.
          Z mniejszych miast, piękny Toruń i naprawde fajny Lublin.
          Łódź pominę milczeniem, Białystok ostatnio też staje na nogi, Szczecin ma potencjal ale o dziwo z niego nie korzysta.
          Warszawy nie komentuje, bo w sumie nie ma co komentować.

Jestem zwolennikiem konstruktywnej rywalizacji, a nie skakanie sobie do gardeł.
          Tyle w temacie.

P.S
          Jak już się czepiłem tego Śląska, może ktoś mi wymienić jakąkolwiek przewagę
          Katowic nad Wrocławiem? Festiwale? Kluby? Teatry? Filharmonia? Opera?
          No Durczok, wykaż się yteligencie...a raczej wysil sie.
          • wikal Re: Bullshit !!! 22.06.11, 00:14
            Łódź pominę milczeniem

No cóż, ja akurat jestem z Łodzi i wiem, że miała jedną z lepszych ofert, a entuzjazm ludzi był ogromny. Nie twierdzę, że powinniśmy wygrać, ale w takich słowach wyczuwam pogardę. To kolejny dowód na to, że niektóre miasta się hołubi, a innych nie próbuje nawet poznać. Bo żeby coś takiego napisać, trzeba Łodzi nie znać w ogóle. A wielka szkoda, bo to ciekawe miasto, z mnóstwem zieleni (3. miejsce w Polsce) i ciekawych zabytków. Stosunkowo młodych, ale niepowtarzalnych. Dzieje się też całkiem sporo. Tylko pieniędzy nigdy dla nas nie ma żadnych. Wszak to miasto III kategorii. Nie to co Wrocław! Ale to są właśnie stereotypy. Trzymają się bardzo mocno. Dlatego pewnie umrę, jak żyłam, wśród tych rozpadających się secesyjnych i eklektycznych kamienic, których nigdy nikt nie wyremontuje. O wszelkich tytułach możemy zapomnieć na najbliższe 50 lat.
            • prawdziwy_wypiorczyk Re: Bullshit !!! 22.06.11, 00:31
              W zeszłym roku byłem w Łodzi na szkoleniu, szkolenie było w samym centrum w hotelu, krązyłem 30 min, aż prawie urwalem koło na dziurze, okazało się ze ten hotel to stary po PRLowski hotem (nie pamietam nazwy - chyba Forum), ktory notabene zobaczyłem w jakiej polskiej komedii z czasó PRL (wyglądał o niebo lepiej).
              Łódź pominę milczeniem, bo mi jej po prostu szkoda. Wiem, że są tam ludzie niezwykle pracowici i sumienni (na przykładzie sklepów sieci w której pracuje - tak niestety, centrala jest we wro) ale wydaje mi się że Łódź ma jakś kompleks Warszawy.
              Na dworcu centralnym w Wawie, żadne pociągi nie są tak przeładowane jak te do Łodzi, o czymś to świadczy. Bardzo brakuje mi u Was jakiejś wody, nie skłamie, jak powiem że nie kojarze nawet mostu w Łodzi !
              Super jest manufaktura, ale zgodzę się że jest pomijana, nawet w różnych rankingach jest gdzieś w tyłach albo wcale a toż to drugie miasto w Polsce !
              Wierzę że coś się zmieni jak kiedyś skończą ta autostrade do wawy, może wówczas czesc firm przeniesie sie do Łodzi jako atrakcyjnej cenowo.

Jednak nie potrafię zrozumieć, jak miasto które ma 30% więcej mieszkańców niz wrocław,
              ma świetną lokalizacje (sam środek Europy jak ktoś kiedyś wyliczył) ma o wiele mniejsze wpływy do budżetu miasta, ale spokojnie, dla pocieszenia dodam, że Kraków ma tak samo ;)

Posypuję głowe popiołem, Łódź jako alternatywa dla Wawy - jestem na tak.
              Akurat dziś przez Łódź wracałem.

Pozdro ;)
              • wikal Re: Bullshit !!! 22.06.11, 21:04
                Myślę, że chodzi o hotel Światowit albo Centrum, oba nam pozostały po PRL-u. Jeśli to był Centrum to obok mamy najbrzydsze chyba miejsce w mieście, wprost jego hańbę czyli Dworzec Fabryczny. Nareszcie zaczyna się jego przebudowa. Ale stąd blisko do ulicy Piotrkowskiej, która jest sławna nie bez powodu, bo to piękne miejsce. Na Placu Dąbrowskiego przed Teatrem Wielkim nasz "mądry" były już na szczęście prezydent Kropiwnicki, kazał wyciąć wszystkie drzewa i zlikwidować skwerki i trawniki. W zamian zalano wszystko betonem i za 5 milionów powstała tańcząca fontanna, która miała przypominać tę w Barcelonie. Jeśli jakiś Hiszpan to widział i słyszał to już nie żyje - albo umarł ze śmiechu, albo dostał zawału w wyniku wstrząsu estetycznego. Z daleka przypomina przetrąconego delfina, z bliska nie wiadomo co. Z rok trzeba tam było ustawiać straż miejską, bo młodzież jeździła na deskach po górnej części fontanny, gdy akurat "nie tańczyła", co groziło skręceniem karku. Takie oto inwestycje u nas powstają. Faktycznie mamy problem Warszawy - za blisko! Gdy tylko była jakaś kasa, zawsze szła do stolicy. I tak powstał stereotyp miasta, dla którego nic nie warto robić. Manufaktura jest super, niedługo otworzą się podwoje odremontowanego imperium Scheiblera. Piękna jest palmiarnia, willa Herbsta, łódzkie parki i wspaniały Ogród Botaniczny. Mnóstwo pałaców i willi po fabrykanckich (około 200). Głównie stanowią gmachy użyteczności publicznej, ale warto je obejrzeć chociaż z zewnątrz. Najlepsza jest wycieczka rowerem po starych ulicach Łodzi, można się poczuć jak w XIX wieku. Radogoszcz, cmentarz żydowski na Brackiej, cmentarz przy Ogrodowej (blisko Manufaktury), Park Śledzia... Zapraszam, jest co oglądać. Ale kamienice straszą i chyba zniszczeją. A szkoda, bo są piękne i niepowtarzalne. Na Piotrkowskiej na jednej z ładniejszych od lat gniazdują sokoły. Uczą latać swoje maluchy nad pomnikiem na Placu Wolności. Pozdrawiam.
          • paki.89 Re: Bullshit !!! 22.06.11, 02:01
            prawdziwy_wypiorczyk napisał:

> Łódź pominę milczeniem, Białystok ostatnio też staje na nogi, Szczecin ma poten
            > cjal ale o dziwo z niego nie korzysta.

Jako szczecinianin dziękuję za uznanie. Powiem tak, mamy potencjał, ale i dużo spraw do uporządkowania. I zapewne problem z samymi sobą, bo w końcu w Szczecinie jest największe skupisko malkontentów i ludzi wiecznie niezadowolonych. Ale mamy też swoje "perełki", których nawet Wrocław może nam pozazdrościć ;-) Grunt, aby teraz realizować plany związane z ESK 2016. Bo nie tytuł, prestiż jest najważniejszy.
          • Gość: wert Re: Bullshit !!! IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.11, 03:00
            To może ja się wykażę: Ars Cameralis, Tauron, Off Festival, APart, Rawa Blues, Ars Independent, FFK, MetalHammer, Street Art Festival, Absurdalia, Rock Star, Międzynarodowy Festiwal Folklorystyczny... i już dalej nie chce mi się wymieniać. Z tymi festiwalami i koncertami to strzeliłeś jak łysy w parapet. Jeżeli o to chodzi do ilość koncertów i festiwali w Katowicach jest na drugim miejscu w Polsce (pierwsze to Warszawa), ze względu na ESK. Już w ubiegłym roku robiono w Polsce i Hiszpanii dokładne badania statystyczne, w których Katowice zajęły drugie i trzecie miejsce (ilość pieniędzy przeznaczana na kulturę- za warszawą i Krakowem). A to niestety był najsłabszy punkt Wrocławia w staraniach o ESK, byliście chyba na 8 miejscu, sami o tym pisaliście przed 2 etapem. Szkoda tylko, że tacy ludzie jak Ty śmią się wypowiadać nie posiadając najmniejszego pojęcia o niczym, a juz na pewno o kulturze.
        • Gość: nielubiezawisci Re: Bullshit !!! IP: 87.105.250.* 22.06.11, 06:03
          A ja pamiętam Wrocław z początku lat 90-tych. Zaczynałam wtedy studia.
          Szarości i burości, nijakości tego miast nikt mu nie zazdrościł. To miasto odebrane autochtonom było niczyje, było, zdaje się, przez "wadze" uważane za "kłopot", który musi udowodnić swoja polskość. Wciąż pamiętam napisy o piastowskim Wrocławiu. To co w tym mieście było cenne, ważne niszczało bo...nie było Polskie. Bo.....cegła szła na Warszawę. Bo to miasto zbieraniny ze wschodu i powojennych tułaczy.
          I pamiętam jak Wrocław zaczął przeć do przodu. właśnie dlatego, że był zbieraniną wschodu i tułaczy. Bo przestało być niczyje i zaczęło być NASZE. pamiętam jak odwiedziły mnie koleżanki z Poznania i były zachwycone, że sie tyle dzieje, że taka fantastyczna atmosfera, że tyle klubów, kulturalnej oferty. A minęło tylko kilka lat! Wrocław odbił sobie lata, kiedy nie był priorytetem w państwowej kasie.
          Przyznam, że uważałam, że tytuł należny sie Wrocławiowi i Lublinowi jakoś Katowice mnie nie przekonały. Zwłaszcza spotem z plastikowo-kartonowych elementów. Nie było nic do pokazania w mieście? Bo przecież to miasto miał wygrać a nie twórcy spotu swoimi umiejętnościami.
          Panie Kamilu przez Pana artykuł przebija wściekłość z przegranej. I chęć odwetu. Chęć zdyskredytowania Wrocławia.
          Gdyby wygrał Lublin to co by im Pan zarzucił?
          A tak swoja droga musiał Pan pokazać Światu jak to Polacy są zawistni i nie cieszą się wspólnie?
          Do Wrocławia macie tylko 2 godziny autostradą az tak daleko?
      • Gość: z Re: Bullshit !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.11, 23:50
        "Nawiasem mówiąc, sukces Wrocławia to brak PiSu i PO, a raczej ich zwaśnienie,
        za co należy sie szacun dudkowi (jak za nim nie przepadam), ale takie są fakty.
        Praktycznie nie ma kłótni w Ratuszu, potrafią się zjednoczyć jedni i drudzy i okazuje się można. Mozna mieć AOW, można mieć ST, piekny rynek, nowoczesna tabor komunikacji zbioriwej, a i IBM, HP, GOOGLE, OPERA, AmRest, Skanska, Santader iiiiiii dłuuuugo by wymieniać dalej, to też pewnie sprawka przygłupawego schetyny tak?"

Ech cieciu, właśnie największym grzechem Dutkiewicza jest skłócenie ze sobą środowisk największych ugrupowań politycznych, Wrocław na tym bardzo, bardzo dużo stracił i trzeba być ślepym, żeby tego nie wiedzieć / nie widzieć. Twierdzenie że "nie ma praktycznie kłótni w ratuszu" wywołuje pusty śmiech, przecież przez prawie cały czas dochodziły stamtąd echa wojenek. Poza tym Dutkiewicz przez całą poprzednią kadencję lansował własną osobę tudzież partyjkę Polska XXI, hulając po świecie - i przez to zaniedbał i nie dopilnował wielu bardzo ważnych inwestycji w mieście. Żeby przypomnieć pierwsze z brzegu: plac Grunwaldzki, most Szczytnicki czy remonty ważnych ulic, albo chociażby nie dopilnowana budowa stadionu i tego dramatyczne skutki. A podchody wokół EITPlus bardzo ci się podobały? Bo mnie zdecydowanie nie!
        A ten "przygłupawy Schetyna" jak go nazwałeś jest świetnym organizatorem i ma zmysł do interesów, poczytaj sobie czego sam dokonał i zapytaj siebie, czy potrafisz tyle samo, czy tylko potrafisz piep.rzyć bez sensu. Jak choćby o AOW, która jest inwestycją budżetu państwa i gdyby nie taki "przygłupawy" Schetyna i reszta PO, to Dutkiewicz mógłby sobie co najwyżej pogmerać palcem po mapie z trasą obwodnicy.
        N.b. AmRest osiadł we Wrocławiu jeszcze za Zdrojewskiego, widać że masz blade pojęcie o historii rozwoju biznesu w tym mieście, a wypowiadasz się jakbyś wszystkie rozumy pozjadał. Dutkiewicz korzystał z tego co zbudował Zdrojewski, tyle że to w pięknym stylu rozpier..lił.
        • prawdziwy_wypiorczyk Re: Bullshit !!! 22.06.11, 00:06
          Cieć to tak u Was w Katowicach na obiad wołają?
          Ciekawe :)

Nie mysli sie tylko ten co nic nie robi, oczywiście że kłotnie są, ale nie taka skale jak np w Wawie,
          czy Krakowie ?!

A Schetyna to już pokazał wszystkie swoje zmysły w koszykarskim Śląsku (doczytaj).
          Ciekawe czy już wtedy umawiał sie na spotkania biznesowe na cmentarzach?
          Co do AmRestu to centrala z Holandii przeniosła się stosunkowo nie dawno, może wczesniej mieli siedzibe.

A co do Twojego boskiego Zdrojewskiego, to pamietam calkiem niedawno jak prawie uciął finansowanie NFM...aaaa i doczytaj o opowiada jego żona, może coś Ci sie ułoży w głowie ;)

Pozdrawiam...ooooo chyba ktoś Cie na obiad woła ;)
      • Gość: Anka spod Lublina Re: Bullshit !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 23:54
        Wspaniała wypowiedź, gratuluję!
      • ralfx Re: Bullshit !!! 21.06.11, 23:56
        Durczok jest Ślązakiem. W Wraszafce pracuje, a chałupę wybudował sobie w Szczyrku. Widzę, że mamy podobne spojrzenie na to szambko, które powstało..
        • prawdziwy_wypiorczyk Re: Bullshit !!! 22.06.11, 00:09
          Moim zdaniem, tak nie zachowuje się Ślązak, tylko warszawiak ;)
          Tam każdy ma wielkiego członka, w dodatku wypisanego na twarzy ;)
          • ralfx Re: Bullshit !!! 22.06.11, 00:18
            Eh.. Już dajmy Warszafce spokój..
            • prawdziwy_wypiorczyk Re: Bullshit !!! 22.06.11, 00:34
              heheheh, ale postawię każde pieniądze,
              że Hanna Gronkiewicz nie doszłaby do II tury w żadnym Polskim mieście prócz Wawy.
              To właśnie to.
              Trzeba być warszawiakiem żeby na coś takiego zagłosować pfffffffffff.

;)
              • 1410_tenrok człecze, niby fajnie piszesz, 22.06.11, 00:54
                a jednak............ Po co się czepiasz Wawy? Przecież to bez sensu. W Polsce panuje system francuski, czyli Wawa i długo, długo nic. Niestety. Wawa jest wielkim odkurzaczem i wciąga, co najlepsze. I takie są fakty. Mówię to jako od półwiecza zaprzysięgły Wrocławianin/Breslauer.
                To, że oprócz Wawy istnieją inne miasta, ich mieszkańcy zawdzięczają komunalnym władzom. W Łodzi był Krowpiwnicki i takie są efekty. We Wrocławiu był Zdrojewski, obecnie jest Dutkiewicz i takie są efekty. Rozumeimy, że w naszym mieście, jak wszędzie wewpolszcze panuje zasada: władza na szafot. Jednak, drogi kolego to władza planuje i generuje rozwój miasta. Czyli i Zdrojewski i Dutkiewicz, i Gronkiewicz Waltz w Wawie i Majchrowski w Krakowie czy ten swietny prezydent Gdyni, którego nazwiska nie pomnę. Gdyby tych prezydentów nie było, to byłaby taka sami kiszka jak w biednej Łodzi za czasów Kropiwnickiego czy w biednym Szczecinie za czasów, eh pomnimy to milczeniem czy w Wawie za czasów ......., tego też pominmy milczeniem.

Wrocław był całe dziesięciolecia totalnym zadupiem tego kraju. Wrocław leży na zachodzie i wawa nie lubiała tego miasta. Jednak Wrocław się podniósł z marazmu i to zawdzięczamy jego dobrym gospodarzom po 1989 roku! Wrocek nigdy Wawy nie przeskoczy, nie przeskoczy też Krakowa, ale Wrocek jest spoko!!!!

• Gość: ciekawski Re: słusznie prawisz że wrocek nigdy IP: *.23.54.194.generacja.pl 22.06.11, 01:04
                  nie przeskoczy krakowa, bo niby dlaczego miałby go przeskakiwać jeśli jest wyraźnie z przodu?
                  • Gość: małopolanin Re: słusznie prawisz że wrocek nigdy IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.11, 13:30
                    z przodu? hahaha smieszny jestes. Kraków jest najładniejszym miastem w Polsce,najbardziej popularnym wsrod turystow zagranicznych i polskich,Kraków ma najwiecej festiwali w Polsce,Kraków ma najwiecej zabytków w Polsce,Kraków ma najlepsze uczelnie w Polsce,Kraków ma najlepsza baze gastronomiczna i noclegowa w Polsce(tutaj wraz z Warszawą),Krakow ma o wiele lepsza komunikacje miejską i podmiejską,a takze dalekobiezną niz Wrocław,Kraków ma klimat,atmosfere jakiej nie ma zadne inne miasto w Polsce.Kraków jest kulturalną,turystyczną i duchową stolicą Polski.
                    • Gość: wrocławiak Re: słusznie prawisz że wrocek nigdy IP: *.internetia.net.pl 22.06.11, 17:25
                      "Kraków jest najładniejszym miastem w Polsce"
                      - tak Ci się zdaje i jest to kwestia dyskusyjna
                      "najbardziej popularnym wsrod turystow zagranicznych i polskich"
                      - jeszcze najbardziej popularnym, ale ta "popularność" maleje, bo jak się okazuje jechanie tylko na wyrobionej marce ma swoje granice.
                      "Kraków ma najwiecej festiwali w Polsce,Kraków ma najwiecej zabytków w Polsce"
                      - kwestia dyskusyjna, a zabytków się nie porównuje, są takie miejsca na starówce Wrocławia, gdzie zagraniczni turyści są pod większym wrażeniem i żałują, że zwiedzają Wrocław np. "po drodze".
                      "Kraków ma najlepsze uczelnie w Polsce"
                      - może poprawniej byłoby napisać "Kraków myśli, że ma......", na pewno w kwestii uczelni technicznych innowacyjności i technologii wcale tak nie jest.
                      "Kraków ma najlepsza baze gastronomiczna i noclegowa w Polsce(tutaj wraz z Warszawą)"
                      - hotelowo baza jest większa, ale jeśli mowa o gastronomii, pubach to kwestia dyskusyjna."\
                      "Krakow ma o wiele lepsza komunikacje miejską i podmiejską,a takze dalekobiezną niz Wrocław"
                      - miejską może tak, bo ze względu na inwestycje i remonty nie pamiętam dnia aby we Wrocławiu wszystkie tramwaje jeździły na swoich liniach, a co do reszty, to jest to nieprawdą- we Wrocławiu też jest lotnisko, dworzec- zresztą o wiele lepszy od tego "krakowskiego kurnika" i autostrada, a poza tym turyści z zachodu aż mają 270km bliżej!
                      "Kraków ma klimat,atmosfere jakiej nie ma zadne inne miasto w Polsce"
                      - Wrocław też ma swój klimat i w odróżnieniu od np Warszawy centrum nocą żyje
                      "Kraków jest kulturalną,turystyczną i duchową stolicą Polski"
                      -może turystyczną jeszcze jest, a na pewno lichwiarskich cen, a co do duchowości to jak, ktoś lubi krypty to polecam, we Wrocławiu mamy za to całą wyspę różnych kościołów i dzielnicę 4 wyznań.

Więc kolego jak chcesz dalej udowadniać, że Kraków jest taki naj, naj to proponuję jakieś lepsze bardziej przekonujące argumenty.
                  • Gość: johnyboy Re: słusznie prawisz że wrocek nigdy IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.11, 13:34
                    No nie przeskoczy Wrocław Krakowa bo po co miałby do tyłu skakać. Może przeskoczy Poznań, jak poprawi się infrastruktura komunikacyjna.
    • cul-de-sac Kamil Durczok: W walce o ESK wygrała polityka 21.06.11, 23:32
      Mozna by rzec: poznac klase czlowieka po tym jak przyjmuje przegrana.
    • queve Kamil Durczok: W walce o ESK wygrała polityka 21.06.11, 23:33
      Od wielu tal tytuł ESK odmienia miasta w Europie. Z kopciuszków stają tętniącymi kulturą ośrodkami (np. Essen). Jak odmieni się Wrocław? Z tego co wiem tam mało kto tam wiedział o staraniach o ESK. Dlatego nigdy nie byli faworytami. Podsumowywując - Wrocław zyska niewiele - Polska straci dużo.
      • Gość: pawel.bruksela Re: Kamil Durczok: W walce o ESK wygrała polityka IP: *.44-129-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 22.06.11, 00:33
        nie wiem, czy ty widziales z bliska Wroclaw, ja od dwudziestu lat mieszkam gdzie indziej, ale wiedzialem dobrze, jak wiekszosc wroclawian, co to jest ESK i ze nasze miasto sie o to stara. Wystarczylo wyjsc na spacer na rynek, ty chyba ograniczyles sie do spojzenia na zdjecie satelitarne w google
    • Gość: maria20 Kamil Durczok: W walce o ESK wygrała polityka IP: *.itcomp.pl 21.06.11, 23:33
      Durczok nie bądź stronniczy! Katowice w stosunku do Wrocławia to dno!!!!
    • hellcat75 Kamil Durczok: W walce o ESK wygrała polityka 21.06.11, 23:35
      durczok oci..... ze jedzie po platformerskach albo ma nawrot choroby hehe.

a tak na marginesie wroclaw zgarnal juz wielkie pieniadze za euro, nie wystarczy? mogl lublin wygrac tamten region faktycznie potrzebuje kasy i nie, nie jestem z lublina, pochodze z krainy mordoru czytaj katowic.
    • auritus Kamil Durczok: W walce o ESK wygrała polityka 21.06.11, 23:38
      Prymitywizm polityczny zionie od p. Durczoka na setki kilometrów. O co chodzi? Czy nie o to, że wygrało miasto, w którym prezydentem nie jest aparatczyk PO (jak HGW), tylko Wrocław rządzony od byłego już sprzymierzeńca Partii Oszustów? Kamil Durczok już nie udaje, że jest obiektywnym dziennikarzem. Pokazuje oblicze prymitywnego PO-litruka.
    • Gość: Anna Kamil Durczok: W walce o ESK wygrała polityka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 23:38
      Panie Durczok, a może by tak do Gierka wrócić? Za komuny byliście hołubieni jak mało kto w Polsce, do was po wurst się jeździło, bo w kraju nic nie mażna było dostać. Ale na szczęście te czasy się już skończyły. No ale jak komuchy wrócą to znowu po odkurzacze i pralki będziemy zapychać do "stolicy kultury", czyli Katowic.
    • Gość: silencjum Kamil Durczok: W walce o ESK wygrała polityka IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.06.11, 23:39
      Polecam powtórne napisanie artykułu po przesłanej nocy. Bez chorych emocji. Albo ukrywane nienawiści czy zazdrości. No bo akurat w tym wypadku chodzi o europejską stolicę kultury, a tym tekstem Autor udowadnia, że niektórym Katowiczanom do niej daleko. Ale swoją drogą myślę, że - co P. Kurczuk sam skonstatował - Katowice teraz przeszły krótką szkołę marketingu przez porażkę, co Ww przerabiał na sobie dwa razy, bez wsparcia rządu przy staraniach o Expo. Szkoda tylko, że Autor swoim tekstem bardziej szkodzi relacjom międzyregionalnym niż buduje nową, lepszą energię...
    • Gość: jajajakies Durczok zamknij morde i dalej pracuj dla PO IP: *.speed.planet.nl 21.06.11, 23:40
      to bedzie na pewno lepiej...nie bedzie wygrywac polityka tylko ci najlepsi...Durczok debilu stuknij sie w leb...pracujesz dla bolszewikow z PO, zlodzieji i kretaczy ktorzy nigdy nie wybieraja najlepszego kandydata tylko tego ktory im lezy a ty ciemny debilu dla nich pracujesz i lizesz im dupska w TVN wiec zamknij morde ...no chyba ze masz jaja i teraz przestaniesz gadac jaka to PO nie jest super...ale czuje a raczej wiem ze jaj nie masz i dalej bedziesz chwalic nad niebiosa jedna i jedyna sluszna partie PO ...pfff tylko kutasy glosuja na PO
    • Gość: a Kamil Durczok: W walce o ESK wygrała polityka IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.06.11, 23:42
      Wierzyć mi się nie chce, że dziennikarz o takiej pozycji powtarza te same bzdury, co reszta spiskowców - kompletnie nie sprawdzając faktów, bądź celowo je pomijając. Zdrojewski jest w opozycji do obecnych władz Wrocławia, jak cała partia, którą reprezentuje. Gdyby było tak jak pisze Kamil, że kasa wzięła się nagle, znikąd, to bardziej uznałbym to za pocałunek śmierci, niż wsparcie... Ale tak nie jest. Pieniądze, które dostał Wrocław, były przyznane już dawno temu, teraz dopiero zostało to dopięte, bo Wrocław wyraził gotowość dołożenia swojej części do budżetu projektów, na które przyznane były pieniądze. Oprócz Wrocławia, z tego samego źródła pieniądze na realizacje swoich projektów dostały także Warszawa i Poznań.

Wstyd panie redaktorze.
      • olo117 Wrocław jest naszą prawdziwą stolicą ślaska!!!!!!! 21.06.11, 23:46
        Wrocław naszą jedyną wielką stolicą śląską na wieki zostanie. Tam bije serce całego Ślaska. Cieszmy się Ślązacy.
        www.silesia.restituta.eu/img/rdzen.jpg
        • Gość: hehe Re: Wrocław jest naszą prawdziwą stolicą ślaska!! IP: *.static.sitel.net.pl 22.06.11, 02:59
          rdzeń śląska przywieziony w bydlędych wagonach po konferencji w jałcie :)
          dobry żart tynfa wart
      • queve Re: Kamil Durczok: W walce o ESK wygrała polityka 22.06.11, 00:01
        Gość portalu: a napisał(a):
        >Zdrojewski jest w opozycji do obecnych władz Wrocławia, jak cała partia
        > , którą reprezentuje. Gdyby było tak jak pisze Kamil, że kasa wzięła się nagle,
        > znikąd, to bardziej uznałbym to za pocałunek śmierci, niż wsparcie...

No właśnie, a za niedługo wybory (europarlament). Zdrojewski będzie kandydował z Wrocławia. Dzięki temu że wybrał Wrocław na ESK (miał decydujący głos) na pewno zyska przychylność swoich wyborców.
        • Gość: nic nie rozumiesz Re: bzdura. nie musi "zyskiwać" co już ma. IP: *.23.54.194.generacja.pl 22.06.11, 01:06
    • Gość: Sam Kamil Durczok: W walce o ESK wygrała polityka IP: *.v60.interkam.pl 21.06.11, 23:43
      Ja rozumien Kamil twoje rozgoryczenie Zdrojewski zachował sie paskudnie, czysty cynizm.
      Ale pamiętaj Kamil o RAŚ, ta organizacja w odbiorze polaka z mazowsza jest antypolska i antypatyczna a jej żądania co najmnie dziwaczne. Trudno kochać Śląsk który tak naprawdę chce być, no właśnie czym chce być Śląsk Kamil ?.
      • Gość: VVroclavviandia Wroclaw uczynic Stolica Polski ! IP: *.static.tvk.wroc.pl 21.06.11, 23:48
        Wygralismy, wygralismy. Jestesmy najlepsi.
        Teraz czas, aby Wroclaw uczynic Stolica Polski !!!
    • Gość: z kulturą Cóż po wyższym wykształceniu jak brak podstawowego IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.11, 23:45
      Wypada pogratulować zwycięskiemu miastu...... Wrocław zasługuje na miano Europejskiej Stolicy Kultury jak mało które miasto w Polsce......
    • Gość: bb Re: Kamil Durczok: W walce o ESK wygrała polityka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 23:48
      Durczok głupi jesteś
      • Gość: 98 Re: Kamil Durczok: W walce o ESK wygrała polityka IP: *.static.tvk.wroc.pl 21.06.11, 23:49
        Niech czysci stol!
    • Gość: czopciu Kamil Durczok: W walce o ESK wygrała polityka IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 21.06.11, 23:49
      wszystko pięknie ładnie. zgadzam sie że prawdopodobnie wybór Wrocławia był nieprawny. Jednak bardziej irytuje mnie postawa Katowic.
      Poza tym miastem również inne startowały do tego miana, Szczecin, Poznań, Warszawa, Gdańsk, Lublin , Rzeszów , Białystok.
      Artykuł opisuje wielką krzywdę wyrządzoną Katowicom.
      "Nasza krzywda jest najmojsza."
      "My jesteśmy naj. Nam się wiecej należy. "

• ralfx Cenię opinie redaktora Durczoka 21.06.11, 23:50
      Ale tą opinią ośmieszył się jak gó...arz, któremu zabrano cukierka. Panie Kamilu. Rozumiem Pana rozczarowanie (z urodzenia jestem ślązakiem, z wychowania pueznańskom pyrą, a z wyboru wrocławianinem od ponad 25 lat i ciągnie mnie mentalnie na Śląsk, ten Górny, sztucznie utworzony choć przecież mieszkam dalej na Śląsku, tyle że tym Dolnym, do Wielkopolski też mnie ciągnie. I we wszystkich miejscach bywam po kilka dni w miesiącu, (myślę, że nawet częściej niż Pan kursując między pracą w Warszawie a domem w Szczyrku) tylko proszę popatrzeć na to jako dziennikarz jak hołubione za czasów PRLu były Katowice, Lublin, Kielce, a jak Wrocław (czytaj: cały Dolny Śląsk). Katowice z GOP miały swoje 5 minut przez ostatnie 50 lat - Wrocław był totalnym zerem zepchniętym na margines (dzięki temu może Pan dziś oglądać i podziwiać Katedrę z Zamkiem Królewskim i Rynkami Starego i Nowego Miasta w Warszawie, kamienicach w Lublinie z cegieł z Wrocławia, Strzelina czy Nysy, (czytaj: zniszczonych czasem w 20% i rozebranych bezpowrotnie zabytkach - to też jest właśnie kultura, nie tylko muzyka, teatr ale i historia).
      Panie Kamilu. Katowice popełniły jeden błąd! Choć kibicowałem Lublinowi (nie wierzyłem i właśnie przez tego typu oszczerstwa, choć bezpodstawne nie chaciałem żeby Wrocław został Stolicą Kultury. Proszę powiedzieć jak często bywa Pan we Wrocławiu???) ale gdzieś tam w sercu myślałem: no może w końcu będzie to Wrocław? Ale Katowice? Nie mogę zaprzeczyć, że nic w Katowicach się nie dzieje. Dzieje się i to dużo! W Gliwicach też się dzieje. W Zabrzu? A jakże! W Bytomiu? Ba! Panie Kamilu! Żale proszę wylewać do Prezydenta Katowic, że nie zaprosił Gliwic, Zabrza, Bytomia czy Chorzowa żeby razem stanąć do boju jako Metropolia! Bo niby gdzie znajdują się największe ośrodki kulturalne poza filharmonią? Tylko w Katowicach? A Opera Śląska gdzie się znajduje? Katowice same miałyby spijać śmietankę? Żale nie w tym kierunku Pan wylewa
      Artykul, który Pan napisał jest artykułem biednego gó...arza, któremu Onkel bonbonów nie doł jak przyjechoł z Efu.
      Trochę się Panem rozczarowałem.
    • aarvedui tak wygląda polityka spod znaku platfusa, Durczoku 21.06.11, 23:54
      Kamil dostrzegł geszefciarską naturę platfusa dopiero jak osobiście poczuł moc "obywatelskich" macek.

jak to było u Orwella ?
      Ministerstwo Pokoju
      Ministerstwo Miłości
      Ministerstwo Prawdy
      Platforma Obywatelska
    • Gość: Marta Kamil Durczok: W walce o ESK wygrała polityka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 23:55
      Panie Kamilu! Takich bredni dawno nie słyszałam!
      www.youtube.com/watch?v=Czm63hJRMVw
    • Gość: JK Kamil Durczok: W walce o ESK wygrała polityka IP: *.internetia.net.pl 21.06.11, 23:56
      Panie redaktorze, przypominac dowcip o niesmaku, co pozostał, to nie był dobry pomysł. Dowodów na prawdziwośc swoich tez o Zdrojewskim (który akurat mocno się Wrocławianom naraził, tuż przed wyborami samorz. dyskredytując ofertę kult, miasta) - ale jedzie pan zkoksem równo. Nie podoba mi sie to, bo kłóci z obrazem solidnego, prostolinijnego hanysa. Jednego z tych, których wielce sobie cenię. Co do niesmaku... ten dowcip brzmi mniej więcej tak:
      Facet poszedł do przyjaciela na imieniny. Zabalował, rano na kacu zostaje obudzony telefonem. dzwoni wczorajszy solenizant:
      -Cześć Marian. Wiesz, wczoraj podczas imprezy imieninowej toś ukradł nam wszystkie pieniądze...
      - ale to nie ja!!!!
      -No wiem. Z rana się znalazły. Ale wiesz, nie przychodź już do nas. Bo iwesz, jakiś taki niesmak pozostał....

I pan, redaktorze podobnie jak ten solenizant. Dobrze się pan z tym czuje? Bo ja średnio. I powiem na koniec, że choć jestem z Wrocławia, to kiedy następnym razem Katowice wystartują, to podobnie jak teraz zagłosuję właśnie na nie. Ale tym razem pod warunkiem, że pan się będzie od tego staru i jego PR trzymał z dala. Bo wie pan... Jakiś taki niesmak pozostał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka