Dodaj do ulubionych

Niy kradnij

31.08.04, 08:22
www.geocities.com/broneknotgeld/
Hehe - no niby to wszysko piyknie
Zdowo sie jakby jakoś pokusa
Mie rudzke forum jednak wystyknie
Co niy jest moje niy byda ruszać

Niy póda śladym nigdy istnego
Co cudzym rzońdzi sie jakby swojim
Toż krześcijanin niy robi tego
Djobła co kusi przeca sie boji

Styknie mi konsek ty moji Rudy
Kery na forum ciyngym se rośnie
Bez niego wiyncy by było nudy
Niyjedyn włazi przeca radośnie

By cosik szkryfnońć czy choć poczytać
Możno skiż rymu deliberować
Ło ślonsko godka czasym zapytać
Bestoż durś byda jom tako dować

Bo niy dlo siebie pisza jo tela
Robia to ciyngym na stronie naszy
By była w zocy ta rudzko sztela
Choć możno kogoś ździybko to straszy.
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Niy kradnij 31.08.04, 09:15
      Wpis do ksiegi gości sprzed trzech tygodni:
      Nick : hepik
      Komentarz : Najśmieszniejsze to ,że Bronek nawet nie wie o swojej
      stronie-he,he.Na początku może się i ucieszy a potem zacznie węszyć podstęp
      jakiś i ...wróci do Rudy-niestety...

Jestem nieomylny,więc jestem boski? ;-)
      • edzioszka Re: Niy kradnij 31.08.04, 09:40
        hyhy, Bronek, Ty znów spamujesz! i to z premedytacją ;)
        • broneknotgeld Re: Niy kradnij 31.08.04, 09:46
          "Spamym" co momy ze Dekalogu?
          Ktosik zapomnioł możno ło Bogu?
          • broneknotgeld Re: Niy kradnij 31.08.04, 10:05
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=15356983&v=2&s=0
            • hepik1 Re: Niy kradnij 31.08.04, 10:15
              A na czym polega w tym wypadku złodziejstwo? Może i ja oprócz boskości w
              przewidywaniu ,głupi jestem ale na czym polega w tym wypadku kradzież?Ty Bronek
              lepiej popilnuj notgeldów w hali,wiesz,że ostatnio Krzyk Munka ukradli a
              wieczorem widziałem,że koło hali sie jakieś podejrzane typki kręciły.
        • broneknotgeld Re: Niy kradnij 31.08.04, 11:27
          Edzioszcze

"Z premedytacjom" - znaczy rozumnie
          Tako se szkryfna tukej niytomnie.
    • pejsaty hmmm 31.08.04, 11:23
      bronek, a ty jestes pewien, ze to nie twoja strona jest? bo skad by ktos inny
      tyle wiedzial o notgeldach na ten przyklad?
      • broneknotgeld Re: hmmm 31.08.04, 11:29
        Kurde - se teroz po gowie szkrobia
        Pytosz - czy jo wiym co ze tym robia.
      • edzioszka Re: hmmm 31.08.04, 11:43
        Pejs, a od kiedy Ty masz patent na "hmmm"? nie przyzwyczajaj się do niego
        zazbytnio :P
        • hepik1 Re: hmmm 31.08.04, 11:45
          hmmm brzmi dumnie,łatwo sie uzależnic od dumnoty
        • pejsaty Re: hmmm 31.08.04, 11:46
          bujaj sie mala. ;)
          • hepik1 Re: hmmm 31.08.04, 11:48
            A ja się zastanawiam,czy to sie nie nadaje do Nagrody Darwina-ktoś kogos czymś
            obdarowuje a obdarowany -Ty złodzieju!
            • pejsaty Re: hmmm 31.08.04, 11:49
              hepik przyznaj sie - maczales w tym palce?
            • broneknotgeld Re: Niy kradnij 31.08.04, 11:58
              Puszka Pandory tyż darym była
              Z tego utropa cołko sie wziyła.
              • hepik1 Re: Niy kradnij 31.08.04, 12:09
                broneknotgeld napisał:

> Puszka Pandory tyż darym była
                > Z tego utropa cołko sie wziyła.

Ale dopiero jak ją jakis debil otworzył
                • broneknotgeld Re: Niy kradnij 31.08.04, 12:20
                  Możno na forum jest poru "trutni"
                  Coby siyngnyli do jeji putni.
                  • broneknotgeld Re: Niy kradnij 31.08.04, 12:52
                    Już cynzura wlazła na to
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=15356983&a=15361044
                    Bo przi tymu durś sagato
                    Możno woli ukraść rymy
                    Skuli jakiś dziwny trymy.
                    • hepik1 Re: Niy kradnij 31.08.04, 13:27
                      W sumie cwaniak z Bronusia,niby go okradli ale stronkę na poł Polski
                      rozreklamował.Jak to sie nazywa...?Brakuje mi określenia...
          • edzioszka Re: hmmm 31.08.04, 11:52
            i tak jak przyjdzie duży, to Tobie wkurzy (bo on nie jest damski bokser) :P

PS. zabrałam dowody rzeczowe w sprawie wieczystego
            użytkowania "hmmm" ;)
            • hepik1 Re: hmmm 31.08.04, 11:55
              Idę w zaparte- po trzykroć mówię NIE
              • edzioszka Re: hmmm 31.08.04, 11:57
                uważaj, żebyś się nie zaczął jąkać (tak z troski mówię) :)
                • hepik1 Re: hmmm 31.08.04, 12:04
                  Po trzykroć w żadnym wypadku nie jest jąkaniem,podobnie jak trzykrotka nie jest
                  bukietem
                  • edzioszka Re: hmmm 31.08.04, 12:10
                    nnnnniiieeeee, nnnnnniiiieee, nnnniiieeee przekonałeś mnie.. i tylko mnie nie
                    poganiaj, bo i ja stracę oddech :P
                    • hepik1 Re: hmmm 31.08.04, 12:15
                      Poganianie bywa przyjemne,tracenie oddechu,zwłaszcza na dłużej ,juz niekoniecznie
                      • ciupazka Re: Nieeeee! 31.08.04, 13:38
                        Hepciu 1! Jo tyz godom nieeeeee! Inacyj strace sacunek dlo Cie. Hej!
                        Telo. Pozdr.
                        • hepik1 Re: Nieeeee! 31.08.04, 14:06
                          A ty z której gruszki sie urwałaś ciupazka i co chodzi ?
                          • hepik1 Re: Nieeeee! 31.08.04, 14:15
                            Nie chcesz Bronus stronki swojej? Pomyślimy co sie da zrobić.Tylko jak jej juz
                            nie będzie nie krzycz,że ci ją ukradli,bo to bedzie schizofrenia.Krzyk ukradli
                            gdzie indziej.
                          • ciupazka Re: Ojcyzna i ka? 31.08.04, 14:40
                            hepik1 napisał:

> A ty z której gruszki sie urwałaś ciupazka i co chodzi ?
                            Fto pod gruskom dołek kopie, som w niego wleci. A cy Ty wiys , co znacy
                            słowo Ojcyzna? Ojcowizna...? Moze Ci tak objaśniym, ino piyknie przepytuje,
                            cobyście sie zaś razym nie obraziyli na mnie, hehe...

Siedzom w gównie dwa chrobocki, hepik 1 i Bronek. Hepik 1 pyto sie: Bronek,
                            telo roków siedzimy juz tutok, w tym gównie.. a powiedz mi Bronek, moglibymy
                            siedzieć se w jabłecku? He? Ba jako hepicku 1, moglibymy.
                            A moglibymy siedzieć w grusecce? He?
                            Bajako hepicku 1 , w grusce tyz, pado Bronek.
                            A w brzoskwince?
                            W brzoskwince tyz.
                            A na tyn przykłod ... we winogronku?
                            Widzi mi sie, ze we winogronku tyz moglibymy
                            To do stu jancykrystów cemu fórt siedzimy razym w tym gównie? He?
                            Bo wiys Hepicku 1, jest takie pojecie "Ojcyzna" . A cy to nasa Ojcyzna i
                            Ojcowizna ( cytoj mała Ojcyzna), He?

Moze Ci tak wytłumace Hepicku 1... Ty z Rudy, on z Rudy i jedno gówno? Cy
                            nie? Jakoz uwazujys, he?

Jesce roz przepytuje, nie gniywojcie na mnie sie.

Telo.Pozdr.
                            • pejsaty Re: Ojcyzna i ka? 31.08.04, 15:44
                              ciekawa historyjka ciupazko. tylko jednego nie rozumiem - czemu prownalas rude
                              akurat do gowna???
                              • ciupazka Re: Ojcyzna i ka? 31.08.04, 15:56
                                A moze nie Rude? Nie przysło Ci to do głowicki? He?
                                • pejsaty Re: Ojcyzna i ka? 31.08.04, 16:23
                                  eno ale dzie siedza te chrobocki hepik 1 i bronek kaj nie w rudzie?
                                • hepik1 Re: Ojcyzna i ka? 31.08.04, 16:40
                                  ciupazka napisała:

> A moze nie Rude? Nie przysło Ci to do głowicki? He?
                                  A gówno nie zawsze rude ,ciupazka-inne kolory też sie zdarzaja.A napewno już nie
                                  rude z dużej litery-he,he
                                • broneknotgeld Re: Ojcyzna i ka? 03.09.04, 07:40
                                  Ciupazce

Recht w tym tyż taki - Ruda to "gówno"
                                  Z kerym sie inksze dlo mie niy zrowno
                                  Boch tu rodzony - moje tu śmieci
                                  I fraszka ślonsko w Rudzie se kleci.
                                  • ciupazka Re: Ojcyzna i ka? 03.09.04, 12:44
                                    Brawo Bronek!
                                    Pojoneś, co miałak na myśli...
                                    i.... zaś śpiywos jak skowronek!!!
                                    Hej!. Pozdrowiom Cie.
                                    Hehe... Coroz fajniyjsy tyn wątek jest!
                            • hepik1 Re: Ojcyzna i ka? 31.08.04, 16:38
                              ciupazka napisała:

>
                              > Moze Ci tak wytłumace Hepicku 1... Ty z Rudy, on z Rudy i jedno gówno? Cy
                              > nie? Jakoz uwazujys, he?
                              >
                              > Jesce roz przepytuje, nie gniywojcie na mnie sie.

Ale co to ma wspólnego z strona Bronka,przy której krzyczy,że go okradli a przy
                              okazji obnosi ja po całym forum ,wyraźie się chwaląc ,spamując przy okazji i na
                              Oślą sie łapiąc.Choć teraz znowu raban o prześladowaniach poety zrobi i znowu na
                              chwilę zabłyśnie na FoF czy gdzieś tam .
                              A ja akurat ani ze stroną Notgelda(po prostu tego nie potrafie robić) ani
                              dzisiejszą ośla ławą nie mam nic wspólnego.(prawda pejsaty?)
                              A ty ciupaska znowu wyjeżdżasz z ciężka artylerią,zamiast sie cieszyć ,że znowu
                              mogłaś trochę odżyć na innych forumach niż Zakopane.I tyle ..
                              • pejsaty post zbiorowy 31.08.04, 16:50
                                do hepika: najlepiej byloby gdyby tajemniczy otwieracz stron zechcial ja
                                zamknac.
                                do bronka: w tej sprawie lepiej nie lataj na fof i inne fora, bo coz admini
                                moga ci poradzic na to, ze masz jakiegos wielbiciela (-elke)?
                                do hanysa hansa: nie dopisuj sie do postow na oslej lawce, bo i tak ich nikt
                                nie zobaczy.
                                do ciupazki: niewazne czy to gowno rude, byle nam tu nie smierdzialo.
                                do edzioszki: co by ci tu powiedziec? hmmmm... bujaj sie mala. :)
                                • hanys_hans Re: post zbiorowy 31.08.04, 17:19
                                  pejsaty napisał:

> do hanysa hansa: nie dopisuj sie do postow na oslej lawce, bo i tak ich nikt
                                  > nie zobaczy.

Styknie jak nikt_pejsaty zoboczy i pszeczyto
                                • edzioszka Re: post zbiorowy 31.08.04, 17:20
                                  zmień płytę, to już zdecydowanie niemodny przebój :)
                                  • hepik1 Re: post zbiorowy 31.08.04, 17:22
                                    edzioszka napisała:

> zmień płytę, to już zdecydowanie niemodny przebój :)
                                    Wybitnie coś mało lotny w podbojach miłosnych

• edzioszka Re: post zbiorowy 31.08.04, 17:27
                                      hehe, faktycznie: za grosz oryginalności i tej no subtelności :)
                                • hepik1 Re: post zbiorowy 31.08.04, 17:20
                                  pejsaty a cos ty dzisiaj taki Wujek Dobra Rada?Wiatr od morza wieje?
                                  A co do stronki -kroki zostały w tym kierunku poczynione-tylko co by nie było od
                                  nowa larma(wrzasku),że Notgelda okradli:))
                                • broneknotgeld Re: post zbiorowy 31.08.04, 17:31
                                  Czyś już "zadminioł" cołkym Pejsaty?
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=15363245&v=2&s=0
                                  Dej pozor - idzie łostać sagatym.
                                  • pejsaty wyjasnienie dla sagatego 01.09.04, 10:38
                                    www.geocities.com/broneknotgeld/result.html
                                    dogadajcie sie z zielonym moze bo stronka w sumie fajna.
                                    • hepik1 Re: wyjasnienie dla sagatego 02.09.04, 07:31
                                      pejsaty napisał:

> www.geocities.com/broneknotgeld/result.html
                                      > dogadajcie sie z zielonym moze bo stronka w sumie fajna.

Tabaka,pejs,tabaka
                                    • broneknotgeld Re: wyjasnienie dla sagatego 02.09.04, 20:10
                                      Hehe - Pejsaty, ty richtig czegoś niy rozumisz. Co z tego, że stronka piykno.
                                      Jo żech na nia zgody niy doł i do niydowna nawet niy wiedzioł, że cosik takego
                                      jest. Niy mom z tym nic wspólnego, a ty mi piszesz cobych se dogodoł ze
                                      złodziejym. No piyknie.
                                      Adminy tyż som ograniczone. Boske przikozanie "niy kradnij" zowdy bydzie
                                      ważniejsze łod admińskego "niy spamuj". Możno jednak łoni tego niy som w stanie
                                      zrozumieć. Po prowdzie, to ło tym jejich "spamie" adminy tyż majom myntne
                                      pojyńcie.Dlo mie Dekalog jest tymatym uniwersalnym i idzie se ło tym cosik
                                      napisać na kożdym forum, a przinojmni tam kaj som krześcijany.
                                      Cynzura, jak widać, mo ło tym inksze zdanie.
                                      • hepik1 Re: wyjasnienie dla sagatego 02.09.04, 20:12
                                        Precz z cenzurą i złodziejstwem!!
                                      • pejsaty Re: wyjasnienie dla sagatego 03.09.04, 12:28
                                        ze stronka to pewnei byl zart - zalozycielowi chodzilo bardziej zeby cie
                                        pobudzic do dzialania, a niz zalezalo na przywlaszczaniu sobie twej tworczosci.
                                        a przykazanie "nie spamuj" jest rowne przykazaniu "nie kradnij" - czym sa
                                        bowiem spamerskie posty jak nie kradzieza miejsca na serwerach oraz czasu
                                        uzyszkodnikow i adminow, zuzytego na czytanie i usuwanie tych samych wypowiedzi?
                                        • broneknotgeld Re: wyjasnienie dla sagatego 03.09.04, 12:43
                                          Hehe - som terozki zaś sie tracisz. Bo tłumaczysz to intyncjami, ale jakosik
                                          łobracosz kota łogonym. Ło intyncjach tego kery mi podebroł fraszki, teksty,
                                          miano, poczta (wszysko bez moji zgody)myślisz możno, że były dobre.
                                          Problym yno w tym, że łon możno ło tym wiy co inkszego, bo woli być anonimym.
                                          Jo tu niy jest anonimym, a co do tego mojego niby "spamu" z gory zakłodosz, abo
                                          możno raczy doszukujesz sie złych intyncji. W Polsce złodziejstwo jest czymś
                                          normalnym możno tyż skiż ciebie. Tymat "niy kradnij" mogby piyknie lecieć na
                                          kożdym forum. Pejsaty - w tym co ty tu szkryflosz tyż widać ta polsko obłuda.
                                          Pamiyntej zowdy ło tym że ty możesz mojich intyncji niy znać, ale jo za to co
                                          tu szkryfna zowdy w pełni łodpowiadom.
                                          • pejsaty Re: wyjasnienie dla sagatego 03.09.04, 13:35
                                            bronku, czemu to widzisz drzazge w oku swego brata, a belki we wlasnym oku nie
                                            dostrzegasz? podchodzisz do wszystkiego bardzo powaznie, ale tylko jesli chodzi
                                            o twa wlasna osobe. zaraz piszesz o kradziezy, dekalogu, wartosciach itd. sam
                                            jednak nie szanujesz za bardzo innych, uwazasz ze wolno ci wszystko, nawet
                                            lamac zasady portalu, ktorego jestes gosciem. co to obchodzi forumowiczow z
                                            forum trojmiasto czy warszawa, ze ktos sie podszywa pod ciebie, zakladajac
                                            strone i podpisujac sie twoim imieniem i nazwiskiem? wystarczylo to napisac
                                            tutaj i byloby ok. a tworce strony prosze, by ja zamknal.
                                            • ciupazka Re: wyjasnienie dla sagatego ,,..zodne... 03.09.04, 14:59
                                              Zodne wyjaśniynio Wos nie usprawiedliwiajom. Skońcyły sie casy, ze ze
                                              nic nie odpowiadocie i dalyj starymi, stalinowskimi metodami, perfidnymi
                                              bee narobiać tyz s nami.

Dzisiyjsy dziyń i te biydne dzieci martwe i okalicone komu i co były
                                              winowate, he? To tyz metoda ichnio. Cel uświęco środki??? Tu to samo,
                                              cas sie puknąć w głowicke i zacąć odpowiadać za to, co robimy. Dalyj nie
                                              ozróżniocie co to be a co cacy?
                                              • hepik1 Paranoja 03.09.04, 20:36
                                                Ale to jest jakaś paranoja.
                                                Podobnie jak z tym politycznym prześladowaniem Bronka przez Platformę
                                                Obywatelską czy sekowaniem przez Wiadomości Rudzkie.
                                                Z tego co wiem-strona zawierająca twórczość Notgelda była podpisana
                                                Broneknotgeld.Jako właściciel strony występował Bronisław Wątroba.To o jaką
                                                kradzież może chodzić.I wystarczyło Notgeldowi zajrzeć do własnej skrzynki
                                                pocztowej gdzie dowiedziałby sie co robić dalej z swoja stronką,jak nia
                                                zarządzać czy odbierać listy z podanego tam adresu.Ktoś za friko chciał faciowi
                                                pokazać jak może realizować swoje kompulsywne pisanie nie przeszkadzając innym
                                                na tym forum. I tyle.
                                                • broneknotgeld Re: Paranoja 28.11.05, 00:24
                                                  Jeronie, hepik, choć po czasie, dyć sprawa tego listu ło kerym wspominosz może
                                                  być ważno. Szkryfnij cosik bliższego ło tym. Może to nos trocha prziblizyć do
                                                  spotkanio forumowego na ratuszu. Informacjo zresztom możesz dać tam
                                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=25255136&v=2&s=0
                                                  No, niy dej sie wiela prosić.
                                                  • hepik1 Re: Paranoja 28.11.05, 13:04
                                                    A tak dokładnie ,to o co chodzi,bo nie nadążam za Twoim lotnym umysłem poetyckim?
                                                  • broneknotgeld Re: Paranoja 04.12.05, 12:36
                                                    Za prozom tyż niy nadonżosz.
                                                    No dyć ze twojich wpisow wyniko, że mozno mosz ze autorym stronki jakiś kontakt.
                                                    W razie czego mogbyś go zaprosić na spotkanie forumowe - byłoby piyknie.
                                                  • hepik1 Re: Paranoja 05.12.05, 11:53
                                                    Aaaa...o stronke chodzi...ale ja juz kiedys pisałem ,Wyspiańskim sie wspomagając, a dokładnie frazą "miałes chamie złoty róg";)
                                                    Wraz z powstaniem stronki został wysłany do Ciebie mejl z hasłem do niej,instrukcja obsługi i ofertą pomocy ...a ,że nie skorzystałeś,ba nawet go nie otwarłeś to juz nie moja wina...Mówi sie trudno,Notgeld.
                                                  • broneknotgeld Re: Paranoja 11.12.05, 18:05
                                                    Jo wiym yno tela, że ktosik posłużoł sie mojom fraszkom, mojim adresym mailowym
                                                    i mojim mianym. Zrobioł to bez moji wiedzy i zgody. Możno i na to nawet niy
                                                    liczoł. No dyć tako świadomie nadużoł moji własności.
                                                    Dobrze, że ty wiysz ło tym dużo wiyncy niż jo i tako tukej potwierdzosz.

Ciyngym jednak łomijosz łodpowiedzi tyczoncy sie sprawy wyjaśniynio tego postu
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=19010066&a=19153251
                                                    Strach cie łoblecioł, czy co?
                                                    A możno przeklejołbyś tukej moje teksty tych postow.
                                                  • hepik1 Re: Paranoja 11.12.05, 19:54
                                                    Zadałem sobie trudu troche by zrozumiec o co chodzi.
                                                    Mam tak ustawione parametry ,że klikając w link wyświetla mi sie cały wątek z otwartymi postami.To sie wylogowałem i nareszcie wiem ,o który chodzi post:

"Na Oślej ławce znalazlem tez inne twoje fraszki:

[3] Re: Adolf Hitler patronem Zabrza
                                                    autor: broneknotgeld data: 26-12-2004 19:42

[4] Re: Adolf Hitler patronem Zabrza
                                                    autor: broneknotgeld data: 26-12-2004 19:40

[5] Re: Adolf Hitler patronem Zabrza
                                                    autor: broneknotgeld data: 26-12-2004 19:28

Gratulacje"

ale dalej nie wiem o co chodzi.Próbuj zadać pytanie,po polsku albo w gwarze ale konkretne.
                                                  • broneknotgeld Re: Paranoja 11.12.05, 23:32
                                                    No ja, abo terozki udowosz gupka abo żeś nim jest.
                                                    Gratulujesz mi fraszek, toż żeś je czytoł. Jak łone propagowały hitleryzm, to
                                                    mie mosz. Niy musisz ich tu wlepiać yno mosz prosto i jasno potwierdzić.
                                                    Jak łone niy tyczyły sie hitleryzmu, a tyś to wyciongnoł specjalnie i wciep na
                                                    zakopiańske forum, to jusz jest inkszo inszość.
                                                    Po piyrsze, wyglondo na to, że tyś tako zapromowoł hitleryzm.
                                                    Po druge - mie w to wrobiosz.
                                                    Widzisz, jakby doszło do forumowego spotkanio, to to jest ważno sprawa.
                                                    Promowanie hitleryzmu jest karalne.
                                                  • w36 Prawo Kalego 12.12.05, 03:40
                                                    broneknotgeld napisał:

> Jak łone propagowały hitleryzm, to
                                                    > mie mosz.

Bronek, nie bój się hepika. Każdy kto Ciebie zna zaświadczy, że jedyną rzeczą
                                                    którą propagujesz to jesteś Ty sam ;) Zadziwia mnie w tej sprawie twój refleks.
                                                    Patrząc na daty tych postów i Twoją "niezwłoczną" reakcję, przypomina mi się wic
                                                    o anemiku co mu żółwie uciekły, pewno znasz.
                                                    Doskonale wiesz, jako bywalec, że na ośle wątki nie są bezpieczne, co też,
                                                    prawdę mówiąc, trochę działa na Twoją korzyść również.

Zadziwiła mnie jeszcze jedna sprawa z wczoraj, konkretnie.
                                                    Nagle po prawie roku od ostatniej mojej sugestii w tej sprawie, zdecydowałeś się
                                                    wreszcie podać żródła z których przepisywałeś ten wątek na Bytomiu. Ty który tak
                                                    często okrzykujesz ludzi na forach złodziejami za cytowanie Twoich postów, sam
                                                    jakoś zapomniałeś o tym że w tym wątku (zgłoszonym również jako Twoje własne
                                                    dzieło w pewnej redakcji) korzystasz z cudzej pracy nie fatygując się przez dwa
                                                    lata nawet zdradzić autora oryginału.

Całe Twoje szczęście w tej sprawie to chyba to że nikt się tym wątkiem nie
                                                    zainteresował bo byłby smród jak by się okazało że ten prezent to zwykły plagiat.
                                                    Może przejrzyj się też przy okazji Twoim inne wątkom robionych tą samą metodą,
                                                    bo jakby co, to tłumaczenie się Twoim "odmiennym pomyślunkiem" może nie być dla
                                                    niektórych rzeczowym argumentem.

Chciałem Ci jeszcze zwrócić uwagę że wczorajszy post dotyczący źródeł Twojego
                                                    bytomskiego wątku poleciał z całym wątkiem w kosmos z fRŚ, akurat z innych
                                                    przyczyn. Więc nie wmawiaj potem że podałeś źródła tylko Ci cenzura skasowała.
                                                    Mam nadzieję że pomimo pewnych Twoich oporów (fakt ich publikowania na fRŚ,
                                                    gdzie mniej widać), te pełne informacje o źródłach jednak znajdą się tam gdzie
                                                    powinny być czyli na fB.
                                                  • hepik1 Re: Prawo Kalego 12.12.05, 05:21
                                                    Pierwsza sprawa -wątek "Bytomiowi"
                                                    Bronek dźwignął ,bo znowu rozpoczął akcję ratowania przed przeterminowaniem(archiwizacją).W swej "przebiegłości" zrobił to prozą i odnosząc się do postu w36 pisanego przed rokiem i to na innym forum.Efekt jest taki:
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=33336513
                                                    Dawaj,Bronuś,inne wątki do góry,bo mnie się szperać nie chce a zawodowcy z ADM wykasuja za mnie;)
                                                    Sprawa fraszek o Hitlerze.Po prostu stwierdzam fakt,że ten wątek znalazł sie na Oslej ławce-i nic więcej.
                                                    Czyli ktoś,kiedyś je tam wysłał i zrobili to zawodowi admini portalu,bo ja takich uprawnień nie mam.
                                                    Czyli-można domniemywać,że naruszały regulamin.
                                                    I tyle w temacie.
                                                  • w36 Re: Prawo Kalego 12.12.05, 06:01
                                                    hepik1 napisał:

> Pierwsza sprawa -wątek "Bytomiowi"
                                                    > Bronek dźwignął ,bo znowu rozpoczął akcję ratowania przed przeterminowaniem(arc
                                                    > hiwizacją).W swej "przebiegłości" zrobił to prozą i odnosząc się do postu w36 p
                                                    > isanego przed rokiem i to na innym forum.

Fakt że wątek już tracił ważność i Bronek nie byłby sobą gdyby go nie podniósł.
                                                    A na co mu trzy takie same wątki to już tylko Bronek wie :)
                                                    Jakoś przezornie zachowałem sobie na dysku koniec tego wątku i się przydało ;)
                                                    Ja akurat skupiłem się na innym aspekcie tego wątku a dokładniej ostatniego
                                                    postu w nim, bo to też ciekawa i ważna z innych względów sprawa.
                                                  • broneknotgeld Hepik 13.12.05, 11:22
                                                    Ano, trolololu, szkryfnołś tu tako - "sprawa fraszek o Hitlerze".
                                                    Znaczy sie żeś je czytoł i wiysz co łone były ło Hitlerze?
                                                    Styknie, że yno to mi potwierdzisz tukej jasno i prosto i niy srej terozki pod
                                                    siebie.
                                                  • hepik1 Re: Hepik 13.12.05, 11:34
                                                    Sprawa fraszek o Hitlerze.Po prostu stwierdzam fakt,że ten wątek znalazł sie na Oslej ławce-i nic więcej.
                                                    Czyli ktoś,kiedyś je tam wysłał i zrobili to zawodowi admini portalu,bo ja takich uprawnień nie mam.
                                                    Czyli-można domniemywać,że naruszały regulamin.
                                                    I tyle w temacie.
                                                  • broneknotgeld Re: Hepik 17.12.05, 19:14
                                                    No ja, wyszło na to, że ty propagujesz cosik co jest niyzgodne z prawym, boś
                                                    wciep to na forum Zakopane (bez czytanio).
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=19010066&a=19153251
                                                    Łostatnio na Halymbie była mało afera ze plakatami. Karlusow chyciyli i za kara
                                                    majom zadane jakesik prace społeczne.
                                                    Niy mosz z niymi cosik wspolnego?
                                                  • broneknotgeld Agyńcik 13.12.05, 11:29
                                                    Hehehe - alech se uśmioł
                                                    Jak tak dali pódzie to profesorowi Drabinie zacznom wmawiać, że szkryflo po
                                                    ślonsku i do rymu. Boroczku, tu mosz moj kolejny niby "plagiat"
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28940&w=31964268&v=2&s=0
                                                    Poszukej tego w bibliji.
                                                  • w36 Re: Agyńcik 13.12.05, 21:20
                                                    broneknotgeld napisał:

> Hehehe - alech se uśmioł

Wiem że dla Ciebie to strasznie ucieszne ale dla innych może już nie. Nie
                                                    wszyscy podzielają pogląd na sprawy własności intelektualnej w Twój specyficzny
                                                    (familokowy ?) sposób. Nie zauważyłeś czasem że przekłady i kompilacje itp.
                                                    również są prawnie chronione.
                                                    Pytałem się Ciebie ponad rok temu, bezskutecznie, o źródło z którego spisujesz
                                                    ten wątek na Bytomiu i kopiujesz na Rudzie, bo wręcz rzucało się w oczy że
                                                    bogata faktografia używana przez Ciebie nie wyglądała na Twoją pracę. I
                                                    rzeczywiście tak było, choć przemilczałeś to do teraz.
                                                    Ale nie chodzi mi o to w tej chwili, bo jeśli by do czegoś doszło to jest to
                                                    sprawa bardziej Agory i autora oryginalnych tekstów.
                                                    Chodzi mi o to że Ty, Bronisław Wątroba, chłop po czterdziestce, kierując się
                                                    jakąś dziwną asymetryczną moralnością, wyzywasz współforumowiczów złodziejami,
                                                    kanaliami itp. i śmiejesz się głupkowato tu na forach i jeszcze wmawiasz że to
                                                    jakiś śląski folklor. Spójrz na siebie, Bronuś.
                                                  • broneknotgeld Re: Agyńcik 17.12.05, 19:33
                                                    No, poleku ci sie możno już muzg w laksyra zamiynio - dyć to twoja agyńciku
                                                    utropa.
                                                    Hehehe - możesz być spokojny. Do wydanio tomiku fraszek bytomskich pewniykym i
                                                    tak niy dońdzie, a dopiyro wtedy trza by mi było podać źrodło.
                                                    To zaś czy ty czekosz na to, to jo mom kajsik.
                                                    Co zaś do wontku to jeszcze niy jest koniec. Bytom to piykny tymat i poleci
                                                    dali.
                                                    Ciesz sie, że już niy ty - to przeca dlo ciebie uciecha.
                                                  • broneknotgeld Re: Agyńcik 17.12.05, 19:35
                                                    Swojom drogom lubujesz sie w podowaniu mojego nazwiska.
                                                    Tyż żech cie do tego niy upoważnioł - pamiyntej ło tym.
                                                  • w36 Re: Agyńcik 17.12.05, 20:06
                                                    Bronisław Wątroba napisał:

> Swojom drogom lubujesz sie w podowaniu mojego nazwiska.
                                                    > Tyż żech cie do tego niy upoważnioł - pamiyntej ło tym.

:)
                                                    Bronku Wątroba, bądź uprzejmy w wolnej chwili wejść w wyszukiwarkę forumową i
                                                    wpisać do niej hasło "Bronisław Wątroba" oraz ustawić opcję "od najstarszego".
                                                    Nie muszę też chyba cytować Twoich postów opisujących i uzasadniających tą Twoją
                                                    konkretną decyzję, bo orientujesz się lepiej niż ja co sam napisałeś.
                                                  • broneknotgeld Re: Agyńcik 17.12.05, 20:23
                                                    Nudzisz jak hepik, kery już kajsik ło tym szkryfloł.
                                                    Dyć to cie i tak niy cołkym tłumaczy. Łod downa wiysz, że se tego niy życza,
                                                    choć twoja złośliwość jest widoczno. Jakby doszło do forumowego spotkanio, to
                                                    tyż może być ważne.
                                                    Hehe - jest żeś w gorszy sytuacji, bo przeca dlo mnie żeś yno wirtualnym bytym -
                                                    ło tym tyż pamiyntej.
                                                  • w36 Re: Agyńcik 18.12.05, 00:35
                                                    Bronisław Wątroba napisał:

> Nudzisz jak hepik, kery już kajsik ło tym szkryfloł.

Wiem, powtarzanie w kółko oczywistych spraw może być nudne, ale co ja mogę za to ;)

> Hehe - jest żeś w gorszy sytuacji, bo przeca dlo mnie żeś yno wirtualnym bytym
                                                    > -
                                                    > ło tym tyż pamiyntej.

Hmm... Aleś walnął :))
                                                    Nie jestem Bronku, jakiś wirtualny :o , ani trochę. Mylisz wirtualność z
                                                    anonimowością a to zupełnie różne pojęcia. Jestem, pomimo że nie znasz mojego
                                                    nazwiska i wyglądu, takim samym człowiekiem jakich codziennie mijasz na ulicy
                                                    czy spotykasz w autobusie, też tak samo anonimowych. A przecież na nich nie
                                                    wykrzykujesz od kanalii itp. tylko dlatego że nie przedstawili się Tobie z
                                                    nazwiska. Doczytaj, proszę w encyklopedii i przemyśl swój pogląd na sprawę bo
                                                    kiedyś możesz narobić jeszcze sobie biedy zważając na to że np. na forach GW to
                                                    chyba 99% ludzi pisze całkowicie anonimowo.
                                                    A co do gorszej sytuacji, to chyba jest na odwrót. Na przykład, publiczne
                                                    ujawnienie swojego nazwiska, które również nosi parę innych osób (wiesz dobrze o
                                                    kogo chodzi), niesie za sobą pewną większą odpowiedzialność za swoje czyny i
                                                    może te osoby nie bardzo są z tego zadowolone, choć mogę się domyślać, nie były
                                                    w ogóle pytane o zdanie.

Z całkiem innej beczki. Muszę szczerze przyznać Bronku, że zaimponowałeś mi
                                                    Twoją postawą na pewnym forum całkiem niedawno. No, no, ... ;)
                                            • broneknotgeld Re: wyjasnienie dla sagatego 04.09.04, 09:52
                                              Pejsatymu
                                              Ano Pejsaty, recht mosz w tym, co nic na tym świecie niy jest yno biołe abo
                                              czorne. Dyć jak zaczynosz godać ło intyncjach, to zdowosz se sprowa, że cosik
                                              jest bielsze abo czorniejsze. W tym przipodku te czorniejsze biyło wy mie. Joch
                                              piznoł bielszym i cosik mi sie widzi, że bielsze jest mocniejsze. To dobrze.
                                              Co do tego mojego "spamu", to zdowom se sprawa,że jest trocha na baker z
                                              regulaminym, ale tak jak i ty myśla ło intyncjach. Jo swoje znom. "Spamowoł"
                                              żech powinszowaniami świontecznymi, abo czymsik co szłoby
                                              nazwaźć "kondolyncjami". Łostatnio Forum Łapy zaproszało internautow do siebie.
                                              Joch tyż cosik takego zrobioł.Wontek "niy kradnij" tyż tako żech potraktowoł,
                                              bo szłoby ło tym wiyść ciekawy dyszkurs.
                                              Problym możno we tym, że mie jakeś admińske szuflodkowanie śmiyszy. Zdowo mi
                                              sie to budowaniym "folwarku zwierzyncego" w Internecie. Uwożom ,że niy trza
                                              wycinać postow kere som zgodne z prawym i mogom służyć budowaniu forum.
                                              Poczebny jest mondry kompromis, a moj przikłod pokazuje, że cosik przi tymu z
                                              GW jest niyrichtig. No ale to jest yno moje subiektywne zdanie, kożdy może mieć
                                              swoje. Jo byda jednak bronioł swojego zdanio.
                                              Co do ty moji "powagi", czy "humoru", to pamiyntej tyż ło tym ,że to jest
                                              przeca yno (jak wolisz to "aż") Internet.
                                              • pejsaty Re: wyjasnienie dla sagatego 04.09.04, 10:52
                                                a tak z ciekawosci sprawdzilem jaki byl odzew na twoj watek.
                                                wsrod odpowiedzi pozytwynych najbardziej podobaly mi sie wierszyki ptangi:
                                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14866&w=15355448&v=2&s=0

"Zdradziecki admin zdradzieckiej gazety
                                                Udaje sprawiedliwego
                                                Zabrał Bronkowi forum niestety
                                                I zakablował Zimnego.

I mi zabierze, ale mi to wisi
                                                Bo pyska i tak mi nie zamknie
                                                Agatce słusznie wyda mnie ten syn psi
                                                Która znów za to parę groszy chapnie."

"Koszerna szanuje tylko tych poetów.
                                                Którzy piszą w jidisz i są bez... skarpetów."

moze przygarnij go bronek na ucznia, bo to pokrewna dusza?

niestety wiekszosc reakcji na innych forach byla wysoce niezadawalajaca, wrecz
                                                karygodna. jak mozna bylo umieszczac komentarze typu?:

- "może tak tłumaczenie na polski?"
                                                - "Niby należymy do Śląska ale ten język jest nam obcy.Źle trafiłeś z tym
                                                wierszem ,nawet skomentować go nie można.Jedyna, święta racja ,którą
                                                zrozumiałam to tytuł:o)"
                                                - "Co tu pisze? (...) Wracaj do Rudy Ślonskiej i pilnuj kierowców autobusów, by
                                                nie zabijali swoich pasażerów. Na pewno ciekawsze zajęcie niż to. A przede
                                                wszystkim bardziej pożyteczne."
                                                - "a jakby to brzmiało "po ludzku" ?"

zrodla tekstow:
                                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=15355006&v=2&s=0
                                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=53&w=15355079&v=2&s=0
                                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=15355890&v=2&s=0
                                                a niestety najczestsza rekacja byl... brak jakiejkolwiek reakcji.

wniosek: lepiej pisze bronek na rudzie, szkoda sie rozdrabaniac na dziesiatki
                                                innych forow, gdzie i tak nie zrozumieja o czym piszesz.
                                                • broneknotgeld Re: wyjasnienie dla sagatego 04.09.04, 12:26
                                                  Hehe - tako jest natura internetu. Niypoczebny wontek som sie straci. Kajś
                                                  łodezwali sie ci co im sie spodobało, kaj ińdzi ci co im sie niy spododało.
                                                  Pewnikym jednak i tak wiyncy go przeczytało, abo przinojmni probowali. Terozki
                                                  możno już wiedzom, że w ty nojwiynkszy myńszości narodowy w Polsce cosik jednak
                                                  jest. Jak to wiedzom to już piyknie.
                                                  • w36 Re: wyjasnienie dla sagatego 04.09.04, 13:39
                                                    broneknotgeld napisał:

> Terozki
                                                    > możno już wiedzom, że w ty nojwiynkszy myńszości narodowy w Polsce cosik jednak
                                                    > jest.

Oczywiście, grubiaństwo, prymitywizm, zupełne nieobycie, a przede wszystkim ten
                                                    specyficzny infantylizm, poczucie wielkiej swojej mądrości, tak ładnie
                                                    przedstawiony w postaci Bercika. Kto jeszcze myślał że to żart, to się przekonał
                                                    że tak jest naprawdę.

Dzięki Ci Bronku za taką promocję "slonskosci", utrwalanie stereotypu hanysa.
                                                  • broneknotgeld Re: wyjasnienie dla sagatego 07.09.04, 12:15
                                                    Z tego co jo wiym to serial z Bercikym robi TVP - Poznań.
                                                    Som żałuja, że Katowice niy robiom terozki czegoś lepszego.
                                                    Kedyś była "Sobota w Bytkowie" i cykl programow z Kutzym. Tym szło sie pochwolić.
                                                    No ale niy ma sie czymu dziwać. Te forum jest inksze. Jo zowdy byda godoł, że
                                                    lepsze, a przeca jakich głośnych mo przeciwnikow.
                              • ciupazka Re: Ojcyzna i ka? 03.09.04, 12:54
                                Oooo, hepiku 1! Łaskawco, ftory dos odzyć Bronkowi,
                                nie godajęcy, ze i mnie,
                                jesce u Wos , tu i teroz,
                                na Forum w Rudzie....Ooooo...

Hehe..., pomimo syćkiego pozdrowiom WOS i Cie!
                                Telo.Pozdr,
                                • hepik1 Re: Ojcyzna i ka? 03.09.04, 21:38
                                  ciupazka napisała:

> Oooo, hepiku 1! Łaskawco, ftory dos odzyć Bronkowi,
                                  > nie godajęcy, ze i mnie,
                                  > jesce u Wos , tu i teroz,
                                  > na Forum w Rudzie....Ooooo...
                                  >
                                  > Hehe..., pomimo syćkiego pozdrowiom WOS i Cie!
                                  > Telo.Pozdr,

Ciupazka ,ja cię też pozdrawiam ale jak do mnie się zwracasz proszę ,pisz
                                  językiem zbliżonym do literackiego,bo ja nie rozumiem wszystkiego,myśleć wtedy
                                  muszę a od myślenia głowa boli,a jak głowa boli do d...a rośnie,wiesz przecież
                                  o tym?
                                  • pejsaty Re: Ojcyzna i ka? 03.09.04, 21:50
                                    hepiku bezkurcyjo costa zrobili ciupazce, ze gada calkiem od rzeczy?
                                    • hepik1 Re: Ojcyzna i ka? 03.09.04, 22:42
                                      pejsaty napisał:

> hepiku bezkurcyjo costa zrobili ciupazce, ze gada calkiem od rzeczy?

Jo nic,ale tukej sie podziwej:

www.geocities.com/broneknotgeld/index.html
                                      Teraz dopiero może na głowisie dostać
    • broneknotgeld Re: Niy kradnij 31.08.04, 17:59
      "Wdziynczny rudzianin"

"Wdziynczny rudzianin" se zrobioł cosik
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=14942578&a=14963196
      Toż tako brzynczy "fałszywy grosik".
      • hepik1 Re: Niy kradnij 31.08.04, 18:04
        Statystyka odwiedzin na stronce:
        Statystyka odwiedzin:
        Web Pages Counter
        fraszki.html 36(50)
        fraszki001.html 7(9)
        fraszki002.html 2(3)
        fraszki003.html 5(5)
        fraszki004.html 3(3)
        fraszki005.html 3(4)
        fraszki006.html 6(9)
        fraszki007.html 4(6)
        index.html 160(242)
        jo.html 25(44)
        linki.html 29(41)
        notgeldy.html 31(46)
        notgeldy01.html 8(10)
        notgeldy02.html 3(4)
        notgeldy03.html 3(3)
        notgeldy04.html 2(3)
        notgeldy05.html 3(5)
        notgeldy06.html 3(3)
        notgeldy07.html 1(1)
        notgeldy08.html 1(1)
        notgeldy09.html 4(5)
        notgeldy10.html 3(5)
        ruda.html 21(31)

Total: 363(533)
        Liczby bez nawiasow to stan na dzis w nocy kolo 4:00, w nawiasie teraz
        17:44 (i dalej klupie)

Nie będzie ci szkoda Notgeld jak pójdzie w pizdu?(jak mawiaja prawdziwi Ślązacy)
      • broneknotgeld Re: Niy kradnij 31.08.04, 18:06
        Tukej tyż jakiś "wdziynczny rudzianin"
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=15354466&a=15372950
        Prowda czy możno te "ani ani".
        • hepik1 Re: Niy kradnij 01.09.04, 05:38
          Od czego pochodzi powiedzenie "ciemny jak tabaka w rogu'?
          • hanys_hans Re: Niy kradnij 01.09.04, 08:15
            hepik1 napisał:

> Od czego pochodzi powiedzenie "ciemny jak tabaka w rogu'?

tabaka
            «sproszkowany tytoń, uprzednio przefermentowany i wysuszony, wciągany przez
            nozdrza do nosa (powoduje kichanie); dawniej: tytoń fajkowy»
            Wziąć szczyptę tabaki. Zażyć tabaki.
            ◊ Ciemny, głupi jak tabaka w rogu «o kimś nic nie wiedzącym, nic nie umiejącym,
            nieoświeconym»
            hiszp. z jęz. krajowców Haiti
            • hepik1 Re: Niy kradnij 01.09.04, 08:54
              hanys_hans napisał:

> ◊ Ciemny, głupi jak tabaka w rogu «o kimś nic nie wiedzącym, nic ni
              > e umiejącym,
              > nieoświeconym»
              To by się nawet zgadzało:))
              • ciupazka Re: Niy kradnij 01.09.04, 20:45
                hepik1 napisał:

> hanys_hans napisał:
                >
                > > ◊ Ciemny, głupi jak tabaka w rogu «o kimś nic nie wiedzącym, n
                > ic ni
                > > e umiejącym,
                > > nieoświeconym»

A dotycy to cenzorów?! He?
                > To by się nawet zgadzało:))
    • broneknotgeld Re: Niy kradnij 01.09.04, 19:34
      Hehe - z cołki ty utropy zas mog żech se przekonać ło dwóch prowdach:
      1 - Ciyngym niy wszyscy umiom poskopić przikozanio "niy kradnij".
      2 - Cynzura w "Gazecie Wyborczy" durś jest mocno.
    • broneknotgeld Re: Niy kradnij 01.09.04, 21:19
      Wontek se kajniykaj kleci
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=15354505&v=2&s=0
      Piyknie że to jednak leci.
      • hepik1 Re: Niy kradnij 01.09.04, 21:31
        Bronuś-ty tak nie hipkej,bo na białe niedźwiedzie wyślą i nawet notgeldów nie
        pozwola ci spakować;)I co my wtedy bez twoi fraszki sam pocznymy?
        • paul11 Re: Niy kradnij 04.09.04, 18:02
          hepik1 napisał:

> Bronuś-ty tak nie hipkej,bo na białe niedźwiedzie wyślą i nawet notgeldów nie
          > pozwola ci spakować;)I co my wtedy bez twoi fraszki sam pocznymy?
          Jo Bronkowi dobrze życza ale nych pamiento,że Poloki na to przykozanie wymyślyli
          PRAWO KALEGO i wedug niego zowdy załatwiają.
          • hepik1 Re: Niy kradnij 04.09.04, 20:41
            Jak by było mało prześladowców Bronka ,do ich grona doszlusowała papierowa
            Gazeta w Katowicach.Znowu piszą nawet o papierkach po czekoladzie a o
            notgeldach ni słowa:
            Wystawa filatelistyczna w Rudzie Śląskiej

Ewa Gajewska 03-09-2004 , ostatnia aktualizacja 03-09-2004 22:48

Do niedzieli można oglądać Międzynarodową Wystawę Filatelistyczną w hali
            sportowej kopalni Halemba w Rudzie Śląskiej. Zgromadzono na niej zbiory
            kilkudziesięciu hobbystów ze śląska oraz Niemiec, Białorusi i Czech.

"Hobbyści to ludzie szczęśliwi" - pod takim hasłem w hali sportowej kopalni
            Halemba w Rudzie Śląskiej odbywa się Międzynarodowa Wystawa Filatelistyczna. Do
            niedzieli można oglądać zbiory znaczków z całego świata. - Nie upieram się, że
            filatelistyka jest najważniejsza, dlatego urozmaiciliśmy wystawę kolekcjami
            innych hobbystów - mówi Andrzej Nowak, prezes śląskiego oddziału Polskiego
            Związku Filatelistów i jeden z organizatorów wystawy.

Dlatego oprócz znaczków w hali pokazują swoje kolekcje m.in.: modelarze,
            wędkarze, gracze w skata, harcerze, hodowcy ptaków egzotycznych. Można zobaczyć
            tu kilkanaście opakowań po czekoladach, modele okrętów podwodnych, zabytkowe
            pióra, pamiątki związane z Janem Pawłem II i przeczytać listy z okresu
            międzywojennego.

Przy okazji wystawy zorganizowano edukacyjne gry, zabawy i konkursy dla dzieci.
            - Nie wiedziały nawet, jakie miasto jest stolicą Polski! - oburza się prezes. -
            A przecież wiadomo, że znaczek uczy, kształci, bawi - dodaje.

Młodzi ludzie, których wczoraj spotkaliśmy na wystawie, zgodnie deklarowali chęć
            zbierania kapsli z piwa. - A mnie najbardziej podobały się modele czołgów i
            statków - mówi 13-letni Jacek Janik, który kiedyś sam zbierał znaczki.
            • w36 Re: Niy kradnij 04.09.04, 22:07
              hepik1 napisał:

> Jak by było mało prześladowców Bronka ,do ich grona doszlusowała papierowa
              > Gazeta w Katowicach.

Wyborcza zatrudnia niepełnosprawnych i chwała im za to, ale wypuszczanie
              niwidomego reportera w teren to chyba lekka przesada :)). Przecież notgeldy
              stoją w antryju, więc jak można nie zauważyć?

> Znowu piszą nawet o papierkach po czekoladzie a o
              > notgeldach ni słowa:

Wiesz to mi coś mówi. Znalazłem na stronie tego Bronka nie Bronka, link do
              ciekawego serwisu o notgeldach. Okazuje się że pewne notgeldy były drukowane na
              takich materiałach jak n.p. drewno, blacha, tkaniny, skóra, i jeszcze na czymś
              co po niemiecku nazywa się Kattun, Sackleinen, Seide, Samt, oraz, co właśnie tu
              mi się skojarzyło, na folii aluminiowej. Może coś takiego Bronek wystawił, a to
              rzeczywiście trudno zgadnąć co to jest, jak się człowiek nie zna.
              Zresztą sam zobacz:
              www.das-deutsche-notgeld.de/pm.htm#inhalt
            • ciupazka Re: Niy kradnij 04.09.04, 22:07
              Hepciu! I Ty się tym chełpisz? Żałosne...
              • hepik1 Re: Niy kradnij 05.09.04, 07:35
                Ja nie o sobie,ja Bronka uwielbiam.Nie czytasz co Twój MISTRZ pisze?
                Że Platforma sie mści i prześladuje,że WR już rękami drugiej Naczelnej go
                ignoruje,admini z Agory na Oślą jego twórczość wysyłają...
    • broneknotgeld Re: Niy kradnij 02.09.04, 19:46
      Toż anonima łoblazły strachy
      Yno żech swoje wypuścioł "drachy"
      www.geocities.com/broneknotgeld/result.html
      Czyńsie portkami "yntylygyntnie"
      "Niy kradnij" ciyngym widzi łon myntnie.
      • hepik1 Re: Niy kradnij 02.09.04, 19:54
        Tabaka w rogu jest ciemna jak but.
        • hepik1 Re: Niy kradnij 02.09.04, 19:58
          Jak to leci w Weselu?
          Miałeś chamie złoty róg...
          • broneknotgeld Re: Niy kradnij 02.09.04, 20:15
            Nożyczki sie łodezwały?
            Możno ktosik łobolały?
    • broneknotgeld Re: Niy kradnij 04.09.04, 09:18
      Wontek piyknie tukej leci
      Ło "niy kradnij" chce sie klecić
      Szkoda jednak że kaj ińdzi
      Ta cynzura za nim pyńdzi.
      • hepik1 Re: Niy kradnij 04.09.04, 09:28
        Bo na jednym forum dyskusja jak najbardziej dopuszczalna.Gorzej jak się spamuje
        na trzydziestu czy pięćdziesięciu od morza do Tatr.A propos-na Zakopanym też sie
        jeszcze uchował.
        Przecież ta wiedza o spamie jest do zrozumienia przez pięciolatka ,Notgeld.Jeśli
        tego nie potrafi spokopić facet 45 -letni ,to znaczy ,że coś nie tak.
        • hanys_hans Re: Niy kradnij 12.09.04, 10:16
          foto.gliwice.com/albums/wolnastrefa/Obraz_740.sized.jpg
          • ciupazka Re: Niy kradnij 12.09.04, 10:44
            Tu tyz kradnom... i nie dziwota, ze takie napisy som jest.
            • hanys_hans Re: Niy kradnij 12.09.04, 20:02
              Syndzia pado do zuodzieja:
              - Zrobiyliscie asz siedym wuaman´ w cioongu tydnia!
              - No ja. Widzoom, ze zuodziyj niy mo niydzieli, wysoki Soondzie.
    • broneknotgeld Re: Niy kradnij 23.09.04, 19:13
      Niy kradnij - dobro we tym nauka
      I na tym forum idzie jom szukać.
      • broneknotgeld Re: Niy kradnij 02.06.05, 21:49
        Złodziejstwym bywo wytniyńcie fraszki
        Sztraheclym kery se szuko draski.
        • wiatrak111 Re: Niy kradnij 09.06.05, 07:19
          można by tu dużo napisać,ale wczoraj wnocy włamali sie do kiosku ruchu pod moim
          oknem prawie
          • broneknotgeld Re: Niy kradnij 01.07.05, 17:50
            Ano widzisz - mie zaś rym
            Ciyngym tnom tu - tela wiym.
    • broneknotgeld Re: Niy kradnij 08.09.05, 11:10
      Hepik, pieroński złodzieju!
      Durś łokrodosz Ruda ze fraszek!
      • broneknotgeld Re: Niy kradnij 09.09.05, 09:56
        Krucafuks!
        Cosik mi sie zdo, że dlo kogosik tukej dziyń bez wyciyńcio fraszki (ukradziynio
        jak niy jest dublowano) to dziyń stracony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka