Gość: Joe Redaktorze wprowadz sie na 7 dni !! IP: 62.233.242.* 26.05.04, 21:18 Redaktorze wprowadz sie na nasze osiedle zobaczysz co tu sie dizieje ludzie chca normalnie zyc. Ostatnio mi wykrecili felgi z samochodu zeby miec na winiacza. Raz jak zszedlem z klatki spal na schodach na dole i co o tym sadzisz ?? a to sa tylko dzieciaki po 16 nic im nie zrobia a jesli nawet to zakopia na kopalni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe Aha Redaktorze !! IP: 62.233.242.* 26.05.04, 21:21 Jak nie mozesz sie skontaktowac z autorami storny a na stornei sa wypisane ich numery gg i emaile jak poytrzebowalem cos od ziomow to mi odpisali wiec nie sciemniaj !! ******* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe [*][*][*][*][*][*][*][*][*][*] IP: 62.233.242.* 26.05.04, 21:22 Pokoj wam wszystkim :) [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Romek Re: Kto grozi Romom z katowickiej dzielnicy Boguc IP: 62.233.242.* 26.05.04, 22:08 NO WŁASNIE!!!!!! ZOSTAWCIE CHŁOPAKOW SPOKOJU!!!! ZROBCIE ZDJECIA JAK NA PISKOWNICACH I PO OSIEDLACH KLEJ WACHAJA I ROZPUSZCZALNIKI!!!!!! TO NIE JEST DZIWNE??? PROSZE ZASTANOWCIE SIE>>>>>>>> NIE LUBIE ROMOW !!!!!!!!! ZŁODZIEJE I KRETACZEEEEEE>>>>>:):)>>>>>>>>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 16:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhaha Re: Kto grozi Romom z katowickiej dzielnicy Boguc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 22:11 buhaha biedne cygany ,, tacy pokrzywdzeni przez los - a jeszcze bardziej jak policja ich zlapie z czyjas torebką - tak mi ich szkoda :)buhaha jak ja lubie cyganow z bogucic , tacy spokojni mili ludzie buhhaha , do kosciola chodza , dzien dobry na ulicy powiedzą buhahaa , hehe - stanowczo za malo buhahaha :))) a bym zapomnial dodac 15 minut temu pod OLIMPEM szla grupka cyganow - trzezwych oczywiscie - no bo kto to widzial pic i wąchac klej w srodku tygodnia buhhahaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyklon B Sami są sobie winni IP: *.siec2000.pl 26.05.04, 22:20 Dziwna sprawa,ale zawsze jak widze rumuna to tylko w sklepie czai jakby tu cos ukraść albo jak idzie ulicą i sie dre. Nikt ich tu nie chce. Rumuny żebrają i śmierdzą. Zauważcie że zawsze siadacie w autobusie z dala od nich.Dlaczego? Nie dlatego że są rumunami tylko dlatego że chcą ci coś ukraść.Czyż nie jest tak? Ciekawe skąd mają kase na swoje fury.Na pewno zarobili cieżką i uczciwą pracą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhaha Re: Sami są sobie winni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 22:24 pytanie za sobotnią wygraną w lotka :)) kto widzial pracującego cygana . od siebie doloze komentarz : buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Kto grozi Romom z katowickiej dzielnicy Boguc IP: 62.233.242.* 26.05.04, 22:52 Ciekawe czy dziennikarz zadał sobie pytanie skąd cyganie czerpią dochody aby utrzymac siebie i swoje rodziny.Rozdmuchac temat to mu się udało,ale czy ten człowiek był chociaz raz w Bogucicach wieczorem?Jestem przekonany,że ludzie mieszkający w tej dzielnicy mają dosyć zaczepek i obrażliwych wyzwisk ze strony tych "spokojnych"cyganów.Ja jestem przekonany że chamstwa nic nie tłumaczy ,i nie można tolerowac takiego zachowania tych pewnie młoduch ludzi z Bogucic.Nie jestem rasistą,ale "Cyganie "nie sa bez winy.Pozdrowienia dla wszystkich, a szczególnie dla słabych dziennikarzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pupu Re: Kto grozi Romom z katowickiej dzielnicy Boguc IP: 62.233.242.* 26.05.04, 23:39 To co sie dziś stało jest po prostu chore. Dajcie spokój chłopakom!!! Mnie nieraz z życiu ktos zastraszał i nie prosiłam policji o pomoc lub gazety o rozdmuchanie mojego "problemu" (mnie nie grozili dwaj 17-latkowie!), a dlaczego? Byłoby mi wstyd. Każdy człowiek mieszkający w Bogucicach wie jak wygląda życie z cyganami w jedenj dzielnicy. Ludzie pamietajcie, że nic nie dzieje się bez przyczyny i zapewniam, że 80% Boguciczan nieraz się zastanawiało jak się pozbyć "brudasów", na pewno mieli podobne pomysły i skończyły się tylko rozmową. Szkoda, że CHŁOPAKI mieli pecha i zjeli się tą "straszną" sprawą ludzie, którzy chyba na codzień się nudzą. DZIENNIKARZU! Teraz dla odmiany napisz artykuł na temat tego, co nam, mieszkańcom Bogucic przez długie lata zdążyli wyrządzić cyganie (szkoda, że to was nie interesuje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boguciczanka Re: Kto grozi Romom z katowickiej dzielnicy Boguc IP: 62.233.242.* 26.05.04, 23:53 W Bogucicach mieszka kilkudziesieciu cyganów, ale chyba na samej Markiefki. Cyganów jest więcej w naszej dzialnicy niż psów i rozmnażają się szybciej niż nam się pogoda zmienia. Pewnie będzie ich jeszcze więcej!!! NIC DOBREGO. WIĘCEJ KLEJARZY, ZŁODZIEJI I SMRODU. Kto nie wierzy niech przyjedzie i sprawdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapsel Re: Kto grozi Romom z katowickiej dzielnicy Boguc IP: 62.233.242.* 27.05.04, 00:25 Po pierwsze chcialem zaznaczyc za znam wszytkie osoby wymienione w artykule i co do jednego nie mam watpliwosci.. rozmowa byla utrzymywana w tonie zartu.. Z tego co wiem cala rozmowa byla opatrzona wieloma uzmieszkami co na taki wlasnie ton tej rozmowy wskazywaly. Kolejna sprawa jest tresc rozmowy i rzeczywiste jej przyczyny. Jezeli chodzi o sama tresc to moge sie zalozyc ze 80% spoleczenstwa majac 16 czy 17 lat nieraz "zle zyczyla" innym osobnikom (i nie mowie tu o romach ale czesto komus kto zalazl nam za skore czy to jakis nauczycielach czy jakis znajomych ktorzy nam za skore zaszli) tyle ze na takich zyczeniach zawsze sie konczylo i jak dla mnie tu sytuacja jest taka sama.. A to ze doszlo do pytania "Kiedy?" to poprostu glupi zart.. Nawet jesli ktos by odpowiedzial jutro to i tak do tego by nie doszlo.. Nie oceniajmy tych chlopcow tak ostro.. oni nie sa osobami publicznymi nie nie musza uwazac na kazde powiedziane slowo!! Ale do tego tu dochodzi.. Ostatnio jakos temat uciskanych mniejszosci coraz czesciej obijal mi sie o uszy i gazeta wyborcza postanowila tez znalezc jakis przyklad a tym samym stoczyc sie do takich szmatlawcow jak fakt czy super expres . Co do wypowiedzi proboszcza to co on mial powiedziec.. ? Zastanowcie sie.. on tu wypowiada sie oficjalnie jako osoba publicza i nie moze sobie pozwolic na inne zdanie mimo ze prywatnie Moze ono byc inne. A co do samych romow nie twierdze ze sa z gruntu zli i trzeba ich wszytkich wybic ale na bogucicach wiekszosc z nich niewiadomo skad ma pieniadze i gdy ide ulicom i widze grupke romow to omijam ich jak najdalej moge poniewaz boje sie ze jesli mnei zaczepia skoncze w szpitalu.. Jeszcze raz apeluje do gazety wyborczej o utrzymanie pwenego poziomu i nie zajmowanie sie takimi bzdurami jak to co ludzie pisza na jkims forum.. Takich tekstow w internecie mozna znalezc mase.. Kazdy bedziecie pokolei opisywac.. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Kto grozi Romom z katowickiej dzielnicy Boguc IP: *.coig.katowice.pl 27.05.04, 06:24 Panie redaktorze! myslalam, ze w dzisiejszym wydaniu gazety napisze pan co mysla mieszkancy na temat artykulu... no, ale niestety znow tylko moznemy przeczytac o zlych chlopakach... a, czy Pan wie, ze wczoraj Ci zastraszeni Romowie pobili sie w srodku dnia?? i nadal zastraszeni Romowie zaczepiali przechodniow?? myslalam, ze Gazeta jest wiarygodna i obiektywna i z zalem musze stwierdzic, ze zmieniam zdanie... no, ale nie dziwie sie Panu bo my mieszkancy wiemy co znaczy narazic sie tej "malej zastraszonej grupie" mieszkajacej w naszej dzielnicy... brakuje mi jeszcze w artykule opinii Pana Prezydenta mieszkajacego w naszej dzielnicy, ciekawe czy jest zadowolony z takiego sasiedztwa?? a Ksiadz Proboszcz- wiem, ze musial tak powiedziec, tylko tak na marginesie to moja mama zlapala w przedsionku kosciola jednego z Cyganow uciekajacego z torebka modlacej sie Pani... niestety nie mozna bezpiecznie wejsc do kosciola w srodku dnia pomodlic sie, bo nie wiadomo kto za nami wejdzie? a jezeli mamy tak bezpieczna dzielnice to dlaczego jest zalaczony alarm w kosciele?? pozdrawiam Pana Redaktora i jestem pewna, ze Romowie z Bogucic sa panskimi fanami w przeciwienstwie do mieszkancow!!! wiem, ze czasem drukujecie opinie z forum, ciekawe dlaczego nie tym razem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KoSStek Re: Kto grozi Romom z katowickiej dzielnicy Boguc IP: *.gornoslaski.net / *.net 27.05.04, 10:01 Przepraszam wszystkich za mój głupi żart na forum. Jest mi z tego powodu bardzo głupio. Nie pisałem na serio. Jeśli kogoś uraziłem albo zastraszyłem tobardzo przepraszam to już się więcej nie powtórzy. Ja nie napisałem że chce im wrzucić koktajle!!!. Ja nikogo nie chciałem zabić czy zbić, mnie po prostu denrwują ludzie którzy kradną i niszczą a oni to robią notorycznie!. JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM! Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Kto grozi Romom z katowickiej dzielnicy Boguc 27.05.04, 10:11 Gość portalu: KoSStek napisał(a): > Przepraszam wszystkich za mój głupi żart na forum. Jest mi z tego powodu bardzo > > głupio. Nie pisałem na serio. Jeśli kogoś uraziłem albo zastraszyłem tobardzo > przepraszam to już się więcej nie powtórzy. Ja nie napisałem że chce im wrzucić > > koktajle!!!. Ja nikogo nie chciałem zabić czy zbić, mnie po prostu denrwują > ludzie którzy kradną i niszczą a oni to robią notorycznie!. JESZCZE RAZ > PRZEPRASZAM! Nie chce mi się dociekać, co napisałeś a czego nie ! Ktoś, kto ma w nicku takie litery - zasługuje na najwyższą pogardę !!! I takie właśnie uczucie mam dla ciebie - P O G A R D Ę Odpowiedz Link Zgłoś
ploppy Re: Kto grozi Romom z katowickiej dzielnicy Boguc 27.05.04, 10:15 A ja mam pomysł jak zaradzić temu jakże skomplikowanemu problemowi. Dlaczego oni tacy są? Ponieważ się nudzą i nie mają żadnego zajęcia, od czasu gdy tabory przeszły do lamusa. Dla nich jest to nienaturalna sytuacja mieszkać na stałe i stąd rodzą się patologie. Proponuję wystosować pismo do włodarzy firmy "Lego ", by skonstruowali na tą okoliczność ( i nie tylko ) specjalną serię klocków pod nazwą "Lego Tabor", gdzie dzieciaki miast klej wąchać będą konstruowały wozy, przyozdabiały koniki itp. Plastikowe postaci będą miały w rączkach specjalne otwory na 20-to dolarówki i tamburyny, a szyje obwieszone będą mikro- łańcuszkami ze złota ( wersja de luxe :). I tatko pomoże, wskaże dziecku w którym miejscu ma być ognisko w obozie i np. jak powinny wisieć patelenki w kolorowej karocy. Będzie miło i rodzinnie... Jeżeli pomysł okaże się trafny można pójść dalej tym tropem. Już widzę grupy Cyganów grających w "Tabor biznes" w każdym napotkanym parku. Już widzę te niewinne cygańskie kobiety zagrywające się do upadłego w "Virtua Tarot" w salonach gier zręcznościowych! Dajmy im to,w czym czują się od lat najlepiej - rozrywki na wysokim poziomie. Kto ma jakieś pomysły, niechaj je zgłasza! P.S. Oczywiście wspomniane gry planszowe muszą być dystrybowane w wyselekcjonowanych sklepach. Mam tu na myśli kraty, szkło pancerne, ochronę i sejf, by chować je na noc:)))))))))) Pozdrawiam Król Monachijskich Cyganów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latar [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.04, 10:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neria@vp.pl Re: Kto grozi Romom z katowickiej dzielnicy Boguc IP: *.siec2000.pl 27.05.04, 12:37 Bravo panie pismak. To wprost cudowne rozwiązanie odciąć chłopakom neta. Od wczoraj mam chyba prawo mówić o "Gazecie Wyborczej" - szmatławiec i brukowiec - ile osób się ze mną zgodzi? Panie, jak nie masz pan o czym pisać, to zmień pan zawód a nie czepaij się pan młodych ludzi. ej "Filozosia" - co to za ksywka:/? popatrz na swój nick a nie czepiaj się KoSStka. jeszcze jesno - ile osób musi coś nappisać na tej stronce, żebyś pan zauważył, że głupoty piszesz? I jeszcze jedna rzecz jest zastanawiająca - czemu każdy, piszący z Bogucic wypowiada się, że cyganie to problem a nie błogosławieństwo? hmmmm dziwne? chyba wychodzi na to, ze pan się coś pomylił i że uciśnieni na tej dzielnicy to w innym kolrze skóry chodzą. z tak wielkim jak uciśnienie cygańskiego ludu przez Boguciczan poważaniem Neria. Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Kto grozi Romom z katowickiej dzielnicy Boguc 27.05.04, 14:44 Gość portalu: Neria@vp.pl napisał(a): > Bravo panie pismak. To wprost cudowne rozwiązanie odciąć chłopakom neta. Od > wczoraj mam chyba prawo mówić o "Gazecie Wyborczej" - szmatławiec i brukowiec - > > ile osób się ze mną zgodzi? Panie, jak nie masz pan o czym pisać, to zmień pan > zawód a nie czepaij się pan młodych ludzi. > ej "Filozosia" - co to za ksywka:/? popatrz na swój nick a nie czepiaj się > KoSStka. > jeszcze jesno - ile osób musi coś nappisać na tej stronce, żebyś pan zauważył, > że głupoty piszesz? I jeszcze jedna rzecz jest zastanawiająca - czemu każdy, > piszący z Bogucic wypowiada się, że cyganie to problem a nie błogosławieństwo? > hmmmm dziwne? chyba wychodzi na to, ze pan się coś pomylił i że uciśnieni na > tej dzielnicy to w innym kolrze skóry chodzą. z tak wielkim jak uciśnienie > cygańskiego ludu przez Boguciczan poważaniem Neria. A Ty wiesz co to jest "ksywka" ?Ej, chyba nie wiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neria@vp.pl Re: Kto grozi Romom z katowickiej dzielnicy Boguc IP: *.siec2000.pl 27.05.04, 16:05 oświeć mnie;];];];] Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Kto grozi Romom z katowickiej dzielnicy Boguc 27.05.04, 16:50 Gość portalu: Neria@vp.pl napisał(a): > oświeć mnie;];];];] :))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBYWATEL BOGUCIC CZY TAKA PRAWDA JAK PISZĄ W GAZETACH !!!!! IP: 62.233.242.* 27.05.04, 14:01 No coż, wiadomo raczej ze kilku=a niepelnoletnich osób nie wywola wojny na koktajle. Przyznaje im racje choc ich srodki sa drastyczne. Ale to nie oni do tego doprowadzili, wystarczy wybrac się na bogucice(polecam to szczególnie paniom z torebkami) i przejść kolo kilku Romów jak ich zwiecie. W najlepszym wypadku zostanie jej zadrapanie na twarzy po zerwanym pasku z torebki(moją matke tak okradli więc nie ściemniam). Po co im torebki, a po to aby bylo na alkohol który jest jedna z droższych używek którymi się zajmują-nie wspominajac o BUTAPREMIE albo innym spjalistycznym kleju jakim się odużają wlewając go najcześciej do worków. Na dotatek jeszcze się z tym nie kryją takze łatwo im bedzie pstryknąć fotke-przynajmniej pozna sie prawde, to nie koniec; oblegają place zabaw dla dzieci pod wpływem znacznej ilości alkoholu który wraz z innymi ciekawymi rzeczami zwracaja w tymże samym miejscu(rzygaja jak pawie i podziwiaja kto większego puścil na huśtawke bądz do piaskownicy). Czy tak właśnie mają się reprezentować niegdys spokojni Romowie koczujący po całym świecie. Niestety tak, bo kto im da prace? Oczywiście w gazecie przedstawiono ich jako gnębionych przez młode pokolenie które nie wie jak zrobic dobry koktail :) No cóż, a co maja powiedziec przeważnie kobiety okradane przez jakże krzywdzonych Romów. Hmmm Gazeta zawsze coś wywącha ale czy jak to przedstawie jest zgadne z prawdą, to wiedzą ci których dotyczy dany artykół. A ten bynajmniej jest jedna wielką bzdurą-wkoncu redaktorzy muszą jakoś zarabiać ale niech zarabiają na prawdzie a nie na pochopnie wyciąganych wnioskach. Przykro a jestes w UNII. Tyle chcialem powiedzieć w tej sprawie. PS: Niech sie jakiś fotograf z gazety przejdzie na bogucice i poszuka siedliska Romów i porobi im zdjecia co wyprawiaja!!! UWAGA i PORADA: uważajcie na sprzet lepiej wziąść jakis stary aparacik bo można się go łatwo pozbyc (przynajmniej mniej będą mieli na klej i inne używki po których nie wiedzą co robią) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SaTaNiCa Re: Kto grozi Romom z katowickiej dzielnicy Boguc IP: *.crowley.pl 27.05.04, 14:28 heheh dobrze Kosstek tak dalej..ludzie przeciez oni sobie zarty robili:P a wy to na powaznie...mnie tez cygany wkurzaja szczegolnie jak Ci proponuja...nie powiem co..<no wiecie> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Kto grozi Romom z katowickiej dzielnicy Boguc IP: 62.233.245.* 27.05.04, 20:34 Moim zdaniem nikt, kto nie zna tych ludzi, którzy to pisali nie powinien oceniać ich postępowania ani wypowiedzi kudzi, których nie zna osobiście. Człowiek, który napisał ten artykuł chciał wzbudzić kontrowersje i zainteresowanie swoja osoba, ponieważ ma kompleksy. Romowie w naszej dzielnicy wcale nie są przestraszeni ani zastraszani. Ludzie boją się do nich poschodzić, bo wstrzymają bójki na ulicach nie zwracając uwagi na przechodniów, którzy także przypadkiem stają się ich ofiarami. Dzieci Romów chodzą za ludźmi żądając papierosa czy pieniędzy i strasząc, że jeżeli nie dostaną tego, czego chcą to przyjdzie brat….Starsi okradają ludzi i wymuszają haracz!!!! Jeżeli ktoś chce pisać artykuły powinien najpierw przez jakiś czas pożyć z Romami. Miło by było wziąć także ze sobą żonę i dzieci. Wtedy zobaczymy, kto się czuje bezpieczny. Czy będzie wypuszczał swoje dzieci po zmroku? Nie przeczę, że nie ma wyjątków wśród, Romów ale są one nieliczne wręcz znikome w porównaniu z ogółem. Przy następnym artykule radżę redaktorom gazety zastanowić się, kto ma racje. PROSIMY O ANONIMOWĄ ANKIETĘ ŻEBY PRZEKONAC SIĘ PO, KTÓREJ STRONIE LEŻY PRAWDA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Bogucic Re: Kto grozi Romom z katowickiej dzielnicy Boguc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 21:14 Proponuję wszystkim tym, którym żal bogucickich cyganów, żeby pomieszkali w Bogucicach, choć przez tydzień i na własne oczy zobaczyli jak oni się zachowują. Awantury w dzień i w nocy, imprezy suto zakrapiane alkoholem, złodziejstwo i młodociani "klejarze". Strach wracać wieczorem do domu i puścić dziecko na podwórko. Tacy właśnie są boguciccy cyganie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werwolf Re: Kto grozi Romom z katowickiej dzielnicy Boguc IP: *.g.pppool.de 28.05.04, 16:59 Chcecie miec spokoj z Cyganami jest stary wyprubowany sposob!! zeby Cygan omijal wejscia do klatek schodowych lub mieszkan wystawiali ludzie dawniej miotłe do gory nogami Cygan jest zabobony podobno oznacza to dla nich cos niedobrego i omijaja te miejsca sprubujcie murowany efekt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimek [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 15:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fool Re: Kto grozi Romom z katowickiej dzielnicy Boguc IP: 62.233.242.* 28.05.04, 15:46 -------------------------------------------------------------------------------- Mieszkam w Bogucicach 27 lat i odkąd pamiętam cygany zawsze były urapieniem dzielnicy!Bezczelne, aroganckie i głośne. Panie redaktorze! Szkoda że pana nie było wczoraj na osiedlu Ścigały, zobaczyłby pan jak wydzierali się pod oknami i wpychali się do klatek schodowych bez żadnego skępowania, nie mówiąc już o workach po kleju ,które leżą prawie pod moim blokiem. Banda tuków,która pewnie nie umie zliczyć do dziesięciu!Pan redaktor napisał artykuł do którego się zupełnie nie przygotował, a tym samym wywołał "śmiech na sali" nieznajomośćią tematu. Skąd ty jesteś redaktorze? Pewnie z bogatej dzielnicy chronionej kamerami! Pomieszkaj w Bogucicach to zrozumiesz temat! Rozumiem ,że teraz jest taka moda na tolerancję ale w granicach rozsądku! To cygany muszą się dostować do cywilizowanego świata nie my do ich zacofania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zik Re: Kto grozi Romom z katowickiej dzielnicy Boguc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 15:53 oto artykuł który mi nadesłano:Artykuł przesycony był kłamstwami i niedorzecznościami. Faktem jest że za wypowiedzi na forum odcięto Internet niewinnym użytkownikom sieci, którzy są znani i szanowani przez wszystkich sieciowców. Wszyscy wielokrotnie widzieliśmy tych niewinnych Romów na placu zabaw z workami wypełnimy klejem lub z strzykawkami, które pozostawiali w piaskownicy, w której bawiły się małe dzieci. Nie wspominając o zakłócaniu spokoju mieszkańców naszego osiedla i nieprzestrzeganiu ciszy nocnej i norm powszechnie obowiązujących w społeczeństwie to wszystko wpływa na zły stosunek mieszkańców osiedla i Bogucic w stosunku do Romów !! Należy pamiętać że Ci poszkodowani nastolatkowie nie nawoływali do użycia broni. Wyrażali tylko swoje zdanie używając dowcipu który nie został zrozumiany III RP wolność słowa dała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan? Re: Kto grozi Romom z katowickiej dzielnicy Boguc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 16:13 Znamienne i smutne jest że GW zrobiła afere z niczego ,sciagajac na chłopaków policję a rzeczywista uliczna przemoc i strach pozostaje na jej łamach niezauważona.Bo cóz z tego ze mieszkancy Bogucic sie boja cyganów,co z tego ze spotykaja sie z rzeczywistym a nie wirtualnym zagrozeniem.Tego gazeta nie widzi,nie czyta wpisów na swoich stronach albo nie są one po jej lini tak wiec sie do nich nie odnosi.Gdyby na tym forum wypowiedzi były mniej stonowane zaraz podali by Was na tacy do prokuratora a jakie były by artykuły ,jakie autorytety by sie odzywały i uczyły mieszkanców Bogucic tolerancji. Miałem nadzieję ze po wpisach mieszkańców gazeta zamiesci artykuł pokazujący zycie dzielnicy z ich strony.Nie,zamiast tego dalej wałkujemy "przemoc" w sieci. Nie podoba mi sie to ,a kazdy kto zna te dzielnicę ten wie jak jest naprawdę i kto tu jest zastraszany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fool Re: Kto grozi Romom z katowickiej dzielnicy Boguc IP: 62.233.242.* 28.05.04, 16:27 Jeszcze małe te ta te! Gorole niech lepiej wymyją swoje klatki na Zagórzu i powstawiakją szyby w drzwiach a nie uczą hanysów tolerancji bo sami są przyjezdnymi brudasami z kieleckiego. Nie dziwię się, że tak współczują biednym cyganom bo przecież im też słoma z butów wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccx Re: Kto grozi Romom z katowickiej dzielnicy Boguc IP: 62.233.242.* 30.05.04, 22:03 xxcxc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZYTJACIE !!! JOE IP: 62.233.242.* 30.05.04, 22:32 Jestem za polityka Hitlera ja bym wybudował "Getta" i dal tam poracowac Romo jestem pewny ze po tyhodniu pracy wszyscy by poumierali z wycieczenia i braku kleju. Przestudjowalem Wszystkie noty LUDZIE WY NIE WIECIE CO SIE DZIEJE W BOGUCICACH CHCECIE TO OTOWRE BAZE AGROTURYSTYCAZAN ZOBACVZYCIE JAK SIE MIESZKA Z "BRUDASAMI" JESTEM PEWNY ZE PO 3 DNIACH WYJEDZIECIE BO ALBO NIE BEDZIECIE MIELI FELG W KOLACH ALBO CALEJ OPONY W SAMOCHODZIE. POJDZIECIE DO SK;EPU ZOBACYZCIE TAKIEGO ODRAZU UCIEKNIECIE. SERDECZNIE ZAPRASZAM JOE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GERO Re: JAK TAK ZLE WYGLONDO TO POMOZE WOM ADI IP: *.g.pppool.de 30.05.04, 23:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :DD Re: Kto grozi Romom z katowickiej dzielnicy Boguc IP: 62.233.242.* 02.06.04, 20:37 Szanowny panie redaktorze, jezeli jest Ci ich tak zal i jezeli oni sa tak pokrzywdzeni to przygarni ich do siebie, przynajmniej "my" mieszkancy, bedziemy miec swiety spokoj! Czepiacie sie mlodych 17-latkow i robicie z tego wiecej zamieszania niz z zabojstwa czlowieka... bo wy nie wiecie co tu sie dzieje, nie bede pisac co oni robia na bogucicach, bo to kazdy pisal, wiec po co? a droga policja niech sie nie wypowiada, bo chowaja sie w krzakach i w klatkach, bo przeciez nic sie nie dzieje takiego :) zaczepiaj ludzi o jakies glupstwa i zartuja, a moze w tym momencie ktos kogos pobil? Osmieszyliscie tylko gazete... i samych siebie! Drogi proboszczu kto by Ci wrzucal na tace gdyby Bogucice skladali sie z samych cyganow :) i wtedy bys nie jezdzil drogimi samochodami i nie wiadomo czy by Cie na autobus starczylo, ale nie martw sie przystanek masz blisko buhahaha!Wiec proponuje otworzyc oczy,bo najwyzsza pora i zrobic cos z tym, bo ktos to za was zrobi :) i apeluje do policji, moze medal dostaniecie za wygonienie z Bogucic cyganow, mieszkancy pewnie sie zloza na niego :) Odpowiedz Link Zgłoś