Gość: bb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 17:33 a jaki piekny widok na elcho :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michał Wizualizacja do poprawki... IP: *.devs.futuro.pl 28.12.07, 16:39 Na moje oko, troszkę nie tak z tą wizualizacją (mieszkam obok). Trochę zbyt zielono (na około). Tam nie ma tyle miejsca na zieleń. I droga dojazdowa za szeroka (szersza niż możliwa w tym miejscu) I chodnik się tam już nie zmieści... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark Re: Wizualizacja do poprawki... IP: 212.160.172.* 03.01.08, 10:04 Mieszkam obok i mogę stwierdzić, iż nie wiem jak autor chce wybudować aż 8 apartamentowców na tak małym terenie. Może chodzi o gestą zabudowę właściwą dla okolic centrów duzych miast :-) Nie zazdroszczę mieszkańcom bloków, które znajdą sie mimochodem w centrm enklawy. Będą żyli jak w getce otoczonym ze wszystkich stron płotem - bowiem na stronie www firmy developerskiej zawarto informację, iż prrzedmiotowe osiedle będzie zamkniete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zefel Chorzów: Przy parku rosną luksusowe osiedla IP: *.stk.vectranet.pl 28.12.07, 17:40 Kopel-wielki budowniczy.Ziszczą się jego marzenia, wszędzie gdzie się da: market i luksusowe osiedle, a gdzie mieszkania komunalne? Jak już sprzeda ostatni wolny metr kwadratowy parku,misja będzie spełniona. Chorzów kraina marketów i luksusowych osiedli. A może rodziny z ruder komunalnych będą tam przeprowadzać, jeśli tak to przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzi Chorzów: Przy parku rosną luksusowe osiedla IP: *.altec.pl 28.12.07, 17:58 wy lepiej pomyslcie wczesniej o obwodnicy tegoz osiedla bo jak narazie to korek rano z Michalkowic w kierunku do Katowic przez to cudowne osiedla siega przejazdu kolejowego w Michalkowicach a samochodow przybywa lacznie z nowymi lokatorami a na ul . Grunwaldzkiej to ruch samochodow ja na serdnicowce wiec pomyslcie o mieszkancach ul. Grunwaldzkiej bo do cudownych mieszkan przy ul. Lokietka ruch odbywa sie ul . Grunwaldzka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kko obwodnica IP: *.chello.pl 28.12.07, 23:16 popieram w stu procentach. Przeciez tamtedy miala isc obwodnica od ulicy Maciejkowickiej w Chorzowie a potem dalej na Wrocław, z tego widac ze znow ktos wzial w łape i caly ruch samochodow bedzie skierowany ulica Wróblewskiego, Niepodległości i dalej do Michałkowic. Już teraz idąc ulica Łokietka czyli tam gdzie stoja pierwsze domy nowobogackich (sorry kredyciarzy w bankach czyli domy banków) slychac glosy ze to ICH podworko, plac zabaw i ziemia i nikt oprocz nich nie ma prawa tam podjechac samochodem. Po skonczeniu inwestycji proponuje ogrodzic ich wysokim plotem i zrobic napis Getto Nowobogackich. A czy ktos pomysli o ludziach z ul. Jagiełly którzy prosto z klatek schodowych wychodza na ulice ktora to pedza "nowobogaccy " do swoich domkow nie zwazajac na to ze to jest osiedle i sa male dzieci. Sa zamontowane progi zwalniajace ale na ich terenowe samochody to musialyby byc z pustakow chyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark Re: obwodnica IP: 212.160.172.* 03.01.08, 10:06 Obwodnica ma iść obok w tzw. niecce zielonej doliny w Chorzowie tzn. pomiędzy osiedlem Węzłowiec w Siemianowicach Śl. a niewybudowanym cmentarzem komunalnym w Chorzowie Starym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark Chorzów: Przy parku rosną luksusowe osiedla IP: 212.160.172.* 03.01.08, 09:59 Autor artukułu się pomyslił. To nie Chorzów tylko Siemianowice Śląskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqro Re: Chorzów: Przy parku rosną luksusowe osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 12:21 a deweloperzy aż sie trzesa zeby przykroic park. Niestety takich skandalicznych wałków jest sporo: - pod pretekstem "remontu" wybudowano juz w parku jedno osiedle. - rezydencja mieszkalna w samym środku w obiekcie po byłych zabudowanich gospodarczych - A niestety kroi sie i drugie na terenach po ogrodnictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----> Re: Chorzów: Przy parku rosną luksusowe osiedla IP: 77.223.194.* 04.01.08, 11:25 Jeszcze jak wojewodą był Kempski, to prezydent Chorzowa Kopel już kombinował, jak na terenach parkowych WPKiW od strony Chorzowa Starego "ustrzelić" osiedle apartamentowców (tam, gdzie ogródki działkowe i stara hałda), nawet zrobiono tam tak ad hoc "dzikie wysypisko", żeby chociaż wyrównać pełen wądołów teren owej przyszłej inwestycji mieszkaniowej w parku. Na szczęście nie udało się i ten teren ocalał.(!) Za to od strony Siemianowic i Bytkowa (ul. Wschodnia - co jak sztylet w WPKiW), zaczęły wyrastać wille i apartamentowce dla nowobogackich. Pchają się - "jak muchy do miodu" na tereny parkowe - "bo niy ma takiygo gospodorza jak gen. Jorguś Ziyntek, co by krykom przypier... komu trzeba"!!! (HKP) ... CZUWAĆ MI TUKEJ!!! PS: Pamiętam, że przed laty, w comiesięcznym POEMACIE, alarmująco i... proroczo pisałem: Rozpoczęła się terenów parku WPKiW wyprzedaż. Czyż Robespierre'a z gilotyną... nie trzebaż? Albo Feliksa Edmundowicza z dwoma pistoletami, By się zajął tymi chciwymi zysku sukinsynami!? I jak grochem o ścianę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark Re: Chorzów: Przy parku rosną luksusowe osiedla IP: 212.160.172.* 04.01.08, 14:07 Okolica ul. Wschodniej to aktuat teren prywatny nie nalezący do parku. Miasto mogło go wykupić ale tego nie zrobiło. Po co komu park :-(. Ważnym jest aby inwestycje nie "zjadały parku" a to nam grozi na terenach po byłej szkole ogrodniczej. Mnie nie przeszkadza, iż wokół parku powstają nowe osiedla. Lepiej zagospodarować teren niską zabudową mieszkaniową niż np. marketami czy fabrykami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ollo Re: Chorzów: Przy parku rosną luksusowe osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 22:41 Szpyrka ma tam chałupę Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: Chorzów: Przy parku rosną luksusowe osiedla 04.01.08, 12:04 Skoro są luksusowe, to dlaczego takie ohydne? Przecież to kompromitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
sqro Re: Chorzów: Przy parku rosną luksusowe osiedla 04.01.08, 15:00 puściłem to na forum Chorzowa - wklejam tu też bo zauwazyłem rzecz wielce ciekawą. Na terenach po byłej szkole ogrodniczej i ogrodnictwie parku zaczęło ostatnio parkować sporo dobrych aut, a deweloperzy aż sie trzęsą żeby park okroić. Także miejcie ludzie baczenie bo nam park po kawałeczku rozszabrują. Precedensy już są jak np "remont" domów na ulicy wschodniej. tiny.pl/p5z7 Czy adaptacja na rezydencje byłych zabudowań gospodarczych koło łani. tiny.pl/p5zw . Swoją droga popatrzcie ze ten ktoś zdołał "wymazać" się z googla - jest tam takie kremowe kółko - znać ze ktoś możny i zamożny tam sie zagnieździł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wersal Re: Chorzów: Przy parku rosną luksusowe osiedla IP: *.proxy.aol.com 04.01.08, 18:42 sqro. Z tego wynika ze WPKiW zaczyna juz nalezec do nowobogackich? A co na to wszystko opinia publiczna? Czyli nasze slowa, nasze opinie. Opinie Nas Slazakow. To do >q< juz sie nie liczy? Niszczyc wszystko co sie tylko da? Nie p. K O P E L ? Nie p. Wojewodo? Biznes za jaka cene? Cene zwyklych ludzi? Obroncy interesow mieszkancow miast i wojewodztwa. Nie cos tu nie tak! Odpowiedz Link Zgłoś
kefiszon Re: Chorzów: Przy parku rosną luksusowe osiedla 05.01.08, 19:56 sqro...te mapy na google są stare!! Znajdziesz na nich np nieistniejący od czterech lat stadion AKS-u... I z map google nie można nic "wymazać". A ulica Wschodnia nie leży w granicach WPKiW. Odpowiedz Link Zgłoś
sqro Re: Chorzów: Przy parku rosną luksusowe osiedla 06.01.08, 11:11 > sqro...te mapy na google są stare!! Nie tak star żeby nie było na nich zabudowań parkowych > I z map google nie można nic "wymazać". Taaak - oczywiście nic w tym miejscu nie ma jest co najwyżej wielka kremowa kupa piachu. Jesli dostarcze ci zdjęcia to może uwierzysz co? > A ulica Wschodnia nie leży w granicach WPKiW. Formalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
kefiszon Re: Chorzów: Przy parku rosną luksusowe osiedla 06.01.08, 16:36 Nie musisz dostarczać mi zdjęć,jestem w parku przynajmniej raz w tygodniu jak nie częściej,więc oglądam sobie wszystko na własne oczy,a park znam jak własne podwórko. :) Wczoraj rano mijałam wspomniany budynek obok Łani-nie wygląda na rezydencję,a jego remont trwa już jakiś czas i dość się wlecze. Zawsze mnie ciekawiło co się tam znajduje i kto tam mieszka. Wiesz? W starym ogrodnictwie też właściwie nic się nie dzieje-też byłam wczoraj rano,tylko płoty coraz bardziej rozkradzione przez złomiarzy. Chyba że coś się kroi od ulicy Siemianowickiej-tamtędy nie chodzę. Na Wschodniej najbliżej parku buduje się nowa willa obok tej od znanego chorzowskiego optyka. Napisz może konkretnie co Cię niepokoi. Chętnie pójdę sprawdzić to z bliska. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wersal Re: Chorzów: Przy parku rosną luksusowe osiedla IP: *.proxy.aol.com 07.01.08, 00:09 Przepraszam ze sie pytam. Te spacery po parku to relakcyjny czy z jakis tam obowiazkow zawodowych? Jak pan mysli ze stara szkolo Zieleni i ogrodnictwo jest nie potrzebne dla parku? Czy naprawde to wszystko ma byc dewastowane ,dewastacja( przyp. Rzeznia miejska Chorzow) w celu przekwalifikowanie terenow po zieleni? W celu zabudowy mieszkaniowej? Wlasnie dlaczego to ulega dewastacji? Odpowiedz Link Zgłoś
ruban Chorzów: Ręce precz od Parku !!!!! 06.01.08, 19:57 Bo up... łapy przy samej żi... !!! Kiedy wreszcie powstanie jakaś społeczna organizacja obrony Parku - CZAS NAJWYŻSZY !!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chichot historii Chorzów: Przy parku rosną luksusowe osiedla IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.08, 21:42 nie powstrzymacie postępu panowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =--@-> Re: Chorzów: Przy parku rosną luksusowe osiedla IP: 77.223.194.* 27.01.08, 22:01 Gość portalu: chichot historii napisał(a): > nie powstrzymacie postępu, panowie! Ładny mi "postęp" - złodziejskie prywatyzacje, degradacje i w następstwie wyprzedaże, służących ogółowi mieszkańców, terenów zielonych, rekreacyjnych lub sportowych [vide: " oraz notorycznych "postępowców"!? (HKP) ... CZUWANKO!!! - Postęp ci to, czy... p o d s t ę p , głupcze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =--@-> Chorzów: Przy parku rosną luksusowe osiedla ERRATA IP: 77.223.194.* 27.01.08, 22:21 Coś się popieprzyło, panowie, przy przesyłaniu na FORUM GW niniejszego postu. [??? - HGW, dlaczego!?] Powinno być tak: Gość portalu: chichot historii napisał(a): > nie powstrzymacie postępu panowie! Ładny mi "postęp" - złodziejskie prywatyzacje, degradacje i w następstwie wyprzedaże, służących ogółowi mieszkańców, terenów zielonych, rekreacyjnych lub sportowych [vide: hipermarket o nazwie... AKS! - duma prezydenta Ch. Kopla i jego radnych]. Fajnie jest - nie ma co...!? Istny raj dla zaradnych byznejsmenów oraz notorycznych "postępowców". :-((((( (HKP) ... CZUWANKO!!! - Postęp ci to, czy... p o d s t ę p , głupcze!? Odpowiedz Link Zgłoś
juzziss Re: Chorzów: Przy parku rosną luksusowe osiedla E 22.06.08, 09:43 czy wiecie kto buduje domy przy parku od strony ulicy Siemianowickiej? Odpowiedz Link Zgłoś