lilith76 23.07.12, 11:44 Ciągniemy temat w stylu tabloidowym - dziecko prawdopodobnie wpadło w histerię, a matka uciekała. Jedyny nowy fakt od poprzedniego artykułu i to wymyślony z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: el_fuego Re: Policja bada okoliczności zostawienia dziecka IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.12, 13:22 Policja to niech się lepiej przejedzie patrząc w boczne uliczki wzdłuż Piekarskiej w Bytomiu albo Barlickiego w Świętochłowicach i niech tam zbada okoliczności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Policja bada okoliczności zostawienia dziecka IP: *.ip.netia.com.pl 23.07.12, 14:29 a wy uważacie, że pozostawienie dwulatka na lotnisku u obcych ludzi jest ok ? Przecież i tak normalna matka w takiej sytuacji ma zd......one wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaa Re: Policja bada okoliczności zostawienia dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.12, 17:27 Normalna matka raczej oleje Grecję i wróci z dwulatkiem do domu. Po pierwsze ważność sprawdzam przed załatwianiem sobie wakacji, po drugie oglądam paszport gdy pakuję walizkę. A gdyby to mamusia miala nieważny paszport??? Pewno cała rodzinka zostałaby na lotnisku bo mamusia urządziłaby histerię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ohhh Re: Policja bada okoliczności zostawienia dziecka IP: *.play-internet.pl 23.07.12, 19:51 tacy ludzie nie powinni mieć dzieci!! to jakieś ścierwo nie matka. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Wakacje bez bachora 24.07.12, 00:38 Ciepłe plaże i nie trzeba się martwić o dwulatka pałętającego się pod nogami. Haj lajf. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek ....dziś wiele osób jest TRWALE niedojrzałych emoc 24.07.12, 00:40 niedojrzałych emocjonalnie do bycia rodzicami, sami są dziećmi, i to takimi w wieku przedszkolno-piaskownicowym. I nigdy nie dorosną. Dzieci z takich rodzin to przyszła patologia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szubienica Re: ....dziś wiele osób jest TRWALE niedojrzałych IP: *.opera-mini.net 24.07.12, 06:40 Rodzice kara śmierci, dziecko do domu dziecka, dla Policji i lotnisku medal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onka Re: Policja bada okoliczności zostawienia dziecka IP: 79.139.32.* 15.08.12, 22:57 Zasadniczo się zgadzam - ścierwo ie matka, ale dodam także ze ścierwo nie ojciec nie wyobrażam sobie wyjazdu na wakacje i pozostawienia dzieciaka jak bagażu w przechowalni czy naprawdę mozna cieszyc się urlopem po czymś takim Odpowiedz Link Zgłoś
boguschitz Policja bada okoliczności zostawienia dziecka n... 24.07.12, 11:13 Od pewnego czasu jest duże zapotrzebowanie ze Skandynawii na małe dzieci. Polskie " sądy " przy każdej nadarzającej się okazji pozbawiają polskich rodziców praw rodzicielskich. A tu taka okazja ! Skoro dziecko zostawiono pod opieką pracowników lotniska, to po co robić sensację ? Po 20-tu minutach było z rodziną. Nie ma o czym pisać tylko o pierdołach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Policja bada okoliczności zostawienia dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 16:55 Widać gołym okiem że wychowanie w Pana rodzinie polega na traktowaniu dzieci jak przedmioty. Gratuluję takiego podejścia do spraw małych i bezbronnych ..!!!Współczuję dzieciom wychowywanym w takich domach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onka Re: Policja bada okoliczności zostawienia dziecka IP: 79.139.32.* 03.09.12, 15:06 co prawda używanie argumentu, ze mówisz tak bo nie masz dzieci uważam za nieco demagogiczne, ale w tym punkcie wydaje mi się trafione. Oczywiście że cała ta sytuacja to spisek wrogich sił reakcji, obcego wywiadu, obcego wymiaru sprawiedliwości oczywiście działającego w porozumieniu z rządem Tuska, który jak wszyscy wiemy handluje polskimi dziećmi (mam nadzieję że czytający wyczuja ironię) Dla małego dziecka hasła "20 min. jest równie abstrakcyjne jak 20 lat. Obietnica dana dziecku (nawet dużo starszemu) jest święta - dlatego trzeba uważać co się mówi. jeśli mojej 4-latce obiecam, że kupie jej spineczki z motylkiem to muszą być z motylkiem, a nie z kwiatkiem bo będzie4 ryk. Jeśli obiecuję że pojedziemy na wakacje nad morze - to musimy jechać nad morze, a nie w góry. Mówię o 4-latce, rozmowa z 2-latkiem to jeszcze większy poziom abstrakcji. Jesli rodzice nie zadbali o sprawdzenie czy dzieciak ma paszport (dla mnie sytuacja nie do wiary) to jedno z nich miało OBOWIĄZEK!!!!!!!!!! zostać z dzieckiem w Polsce a nie pozostawiać je paniom na lotnisku jak bagaż w przechowalni. Odpowiedz Link Zgłoś
malevola Policja bada okoliczności zostawienia dziecka n... 24.07.12, 20:34 Nie rozumiem rozdmuchiwania tej sprawy. Ogarnijcie się, przecież to dziecko nie zostało porzucone gdzieś pod ścianą, zasmarkane i zupełnie samo sobie, tylko zostało pod opieką w punkcie informacyjnym, i zostało mu zapewnione, że ktoś je odbierze za kilkadziesiąt minut. To nie żadna tragedia. Uważam, że te kobiety z punktu informacyjnego w ogóle niepotrzebnie dzwoniły od razu na policję, jeżeli miały dane dziecka, rodziców, i tej osoby która miała zabrać dziecko (zwłaszcza, że ta osoba pojawiła się w wyznaczonym czasie). Co przeszkadzało obsłudze lotniska, że płacze? Pomyślcie, co zrobilibyście na miejscu rodziców w takim momencie- wakacje zapłacone i wyczekane od kilku miesięcy, odprawa i odlot za kilka minut, nieważny paszport dziecka. No przecież to nie jest żadna przemoc czy patologia, wyjaśnić sytuację obsłudze lotniska i poprosić o chwilę opieki nad dzieckiem, i zapewnić maluchowi zabranie z lotniska i późniejszą opiekę zaufanej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AŚKA Re: Policja bada okoliczności zostawienia dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.12, 23:45 Do Malevola - Wiesz co mam 2 dzieci i dla mnie ta sprawa jest po prostu szokująca jak ci rodzice postąpili, mój mąż tez jest zszokowany, myślę widać z forów że większość Polaków też! Wco bym zrobiła? - Bez wahania została z dzieckiem i w doopie miała te wakacje, bo dziecko po prostu zwyczajnie kocham a miłości nie przelicza się na pieniądze. Tak jak Ty piszesz i jak postąpili ci rodzice to jest właśnie brak jakiejkolwiek miłości do własnego dziecka a pieniądze i wycieczka są dla nich ważniejsze od człowieka, do tego sami zawinili że nie sprawdzili dokumentów a dziecko za to zapłaciło i nie rozumiao o co chodzi. Sąd Rodzinny powinien zbadać sytuację tej rodziny, bojest wiele kochających ludzi, którzy nigdy tego dziecka nie zostawią a rodzice powinni mieć za to solidną karę. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Policja bada okoliczności zostawienia dziecka 25.07.12, 11:01 Aśka napisała : "Sąd Rodzinny powinien zbadać sytuację tej rodziny, bojest wiele kochających ludzi, którzy nigdy tego dziecka nie zostawią a rodzice powinni mieć za to solidną karę. " Głupiaś jak but . Owszem rodzice powinni dobrze się upewnić jakie są przepisy z paszportami . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amanita Re: Policja bada okoliczności zostawienia dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 17:58 Tyś za to mądry. Aśka ma racje. Najpierw było radosne pakowanie, obiecywanie dziecku, jak to będzie fajnie na wakacjach, a potem pozostawienie go samego, wśród obcych ludzi. Przecież 2 latek nie zrozumie w czym problem, spróbuj mu wytłumaczyć, że nie może leciec z mamusią i tatusiem, bo ma nie ważny paszport. Takie dziecko tego nie pojmie! Dla dziecka, jak mama wychodzi i zostawia je samo, w obcym otoczeniu, to jest trauma. Bo ono często myśli, że mama już po nie nie wróci. Takie jest rozumowanie dziecka. Do dziś pamiętam swój pierwszy dzień w przedszkolu, jak mama poszła i mnie zostawiła. Też mi na pewno tłumaczyła, że wróci, były opikunki, inne dzieci, zabawki - CO Z TEGO?! Miałam 2,5 roku, nie rozumiałam tego! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 To samo telewizja robi 25.07.12, 10:58 chyba nie mają o czym mówić i głupoty gadają . dziecko zostało zostawione pod opieką i za pół godziny przejął je inny opiekun . Ani chwili i życie i zdrowie nie zostało narażone . Skąd się biorą tacy durni dziennikarze i to w telewizji . Prezentara rozumiem , bo musi gadać to , co mu każą ale redaktor wydania TVP Info powinien wylecieć z pracy za takie głupoty . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka dzieciom Re: To samo telewizja robi IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.12, 11:23 Ciebie też tak podrzucali dziadkom,ciotkom,sąsiadkom,opiekunkom aby się tobą opiekowali jak sami będą się gzić w ciepłych krajach? Dziecko potrzebuje matki , a najlepiej obojga rodziców,cichego i ciepłego miejsca gdzie może rozwijać się normalnie. Grecja to nocne i mocne życie , ale nie dla matki z dzieckiem. angrusz1 napisał: > chyba nie mają o czym mówić i głupoty gadają . > dziecko zostało zostawione pod opieką i za pół godziny przejął je inny opiekun > . Ani chwili i życie i zdrowie nie zostało narażone . > Skąd się biorą tacy durni dziennikarze i to w telewizji . Prezentara rozumiem , > bo musi gadać to , co mu każą ale redaktor wydania TVP Info powinien wylecieć > z pracy za takie głupoty . Może dla ciebie to są głupoty, ale dla tego dziecka NIE. Nie były też głupoty w przypadku Madzi , czy dziecka znalezionego w stawie... Od rzemyczka do koniczka. Trzeba takie poczynania podkreślać,. Nie wiesz po co? Po to ,żeby dzieci nie czuły się niepotrzebne i niekochane, żeby nie musiały się odgrywać później na swoich starych już rodzicach. To wszystko gdzieś się zaczyna. Jak tego nie rozumiesz , to nie zabieraj głosu i nie nazywaj sprawy i dziennikarzy durnymi. To jest poważna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: To samo telewizja robi 25.07.12, 15:20 Matka dzieciom tak napisała : "Ciebie też tak podrzucali dziadkom,ciotkom,sąsiadkom,opiekunkom aby się tobą opiekowali jak sami będą się gzić w ciepłych krajach? " Częściowo masz rację . Taaak, byłem podrzucany . Tak się złożyło, że moi rodzice kupili po wojnie piekarnię na tzw zachodzie , czyli na ziemiach odzyskanych ale sami mieszkaliśmy w innym dużym mieście w Polsce centralnej . No i ja często zostawałem po opieką babci w dużym mieście a starsze siostry były w tym odległym małym miasteczku a czasem - na lato - i ja tam jechałem . Kiedy babcia miała wylew zostałem podrzucony do dalszej rodziny . Nie przeszkadzało mi to .Nie odczuwałem jakichś dolegliwości z powodu rozdzielenia . Miałem wtedy 2-4 lata . Tak w życiu bywa . Tym młodym tak się zdarzyło , smutne . Okazali się nierozważni , bo nie sprawdzili paszportu . Ale robienie z tego wielkiej awantury i sprawy karnej jest grubą przesadą . Komuś tu na forum brakuje zdrowego rozsądku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka dzieciom Re: To samo telewizja robi IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.12, 15:28 Kiedy babcia miała > wylew zostałem podrzucony do dalszej rodziny . > .... A ja mam nadzieję, że Ty nie podrzucisz nikomu swojego dziecka jak go urodzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: To samo telewizja robi 25.07.12, 20:04 Matka dzieciom napisała : "A ja mam nadzieję, że Ty nie podrzucisz nikomu swojego dziecka jak go urodzisz. " Hmm, moje dzieci ( syn 5 i córka 4 ) zostały podrzucone na drugi koniec Polski do siostry mojej żony a my wyjechaliśmy na dwa tygodnie do Włoch , dostaliśmy zaproszenia za czasów komuny 1987 r . Dzieci przeżyły i nie mają nam tego za złe . Teraz dzieci podrzucają nam wnuki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka dzieciom Re: To samo telewizja robi IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.12, 20:48 Ojciec to brzmi dumnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: To samo telewizja robi IP: *.as13285.net 26.05.13, 00:37 popieram wszystkich przeciw angrusz-owi, który tak się płodnie wypowiada w wielu miejscach na ten temat. SAMEŚ GŁUPI JAK BUT nie nazywaj tak innych, wyglada na to że sam masz jakies tyły socjologiczne w głowie przez te "podrzucania" do rodziny. A może to ty jesteś z tej rodziny dlatego ich tak bronisz? Albo sam żeś tak kiedyś durnowato zrobił i teraz zagłuszasz sumienie? Z twoich opisów jednak widac, że nic już nie przemówi ci do rozsądku. Po wojnie, jak piszesz, to moje babcie też żyły i mają odmiennie zdanie niż twoje, a poza tym co innego jak "podrzuca" się dziecko rodzinie czy opiekunom tłumacząc mu to wcześniej, a co innego jak na jakimś obcym lotnisku zostawia dziecko "ni stąd ni zowąd". Ja mam 5 dzieci, najmłodsze ma 1,5 roku, Boże, nie zostawiłabym tak, przenigdy! A zanim się urodził, to starsze, jak musiałam raz wyjechać bez nich za granicę, to zostały z tatusiem, a ja pisałam codziennie list, serce mi pękało i harowałam jak wół, żeby mogły jak najszybciej do mnie dołączyć. To jest serce matki! Powtarzam, sam głupiś jak wół, nie obrażaj tak kochających rodziców! To są inne czasy, niż za twoich, ja też podrzucam dzieci babci, ale nie czekają na nią na przystanku autobusowym! Wstydź się w ogóle wypowiadać w tym miejscu. PS. Nie mów, że jestem głupia, bo spędziłam 20 lat edukacji, plus 12 lat pracy zawodowej, wszystko sama i bez udziału partii, bo do żadnej nie należę! Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: To samo telewizja robi 25.07.12, 15:57 Nie widzisz różnicy pomiędzy zostawieniem pod opieką dziadków dziecka, zostawieniem zaplanowanym wcześniej, by utrzymać rodzinę, a rezygnacją w ostatniej chwili z zabrania dziecka na wakacje i pośpiesznego ściągania dziadka na lotnisko? Założę się, że w analogicznej sytuacji twoi dziadkowie nie byli by tacy pełni zrozumienia i chętni do pomocy. Zapewne byliby tak samo oburzeni, jak masa ekscytująca się tym wydarzeniem. A, że robi się z tego wielkiego newsa - niestety, piękny to kraj, który tylko takie ma problemy. W takim szczęśliwym żyjemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jos Re: To samo telewizja robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 17:00 Wychodzą właśnie w Pana komentarzu Pana własne problemy z okresu dzieciństwa. Jeśli uważa Pan to za nikły problem to znaczy czegoś tam Panu w dziecięcym życiu zabrakło. Nie widzi Pan kompletnie powagi problemu. Dziecko to nie przedmiot. Ale jak wynika z opisu sam był Pan tak traktowany więc jest pan w tym obszarze kompletnie ślepy. Współczuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: To samo telewizja robi IP: *.as13285.net 26.05.13, 00:49 No właśnie I TU masz rację. Jedyną. Cyt. "KOMUŚ na tym forum brakuje rozsądku". Ciekawe, komu? Większości chyba prawda? Jakoś niewiele tych wspierających postępęk rodziców, wygląda na to, że większość ludzkości, łącznie z całym personelem lotniska, polską policją, prawem itd. NIE MA ROZSĄDKU. Straszny kraj! A może dać do Trybunału Eurpopejskiego, Praw Człowieka? Inne kraje może będą miały więcej rozumu? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: To samo telewizja robi 25.07.12, 14:22 Ludzi nie oburza pozostawienie dziecka bez opieki lub pod złą opieką, tylko - w ich pojęciu - niewłaściwa gradacja wartości. Wg ciebie opłacony urlop jest ważniejszy niż własne dziecko, uczucia dwulatka. Jedni na czas urlopu wywożą psa do lasu, inni zostawiają w ostatniej chwili dziecko na lotnisku. Nie zazdroszczę takiej sytuacji, takiego dylematu, bo ja na ich miejscu klęłabym na czym świat stoi, popłakała się z bezsilności, skopała kosz na śmieci, zapłaciła mandat za zakłócanie spokoju, ale chyba jednak z dzieckiem została. Sama mam 2.5 latkę w domu i widzę, że na tym etapie rozwoju emocjonalnego, czy się to podoba nam czy nie, rodzic jest dla dziecka całym światem. Dopóki nie miałam dziecka, to takie zdania wydawały mi się pawiogenne :) Odpowiedz Link Zgłoś
kruszywa15 Policja bada okoliczności zostawienia dziecka n... 25.07.12, 16:28 Istotnie jest to mocno nadmuchana afera! Jestem matką 3-ki dzieci i w pierwszej chwili wiadomość ta mnie zdruzgotała, ale już po głębszej analizie stwierdziłam że pewnie postąpiłabym tak samo. Gdyby ci rodzice zostawili dziecko babci lub opiekunce przed wylotem w domu to nikt by nic nie powiedział. Sama mam dwie żyjące babcie moich dzieci, które same chętnie proponują nam opiekę nad naszymi dziećmi a nam wyjazd na romantyczny urlop. W tym przypadku rodzice bardzo chcieli lecieć z córką o czym świadczy fakt że ją wogóle zabrali. Nie wiemy też jak wyglądała rozmowa rodziców z pracownikami lotniska. Być może długo prosili czy nie da się nic zrobić w tej sytuacji tzn. sprawdzić szczegółowo dokumenty dziecka, wykluczyć porwanie itp oraz w drodze wyjątku wydać jakiś tymczasowy dokument uprawniający do lotu. Śmiem twierdzić, że to obsługa lotniska i nasi durni urzędnicy są winni cierpienia dziecka bo nie potrafią w takiej sytuacji załatwić sprawy na cito ze względu na dobro dziecka!!! Skoro dziecko płacze za rodzicami to znaczy że kocha i dla świętego spokoju trzeba było puścić dziecko z matką. I najważniejsze: rodzice ci słusznie szybko oddalili się od dziecka żeby uniknąć kontaktu wzrokowego podczas oddalania się. Robię tak codziennie kiedy zostawiam swojego synka w żłobku, minimalizuję w ten sposób jego histerię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maaasssaaa Re: Policja bada okoliczności zostawienia dziecka IP: *.dhcp.dbnet.dk 05.08.12, 06:43 kruszywa 15- to, co Ty, "matka trójki dzieci" wypisujesz, po prostu zwaliłoby mnie z nóg, gdybym nie siedziała.Ja jeszcze potrafię zrozumiec, ze ktoś nie mający zielonego pojęcia co to znaczy miec dziecko, wypisuje takie głupoty... Swoją drogą Twój tok rozumowania zaiste rewelacyjny;))))- to urzędnicy na lotnisku i wszyscy inni są winni, bo "nie chcieli" zlamac przepisów , "zalatwić tego jakoś"- nie ci , pożal się boże, rodzice, którym zabrakło tej odrobiny wyobraźni i zdrowego rozsądku, by sprawdzic dokumenty przed wyjazdem mogą następnym razem zapomnieć wyłączyć kuchenkę gazową i spokojnie udac sie na zakupy do centrum handlowego, zostawiając dziecko samo w domu... I nie porównuj zostawienia dziecka w żłobku (co spowodowane jest zapewne koniecznością życiową, nie kaprysem) do wyjazdu na dwutygodniowe wakacje. To zupełnie nie o to chodzi. A tak btw, to biuro na lotnisku nie jest klubem malucha czy inna ochronka i jego pracownicy widząc histerię dziecka słusznie zrobili, ze zadzwonili po policję- oni nie byli uprawnieni do opieki nad dziewczynka i nie mogli brać na siebie odpowiedzialności za to, jakby jej cos się w wyniku takiej traumy stało. No, ale to "durni, bezduszni urzędnicy", nie ulitowali sie nad biednym dzieckiem....szkoda, ze jego rodziców już za takich nie uważasz- wszyscy dookoła sa winni według ciebie, tylko nie oni...żal normalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Policja bada okoliczności zostawienia dziecka IP: *.as13285.net 26.05.13, 00:42 hahahaha!!! super, podoba mi się, bardzo dobrze jej dołożyłaś, POPIERAM!!! głupi bezduszni rodzice co tak piszą, ktokolwiek mógłby zostawić dziecko pod opieką obcych BEZ SENSU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Policja bada okoliczności zostawienia dziecka IP: *.as13285.net 26.05.13, 00:39 Oj, kruszywa... takaś sama mądrala jak angrusz, nie chce mi się pisać 2x tego samego, jak ci się chce poczytać to moja odpowiedź dla ciebie jest pod 'angrusza' o "telewizji" Odpowiedz Link Zgłoś