vestit 15.04.05, 07:47 miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,2655801.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ryba368 Re: WSTYD 15.04.05, 10:52 Wstyd Wstyd!!!!!!!ALE 50 lat prania mózgu przez komune nie tak latwo wyleczyć przez 15 lat cale pokolenie minie zanim nasza mentalnosc sie zmieni drodzy towarzysze!!!!! 30 lat pracowalem w budowlance więc wiem co mowie. Odpowiedz Link Zgłoś
vestit Re: WSTYD 15.04.05, 11:05 rozmawiałem ostatnio ze znajomym który przyjechał z Angli to co nasi rodacy tam wyprawiają to jest skandal:kradzieze,pijaństwo,brud itp i w wiekszosci sa to ludzie młodzi a opinia idzie w świat i nawet jedna osoba jak Papież nie zmieni stanowiska innych na temat polaków przykre Odpowiedz Link Zgłoś
stef_ko Re: WSTYD 15.04.05, 17:23 Wszystkiemu winien Szandar no i ten kurdupel z muszka. Hehehee. Odpowiedz Link Zgłoś
leydson Re: WSTYD 15.04.05, 18:57 To nie mentalnosc - to brak wychowania To co robimy (nie wszyscy) za granica robimy tez w Polsce! nie chcemy sie uczyc tylko cos przezyc.Nie mamy zadnych celow ,dlatego tez nie osagamy niczego .Nie ma wlasnej dyscypliny,dlatego lepiej zwalac na innych.A tak naprawde ,czy tylko tacy jestesmy? Czy grupka niewychowanych ludzi daje calkowity obraz innych.Nie rubmy sie sami tacy zli,inne narodowosci tez maja swoje za uszami,albo?! Odpowiedz Link Zgłoś
paco22 Re: WSTYD 16.04.05, 13:42 Pani Becker jest wstyd? A kto podpisuje decyzje o wysłaniu tych bezrobotnych na te programy. Jest mnóstwo wartościowych młodych ludzi w Siemianowicach, którzy zdecydowanie wykorzystali by taką okazję, podnosząc swoje kwalifikacje. Jak się tak rekrutuje to trudno się dziwić. Uważam, że winny jest przede wszystkim urząd, który bandytą pozwala na takie staże wyjeżdżać. Gratulujemy Pani Haniu. Tylko tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
leydson Re: WSTYD 16.04.05, 20:29 I znowu inni sa winni ,Ci co chcieli do innych dobrze.Jest to tak.BZDURA !!! Jezeli dorosly zrobi zle to mama jest winna,nie,nie nie mama tylko nauczycielka bo sie uwziela,nie nie nie nauczycielka,Kierownik w pracy,nie nie system polityczny,nie nie ...Jak pokazujemy palcem na innych to 3 palce tej samej reki wskazuja na nas samych. Odpowiedz Link Zgłoś
ryba368 Re: WSTYD 16.04.05, 23:32 ley....za dużo książek o wychowaniu sie naczytałes bo watpie że raczki swoje zbrudzileś cieżką pracą???????? Odpowiedz Link Zgłoś
leydson Re: WSTYD 17.04.05, 00:36 To jest moja Ostatnia odpowiedz do Ciebie.W przyslosci pisz na temat jaki jest watek zajczety. Jestem tak wychowany,z domu i przez prace,w mlodych latach pracowalem na kopalni pod ziemia na 90 cm scianach weglowych NA Kolanach!!,w Hucie i Wojskowych Zakladach tez i to ciezko,chociaz Technikem Konstrukcji Stalowych ale zeby zarabiac wiecej robilem wiecej i ciezej.Tylko tak mozesz sie obudzic i szanowac innych.Jakbys wiedzial co teraz robie to bys ze stolka spadl.Na wszystko trzeba sie zarobic i to najpierw GLOWA !!!Ty nigdy nic nie zrozumiesz jak nie bedziesz mial RESPEKTU przed innymi.moja Rada-zajmi sie soba nie innymi!! Odpowiedz Link Zgłoś
paco22 Re: WSTYD 17.04.05, 13:46 Leydson twój poziom erudycji mnie poraża... Co do watku to chce powiedziec, ze chyba nie wiesz co to znaczy odpowiedzialnosc za podejmowane decyzje. Jesli nie widzisz tu takowego przykładu to przykro mi ale na cudze ograniczenia w sferze inteletualnej nie mam wpływu. I rzecz oczywista, że w tej sytuacji winna jest Pani Becker jako zwierzchnik PUPoby rekrutujący tych stażystów pracownicy i oczywiscie absolutnie odpowiedzialni za to co zrobili ci bandyci. Odpowiedz Link Zgłoś
leydson Re: WSTYD 17.04.05, 17:08 Opowiedz prosze jak to bylo z Toba i P.Becker i urzedem pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
leydson Re: WSTYD 18.04.05, 01:19 Dziekuje za CHLOPCZYKU .Mam 51 Lat. Co mam na mysli to Ty najlepiej wieszSpruboj popracowac nad soba ,masz jeszcze sanse,wierze ze Ci sie to uda. Odpowiedz Link Zgłoś
paco22 Re: WSTYD 18.04.05, 11:33 Wiem, co masz na myśli i wiem też kim jesteś albo raczej w jakiej instytucji możesz pracować. Co do twoich uwag to radze je zachowac dla swoich dzieci. Nad moim procesem rozwoju ma kto czuwać. A tobie radze skoncentruj się nad swoimi zdolnościami językowo-słownikowymi. Bo może i masz 51 lat ale błedy ortograficzne typu "Spróbój" świadczą raczej o tym, że... ach szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
leydson Re: WSTYD 18.04.05, 22:16 Dobrze ze sie przypomniales co mam na mysli.Widzisz funkcjonujesz dobrze.Jak wiesz gdzie pracuje to napisz bez obaw,jak trafisz to tak jakbys 6 numerow w totolotku trafil.100% !!!Dzekuje Ci za rade ,masz racje ,z polskim jezykiem jestem na bakier ale nie uzywam go na codzien tylko po niemiecku,angielsku i to co idzie po hiszpansku.dlatego tez tak kalecze.20 lat nie mowic i pisac na codzien po polsku robi swoje.Ale chyba mnie rozumiesz co pisze,gorzej ze zrozumieniem tego co?Przyjda lata przyjdzie doswiadczenie to moze sie o tym przypomnisz co pisalem i lepiej zrozumiesz.Jestes z natury bojownikiem kims co cos chce jak to widze,ale machasz mieczem bez celu.Zmien to ,wybierz jeden cel i realizuj go,potem nastepny,nastepny,nastepny,...Co,jak,kiedy - to sa wazne punkty w realizacji zamierzen.Wierz mi to funkcjonuje w 90 przypadkach na 100.Wszystkiego nie osiagniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
paco22 Re: WSTYD 19.04.05, 10:30 Musze cię rozczarować, posługiwanie się obcymi językami wzbogaca język ojczysty, a nie na odwrót. A twój jest tak ubogi że jedynym miejscem gdzie możesz mieć kontakt jak napsiałeś z taką międzynarodowa śmietanką są kanały z kablówki. Odpowiedz Link Zgłoś
leydson Re: WSTYD 21.04.05, 21:41 Ty musisz to wiedziec jak to jest, jak sie umie tyle jezykow. Tak daleko nie jestem od Ciebie i ja nie mam z tymi ludzmi kontaktow, ja z tymi ludzmi pracuje na codzien. Odpowiedz Link Zgłoś
ryba368 Re: WSTYD 18.04.05, 09:59 ley....widze że pomyliły ci sie liczby w wieku zamiast 15 latek glosisz ze masz 51. Popatrz na swoje wypowiedzi chłopczyku zanim kogos posadzisz ze obraza ludzi na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
leydson Re: WSTYD 18.04.05, 22:02 Dziekije za uwage.Wiem ze robie bledy ale na codzien posluguje sie inymi jezykami ,przede wszystkim niemieckim,angielskim i troche hiszpanskim to wymaga moja praca i wierz mi wyrazac mysli w jakims jezyku musi sie tez w tym jezyku myslec a to trudne.Jeszcze raz dziekuje,za chlopczyka tez,pochlebiasz mi. Odpowiedz Link Zgłoś
matrix_has_you Re: WSTYD 16.04.05, 23:39 Coż - mam tu mieszane uczucia. Z jednej strony na przykładzie tego artykułu widać wyraźnie, że najbezpieczniejszy jest urząd, który nic nie robi - przynajmniej trudno jest go skrytykować (bo jak nic nie robi to za co?). Nie sądzę, żeby siemianowiccy bezrobotni byli inni od tych z np. sąsiednich miast ale może tam po prostu ludzi na tego typu programy nie posyłają. Z drugiej strony - sama idea instytucji takiej jak urząd pracy jest mi trochę obca. Po pierwsze zmieniłbym jego nazwę na "urząd do spraw bezrobocia" - chyba lepiej by pasowała. Bo czy dzięki takim urzędom będzie więcej pracy (chyba tylko dla nowych urzędników). Czytam na stronach internetowych naszego urzędu pracy o różnych programach i dotacjach, które otrzymał. To świetnie, że są tacy aktywni. Ale jak przelicze pieniądze, które dostali to wychodzi na to, że możnaby każdego siemianowickiego bezrobotnego ozłocić (szczególnie byłych hutników). Czy są ozłoceni? Chyba nie trzeba odpowiadać na to pytanie - wystarczy się rozejrzeć po mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
paco22 Re: WSTYD 17.04.05, 13:49 W tym urzędzie nie nazwa jest problemem, tylko kierownictwo. Mam nadzieje, że ktoś w końcu przejrzy na oczy i Panni Becker przestanie być urzędnikiem... Odpowiedz Link Zgłoś