laszlo.kovacs 25.08.12, 21:06 PO prostu szkoda słów. i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lewica_os Wesołe miasteczko bierze gości głodem? 25.08.12, 21:26 Prawda jest taka że cały Park Śląski w tym roku to jakaś pomyłka!!!! Ten cały prezes Godlewski ma same super pomysly. Nazwa parku, punkty gastronomiczne, nieczynne fontanny które fundował browar Tyski, poprostu geniusz!!!! I ta wypowiedz ze kapielisko Fala jest dla biedoty - fenomen Godlewski!!! A jakby byl Prezydentem Katowic oj by bylo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązak i to warszawskie gie... IP: *.xdsl.centertel.pl 26.08.12, 00:28 pora skasować szefa i zobaczyć też co za ekspertyzy szykuje politechnika warszwska dla stadionu śląskiego, żeby wykluczyć konkurencję dla NCS w warszawce (ponoć 20 miesięcy czekania???) Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: i to śląskie gie... 26.08.12, 10:26 Pan Prezes Godlewski jest ze Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: i to warszawskie gie... 26.08.12, 11:01 ROTFL, czyli za dwadzieścia lat żałosnej nieudolności na Stadionie Śląskim odpowiada Warszawa. Nigdy na Śląsku nie będzie dobrze, jak nie przestaniemy zwalać winy za własną nieudolność na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej proszę nie obrażać..za PRL WPKiW tętniło życiem!!! IP: *.opera-mini.net 26.08.12, 11:34 ...TO BYŁY CZASY !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tamte festyny,DNI PRASY,,,,,,,działo się działo,a teraz JEDNO WIELKIE DZIADOSTWO !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik trzeba brać kanapki :) IP: 109.95.202.* 26.08.12, 08:22 A ja z dzieckiem byłem i się podobało, a kanapki i picie swoje zabrałem :) PS. Widocznie Wesołe miasteczko nie ma potrzeby dodatkowo zarabiać na jedzeniu i piciu ... ich sprawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: trzeba brać kanapki :) 26.08.12, 16:03 na wczasy też wałówę zabierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisłaf Re: trzeba brać kanapki :) IP: *.internetia.net.pl 26.08.12, 21:40 ja to nawet do restauracji gdy idę to zabieram kanapki. A co, mam w kolejkach stać i jeszcze przepłacać? Odpowiedz Link Zgłoś
lob1 Re: Wesołe miasteczko bierze gości głodem? 26.08.12, 14:50 Wesołe Miasteczko jest bardzo biedne.Nie wiem kto jest temu winny.Chyba za bardzo walczą znów o stołki.Za komuny było tak pięknie,uroczyście,całe tabuny rodzin ciągnęły do parku.BYłuy krupnioko i piwo i kiełbaski.A teraz "PRZYSTAŃ" zamknięta.Taki piękny lokal.Staw przy przystani zaniedbany.Nie podoba mi się . Odpowiedz Link Zgłoś
piechol Dobrze, że Godlewski nie wygrał wyborów 25.08.12, 21:46 Jak wygrał wybory Uszok, trochę żałowałem, że Godlewski przegrał. Teraz jednak, widząc jego poczynania w Parku Śląskim - Bogu dziękuję, że Katowicami nadal rządzi Uszok. Mam też nadzieję, że odpowiednie służby zajmą się sprawą gastronomii w Wesołym, a Zarząd Województwa wyciągnie odpowiednie konsekwencje, bo sorry - to dla mnie nic innego jak działania na szkodę firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: Dobrze, że Godlewski nie wygrał wyborów 25.08.12, 21:51 Źle go osądzasz. Za rok się okaże że do parku nikt nie chodzi. I będzie to z resztą prawda. A park się rozparceluje i zbuduje kolejne śliczne inaczej osiedle. Nie dla biedoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Jakie cąłe szczęscie, że rzadzi Uszok? IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 21:58 Przeciez on też żyje od korupcji do korupcji. Bardziej zapyzieć miasta jak za jegpo kadencji sie juz nie da. Przy pozostałych dużych miastach,. wygladamy jak trzeci świat. Jeden wart drugiego. \w końcu Godlewski szkolił sie u "mistrza" uszoka, to czego oczekujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Jakie cąłe szczęscie, że rzadzi Uszok? IP: *.internetia.net.pl 25.08.12, 23:57 gdyby rządził godlewski to Spodek zamiast do remontu poszedłby do rozbiórki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jakie cąłe szczęscie, że rzadzi Uszok? IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.12, 17:27 Głupi przykład w kontekscie Uszoka, który ma na swoim kocie wiecej wyburzeń, niż inwestycji. I to wyburzeń cennej architektury. O spodek sie nie obawiaj, jego nic i nikt nie ruszy, za to obaj panowie do odstrzału. Poza tym nie mów o remon cie spodka, bo na razie tto tylko zajawka remontu, taka na pokaz. Łuski zrobione, a reszta sie sypie. Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: Wesołe miasteczko bierze gości głodem? 25.08.12, 22:00 dla lemingow najwazniejsze jest, ze nie rzadzki kaczynski nawet jesli klika rudego r*cha i kazdego dnia w zadki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr X Re: Wesołe miasteczko bierze gości głodem? IP: *.sileman.net.pl 26.08.12, 00:33 Przyczyna jest prosta, stać mnie bez kredytów na mieszkanie, auto i wczasy z rodziną to dbam o to aby PiS'o komuna albo SLD nie doszła do władzy bo mi zabiorą 50% kasy w imię solidarności społecznej i rozdadzą osłom którzy zamiast na studia postanowili kopać rowy a teraz płaczą, że ich nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wesołe miasteczko bierze gości głodem? IP: *.ngm.net.pl 26.08.12, 04:18 10000000000000% poparcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Wesołe miasteczko bierze gości głodem? IP: *.internetia.net.pl 26.08.12, 04:54 Sęk w tym, że za PiSu podatki zmniejszali albo znosili, za PO powiększają i likwidują ulgi. Odpowiedz Link Zgłoś
lewica_os Re: Wesołe miasteczko bierze gości głodem? 28.08.12, 21:00 sie sztudynt łodezwoł co pewnie wazelinartswo opanowol na równie wysokim poziomie co robiynie sciagow we dugopisie. Jo akurat znom takich co narzekaja a som po studiach a takie to fajne roboty maja, a znajomi co kopia rowy to by cie zdziwili bo loni nie narzekaja bo zarobiaja w c**** i jeszcze trocha Odpowiedz Link Zgłoś
todob1 Re: Wesołe miasteczko bierze gości głodem? 25.08.12, 22:01 Szkoda słów..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc jaka tajemnicsa handlowa? IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 22:01 "Czy to prawda, że park nie dostaje czynszu? - To tajemnica handlowa między nami i parkiem - odparła Pierowicz." - droga kobieto, park jest utrzymywany z pieniedzy publicznych i tu zadnych tajemnic być nie może. każda wydana złotówka i kazda umowa jest do wglądu obywateli. Przynajmniej powinna być... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: jaka tajemnicsa handlowa? IP: *.internetia.net.pl 25.08.12, 22:04 Pachnie tu łapówką, pownnno CBA sie tym zainteresować, albo i NIK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość witamy na śląsku IP: *.ngm.net.pl 26.08.12, 04:16 czy w parku jest jeszcze coś na czym nie dło się zrobić przekrętu ? chyba nie , na śląsku też juz coraz mniej - wszystko jest odpowiednio poszachowane i skrupulatnie dojone latami, masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuklok Re: witamy na śląsku IP: *.e-siemianowice.pl 26.08.12, 07:57 Ludzi pokroju Pana Cebuli - dyrektor Wesołego Miasteczka z mianowania PO, rzecznika Buszmana czy samego Prezesa Godlewskiego powinno się wyrzucić na pysk z posad w parku a całym biznesem może wreszcie zajmie się NIK i CBA. Ustawianie przetargów i "wpuszczenie" swoich to przekręty które pachną kryminałem na kilometr. A co na to właściciel? Marszałek nie nadzoruje swojego obiektu czy też bierze udział w procederze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: witamy na śląsku IP: *.ngm.net.pl 26.08.12, 09:49 marszałek śpi na kopalni pieniedzy stadionie slaskim- kolejne 100 mln wiecej , starczy na 5 pokolen dla calych rodzin Odpowiedz Link Zgłoś
kbamm Miernota godlewski nigdy nie zginie 26.08.12, 08:11 Koledzy z "po" nie dadza mu zginac (przepraszam pisze z Niemiec). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Wesołe miasteczko bierze gości głodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.12, 08:28 Kasa, Misiu, kasa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miqc Wycieczka w krainę Alternatywy 4 za jedyne 50 PLN IP: *.pasjo.net 26.08.12, 08:50 Cały ten park to wycieczka na krainy Alternatywy 4. Byłem tam z dzieckiem tydzień po 25 latach przerwy bo www obiecuje prawdziwy Disneyland ale przeżyłem wycieczkę w czasie. Zaasfaltowana kraina z pazkudnym niezagospodarowanym bajorem pośrodku, te same atrakcje co za czasu mojego dzieciństwa czasem pokryte 50 warstwami olejnej farby a czasem pokryte poprostu rdzą, ZERO POMYSŁU na animację i rozweselenie tego miejsca kolorowymi postaciami, inscenizacjami, muzyką itp. itd., no i rewelacyjny pomysł na rżnięcie klientów pt "płacicie za wszystko przy wejściu a potem BUJAJCIE SIĘ (na tym co jeszcze zostało)". polecam wizytę w kiosku z zabawkami na przeciwko "tunelu strachu" i rzyt oka za szybę -tysiące padłych much i obsrane pożółkłe zabawki w kątach -dostarcza wrażeń jak "tunel strachu" i "gabinet śmiechu" w jednym:). Jeśli ktoś ma ochotę na odrobinę depresji w cenie 50 PLN to polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
ra39 Wesołe miasteczko bierze gości głodem? 26.08.12, 09:40 Wesole miasteczko jest dla dzieci, nie dla gledzacych ramoli. Jak bylem dzieckiem to wesole miasteczko bylo nieslychana atrakcja. Jak potem przyjechalem po latach ze swoimi dziecmi, gdzies ok 2005 r. to im sie takze bardzo podobalo. Mnie juz nie, ale ja juz nie bylem dzieckiem. Nigdy nie odtworzy sie ponownie klimatu "rzeki dziecinstwa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miqc Re: Wesołe miasteczko bierze gości głodem? IP: *.pasjo.net 26.08.12, 10:19 >> Nigdy nie odtworzy sie ponownie klimatu "rzeki dziecinstwa". Ale jeżli widzisz że do tej "rzeki" przez trzydzieści lat ktoś nazwoził śmieci, że ryby są śnięte a brzegi obsrane to warto zwrócić na to uwagę, chyba że poczekamy z krytyką aż przestanie się podobać ostatniemu dziecku -a dzieci jak sam zauważyłeś miewają dużą tolerancję dla syfu i można je czasem "znieczulić" cukrową watą. Tylko że jak przestanie się podobać ostatniemu dziecku to ono zgasi światło w tym parku:). Odpowiedz Link Zgłoś
laguardia Wesołe miasteczko bierze gości głodem? 26.08.12, 10:09 Godlewski okazał się być człowiekiem mało rozgarniętym. Zamiast spokojnie odczekać w opozycji do kolejnych wyborów, w imię forsy (a przede wszystkim rzekomych wpływów i podbudowania własnego ego, jak sądzę) zdecydował się prezesować Parkowi. Parkowi, do którego zjeżdżają się nie tylko katowiczanie ale i całe województwo. I wszyscy ci ludzie jak na dłoni widzą, ile może spieprzyć zarządzanie taką wielką materią przez partyjnego nominata, którego największą kompetencją jest bycie spokrewnionym z marszałkiem Olbrychtem. Do wyborów samorządowych jeszcze dużo czasu i Godlewski musi w końcu zrozumieć, że nawet mimo eleganckiego Subaru jego prezesowanie jest dlań kulą u nogi. Nawet bałwochwalcza "Wyborcza" w końcu ulegnie pod naporem masy niezadowolonych bywalców rozpadającego się Parku - to nieuniknione - i Prezes straci ostatniego sojusznika. Chyba czas na dymisję, Prezesie Godlewski. Z korzyścią dla Parku (nie może już być gorzej, chyba, że przyjdzie tam jakaś rodzina Tomczykiewicza z Pszczyny) i z korzyścią dla Pana - odchodząc teraz, może Pan mgliście liczyć, że ludzie za dwa lata zapomną jakie rzeczy Pan wyrabiał na samodzielnym stanowisku dyrektorskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Park Śląski to kpina ruina ... IP: *.telpol.net.pl 26.08.12, 11:13 Żar leje się z nieba a żadna z niedawno wyremontowanych fontann nie działa. Kolejka Elka zdemontowana. Kolej wąskotorowa zlikwidowana. Stadion Śląski rozgrzebany. W ZOO można zwiedzać już tylko puste klatki i wybiegi dla zwierząt. Wesołe Miasteczko dogorywa. W "Bylinowym Parku", obok Ośrodka Harcerskiego ciemno i niebezpiecznie - pozostały tylko kikuty po latarniach a staw po rewitalizacji (Perkoz) nawet nie został napełniony. Kawiarnia "Przystań" od lat remontowana przez szemrane firmy a Ośrodek Sportów Wodnych chyba zatonął. Na "Fali" pozostały trzy baseny. Korty Tenisowe przy Stadionie Śląskim zamknięte. Wysyp dziadowskich bud z hamburgerami i innym badziewiem. Od lat totalny brak pomysłu i koncepcji na zarządzanie Parkiem, zero inwestycji i kompletna klapa w pozyskaniu inwestorów. Lekarz nowym dyrektorem Skansenu ... I tak dalej. Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że ludzie którzy doprowadzili do ruiny Park pobierali lub pobierają do dzisiaj za to pieniądze. No ale cóż - sami wybraliśmy tych ludzi. więcej tutaj: slaskiemiasta.pl/parkslaski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Park Śląski to kpina ruina ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.12, 12:11 Parkiem zarządza polityk bez jakichkolwiek umiejętności menadżerskich, Wesołym Miasteczkiem zawodowy harcerz, kolega polityka, stadion to wieczna budowa na której zasiedział się Szczerbowski .... tragedia na śląsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość daj sie nachapać swołoczy IP: *.ngm.net.pl 26.08.12, 11:14 to nic innego nie potrafi tylko kantować, zębami bedzie sie stołka trzymać bo co innego nie potrafi, ręce opadają Odpowiedz Link Zgłoś
7bart7 Re: Wesołe miasteczko bierze gości głodem? 26.08.12, 12:08 Do dymisji potrzeba odwagi zarówno Godlewskiego jak i Matusiewicza - niestety osoby bez kompetencji ale i umiejętności wolą trwać przy swoim Szkoda parku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Pedro Re: Wesołe miasteczko bierze gości głodem? IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.12, 09:29 Szanowny kolego, czy faktycznie Godlewski jest krewnym Orbrychta? Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka0258 Wesołe miasteczko bierze gości głodem? 26.08.12, 12:10 Typowo polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
lopi123 Re: Wesołe miasteczko bierze gości głodem? 26.08.12, 12:33 To szlonzki spisek. Chcą Goroli wziąć głodem. Szlonzok jak Rus zje wszystko i przezyje, Polok, Gorol i Hadziaj już nie. Parsk Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: Wesołe miasteczko bierze gości głodem? 26.08.12, 12:36 Pozostaje nam zrobić rezerwat dla hanysów i poczekać aż wymrą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wesołe miasteczko bierze gości głodem? IP: *.ngm.net.pl 26.08.12, 12:46 wystarczy rzucić 5 zł na ziemie i sie miedzy sobą pozabijają z pazerności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wesołe miasteczko bierze gości głodem? IP: *.ngm.net.pl 26.08.12, 12:51 miało być 1 zł Odpowiedz Link Zgłoś
lopi123 Re: Wesołe miasteczko bierze gości głodem? 26.08.12, 12:58 Ty synek uważej żeby RAS nie zrobiył ci getta dla Poloków, Goroli, Hadzaji i inkszych basztardów. Szlonzok prawdziywy to musi sia wykazać czystom krwiom do 10 pokolenia nazod. Jak koń arabski. Nojlepi aby jego przodki byli krwi czystej nieymieckiej. Nojlepi miyeć sztambuch i popiery z łurzyndu rasy , tygo przydwojennygo, som wiysz nojlepiej jakiego. Problem w tym , że łoni nie byli tak szkrupulatni i nie sztudiyrowali az do 10 pokolenia. To już bydzie kożdy musiał zrobić na swój koszt. Ale nie jest zle, bo tu na forum i na ikszych forach momy szpycjalistów szlonzkich łod tych spraw i łoni ci wytuplikują i sprawdzom cołki twój rodowód, żeby żodyn Gorol sia nie prześlizgnoł bez gynste, szlonzkie sito. PARSK Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: Wesołe miasteczko bierze gości głodem? 26.08.12, 13:04 Mów po polsku jeśli chcesz bym ci odpowiedział. A jak nie to jazda do reichu. Odpowiedz Link Zgłoś
lopi123 Re: Wesołe miasteczko bierze gości głodem? 26.08.12, 13:17 Wnoszę z tego Tanebo, że nie możesz się poszczycić śląsko-niemieckim przodkiem? Szukaj już zawczasu chałupy w lubelskim albo na szkieletczyźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: Wesołe miasteczko bierze gości głodem? 26.08.12, 13:42 Pudło. Nie będę udawał że pochodzę od Piastów. Ród pochodzi z Niemiec. Od XV w w Polsce. A ty przyjechałeś pewnie w te rejony na kucyku za swoim panem w 1241 roku? Odpowiedz Link Zgłoś
lopi123 Re: Wesołe miasteczko bierze gości głodem? 26.08.12, 14:43 Cieszy mnie Tanebo, że jesteś "czystym Niemcem" Tacy mnie na Ślasku zawsze zastanawiali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanys Re: Wesołe miasteczko bierze gości głodem? IP: 78.133.231.* 26.08.12, 14:48 Twój stary rezerwat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek To się do Gazety nadaje! IP: *.68.73.75.debica73.tnp.pl 26.08.12, 18:56 Dziekuję za ostrzezenie , Ja tam z dziećmi nie pójde a i znajomych ostrzege. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Pedro Re: To się do Gazety nadaje! IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.12, 08:38 Czy wiecie, że artykuły do produkcji zapiekanek są przechowywane w blaszanym garażu? Odpowiedz Link Zgłoś