Gość: {)xx[=========> IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.07.04, 20:09 co wywoluje u Polakow taka nienawisc wzgledem Niemcow? Czy ten atak na Niemcow jest spowodowany wlasna slaboscia, czy tez jest spowodowany przekonaniem o wlasnej wyzszosci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carrramba Re: Nienawisc 24.07.04, 20:20 Nie zawracaj głowy pierdołami !Nudzisz się, czy co ? Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Nienawisc 24.07.04, 20:22 Zapomniałbym. Niemiec jesteś ? Masz poukładane w głowie ? Nie jesteś nazista ? No to Cię kocham :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: {)xx[=========> Re: Nienawisc IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.07.04, 20:55 ciekawa odpowiedz, ale nad zdaniami twierdzacymi musisz jeszcze popracowac. niestety nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Nienawisc 24.07.04, 21:22 Gość portalu: {)xx[=========> napisał(a): > ciekawa odpowiedz, ale nad zdaniami twierdzacymi musisz jeszcze popracowac. > niestety nie na temat. Uważam, że "kocham Cię" kończy ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: {)xx[=========> Re: Nienawisc IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.07.04, 21:27 znowu nie na temat. poza tym: twoje jedyne zdanie twierdzace ubliza mojemu ego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Nienawisc IP: *.dip.t-dialin.net 24.07.04, 20:26 www.br-online.de/land-und-leute/thema/obdachlosigkeit/index.xml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: {)xx[=========> Re: Nienawisc IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.07.04, 20:38 taki "biss" powinien byc wydawany w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oberschlesier Re: Nienawisc IP: *.dip.t-dialin.net 24.07.04, 20:33 ARMES DEUTSCHLAND Willkommen im Wohlstandskeller der EU Viele Jahrzehnte gehörte Deutschland zu den reichsten Nationen Europas. Das war einmal. Nach aktuellen Schätzungen ist das Bruttoinlandsprodukt pro Kopf 2003 unter den Schnitt der EU gerutscht - zum ersten Mal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz ()xxx[----o--()--0--o----()---o----()---o-------- IP: 62.233.241.* 24.07.04, 23:15 OOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOO O OOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOO (HKP) ... CZUWAJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: {)xx[=====> Re: Nienawisc IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.07.04, 23:42 dlaczego niektorzy Polacy tak aktywni tutaj na tym forum unikaja niektorych tematow? Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Nienawisc 24.07.04, 23:49 Gość portalu: {)xx[=====> napisał(a): > dlaczego niektorzy Polacy tak aktywni tutaj na tym forum unikaja niektorych tem > atow? Co chcesz wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: {)xx[=====> Re: Nienawisc IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.07.04, 23:54 czy ty naprawde nie potrafisz czytac ze zrozumieniem, czy tez pijesz za duzo? Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Nienawisc 25.07.04, 00:26 Gość portalu: {)xx[=====> napisał(a): > czy ty naprawde nie potrafisz czytac ze zrozumieniem, czy tez pijesz za duzo? Od tygodnia nie piję:) O jaka nienawiśc Ci chodzi człowieku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: {)xx[=========> Re: Nienawisc IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.07.04, 00:31 czy mozna byc naprawde az tak glupim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Nienawiść (??????????????????????????????????) IP: 62.233.241.* 25.07.04, 14:57 ...Ja nie unikam niektórych tematów, tylko nie lubię stawiania w takiej prowokacyjnej formie - nietaktownych i z pozoru naiwnych pytań. Gość z Niemiec pewnie pała do nas uczuciem nadzwyczajnego pojednania, tylko dlaczego Jego nick - wygląda jak... zwyczajna pała lub jak miecz, czy podręczny sztylet??? Czyż nie lepsza i nie stosowniejsza byłaby gałązka oliwna?... Dlatego w podobnie metaforyczno-graficznej formie odpowiedziałem na pytanie o żródła polskiej "nienawiści", a może bardziej adekwatnie do sytuacji i stanu świadomości narodowej - braku zaufania do Niemców. Krótko (choć mam wrażenie, że niepotrzebnie) wyjaśniam więc użytą w swoim wpisie symbolikę: Ta maszerująca i wyłaniająca się z lewej strony piątkowa kolumna zer z zerem na czele, symbolizuje - jak łatwo się domyślić - "DRANG NACH OSTEN" (to takie, nasze polskie, historyczne reminiscencje). A w rubryce TEMAT: pałkę, czy raczej pompatyczny mieczyk, przedstawiłem trywialnie i kabaretowo jako... zwykły rożen, na którym pewnie chce się nas upiec jak, wykastrowane o delikatnym mięsie, kapłony. A poza tym... Nick-mieczyk gościa z Niemiec, skojarzył mi się z tymi... czerwonymi gladiolami (mieczykami) z września 1939 roku, którymi niemiecka mniejszość witała wkraczające do Katowic wojska hitlerowskie. I dodam jeszcze, że ani przez moment nie miałem uczucia n i e n a w i ś c i ! (HKP - wyjaśnienie) ... CZUWAJ, ZJEDNOCZONA EUROPO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_ems Re: Nienawisc 24.07.04, 23:50 Dlaczego? - Postawiłbym na edukację, jest tak napełniona patriotyzmem, że ma się wrażenie, że Polacy znowu obawiają się utraty niepodległości. W szkole średniej myliłem już lekcje j. polskiego z historią, kiedy to omawiało się II wojnę św. Odpowiedz Link Zgłoś
grba Błąd 25.07.04, 00:22 Błędem jest mówienie o nienawiści, jaką mają żywić Polacy wobec Niemiec. Polacy po prostu nie mają zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
grba Pytanie do {)xx[=========> 25.07.04, 00:24 Jaki symbol masz na koppelschlosie? Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Pytanie do {)xx[=========> 25.07.04, 00:31 grba napisał: > Jaki symbol masz na koppelschlosie? A co to jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: {)xx[=========> Re: Pytanie do {)xx[=========> IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.07.04, 00:37 den lieben Gott! a czemu pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Pytanie do {)xx[=========> 25.07.04, 00:40 Gość portalu: {)xx[=========> napisał(a): > den lieben Gott! a czemu pytasz? Bo nie znam niemieckiego ./den lieben Gott- rozumiem/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: {)xx[=======> Re: Pytanie do {)xx[=========> IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.07.04, 00:42 ustalcie najlepiej miedzy soba, kto odpowiada na pytania :- Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Pytanie do {)xx[=========> 25.07.04, 00:44 A to nas jest dwóch? Grby już chyba nie ma. Proszę o pytania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: {)xx[======> Re: Pytanie do {)xx[=========> IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.07.04, 00:46 czy ty sie jeszcze dobrze czujesz? albo jestes kolekcjonerem pytan? zdecyduj sie w koncu na jakas odpowiedz. w bibli jest napisane: tak tak, nie nie. na "moze" nie ma w niej miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: {)xx[=====> Re: Pytanie do {)xx[=========> IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.07.04, 00:48 poza tym: ciagly usmiech swiadczy o pewnej niepewnosci i kompleksach. Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Pytanie do {)xx[=========> 25.07.04, 00:51 Gość portalu: {)xx[=====> napisał(a): > poza tym: ciagly usmiech swiadczy o pewnej niepewnosci i kompleksach. Mój uśmiech świadczy o tym, że nie mam wobec Ciebie wrogich zamiarów. Kompleksów nie mam. Ponawiam pytanie: co chcesz wiedzieć?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: {)xx[=====> Re: Pytanie do {)xx[=========> IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.07.04, 00:54 ty sie smiejesz niezaleznie od poruszanego tematu. to jest bardzo podejrzane, szczegolnie kiedy temu grymasowi towarzyszy brak logiki. co do pytania to sie specjalnie dla ciebie powtorze: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=14417421&a=14417421 Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Pytanie do {)xx[=========> 25.07.04, 01:03 Ja się nie śmieję , tylko usmiecham. To duża róznica. Wydawało mi się, że chcesz zadać bardziej szczegółowe pytania. Oczywiście wątek przeczytałem, juz na początku. Dobrze odpowiem tak samo lakonicznie, jak Ty zadałeś pytanie: Mam wielu Przyjaciół wśród Niemców. Nie atakuję bez powodu nikogo. Zaatakowany, natychmiast się bronię. Nie mam kompleksów. Nie uważam, że jestem lepszy od kogokolwiek. Ludzi dzielę, na mądrych i głupich. W każdym narodzie są i jedni i drudzy. No i się do Ciebie uśmiecham:) Odpowiedz Link Zgłoś
grba Re: Pytanie do {)xx[=========> 25.07.04, 15:51 Gość portalu: {)xx[=========> napisał(a): > den lieben Gott! a czemu pytasz? Jak każdy niemiecki pas, musisz mieć na koppelschlosie (klamra) symbol. Napisz jaki? Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Pytanie do {)xx[=========> 25.07.04, 15:53 grba napisał: > Gość portalu: {)xx[=========> napisał(a): > > > den lieben Gott! a czemu pytasz? > > > Jak każdy niemiecki pas, musisz mieć na koppelschlosie (klamra) symbol. Co to znaczy, że musi mieć klamrę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: builder.co.uk Re: Nienawisc IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 25.07.04, 15:12 Autor: Gość: {)xx[=========> IP: *.dip0.t-ipconnect.de Data: 24.07.2004 20:09 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list -------------------------------------------------------------------------------- co wywoluje u Polakow taka nienawisc wzgledem Niemcow? Czy ten atak na Niemcow jest spowodowany wlasna slaboscia, czy tez jest spowodowany przekonaniem o wlasnej wyzszosci? osobis`cie ciybie czosym ni travia!, aly na brovara bych ciy wziul! Odpowiedz Link Zgłoś