pppx 30.05.13, 16:52 Hmm a marszałek Dąbrowa to się zna na furmankach a nie na kolei i chroń nas od takich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomaszkosa70 Jaki prezes takie działnia 30.05.13, 17:04 Pan prezes Borowski bardziej chce zabłysnoć jako reformator i wygrac konkurs niz zadbać o interesy pasażerów. Do Bieska do domu jeździ służbowym autkiem, Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rally Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.13, 18:18 w tym porąbanym województwie nic nie działa tak jak trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p IP: *.ip.netia.com.pl 30.05.13, 18:26 Dobry artykuł. Zarząd Kolei Śląskich działa wbrew logice i wszelkim zasadom ekonomii. Pod koniec roku będziemy się żegnać z KŚ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.13, 20:18 To proste jak drut. Dąży się teraz celowo do upadłości KŚ. Jak upadną, to się zapodzieje dokumentacja, jak to się stanie, to w procesach wytyczonych szefowi KŚ i być może Matusiewiczowi nic się nie udowodni i sprawa się rozmyje a za 10 lat nikt nie będzie pamiętał o KŚ i znowu wygrają bracia Matusiewicz (pewnie pod banerami innej partii). Śląsk to nie to samo co kiedyś, teraz nie mieszkają tu chopy coby to rozgoniły ino leniwe fajtłapy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p IP: *.waldex.3s.pl 30.05.13, 18:55 ojtam, zna się Uczestniczył w obradach zespołu ds Strategii Rozwoju Transportu woj. Śląskiego. Co prawda działania które obecnie prowadzi województwo sa dokładnie odwrotne niz wskazane w strategii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p IP: *.waldex.3s.pl 30.05.13, 18:56 to powyżej to o p.Dąbrowie... Odpowiedz Link Zgłoś
noszeszorty Mówie Koleje Śląskie, mysle Matusiewicz 30.05.13, 19:03 mówie Matisiewicz, myslę Tomczykiewicz Mówię tomczykiewicz, myśle o Polsce w budowie hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p IP: *.play-internet.pl 30.05.13, 19:43 "Nie wiem kto w Kolejach Śląskich lub zarządzie województwa wymyślił...". No, dziennikarze, wysilcie się więc i rozwikłajcie ten mechanizm. Macie odwagę opisać mafijne powiązania, interesy działaczy związkowych, prezesów-słupów, prywatne armie złożone z kiboli na usługach władzy i lokalnych kacyków i samorządowców? Czy raczej będziecie pisać w kółko to samo? Ale wątpię, czy kogoś to zainteresuje. Przynajmniej, dopóki wóda i fajki są w nieograniczonej sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
x_iksek Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają pop... 30.05.13, 20:26 Zabili mój optymizm, kibicowałem KS - miałem nadzieję, że lokalnie na Śląsku ktoś da radę zrobić porządek z tą kolejowa sitwą i syfem Przewozów Regionalnych. Niestety, zapomniałem że oprócz PR istnieją jeszcze PLK i parę innych "kolejowych" spółeczek - i udało się, udupili ślązaków po raz kolejny - zamiast S-Bahn jak w Berlinie będziemy mieć kolejkę waskotorową jak w Białymstoku. Płakać się chce ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanys Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.13, 20:35 Tutaj nawet wysoko postawiona mamusia syneczka Borowskiego już nie pomoże...jest klapa, brak pomysłu jak to naprawić. Wiele znanych nazwisk stoi za tym syfem. Teraz trzeba się głowić jak to ukryć i zatuszować i może znowu się uda...wygrać wybory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (.)(.) Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p IP: *.beskidmedia.pl 30.05.13, 21:48 na slunsku (nie mylic ze Slaskiem) zawsze spisek i cios w plecy. skad my to znamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyjter Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p IP: *.microchip.net.pl 30.05.13, 23:19 " będziemy mieć kolejkę waskotorową jak w Białymstoku" Jakieś uwagi co do kolejek wąskotorowych???? Był taki czas, że mieliśmy na Śląsku koleje wąskotorowe (w prawdzie głównie towarowe) działające lepiej niż Koleje Śląskie! Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p 30.05.13, 23:37 No ta, i to PLK zdecydowała, zeby pierwszym prezesem KŚ był facet z zółtymi papierami i żeby było 22 dyrektorów, to straszne Odpowiedz Link Zgłoś
maciekkowalski200 Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p 02.06.13, 11:07 Jesteś baranem , jak można kibicować takiemu burdelo...... na kółkach???!!!! To trzeba mieć nieżle zryty beret!!! Odpowiedz Link Zgłoś
robmar12 Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają pop... 30.05.13, 22:06 Szkoda mi tych KŚ ale myślę że upadek jest ich bliski. Jestem tylko ciekaw jak likwidują tyle połączeń a nie zwalniają ludzi to co będą robić te drużyny konduktorskie z likwidowanych pociągów, może teraz będzie podwójna obsada w pociągach, a ponadto kto likwiduję pociągi w których jest pełna frekwencja tylko ktoś kto dąży do upadku KŚ. Upadek PO na śląsku jest bliski, tylko jak Kaczka wygra to Rydzyk będzie rządził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble babo jak nie wiesz to pyrta IP: *.mikolow.multimetro.pl 31.05.13, 01:51 na tym polega dziennikarstwo, twoje przemyslenia mnie nie interesuja Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają pop... 30.05.13, 23:32 Dziennikarz się zdenerwowała, bo na jego linii przeprowadzono "reformE"?:D Wcześniej gdy na innych równieże popularnych liniach przeprowadzano tego typu reformy to Wyborcza siedziała cicho. A te reformy to już, panie, od 20. lat się przeprowadza, zawsze takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
queserasera Tak, tak rządzą idioci i złodzieje. 30.05.13, 23:40 Czyli PO! I dobrze wam tak, śląskie ciule - było wybrać swoich, z RAŚ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązak Tak, tak rządzą idioci i złodzieje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.13, 01:56 masz rację głównym winowajcą jednak jest nowy marszałek przywieziony z warszawki pan Sekuła, spadają notowania warszawskich kolei dojazdowych więc trzeba poprawić staystyki - dostał poleceni i już na kolanach pan nowy marszałek spieprzy kolej KŚ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Tak się rządzi i kradnie na Śląsku IP: *.ngm.net.pl 31.05.13, 08:58 wszystko zdegenerowane- wszystko kradnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzesełko Re: Tak, tak rządzą idioci i złodzieje. IP: *.ip.netia.com.pl 31.05.13, 10:41 Przypominam, że to Gorzelik jest odpowiedzialny za klęskę KŚ. To on i Matusiewicz zorganizowali to bagno. Chyba,ze to jego sobowtór rządził województwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatrworzony Re: Tak, tak rządzą idioci i złodzieje. IP: *.protonet.pl 03.06.13, 07:08 Kule ,kaj je Matusiewicz?!, szukac go,on do rady Odpowiedz Link Zgłoś
vonjakob Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają pop... 31.05.13, 06:46 noz kur...... siedze w domu a powinienem byc w drodze na dworzec w Batorym... tak, zdarzaja sie ludze co musza do roboty jechac... wiec do Gliwic mialem nadzieje sie dzis dostac na 8... to sobie moge wybierac w niezliczonej liczbie polaczen: 6:28- no pewnie, tylko po co mam byc tak wczesnie? 6:59- nie jedzie 7:06- nie jedzie 7:26- nie jedzie.... o 7:46 super, tylko na 8 to troche za pozno ? 1h 15 min przerwy... noz kur.... nie kazdy na tej trasie jest studentem albo ma dlugi weekend... tu widac w jakim powazaniu maja pasazerow kibicowalem im, mialem nadzieje ze sie uda, ciekszylem sie z jakosci obslugi i skladow, ale to co sie wyprawia, podwuzki,ciecia plus z dupy rozklad na dni robocze, tzw dlugoweekendowe to jais zsart i smiech na sali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p IP: *.iitis.gliwice.pl 31.05.13, 10:50 Phi... Ja jeżdżę 5:59, ale że dzisiaj nie jedzie, a chciałem być na czas w pracy poszedłem na 5:31. I, 'hurra', przyjechał spóźniony 30 minut... Całe wcześniejsze wyjście na nic... Odpowiedz Link Zgłoś
j-230 Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p 31.05.13, 09:56 KOLEJE ŚLĄSKIE PRZECIEŻ PRZEZ POLITYKĘ ZMIESZANIE POŁĄCZEŃ TO DOPROWADZA DO BANKRUCTWA ,ALE TO BĘDZIE BANKRUCTWO CZYLI 300 MILINÓW W PLECY A Zapłacą to podatnicy -do nowelizacja budżetu państwa co jest niemal PEWNE to KOLEJ ŚLĄSKIE ZOSTANĄ BEZ KASY I TRZEBA BĘDZIE ZWINĄĆ INTERES !!!!!! CZYLI 300 MILIONÓW W PLECY!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FIKU MIKU Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 14:37 J -230 czy możesz wskazać miejsce i czas kiedy będziesz wystawiał swój "zad" do pocałowania? Odpowiedz Link Zgłoś
losarchitektos Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają pop... 31.05.13, 12:50 No przecież po to Sekuła został wybrany na marszałka, żeby unicestwić KŚ. A jak to można zrobić najlepiej? zlikwidować połączenia na najbardziej uczęszczanych liniach. Jest w od tego takim samym specjalistą jak od raportu Komisji Hazardowej. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekkowalski200 Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają pop... 02.06.13, 10:45 Wcale mi was barany-podróżni nie jest szkoda a wręcz przeciwnie!!!!! Narzekaliście na PRy, chcieliście nowej jakości to ją macie kretyni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_bloger nadmuchany balonik 02.06.13, 12:50 ... definitywnie sflaczał. Kto się miał nachapać, już się nachapał. Jak ludzie zapomną, co im obiecywano przy okazji powołania Kolei Śląskich, znów wymyślimy podobną rewelację. Chętnych na kasę jest przecież więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pożegnalnik śląski Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 14:21 BYE BYE KOLESIE ŚLĄSKIE. W UBIEGŁYM TYGODNIU PRZESIADŁEM SIĘ DO AUTOBUSÓW MZK TYCHY. I DOBRZE MI Z TYM. PRZESTAŁEM PŁACIĆ KOLESIOM ŚLASKIM KILKADZIESIĄT ZŁOTYCH MIESIĘCZNIE. WIDOCZNIE NIE BYŁY IM POTRZEBNE. Odpowiedz Link Zgłoś