Dodaj do ulubionych

Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają pop...

30.05.13, 16:52
Hmm a marszałek Dąbrowa to się zna na furmankach a nie na kolei i chroń nas od takich ludzi.
Obserwuj wątek
    • tomaszkosa70 Jaki prezes takie działnia 30.05.13, 17:04
      Pan prezes Borowski bardziej chce zabłysnoć jako reformator i wygrac konkurs niz zadbać o interesy pasażerów. Do Bieska do domu jeździ służbowym autkiem, Powodzenia
    • Gość: Rally Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.13, 18:18
      w tym porąbanym województwie nic nie działa tak jak trzeba
    • Gość: Zbyszek Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p IP: *.ip.netia.com.pl 30.05.13, 18:26
      Dobry artykuł.
      Zarząd Kolei Śląskich działa wbrew logice i wszelkim zasadom ekonomii.
      Pod koniec roku będziemy się żegnać z KŚ...
      • Gość: mlody Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.13, 20:18
        To proste jak drut. Dąży się teraz celowo do upadłości KŚ. Jak upadną, to się zapodzieje dokumentacja, jak to się stanie, to w procesach wytyczonych szefowi KŚ i być może Matusiewiczowi nic się nie udowodni i sprawa się rozmyje a za 10 lat nikt nie będzie pamiętał o KŚ i znowu wygrają bracia Matusiewicz (pewnie pod banerami innej partii). Śląsk to nie to samo co kiedyś, teraz nie mieszkają tu chopy coby to rozgoniły ino leniwe fajtłapy.
    • Gość: jarek Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p IP: *.waldex.3s.pl 30.05.13, 18:55
      ojtam, zna się
      Uczestniczył w obradach zespołu ds Strategii Rozwoju Transportu woj. Śląskiego.
      Co prawda działania które obecnie prowadzi województwo sa dokładnie odwrotne niz wskazane w strategii...
      • Gość: jarek Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p IP: *.waldex.3s.pl 30.05.13, 18:56
        to powyżej to o p.Dąbrowie...
    • noszeszorty Mówie Koleje Śląskie, mysle Matusiewicz 30.05.13, 19:03
      mówie Matisiewicz, myslę Tomczykiewicz
      Mówię tomczykiewicz, myśle o Polsce w budowie
      hahaha
    • Gość: ss Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p IP: *.play-internet.pl 30.05.13, 19:43
      "Nie wiem kto w Kolejach Śląskich lub zarządzie województwa wymyślił...". No, dziennikarze, wysilcie się więc i rozwikłajcie ten mechanizm. Macie odwagę opisać mafijne powiązania, interesy działaczy związkowych, prezesów-słupów, prywatne armie złożone z kiboli na usługach władzy i lokalnych kacyków i samorządowców? Czy raczej będziecie pisać w kółko to samo?
      Ale wątpię, czy kogoś to zainteresuje. Przynajmniej, dopóki wóda i fajki są w nieograniczonej sprzedaży.
    • x_iksek Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają pop... 30.05.13, 20:26
      Zabili mój optymizm, kibicowałem KS - miałem nadzieję, że lokalnie na Śląsku ktoś da radę zrobić porządek z tą kolejowa sitwą i syfem Przewozów Regionalnych.
      Niestety, zapomniałem że oprócz PR istnieją jeszcze PLK i parę innych "kolejowych" spółeczek - i udało się, udupili ślązaków po raz kolejny - zamiast S-Bahn jak w Berlinie będziemy mieć kolejkę waskotorową jak w Białymstoku. Płakać się chce ...
      • Gość: Hanys Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.13, 20:35
        Tutaj nawet wysoko postawiona mamusia syneczka Borowskiego już nie pomoże...jest klapa, brak pomysłu jak to naprawić. Wiele znanych nazwisk stoi za tym syfem. Teraz trzeba się głowić jak to ukryć i zatuszować i może znowu się uda...wygrać wybory
      • Gość: (.)(.) Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p IP: *.beskidmedia.pl 30.05.13, 21:48
        na slunsku (nie mylic ze Slaskiem) zawsze spisek i cios w plecy. skad my to znamy...
      • Gość: Pyjter Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p IP: *.microchip.net.pl 30.05.13, 23:19
        " będziemy mieć kolejkę waskotorową jak w Białymstoku"
        Jakieś uwagi co do kolejek wąskotorowych???? Był taki czas, że mieliśmy na Śląsku koleje wąskotorowe (w prawdzie głównie towarowe) działające lepiej niż Koleje Śląskie!
      • poborowy102 Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p 30.05.13, 23:37
        No ta, i to PLK zdecydowała, zeby pierwszym prezesem KŚ był facet z zółtymi papierami i żeby było 22 dyrektorów, to straszne
      • maciekkowalski200 Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p 02.06.13, 11:07
        Jesteś baranem , jak można kibicować takiemu burdelo...... na kółkach???!!!! To trzeba mieć nieżle zryty beret!!!
    • robmar12 Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają pop... 30.05.13, 22:06
      Szkoda mi tych KŚ ale myślę że upadek jest ich bliski. Jestem tylko ciekaw jak likwidują tyle połączeń a nie zwalniają ludzi to co będą robić te drużyny konduktorskie z likwidowanych pociągów, może teraz będzie podwójna obsada w pociągach, a ponadto kto likwiduję pociągi w których jest pełna frekwencja tylko ktoś kto dąży do upadku KŚ. Upadek PO na śląsku jest bliski, tylko jak Kaczka wygra to Rydzyk będzie rządził.
      • Gość: ble babo jak nie wiesz to pyrta IP: *.mikolow.multimetro.pl 31.05.13, 01:51
        na tym polega dziennikarstwo, twoje przemyslenia mnie nie interesuja
    • poborowy102 Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają pop... 30.05.13, 23:32
      Dziennikarz się zdenerwowała, bo na jego linii przeprowadzono "reformE"?:D Wcześniej gdy na innych równieże popularnych liniach przeprowadzano tego typu reformy to Wyborcza siedziała cicho. A te reformy to już, panie, od 20. lat się przeprowadza, zawsze takie same.
    • queserasera Tak, tak rządzą idioci i złodzieje. 30.05.13, 23:40
      Czyli PO! I dobrze wam tak, śląskie ciule - było wybrać swoich, z RAŚ!
      • Gość: ślązak Tak, tak rządzą idioci i złodzieje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.13, 01:56
        masz rację głównym winowajcą jednak jest nowy marszałek przywieziony z warszawki pan Sekuła, spadają notowania warszawskich kolei dojazdowych więc trzeba poprawić staystyki - dostał poleceni i już na kolanach pan nowy marszałek spieprzy kolej KŚ
        • Gość: gość Tak się rządzi i kradnie na Śląsku IP: *.ngm.net.pl 31.05.13, 08:58
          wszystko zdegenerowane- wszystko kradnie
        • Gość: krzesełko Re: Tak, tak rządzą idioci i złodzieje. IP: *.ip.netia.com.pl 31.05.13, 10:41
          Przypominam, że to Gorzelik jest odpowiedzialny za klęskę KŚ.
          To on i Matusiewicz zorganizowali to bagno. Chyba,ze to jego sobowtór rządził województwem
      • Gość: zatrworzony Re: Tak, tak rządzą idioci i złodzieje. IP: *.protonet.pl 03.06.13, 07:08
        Kule ,kaj je Matusiewicz?!, szukac go,on do rady
    • vonjakob Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają pop... 31.05.13, 06:46
      noz kur......
      siedze w domu a powinienem byc w drodze na dworzec w Batorym...
      tak, zdarzaja sie ludze co musza do roboty jechac...
      wiec do Gliwic mialem nadzieje sie dzis dostac na 8...
      to sobie moge wybierac w niezliczonej liczbie polaczen:
      6:28- no pewnie, tylko po co mam byc tak wczesnie?
      6:59- nie jedzie
      7:06- nie jedzie
      7:26- nie jedzie....
      o 7:46 super, tylko na 8 to troche za pozno ?
      1h 15 min przerwy... noz kur.... nie kazdy na tej trasie jest studentem albo ma dlugi weekend...
      tu widac w jakim powazaniu maja pasazerow
      kibicowalem im, mialem nadzieje ze sie uda, ciekszylem sie z jakosci obslugi i skladow, ale to co sie wyprawia, podwuzki,ciecia plus z dupy rozklad na dni robocze, tzw dlugoweekendowe to jais zsart i smiech na sali...
      • Gość: P Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p IP: *.iitis.gliwice.pl 31.05.13, 10:50
        Phi...
        Ja jeżdżę 5:59, ale że dzisiaj nie jedzie, a chciałem być na czas w pracy poszedłem na 5:31. I, 'hurra', przyjechał spóźniony 30 minut... Całe wcześniejsze wyjście na nic...
    • j-230 Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p 31.05.13, 09:56
      KOLEJE ŚLĄSKIE PRZECIEŻ PRZEZ POLITYKĘ ZMIESZANIE POŁĄCZEŃ TO DOPROWADZA DO BANKRUCTWA ,ALE TO BĘDZIE BANKRUCTWO CZYLI 300 MILINÓW W PLECY A Zapłacą to podatnicy -do nowelizacja budżetu państwa co jest niemal PEWNE to KOLEJ ŚLĄSKIE ZOSTANĄ BEZ KASY I TRZEBA BĘDZIE ZWINĄĆ INTERES !!!!!! CZYLI 300 MILIONÓW W PLECY!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: FIKU MIKU Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 14:37
        J -230 czy możesz wskazać miejsce i czas kiedy będziesz wystawiał swój "zad" do pocałowania?
    • losarchitektos Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają pop... 31.05.13, 12:50
      No przecież po to Sekuła został wybrany na marszałka, żeby unicestwić KŚ. A jak to można zrobić najlepiej? zlikwidować połączenia na najbardziej uczęszczanych liniach. Jest w od tego takim samym specjalistą jak od raportu Komisji Hazardowej.
    • maciekkowalski200 Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają pop... 02.06.13, 10:45
      Wcale mi was barany-podróżni nie jest szkoda a wręcz przeciwnie!!!!! Narzekaliście na PRy, chcieliście nowej jakości to ją macie kretyni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • dr_bloger nadmuchany balonik 02.06.13, 12:50
      ... definitywnie sflaczał. Kto się miał nachapać, już się nachapał.
      Jak ludzie zapomną, co im obiecywano przy okazji powołania Kolei Śląskich, znów wymyślimy podobną rewelację. Chętnych na kasę jest przecież więcej.
    • Gość: Pożegnalnik śląski Re: Na naszych oczach Koleje Śląskie zamierzają p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 14:21
      BYE BYE KOLESIE ŚLĄSKIE. W UBIEGŁYM TYGODNIU PRZESIADŁEM SIĘ DO AUTOBUSÓW MZK TYCHY. I DOBRZE MI Z TYM. PRZESTAŁEM PŁACIĆ KOLESIOM ŚLASKIM KILKADZIESIĄT ZŁOTYCH MIESIĘCZNIE. WIDOCZNIE NIE BYŁY IM POTRZEBNE.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka