Dodaj do ulubionych

Klepanie po tyłkach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 10:51
Podzielam zdanie co do tęsknoty za faszyzmem w wydaniu obozowym, wychodze z
założenia że dziś homo jutro nie wiadomo kto ale zawsze ktoś kto nie pasuje
do "całości" sie znajdzie...Nie podzielam ostrych rozwiązań "środowiska" homo
co do parad bardziej obcjonuje za dniami kultury i integracji... to nie
wzmarza takiej agresji pomiedzy "normalnymi"...
Obserwuj wątek
    • eichendorff Zbojkotujmy Dziennik Zachodni 24.06.05, 11:18
      "Już od jakiegoś czasu, ongiś szacowna i wielce zasłużona gazeta dla
      obywateli Górnego Śląska , czyli "Dziennik Zachodni", dziś tabloiduje jak
      diabli, czyli żywi się głównie pierdołami i populistycznymi zabawami. (...)
      "Dziennik" śmierdzi dziś bylejakością i sensacyjną tandetą."

Ma Pan zdecydowaną rację, Panie Kazimierzu.
      W ostanim czasie DZ stał się wylęgarnią sensacyjnych artykułów, które
      prowadzą do antagonizmów i wzajemnej niechęci wszystkich ze wszystkimi.
      Wspomnę tylko o wywiadzie z Roczniokiem czy pomysłem na połączenie śląskich
      miast.
      Co chcieli osiągnąć redaktorzy DZ oprócz wzrostu wzajemnej niechęci?
      Oczywiście wzrost nakładu! Pokażmy więc tym cwaniakom, że nie tędy droga!
      Zbojkotujmy tego brukowca by efekty ich parszywej roboty, były wręcz
      przeciwne od zamierzonych, czyli zamiast wzrostu nastąpił spadek sprzedaży.

Nie dajmy zarobić hienom!
      • silesia7 Re: Zbojkotujmy Dziennik Zachodni 26.06.05, 11:49
        ostatnio DZ zszedl na jakas dziwną droge, ktora Kutz dobrze opisał w tym felietonie. Poza tym jest to dziennik regionalny, ale czesto zdaje mi sie, ze jest on po prostu antyslaski, a ataki na centrale wynikają tylko z przyjecia strategii "atakowanie wszystkich tak zeby czytelnikom sie podobalo".
    • Gość: ek Kutzowi jego idol Ziętek,krykom wyszczyloł by po d IP: 62.89.80.* 24.06.05, 13:31
      Kutz,doskonały reżyser w czasach komuny ''poruszał ''się jak ryba w
      wodzie,pokazywał prawdę o śląsku,walczył z czerwonymi o to by w swych filmach
      mógl pokazać jak najwiecej.Jak mu trochę pozwolili więcej pokazac odrazu
      zyskiwali jego szacunek.Komuna padła i Kutz w nowej rzeczywistosci nie potrafi
      się odnalezc.Teraz jego sposób w jaki przedstawia Sląsk jest zgola
      fałszywy,lepiej niech tego zaniecha.Jest równie śmieszny jak Bercik z filmowego
      serialu,tyle że to jest bohater tylko filmowy a Kutz reprezentuje region w
      Senacie.Ja do ludzi o innej orientacji seksualnej niż moja nic nie mam ,ale
      jestem przekonany że czerwony idol Kutza,Ziętek,za udział senatora w gejowskiej
      paradzie wyszczyloł by mu krykom po dupsku,a może i po Lebie.
    • Gość: ciekawski Re: Klepanie po tyłkach IP: *.tsi.tychy.pl / *.media-com.com.pl 25.06.05, 19:19
      Pan Senator powiedział wreszcie to o czym i tak wszyscy wiedzieli:
      Ci homoseksualiści byli tylko scenografią w teatrze polityków. Z jednej
      strony "postępowi" z drugiej "ortodoksi". "Nowoczesni" - "konserwatywni".Taka
      zabawa przedwyborcza i sonda: ilu stanie po naszej, a ilu po ich stronie.
      A obraza o okreslenie "kontrowersyjny"? To krygowanie się, każdy by chciał być
      taki! Znaczy to przeciez , że jest barwny, nie do zaszufladkowania,
      różnorodny.Jedni go lubia inni nienawidzą.Czy Pan Senator chciałby żeby już
      dziś pisać o nim w słowach zastrzeżonych dla papieża? To nastąpi, ale
      pośmiertnie w lekturach szkolnych: "Kutz K. wielkim reżyserem był".
      Ludzie są piękni i ciekawi tylko wtedy gdy się różnią: świat do przodu pchają
      przecież desperaci i szaleńcy.Tzw. normalni i poprawni to pokarm dla robaków i
      polityków.
      Muszą być Hitler, Stalin, matka Teresa, papież...zło i dobro.Może ktoś ułoży
      listę?
      Żeby wygrał pokój musi być wojna, tak jak nocy nie ma bez dnia.
      Czy teraz Pan Kutz będzie sie kopał z Dziennikiem Zachodnim? Może będzie
      ciekawie, byle nie była to koniunkturalna walka o czytelnika pomiędzy gazetami,
      czyli pozorowana potyczka.Agora, w której barwach gra Pan teraz, zazdrości DZ?
      Bo monopolista na ślaskim rynku. Ot, do czego prowadzi brak różnorodności,
      gdyby było kilka gazet, to wtedy by było ciekawie, czyli wychodzi na moje: im
      więcej różnic i wyborów, tym lepiej dla znudzonej widowni. Bo w obecnych
      spokojnych i nudnych czasach człowiek żyje już tylko z ciekawości:- Co ktoś
      znowu wykręci za numer i będą jaja! Igrzyska są lepsze od chleba, bo od niego
      sie tylko tyje.
      A co do homoseksualistów, to lesbijki są lepsze.One tak tylko gadają,marudzą,
      ale w środku są bi. Ale Pan rezyser i tak to wie lepiej ode mnie - nie
      będę "ojca uczył dzieci robić"...
      • Gość: cousteau Re: Klepanie po tyłkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 22:22
        no to mnie rozbroilo:) stary gdzie ty to wyczytales, w jakim filmie to zobaczyles? boshe:)podaj opozycje do Stalina, Hitlera, co niby reprezentowali dobro, a potem sie zastanow czy nie byloby lepiej gdyby ani tego anie tego nie bylo. A co do DZ to mnie cos zdziwilo z jaka agresja i wyrzutem zadawano Uszokowi pytania na temat polaczenia miast. Kto to wymyslil? serio to tylko wzbudza nienawisc? aha i jeszcze jedno. moze dasz mi nr do jakis (bi)lesbijek:)za duzo filmow:)
        • Gość: ciekawski Re: Klepanie po tyłkach IP: *.tsi.tychy.pl / *.media-com.com.pl 26.06.05, 08:52
          Zło to Hitler i Stalin a dobro Matka Teresa i Papież - tak jest napisane,czytaj
          uważnie, a zresztą wszystko i tak jest relatywne - dla jednych ktoś zły i
          przestępca, a dla innych łaskawca i wyzwoliciel. W Ameryce łac. Kolumb to
          Hitler, a dla nas Wielki Odkrywca. W Azji szanują Hitlera, bo im odpowiada
          mentalnie a nienawidzą Japońców, bo im robili Auswitz. A nam oni latają,
          zreszta co wiesz o japońsiej II światowej? Że byli kamikadze i atomowa.Za
          daleko od Europy. Taki Napoleon bandytą i ludobójcą był, a ilu ma fanów!
          To z tym Hitlerem taka metafora była - zasada przeciwieńst.Kumasz? Żebyś mógł
          mówić prawdę, to ktoś musi nakłamać, bo skąd wiesz czy to co mówisz jest
          prawdą? Żebyś był man, to muszą istnieć istoty bez ciulików czyli kobiety -
          kumasz?
          A pomysł z mega-regionem jest oki.I nie wymyślił go Dziennik Zachodni, dawno o
          tym wszyscy gadają. Nie pasuje politykom, lokalnym królikom, "sołtysom" - bo
          odbiera im plac i podwórko na którym mogą sobie porządzić. On, jego wuj, ciotka
          i siostrzeniec.A także nie pasuje tym wszystkim związkom śląskim, górnoślaskim,
          mniejszościom i narodowościom, którym tak naprawdę zwisają Ślązacy. Oni widzą
          ławkę w Sejmie, stołek w Sejmiku, itp.Pasuje im podział na "niemców", goroli
          i "noszych" - im więcej kicimętów i podziałów tym lepiej.Jest kogo
          reprezentować.W tym pomyśle chodzi o sprawne zarządzanie, żeby granica miasta
          nie przechodziła gostkowi przez chałupę - bo sam powiedz, gdzie zaczynają się
          Katowice a gdzie Mysłowice, Szopienice, itp.I nikt nikomu nie zabrania dalej
          należeć do związku czy narodu "kwadratowych, czy okrągłych guzików".
          Szukasz les? W każdej kobiecie ona siedzi! Kobiety potrzebują facetów tylko do
          zachowania gatunku,ty plemnik tylko jesteś!
          • Gość: cousteau Re: Klepanie po tyłkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 17:14
            no to sie napociles. jezeli chodzi o granice myslowic z szopienicami i nie wiesz gdzie ona przebiega to wogole po co podajesz taki przyklad. czlowieku nei znasz podstaw historii. Napoleon?? gdzie go lubia? chyba tylko w Polsce, przejedz sie do Francji i popytaj ludzi to ci powiedza jakie maja zdanie na jego temat. Stalina i Hitlera to nie wiem gdzie szanuja ale skoro mowisz ze w Chinach to przyjmuje do wiadomosci(jeszcze raz sie nad tym zastanow) I te mega-regiony:)- myslisz pojecia. laczenie miast to co innego niz wspolpraca na tych samych prawach (przyklad Trojmiasto). Ale co do zwiazkow to sie zgadzam. Nikt z nich nie mysli o dobru wspolnym tylko o sobie. i mam tu na mysli zarowna zwiazki polityczne (np. gornoslaski) jak i zawodowe (gornicy i ci z KZK)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka