bondi_junction 04.07.05, 23:51 Czysta komercha! Chlopaki przyjada, sprzedadza co maja sprzedac i pojada dalej... sprzedawac... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ramazan Re: Przylecą i równie szybko odlecą IP: *.nyc.res.rr.com 05.07.05, 02:43 A co, nie mozna? Zazdroscisz im? Jak sa chetni do kupowania ich produktu, to niech sobie kupuja; a jak Ci sie nie podoba, to nie kupuj i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rockfan Re: Przylecą i równie szybko odlecą IP: *.dyn.optonline.net 05.07.05, 04:35 Totalna masowka bez zadnej jakosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papka_morozov do "rockfana" IP: 195.150.76.* 05.07.05, 12:28 "Jakości" to żadnej nie prezentujesz swoją wypowiedzią TY! A pozatym, wyraźnie widać dzięki temu, że brak ci chociażby strzępów klasy... Kojarzysz wogóle takie słowo? Bo ja kojarze... ale nie z tobą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: catani Re: Przylecą i równie szybko odlecą IP: 193.111.166.* 05.07.05, 09:32 Taka praca. A co? Myślałeś że zostaną na grilla i piwko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Przylecą i równie szybko odlecą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 19:37 I, stary, nikt kumaty tego nie kwestionuje. Tyle, ze co z tego ze to komercha? Gorzej graja? Pomysl, zanim takie pierdoly gadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro68 Re: Przylecą i równie szybko odlecą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 22:55 A mnie to wpieprza, że nikt tu nie chce spać! Wszyscy tylko wpadają na wystepy jak do prowincjonalnego domu kultury i natychmiast wyjeżdżają jak z jakiejś Alaski albo innego końca świata! No ale tu faktycznie nic nie ma. Żadnego centrum, żadnego życia kulturalnego. Nawet hotele i kasyna jakieś takie wiejskie. Tylko ten stadion postawili 40 lat temu na karczowisku i tak już stoi jakimś cudem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro68 Re: Przylecą i równie szybko odlecą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 02:13 >>Jumbolino może zabrać nawet setkę pasażerów<< W życiu tylu nie wejdzie. Chyba że w płynie;-) BAe 146/200-300 ma tylko nieco ponad 26 m długości. Na najbardziej skąpych liniach do JUMboLino upycha się 82 pasażerów, z tym, że wtedy już praktycznie nie ma przejścia, bo ludzie siedzą po 5 w rzędzie w układzie 2-3. Ale w rzeczywistości do wygodnej podróży 20 osób to jest maks maksów. Inna sprawa, że podróż JumboLino jest b. wygodna, bo to najcichszy odrzutowiec dla pasażera (ma specjalnie wyciszaną kabinę). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd Re: Przylecą i równie szybko odlecą IP: *.nyc.res.rr.com 06.07.05, 17:27 chyba masz na myśli inny samolot lufthansa tym lata na regionalnych i rzedy są 3+3 leciałem z katowic do frankfurtu takim czymś i wprawdzie nie liczyłem rzedów, ale mam wrazenie że z 15 rzędów było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro68 Re: Przylecą i równie szybko odlecą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 21:41 Z Katowic do Frankfurtu na LU latają B 737-500, nie BAe 146. LU nie ma BAe tylko Avro RJ 85, to są samoloty budowane na bazie BAe 146, ale różnią się właśnie długością kadłuba i to ma bezpośredni wpływ na maksymalną ładowność. Są trzy wersje RJ 70, 85 i 100 (odpowiada ładowności pasażerów). W LU RJ rzeczywiście mają w rzędzie 3+3 (rzędów jest 16). Szerokość zewnętrzna kadłuba to 3,42 m i ja to zostawiam bez komentarza, bo wypada mniej niż 50 cm na tyłek pasażera. Może dlatego LU reklamuje się, że w klasie busines środkowe siedzenia są zawsze wolne;-) Z tego co wiem, tylko linie ZA (albańskie) upychają do RJ stu pasażerów. Wersje RJ dla VIP mają mniej więcej 50 miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś