Gość: ja IP: *.smstv.pl 15.03.06, 23:59 ruszcie dupy w tym zusie i zrobcie cos ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo Re: Jacek Pikuła zszedł z ulicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 00:17 Za chwilę się rozpłaczę... Zróbcie coś - byłem głupi i nie płaciłem na ZUS, mam długi. Ponieważ mam znajomości w katowickim dodatku do gazety Wyborczej, to poprzez presje w mediach chcę, aby mój dług zniknął... Inaczej się obraże i sobie pójdę. Taka jest logika tego człowieczka - kiedys pełnego pasji i chęci zrobienia czegos dla "dzieci ulicy", który jednak od kilku lat coraz bardziej zaczyna kombinować i komercyjnie podchodzic do swojej działalności. OK, zapłaćmy rachunki - nie Pikule, ale dzieciom i uregulujmy ten dług. Jaka mamy gwarancje za za kilka lat (moze za rok) sytuacja sie powtórzy? Niech Pikuła zobowiąże się do zrobienia audytu, niech licencjonowani księgowi mu doradzą w prowadzeniu "Skrawka..." Tylko błagam - nie dawajcie mu kasy do reki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Jacek Pikuła zszedł z ulicy IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.06, 07:23 Problem dotyczy calego miasta. A co na to jego prezydent ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jawor Re: Jacek Pikuła zszedł z ulicy IP: 213.227.87.* 16.03.06, 11:16 Chba jestes jakims tepym bezdusznym urzedasem ze skarbowki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Jacek Pikuła zszedł z ulicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 00:18 Mam nadzieję, że tym razem redaktorka Goślińska ni ewalneła sie i podała dobry numer konta. No chyba, że znów ma "te dni" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieniacz Re: Jacek Pikuła zszedł z ulicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 13:37 ooo widze że kolega olo to nic tylko, zakompleksiony pieniacz, który kiedyś nie dostał roboty jako dziennikarz i dzis czepia się literówek, na cele charytatywne tez nic nie zrobił w swoim wygodnym pieniackim życiu. No bo po co?? Można siedzieć na forum wyborczej i pluć na lewo i prawo w kogo tylko się da idź w c h u j!! masz moje przesłanie dla ciebie olek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MajKeL Re: Jacek Pikuła zszedł z ulicy IP: *.ny325.east.verizon.net 16.03.06, 06:50 no niestety. W Polsce jest tak jak jest bo glaby jak Olo mysla jak mysla. Pikula zrobil wiecej dla najbiedniejszych niz cala reszta. Pomozmy mu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Jacek Pikuła zszedł z ulicy IP: 62.29.136.* 16.03.06, 07:28 Jacek jest człowiekiem instytucją wykonującym górę roboty za leniwych i bezdusznych urzędników,którzy dla dzieciaków z ulicy mają tylko kuratora i sąd.Skrawek Nieba stworzony dla WSPANIAŁYCH DZIECI Z NIECHCIANYCH DZIELNIC był super portem dla zamęczonych życiem i beznadzieją kilku i klilkunastolatków.Nikt nie wiedział co robić i niby po co. Dzieci są niewdzięcznym klientem opieki społecznej,więc władza miała ich w dupie.A że z powodów imbecylowego prawa narastał dług w ZUSie postanowili uwalić i zniszczyć całość przedsięwzięcia.Wina nie tyle leży po str. rev. Jacka, czy ZUS ,ani UM, winny jest bezduszny system nie dający szans na jakąkolwiek inwencę i odstawanie od szareko tłumu. Najnormalniej w świecie nie da się i tyle. III czy IV RP.Do kitu ustrój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Jacek Pikuła zszedł z ulicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 07:44 Gosciu, artykuły, tak jak posty, powinno czytać sie ze zrozumieniem. Nie podważam roli Pikuły etc., ale nie mam zamiaru dołączać sie do chóru jego piewców, i dlatego zwracam uwagę na ślepą uliczkę, w której sie znalazł. Na ten czysty cocjalizm w jego alarmach i żądaniach. Na własne życzenie. A nie widze powodu, żeby instytucje samorządowe lub państwowe miały po raz kolejny pokrywać _jego_ długi bez kontroli działalności. Dlaczego Pikuła nie chce kontroli finansów "Skrawka..."? No właśnie, to jest pytanie, bo może niezależni kontrolerzy (jakkolwiek to źle się kojarzy), sprawdzili księgi? Tylko obawiam się, że wówczas pozbawieni zostaniemy złudzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgadzam sie Re: Jacek Pikuła zszedł z ulicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 13:43 masz rację olo. Mnie też dziwi że Pikuła co zimę opalony bo sylwestra na karaibach spędza, ferie w Alpach na najnowszych Atomicach, wakacje na Maledivach. Myślicie że pikuła nie gra na ulicy bo mu wstyd?? otóż nie po prostu jak się siedzi w Egipcie to cięzko grać w katowicach. Mało tego dziś widziałem jak szedł na ulicy w butach PRADY, i mu wypadł paragon i co czytam "PRADA MADRIT 10000 €". Taka prawda o pikule. a ten płaszcz co ma na zdjęciu to orginalny Armani tylko odpruł metki. A dla dzieciaków co najwyżej wycieczke do pszczyny organizuje. ot co!! BRAWO OLO OBY BYŁO TAKICH JAK MY JAK NAJWIECEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Handy Andy Księgowość Jacka JEST w porządku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 08:19 Księgowośc Jacka JESt w porządku i jest prowadzona przez osobę z wszelkimi uprawnieniami (vide artykuł w piątkowym Dzienniku Zachodnim. Pod tym względem nie ma zastrzeżeń. Ale istotnie, na przyszłość coś w rodzaju rady opuiekuńczej jak najbardziej by sie przydało, by serce nie górowało nad rozumem. Samej decyzji o wyrejestrowaniu Staromiejskiej, mówiąc szczerze, nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Księgowość Jacka JEST w porządku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 09:03 Jak nie rozumiesz? Obraził sie i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: min Re: Księgowość Jacka JEST w porządku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 20:04 dlaczego wiekszość wiesza psy na Pikule.Bo po co mu miało miasto pomoc ,jak zaczynał remontować skrawek nieba to stwierdzono tylko że dzieciaki których ma pod opieką powinny się cieszyć za kawałek dachu i budę do remontu.Apieniążki w dotacji damy tym biedniejszym organizacją jak caritas itd... . lepiej jest wieszać psy niż cokolwiek zrobić dla innych, ale to już nasze polski piekiełko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: Jacek Pikuła zszedł z ulicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 09:55 Dlaczego krytykuje się człowieka, który zrobił tyle dobrego i to bezinteresownie? Gdzie przez te wszystkie lata były instytucje, które z mocy prawa są odpowiedzialne za pomoc potrzebującym? Może zamiast teraz krzyczeć o niezależnych rewidentach (nota bene zgadzam się, że nie da się prowadzić oficjalnej działalności "na pół zgodnie z prawem") trzeba było pomóc w załatwianiu formalności? Zupełnie nie rozumiem dlaczego, kiedy pojawi się ktoś kto chce zrobić coś dobrego wszyscy przyglądają się mu z boku i palcem nie ruszą, a kiedy podwinie mu się noga, rzucają: "a nie mówiłem...". Chyba lepiej pomagać od razu, aniżeli tworzyć coś od nowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Jacek Pikuła zszedł z ulicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:49 "Od 2002 roku zarobek z grania staje się podstawą budżetu placówki". Tak pisze gazeta. Chyba wyciąga na tym graniu ze 50 tys. na miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch Re: Jacek Pikuła zszedł z ulicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:53 No pewnie. Za 10 - 100 zł nie opłaca się rzympolić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... przekonania się nie kupi... IP: *.aster.pl 16.03.06, 14:16 spłacić mu te długi i to już... a następnie dorzucić mu wolontariusza w postaci księgowego albo jakiegoś PR-owca i juz więcej nie będzie takich scenariuszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: przekonania się nie kupi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 15:15 Bezduszni biurokraci zusowi, skarbowi państwowi i miejscy itp. - wykończyli już niejedną organizację społeczną i "załatwili" odmownie niejedną inicjatywę obywatelską oraz skutecznie zniechęcili do działania wiele już osób, które chciały by coś robić PRO PUBLICO BONO. (HKP) ... JA CZUWAM I... SIĘ POCZUWAM!!! PS: I (słownie:"i"): drobną indywidualną działalność charytatywną, z własnej kieszeni & inicjatywy, uprawiam od samego początku tzw. "transformacji ustrojowej" - która wygenerowała masowo nędzę, biedę, bezrobocie oraz bezdomność - i w... nosie mam tępych urzędasów, o których z doświadczenia wiem, że jak się tylko za coś wezmą, to zaraz to albo położą, albo rozłożą... - PSUJE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro68 Re: przekonania się nie kupi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 22:45 Rzeczywiście trzeba Pikule pomóc w tarapatach. Zasłużył na pomoc, jest niezwykły. Ale jednocześnie olo ma rację, że chodzi o pieniądze i tych pieniędzy nie wolno nikomu dawać na piękne oczy. Musi to być pod kontrolą, żeby nie zaskoczyły nas długi w przyszłości. Myślę, że przejrzystość finansowa, audyt, to nie jest wielki koszt za społeczną ściepę na zaległy ZUS. Jeżeli podajemy numer konta, ogłaszamy zbiórkę, mamy obowiązek zagwarantować dobroczyńcom, że ich pieniądze nie zostaną zmarnowane. Podkreślam - zmarnowane, bo nie posądzam Pikuły o żadne defraudacje czy podobne nadużycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: degr Re: przekonania się nie kupi... IP: *.chello.pl 18.03.06, 18:10 nie no co ty mowisz? zus jest super, zus jest cudowny - 180 tysiecy piechota nie chodzi a pani dyrektor musi miec przeciez nowe biuro na 1500 m kw., z lamparcia skora i kominkiem... Pikula oddaj kase!! Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: Jacek Pikuła zszedł z ulicy 21.03.06, 01:37 Problem chyba tez w tym, ze "wladcy" tego miasta maja zle sumienie....(?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DNO Re: Jacek Pikuła zszedł z ulicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 23:08 NAJGORSZY prezent od Balcerowicz to ZUS chilijski ktory zniszczył tysiące Polaków i zadna władza nic nie robi w tym kierunku Bandyckie potraktowanie symbolu Katowic Jacek walcz bo dzieci Cię potrzebuja Odpowiedz Link Zgłoś