Dodaj do ulubionych

Tania benzyna w Katowicach

27.05.07, 22:24
Pytanie moje brzmi - gdzie w Katowicach zatankuję tanie i dobrej klasy
paliwo ?? Zawsze tankuję na Shell'u na Mikołowskiej koło Pałacu Młodzieży, bo
mam blisko :P W piątek litr bezołowiówki 95 kosztował 4.29 PLN. Tańsza o 10
groszy na litrze była benzyna również na Shell'u, ale koło SCC. A może gdzieś
jest naprawde tanio ??
Obserwuj wątek
    • Gość: vx Re: Tania benzyna w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 14:02
      JET na Bytkowie (koło MTK), w piatek,25 maja Pb95 bodajże 4,19 zł
      • kronopio77 JET przy Chorzowskiej (przed Wesołym Miasteczkiem) 01.06.07, 10:34
        kiedyś były specjalne obnizki od piatku do niedzieli, nie wiem, czy to jeszcze
        funkcjonuje, ale i tak to jedna z najtańszych (jeśli nie najtańsza) stacja.
    • Gość: adre Re: Tania benzyna w Katowicach IP: *.chello.pl 28.05.07, 15:16
      Na shellu z zasady nie jest tanio (taka polityka cenowa, że niby lepsze paliwo
      chociaż przecież biorą z tych samych rafinerii), stosunkowo tanie za to są JET
      (Bytkowska, Bracka, Kosciuszki - wylotowka na Mikołów), LOTOS (Mikołowska k.
      AWF, Francuska) i samoobsługowa NESTE (średnicówka k. Auchan, A4 przy Geant,
      Graniczna).
      • swoboda_t Re: Tania benzyna w Katowicach 28.05.07, 17:31
        JET (przynajmniej na Bytkowie), NESTE, Auchan przy Stadionie Śląskim. Niewiele
        droższe od tego ostatniego są zwykle Shell (przy tym samym skrzyżowaniu) i
        stacja pod wiaduktem DTŚ (róg Złotej i Chorzowskiej, nie pamiętam nazwy).
      • lupus76 Re: Tania benzyna w Katowicach 01.06.07, 14:56
        Gość portalu: adre napisał(a):

> Na shellu z zasady nie jest tanio (taka polityka cenowa, że niby lepsze
        paliwo
        > chociaż przecież biorą z tych samych rafinerii), stosunkowo tanie za to są JET
        > (Bytkowska, Bracka, Kosciuszki - wylotowka na Mikołów), LOTOS (Mikołowska k.
        > AWF, Francuska) i samoobsługowa NESTE (średnicówka k. Auchan, A4 przy Geant,
        > Graniczna).

Ja tankujęna Shell'u przy CH AKS na granicy Chorzowa i Katowic. Tam paliwo
        bywaa tańsze, niż na Neste ( Ostatnio, jak tankowałem - było 4,13, Neste miała
        w tym samym dniu 4,14) Poza tym moje autko "nie lubi" paliwa z Neste. Prycha i
        więcej pali. Z Jetem, Shelem i (gdy przyciśnie i w trasie trza zatankować)
        Orlenem nie ma żadnych problemów.
    • Gość: sss Re: Tania benzyna w Katowicach IP: *.chello.pl 29.05.07, 01:44
      Stacja Shell na gen.Jankego koło E.Leclerca. Moim zdaniem najtańsza w K-cach.
      • airborell Re: Tania benzyna w Katowicach 29.05.07, 13:25
        Gość portalu: sss napisał(a):

> Stacja Shell na gen.Jankego koło E.Leclerca. Moim zdaniem najtańsza w K-cach.

A możesz podać ceny np. w zeszłą sobotę?
    • Gość: Michal Re: Tania benzyna w Katowicach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.07, 21:57
      Zdecydowanie polecam stacje automatyczne Neste. Tankuję na stacjach tej sieci
      od paru lat i nigdy się nie zawiodłem na jakości, ani nie przepłaciłem. Należą
      do najtańszych, a paliwo jest dobrej jakości z Rafineri Gdańskiej. Jest to
      fiński koncern.
      Pozdrawiam
      • Gość: Aska Re: Tania benzyna w Katowicach IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.07, 16:09
        przez pare lat tankowalam TYLKO na Nesteprzy Auchan.
        po zmianie auta zaczelam tankowac na innej stacji.

chcialam sie dowiedziec ile pali moje nowe auto itd. zawsze tankowalam do
        pelna, spisywalam sobie kilometry, litry i te sprawy.

raz mi sie zdarzylo jakies "dziwne" tankowanie i wydaalo mi sie ze cos jest nie
        tak (jezlei chodzi o ilosc zatankowanego paliwa), ale nie mialam tego jak
        sprawdzic. zreszta - potem po obliczneiu spalania wszytsko bylo ok.

no i raz zatankowalam sobei na Neste. do tej pory spalanie na poziomie 6,7 -
        7,0 (w zaleznosci od warunkow itp). po zatankowaniu na Neste i "wyjezdzeniu"
        tego ich paliwa spalanie wyszlo mi prawie 8,0. kolejnym razem znowu
        zatankowalam na tej stacji co zwykle i spalanie wrocial do normy czyli ponizej
        7,0.

w tym czasie nie bylo zadnych napraw auta, nikt nie sciagnal mi paliwa, ani nie
        stalam wiecej w korkach czy jezdzilam po miescie czescie niz zwykle.

wiec:
        - albo byl przestawiony licznik (i zatankowalam mniej niz pokazalo)
        - albo paliwo bylo slabiutkie i tak wysokie spalanie wyszlo
        - albo..... niewiadomo co jeszcze.

od tamtej pory nie bylam na Neste i wole nie ryzykowac. chyba, ze cena benzyny
        zmusi mnie do tankowania na Neste*
        (mam karte stalego klienat na tej innej stacji i mam 4 gr mniej na litrze, co
        powoduje, ze palce zwykle 2-5 gr wiecej niz na neste).
        • Gość: adre Re: Tania benzyna w Katowicach IP: *.chello.pl 31.05.07, 18:49
          Karte masz zapewne na Lotosie, szczególnie tani jest ten na Francuskiej obok tepsy.
          • Gość: Aska Re: Tania benzyna w Katowicach IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.07, 22:03
            ano :-) na Lotosie tankuję w Chorzowie na Gałeczki. tuż za Tysiącleciem.

wczoraj 4,29 za 95-tkę, czyli 4,25 z kartą. na Neste była po 4,21.
    • Gość: rekma Re: Tania benzyna w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 07:18
      Na Paderewskiego, koło "Belga" zatankujęsz po 3,50 i jaszcze dostaniesz bon do
      następnych 10-ciu tankowań po 3,45 zł.
      • Gość: Aska Re: Tania benzyna w Katowicach IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.07, 10:59
        koło Belga jest Neste przecież ?!
    • Gość: Aska Piętek 1.06 IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.07, 11:08
      Katowice - Francuska.
      Orlen 4.39
      Lotos 4.37

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka