Gość: Adiunkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 20:11 Śledząc dość liczne głośne w mediach wydarzenia, jakie mają miejsce podczas rządów pewnych pań można dojść do wniosku, że doprowadzić to one moga tylko do upadku tej smutnej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: normalne??? Nikt nam nie nastawi złamanej szczęki IP: *.rudanet.pl 15.02.08, 22:05 Dyrektor Płazak jest niezłym ekonomistom ale taki sposób rozwiązywania problemów Szpitala doprowadzi wszystkie funkcjonujące Kliniki do stanu w jakim znalazła się Klinika szczękowo-twarzowa. Może wreszcie Płazak przestanie "czarować" że podnosi wynagrodzenia to i pracować będzie miał kto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yumi Nikt nam nie nastawi złamanej szczęki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 22:30 Gdzie pracują lekarzy, którzy odszli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro68 Re: Nikt nam nie nastawi złamanej szczęki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 00:38 Nigdzie nie pracują. Honorowo dla idei wybrali śmierć głodową z braku środków do życia;-) A na poważnie wystarczy otworzyć dowolny portal z adresami prywatnych klinik i gabinetów chirurgii plastycznej i stomatologii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Nikt nam nie nastawi złamanej szczęki IP: *.chello.pl 16.02.08, 02:39 MZ) do 30 tys (wg OZZL). I jest coraz gorzej, bo młodzi wyjeżdżają. O lekarzy się nie martw - bez problemu sobie znajdą nową pracę. Genialny pomysł - zatrudnić lekarza na 1/n etatu i niech zasuwa tak jak na pełnym etacie + dyżury. Nie dziwię się, że lekarze powiedzieli dość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Nikt nam nie nastawi złamanej szczęki IP: *.chello.pl 16.02.08, 02:40 Ucięło mi początek: Mamy w Polsce 77 tys. lekarzy (wg Ministerstwa Zdrowia), a brakuje nam od 15 tys. (wg MZ) do 30 tys (wg OZZL). I jest coraz gorzej, bo młodzi wyjeżdżają. O lekarzy się nie martw - bez problemu sobie znajdą nową pracę. Genialny pomysł - zatrudnić lekarza na 1/n etatu i niech zasuwa tak jak na pełnym etacie + dyżury. Nie dziwię się, że lekarze powiedzieli dość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Nikt nam nie nastawi złamanej szczęki IP: *.centertel.pl 16.02.08, 08:22 A który chirurg szczękowy (przypominam, że większość chirurgów z tej Kliniki Chirurgii Czaszkowo-Szczękowo-Twarzowej ma ukończony Wydział Lekarski) przyjmie do prywatnego gabinetu i zoperuje złamanie szczęki albo żuchwy; nie mówiąc o złamaniach oczodołu czy wielomiejscowych??? a co z ropniami twarzo-czaszki, które są bezpośrednim zagrożeniem życia????? Jak kogoś ząb boli to i tak nie będzie leczony przez tych chirurgów, bo oni się tym nie zajmują i wtedy rzeczywiście poszukaj sobie DENTYSTY!!!! Poza tym w tej Klinice są wykonywane skomplikowane operacje onkologiczne takie jak zabiegi Crile'a o których mało kto pamięta. Może i moja wypowiedź nie jest do końca obiektywna, bo jestem rodziną jednego z lekarzy; przeżywamy ten dramat razem i powiem szczerze, że takiego złośliwego, zakompleksionego, "małego" człowieczka jak ANDRZEJ PŁAZAK jeszcze nie spotkaliśmy. Na temat pensji to może tylko tyle: Kto w Was pracowałby na zmiany za 1100zł/miesiąc po "wielkich" podwyżkach przez cały miesiąc na zmiany (dzień i noc)?????? Wszyscy lekarze są nauczycielami ŚUM i ich głównym celem powinno być kształcenie nowych pokoleń lekarzy (to dla nich powinni mieć czas i siły), a nie niewolnicze wyrabianie kontraktu - to dodatkowa praca, która według mnie powinna być dodatkowo zapłacona. Na koniec 1 wiadomość: Ci wszyscy lekarze wyrazili chęć pracy na WOLONTARIACIE (za darmo), aby móc prowadzić zajęcia ze studentami i Pan Dyrektor oczywiście się nie wyraził zgody odpisując w swoim stylu tzn. "nie ma możliwości". I CO WY NA TO????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt, bo inteligen Re: Nikt nam nie nastawi złamanej szczęki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 13:28 Panie doktorze! Jesteście wspaniałymi specjalistami chirurgii szczękowo-twarzowej. 15 lat temu moja sąsiadka po wypadku znalazła się w Kilinice w zabrzu. Tylko dzięki takim jak Wy jest znowu sobą / a była to i jest piękna kobieta/ . Szokiem było to że mąż tej kobiety chciał w podziękowaniu dać prezent- iii...wszyscy lekarze zgodnie go wyrzucili !Pamiętam pod tą Klinika w Zabrzu byle drobne auta w rodzaju małych fiacików i polonezów.Tak trzymajcie- najwyższy czas byście byli wynagradzani za swą wiedzę , fachowość . To smutne że niejeden "biznezmen",wykształciuch po marketingu i zarządzaniu jest :"..dech zapiera od tego stanowiska: przedstawicielem handlowym " - i zarabia średnio od 3000- 5000 zł . No cóż prawdziwa inteligencja zawsze była spychana i miała służyć niedokształconym bogatym. Wstyd panie Premierze TUSK! Odpowiedz Link Zgłoś
pannartz Re: Nikt nam nie ...zabierze godności 16.02.08, 21:38 Szanowni Państwo, Koledzy, serdecznia gratuluję uczciwej decyzji i solidaryzuję się z Wami! Mam nadzieję, że znajdziecie rozwiązanie satysfakcjonujące wszystkie strony (w tym - przede wszystkim Wasze Rodziny i Pacjentów) i będziecie mogli wykonywać zawód w godnych warunkach. Po tej decyzji, nie musicie już jednak występować z upokarzającej pozycji petentów systemu - staliście się wolnymi ludźmi (jakkolwiek wieloznacznie gorzko to brzmi). Mnie ta sprawa dotyczy o tyle, że ja również mam za sobą podobną decyzję - o zmianie w ogóle zawodu. Wiem, jak ciężko jest rodzinie w takiej sytuacji, ale z pewnością ostatecznie będą z Was dumni, a godna postawa pozwoli Wam wyrównać rachunki w sposób rynkowy. Z pozdrowieniami i wyrazami szacunku i solidarności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skromny Asystent Re: Nikt nam nie nastawi złamanej szczęki IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.08, 00:38 Powtarzanie w koło tych samych idiotycznych bredni staje sie powoli nudne. A co Ty "Adiunkcie" masz do zaproponowania? Wbrew kasandrycznym i głupawym opiniom Uczelnia rozwija się i wychodzi na prostą. Kim jesteś? Zredukownym "nieudacznikiem", który nie zdołał uzyskać minimum potrzebnego do utrzymania sie w SUM, czy też klakierem Św. Wojciecha, który posiada wielokrotnie mniejsze kwalifikacje do kierowania Uniwesytetem niż dwóch poprzednich (przed 2005 rokiem) Rektorów razem wziętych. Upadek Uczelni owszem, jest w rękach i po stronie takich jak Ty. Chroń nas Boże i SUM przed głupotą, zaślepieniem i prymitywną nienawiścią "Adiunkta". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re Re: Nikt nam nie nastawi złamanej szczęki IP: *.eranet.pl 16.02.08, 11:34 Do skromnego asystenta klakiera biedaku błądzisz w jakim kierunku niby ta uczelnia sie rozwija trzeba być idiota aby nie widzieć nie slyszeć nie powtarzać.Ta uczelnia tonie a atmosfera jest tragiczna ten przykład dzisiejszego artykułu dowodzi ze władze nie potrafią poradzic sobie z zadnym problemem,za to na RW KARMI SIE NAS GLUPAWYMI OPOWIESCIAMI KTORE NIJAK SIE MAJA Z RZECZYWISTOSCIA.Nie ma tygodnia aby o tej uczelni nie pisano w kategoriach afer ,o jej osiagnieciach jakze cicho bo i gdzie one sa. Byle do wyborów tym razem nie damy sie nabrac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adiunkt Re: Nikt nam nie nastawi złamanej szczęki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 21:04 Drogie Panie z Babskiej Mafii, Seksmisji (tak sie o Was mówi nie tylko w gazetach), jestem wystarczająco płodnym twórcą, abyście w szale redukcji nie mogły dać mi wypowiedzenia. To nie mnie, ale moich kolegów z Kliniki (nawiasem mówiąc, świetnych lekarzy)spotkała sytuacja, że bez ostrzeżenia nawiedziły ich smutne panie z kadr wręczając podpisany przez Was dokumencik pozbawiający pracy. Jak bardzo było to zgodne z prawem- pokazały późniejsze procesy sądowe. Raczyłyście chyba zapomnieć, ze przez wiele lat Akademia nie łożyła ani grosza na prace naukawe (to nie błąd ortograficzny, wtajemniczeni posługują sie tym słowem na codzień)- to co? Mieli je fundować z pensji wysokości 1300 zł???? Niestety, drogie Panie, czasy się zmieniły: przyszła demokracja, ludzie chcą normalności i jawności, a nie babskiego zamordyzmu i trzymania gęby na kłódkę. Ludzie chcą wolności w realizacji SWOICH pomysłów, których nie ukradnie lub złośliwie nie utrąci PAN I WŁADCA NA KATEDRZE. Wstydźcie sie za to, co robicie: za "cichociemne" konkursy, których niekorzystnym z Waszego punktu widzenia wynikiem możecie manipulować, za popieranie mobbingu, nepotyzmu, niekiedy nawet jawnego sadyzmu. Nawet w podległym Wam szpitalu nie potraficie, jak widać, mediować w konflikcie. Chyba nie pomogą wyjatkowo duże, a w przypadku Pani Kanclerz wyjatkowo głupkowato upozowane (narcyzm, czy też talent raczej do reklamy proszku do prania lub podpasek ze skrzydełkami???)zdjęcia. Myślę, że czas do lamusa historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser Re: Nikt nam nie nastawi złamanej szczęki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 23:52 Kurcze, adiunkt, ale trafiłeś z tym komentarzem o Szewskiej Kurze... Niech wszyscy zocacza, jak wygąda na oficjalnej stronie www poważny (?) urzednik poważnej (????) uczelni... Tylko podpaski ze skrzydełkami.. www.slam.katowice.pl/page.php?370 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahm Nikt nam nie nastawi złamanej szczęki IP: *.netblok.pl 16.02.08, 06:36 Włos się na głowie jeży! Jak można doprowadzać do takiej sytuacji - miałem okazję być leczony m.in. przez osoby wymieniane w artykule i na zdjęciach i wystawiam in najwyższą ocenę - jak można doprowadzać do sytuacji by specjaliści opuszczali Klinikę? Przecież nie zatrudnią tam w zamian pracowników z agencji tymczasowych, sprzedawców samochodów, tokarzy, urzędników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skromniejszy Nikt nam nie nastawi złamanej szczęki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 07:13 Na jaka prostą wychodzi? Nie widzisz, ze nawet uchwały Senatu się utajnia. Znajdź Uchwały i poczytaj to zaspiewasz cieniutko pieśni o chwale rektor i kanclerz. Długi umarza się swoim po cichu. W Zabrzu łamie niezależność, doprowadza do upadku SK1. Czemu nikt jeszcze nie zawiadomił prokuratury o działaniu na szkodę zakładu pracy pupilka-likwidatora "derektora". To tez przykład jak z poprzedniej epoki- zawód dyrektor. A gdzie te dokonania ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukiwacz Prawda o Płazaku IP: *.centertel.pl 16.02.08, 09:39 to nie pierwszy tego dyrektora wybryk miasta.gazeta.pl/katowice/1,35063,4811662.html forum jest również ciekawe ciekawy jestem kto hołduje takim zasadom jakie prezentuje ten osobnik???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukiwacz Prawda o Płazaku IP: *.centertel.pl 16.02.08, 09:38 to nie pierwszy tego dyrektora wybryk miasta.gazeta.pl/katowice/1,35063,4811662.html forum jest również ciekawe ciekawy jestem kto hołduje takim zasadom jakie prezentuje ten osobnik???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rambo Nikt nam nie nastawi złamanej szczęki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.08, 12:40 Kibole drżyjcie..... bedziecie musieli natawiać z własnej kasy prywatnie, a nie mojej składki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KL Re: Nikt nam nie nastawi złamanej szczęki IP: *.eranet.pl 16.02.08, 16:38 Korupcyjny dyrektor stawia warunki - zgroza! Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Nikt nam nie nastawi złamanej szczęki 16.02.08, 22:08 brawo dyrektor! trzeba przeprowadzić lustrację majątkową konowałów i zakazać im pracy na ternie Wolski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabrze Re: Nikt nam nie nastawi złamanej szczęki IP: *.eranet.pl 17.02.08, 09:57 Wychodzenie na prosta jak naoisał pewien kretyn powyzej polega na tym ,ze likwiduje sie Klinike Chirurgi Szczekowo -Twarzowej w SK 1 w Zabrzu bo Zabrze jest be i nie warto przenosi sie pracowników do Katowic tu sprawe przejmuje w swoje rece aferzysta dyrektor szpitala i sprawe doprowadza do konca czyli w praktyce do likwidacji Kliniki , wystarczyło zrobic remont w Zabrzu i pozostawic Klinike na wydziale a nie przeprowadzac kosztownego remontu rektoratu ,nowa winda klimatyzacja nowe gabinety meble, czyli nowe koryto aby w komforcie podejmować kolejne kretyńskie decyzje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura z zelówką Re: Nikt nam nie nastawi złamanej szczęki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 09:38 Nie radzą sobie miernoty a raczej miernota K bo to ona tym kreci a T to tylko figurant,prawdziwa rzez ma nastąpić po wyborach gdyby zakładając czysto hipotetycznie ten duet by wygrał dlatego panowie profesorowie nie badzcie pewni swoich stołków......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drugi adiunkt Re: Nikt nam nie nastawi złamanej szczęki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 11:30 A może dlatego ten wrzask, że wreszcie sie ktoś wziął za porządki w tej uczelni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RE Re: Nikt nam nie nastawi złamanej szczęki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 13:29 Te porzadki w imie hasła TKM ,dziwne ,że ci porzadni sa tylko z opcji czerwonej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik szpitala Nikt nam nie nastawi złamanej szczęki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 11:47 Ciekawe czy wszyscy tak płaczący nad losem biednych ubogich szczękowców wiedzą, że poza dochodowymi praktykami prywatnymi są oni wszyscy zatrudnieni na CAŁYM etacie w SUM. W TYCH SAMYCH GODZINACH PRACY są jeszcze raz zatrudnieni przez szpital i mają dostać drugą pensję. Ale to mało - jeszcze chcą dodatkowo zarobić ciężką kasę za dyżury choć przedtem zgodzili sie pracować w systemie zmianowym - tak jak pracownicy CSK. Jak to się ma do płac lekarzy na etatach szpitalnych? A Płazak jaki jest taki jest ale to on musi dbać o finanse szpitala, bo inaczej będzie z tą placówką to samo co sie dzieje teraz w Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adiunkt Re: Nikt nam nie nastawi złamanej szczęki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 12:47 A może po prostu juz czas skończyć z tą fikcja i wyzyskiem w szpitalach akademickich? Proszę bardzo: mozna zatrudnić osobno lekarzy do nauczania studentów, którzy rzeczywiście będą świadczyć usługi na rzecz szpitala przez 1 godzinę, tak jak mu płacą, a osobno lekarzy do pracy wyłącznie w szpitalu. Przecież te szpitale, jak wszystkie inne, utrzymują sie z kontraktów z NFZ. Akademia płaci nauczycielom (raczej kiepsko zresztą)wyłacznie za działanlość dydaktyczno-naukową. Dlaczego nauczyciele akademiccy mają byc tanią, niewolniczą siłą roboczą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mielęckiego Re: Nikt nam nie nastawi złamanej szczęki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 13:31 Tak o finanse to on dba szczególnie swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dość bzdur Do Pracownika szpitala IP: *.centertel.pl 17.02.08, 21:12 SAME KŁAMSTWA: 1. szczękowcy nigdy się nie zgodzili na pracę zmianową 2. prywatne praktyki umożliwiają im pracę charytatywną w szpitalu 3. jeśli zarabiają takie kokosy u Płazaka to DLACZEGO nie pozwolił im pracować w szpitalu na WOLONTARIACIE ??????? więcej miałby dla siebie i swoich przydupasów!!! 4. sprawdź sobie w dyrekcji ich pisma do Płazaka pracowniku szpitala, abyś nie wypisywał/a więcej takich BZDUR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Do Pracownika szpitala IP: *.eranet.pl 17.02.08, 21:47 Tak czytam artkuły dotyczace SUM i najbardziej mnie ciekawi ile zarabia rzecznik tej uczelni tak infantylnych wypowiedzi trudno szukac na łamach prasy lub gdziekolwiek indziej skad taki talent wzięto i ile mu sie płaci za te bzdury z ktorych nic nnie wynika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Nikt nam nie nastawi złamanej szczęki IP: *.silesialan.pl 18.02.08, 14:50 Wszyscy myślą tylko o lekarzach a w służbie zdrowia nie pracują tylko lekarze są tez PIELĘGNIARKI SANITARIUSZE SPRZĄTACZKI KONSERWATORZY CIEKAWA JESTEM CO BY LEKARZE ZROBILI JAK BY CAŁA OBSŁUGA ZASTRAJKOWAŁA JAK ONI TERAZ ONI SWOJE TYŁKI WSADZA W PRYWATNE GABINETY A CO Z KADRĄ KTÓRA TAM PRACUJE NIECH POMYŚLĄ TEZ O INNYCH WSTYD CO WYPRAWIAJĄ ZA TOM PENSJE CO ŻEKOMO DOSTAJĄ TOBY TAKIMI AUTAMI NIE JEJZDZILI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjent Re: Prof.Cieślik IP: *.elgrom.laz.digi.pl 09.02.09, 23:55 Z Prof.zw.dr.n.med Tadeuszem Cieślikiem miałem doczynienia dwa razy. Pierwszy raz przy operacji wstawiania śrub oraz płytki na miejsce złamanej żuchwy jak i tydzień temu gdy miałem to wyciagane. Pierwszy raz w Zabrzy drugi w Katowicach. Kto został przy tylu zwolnieniach..? Jeden pożądny Prof. Który jest najlepszy w tym co robi. Ci co mieli z nim kontakt wiedzą jaki z niego człowiek, oraz lekarz. Mu w przeciwieństwie do tych lekarzy którzy mają kilka lat doświadczenia, nie uderzyły pieniażki do głowy.!! I bardzo dobrze bo kto by robił te zabiegi pielegniarki? Albo studenci..;/? Dlatego wkurzają mnie tacy lekarze którzy nie dośc że nic nie umieją to jeszcze ciężkie pieniądze za to chcą...;/ Oni poszli z powołania czy z powodu zarobkowych na studia medyczne..? bo raczej z powołaniem to nic wspólnego nie ma...!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszyscy,co mu dali Re: Prof.Cieślik IP: *.83.230.50.142.debacom.pl.e-zabrze.pl 14.10.09, 19:47 A ile wziął za to kasy od ciebie??? myślisz, że dlaczego taki był miły i pokazał co potrafi...! Moja matka musiała wziąźć pożyczkę, bo leżałem już tydzień i nic ze mną nie miał zamiaru zrobić! Tak też było w każdym przypadku. A jak nie miałeś kasy to miałeś wyciągane płytki bez narkozy! To największy łapówkarz bez sumienia jakiego znam! Odpowiedz Link Zgłoś