Gość: =D= IP: *.welnowiec.net 09.02.09, 23:15 Hmmm... to co w takim razie buduje się teraz przy Śląskich Technicznych Zakładach Naukowych? Jeśli to nie TO, w takim razie gdzie jest Sokolska 18? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Europejczyk Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą IP: *.chello.pl 09.02.09, 23:24 "Luksus ma być pełny, więc Rawa zostanie przykryta." A dlaczego? Kiedy w końcu Rawa zastanie oczyczczona? Co robi ten nieudaczny Uszok z jeszcze bardziej nieudacznym Kocurkiem, który onegdaj bajdurzył o przywróceniu rzeki miastu? Przy takim obiekcie,aż się prosi o stworzenie bulwarów ( ale takich prawdziwych,zielonych,z ławkami nad czystą rzeką),po których mogliby spacerować mieszkańcy. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą 10.02.09, 09:23 bo to jest luksus wg Uszoka. Zamiast oczyścić rzekę i tak jak na całym świecie sprawić by była atrakcją zakrywa się ją betonem. A co z przepisami?? W myśl prawa wodnego nie wolno odcinać dostępu do brzegu wód płynących...cóż, w Sołtysowicach prawo się nie liczy. Tu włada Sołtys Słońce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jim Re: Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą IP: *.domainunused.net 10.02.09, 10:55 Nie nazywałbym tego rzeką :) Ale za kilka lat kto wie? Z Rawą dużo się obecnie dzieje w Chorzowie i Świętochłowicach na całej długości, ciężkie miliony UE dała na rewitalizację koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u w a g a!!!!!!! Uwaga nowy Dworzec PKP Katowice IP: *.eimperium.pl 10.02.09, 12:18 otO nowy dworzec PKP w Katowicach www.koniorstudio.pl/#/pl/projects/place/katowice/katowice-dworzec-pkp/03/ Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą 10.02.09, 15:32 to może i coś będzie w Chorzowie i Świętochłowicach ale w Katowicach już nie bo rzekę się zabetonuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą IP: *.chello.pl 10.02.09, 17:31 O ile wiem, to właśnie w Świętochłowicach/Chorzowie rzekę ukrywa się pod betonem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (.)(.) Re: Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą IP: 89.100.241.* 10.02.09, 19:53 cala polska jeszcze czeka, az zabetonuje sie cale katowitze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą IP: *.chello.pl 09.02.09, 23:29 Gość portalu: =D= napisał(a): > Hmmm... to co w takim razie buduje się teraz przy Śląskich Technicznych > Zakładach Naukowych? Jeśli to nie TO, w takim razie gdzie jest Sokolska 18? Tam się buduje hotel, chyba 7 pięter. Też mnie ciekawi gdzie to ma stanąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą IP: 193.153.73.* 09.02.09, 23:29 Bez dwóch zdań to jeden z najbardziej szkaradnych projektów, jakie w życiu widziałem. Doprawdy, trzeba mieć jaja, żeby się pod tą orgią tantedy podpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dxz Re: Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 23:50 nie napinaj sie tak chlopcze, bo sie zesrasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skeezy Re: Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą IP: *.chello.pl 10.02.09, 20:34 Widać, że światłowód na wiochę dotarł... Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą 09.02.09, 23:57 Gość portalu: =D= napisał(a): > Hmmm... to co w takim razie buduje się teraz przy Śląskich Technicznych > Zakładach Naukowych? Jeśli to nie TO, w takim razie gdzie jest Sokolska 18? Tam, gdzie obecnie jest sklep ze sprzetem do nurkowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.09, 00:09 No dobra a co z tymi planami(jakies 2 lata temu)Rynku,zdechly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą IP: *.sol2.cable.ntl.com 10.02.09, 00:11 tam buduje Medusa Group biurowiec www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=625163 mom nadzieja ze lo to Ci chodzi. Niy wiym nic wiyncyj bo mnie w Kato niy ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loop Re: Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą IP: 195.116.133.* 10.02.09, 05:33 Hollybrook miałby powstać po drugiej stronie ŚTZN, od strony banku śl. a obecna budowa to hotel angelo www.pkt.pl/mapalocation.ds?newSearch=true&tab=location&where=Katowice%2C+sokolska+24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą IP: *.sol2.cable.ntl.com 10.02.09, 00:14 stara zasada buduj w kryzysie zarabiaj na hossie. ciekawe jak kredyty pochytaja. tak czy inaczyj mega brzydkie te apartamenty adalbert adalbertowski sie niy przylozyl. skolosko niy bydzie udano po tych wszyjstkich realizacjach na niyj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menschenfresser Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.02.09, 00:22 Wiec to pieprzenie o rekultywacji Rawy, o forsie unijnej, o pieknych brzegach i plantach do spacerowania itp. - to ino pieprzenie Uszoka, Kopla i koleszków ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanin porazka IP: *.c201.msk.pl 10.02.09, 01:36 Wyglada jak architektura rodem z komunistycznego Belgradu. I ten pomysl z drewnianymi, zewnetrznymi zaluzjami. Kto byl, to widzial, jak wygladaja po 20 latach uzytkowania... I pomyslec, ze w latach 20. wzorowalismy sie na najlepszych pomyslach rodem z Nowego Yorku. Jednym slowem - tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor pozyjemy zobaczymy IP: *.gprs.plus.pl 10.02.09, 06:32 mnie tylko jedno rozwala - 10 kondygnacji garazu!!!! jak wjade na 10 to od razu wysiadam się zrzygać :) a moim zdaniem to bedzie komercyjna poracha - ale NFI to jet porazka tak czy owak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: pozyjemy zobaczymy IP: *.gprs.plus.pl 10.02.09, 06:36 pradykcja: bi.gazeta.pl/im/6/6252/z6252966X.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: pozyjemy zobaczymy IP: *.centertel.pl 10.02.09, 08:19 Poczekajcie, Uszok Wam zbuduje luksus.Wybierzcie go na nastepną kadencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwaga Dworzec!!!! n o w y d w o r z e c PKP!!!! IP: *.eimperium.pl 10.02.09, 12:20 www.koniorstudio.pl/#/pl/projects/place/katowice/katowice-dworzec-pkp/03/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u w a g a !!! u w a g a nowy Dworzec PKP IP: *.eimperium.pl 10.02.09, 12:21 www.koniorstudio.pl/#/pl/projects/place/katowice/katowice-dworzec-pkp/03/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hoggart Jupiter Plaza,doprawdy porażająco "piękna" archite IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 08:19 Jupiter Plaza,doprawdy porażająco "piękna" architektura, toż to cofanie się w rozwoju i dodatkowe oszpecanie centrum Katowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siostra z Bytomia Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.09, 08:24 i tak będą tam mieszkać same GOROLE z korzeniami w kielcach albo będzinie więc kogo to beloł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą IP: *.sol2.cable.ntl.com 10.02.09, 14:47 czyli uwazosz ze niy ma bogatych Slonzokow?? jo bych sie spierol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Jupiter Plaza czy Cubus??? IP: *.chello.pl 10.02.09, 10:27 A ja byłem przekonany że to do Cubusa (kino Helios) doprawiono jakies dodatkowe elementy zewnętrzne!!! Czy nie macie takiego wrazenia ze to prawie bliźniaczy projekt??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eli Re: A co na to częstochowianin Waldemar Bojarun? IP: *.chorzow.um.gov.pl 10.02.09, 13:42 masz złe informacje jotdee:))))))))))))śmiechu warte co ty piszesz człowieczku albo i nie człowoeczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arch&young luksus na miarę Sołtysa IP: *.acn.waw.pl 10.02.09, 11:51 w Urzędzie nie wiedzą co to Miasto?! Rawę zakryć, garaże w poziomie ulicy do 10p. a gdzie sklepy, usługi w poziomie miasta? tu sprowadza się Rawę pod ziemię, a nie garaże! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u w a g a !!!!!!!! PKP IP: *.eimperium.pl 10.02.09, 12:23 arch&young zobaczcie nowy dworzec pkp katowice www.koniorstudio.pl/#/pl/projects/place/katowice/katowice-dworzec-pkp/03/ ładny prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: PKP IP: *.chello.pl 10.02.09, 17:39 To tylko koniorowa wizja. Rozmowy PKP toczy z zupełnie z kim innym (jest "obowiązuje" więc inny projekt- prezentowany zresztą też w Gazecie- o wiele "ładniejszy" od tego). I nie wstawiaj w forum w kilku miejscach tej samej "rewelacji"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: PKP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 20:47 Mnie tam konior kojarzy sie z koniobijcą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fjgf kiedy powstaną mieszkania dla normalnych ludzi? IP: 194.126.165.* 10.02.09, 12:02 tzn takich ktorych nie stać na 7tys/m2, jestem młodym człowiekiem ale jakby popatrzeć na dokonania komuny jeśli chodzi o bydownictwo to nasza 20 letnia demokracja nie dorasta im do pięt. Tak jak za komuny na mieszkanie trzeba czekać po 5-6 lat to ma byc wolność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą IP: *.gprs.plus.pl 11.02.09, 22:00 życzę temu architektowi i miastu aby to wybudowali moze bedzie to początek tych obiecanych inwestycji w katowicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 .. obserwator Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą IP: *.gprs.plus.pl 11.02.09, 22:11 no tak no tak ja rowniez czekam az to zaczną budowac. przy takiej dużej skali trzeba mieć głowę aby zastosować odważne rozwiązania. patrąc na to i na poprzednie realizacje projektanta znów zrobił to z klasą. suuuuuuuuupppppppeeeeeerrrrr. przy okazji zobaczyć trzeba jego stronę !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa ewa Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą IP: *.gprs.plus.pl 11.02.09, 22:24 budynek ladny i odważny ... gratuluję inwestorowi i architektowi. co do jego strony wystarczy wpisać : wojciech wojciechowski architekt polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISIEK Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 07:56 TAK TRZYMAĆ JESTEM ZA ABY BYŁO TAKICH WIĘCEJ W NASZCH UKOCHANYCH KATOWICACH Odpowiedz Link Zgłoś
extraschaf Re: Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą 12.02.09, 08:51 Jasne, już mamy istny las wieżowców, jak w centrum Frankfurtu. Patrzcie, jak rośną w oczach Silesia Towers koło mega-blaszaka na Dębie! (tak zaśmieconego, zdewastowanego miejsca, jak teren tej "budowy" od dawna nie widziałem). Ach, te Apartamenty Moderna na Mikołowskiej - Deweloper Roku Europy Środkowowschodniej 2007 przechodzi tam samego siebie! Oglądając powierzchnie biurowe klasy A w Silesia Atrium na Korfantego po prostu oczy można zgubić... Misek, wyłącz Caps Lock i otwórz oczy. A najlepiej wyjedź choć raz z Katowic i zobacz, jak wygląda prawdziwe miasto, prawdziwa komunikacja i jak działa prawdziwy magistrat. Bo to, co masz tu to somalijski kabaret. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISIEK Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 09:41 WIEM ŻE POLITYKA KOMUNIKACYJNA W NASZYM MIEŚCIE NIE ISTNIEJE WIEM JAK TO ROBIĄ W INNYCH KRAJACH. ALE W KOŃCU OD CZEGOŚ NALEŻY ZACZĄĆ. NIE ANALIZUJĄC POCZYNAŃ NASZEGO MAGISTRATU DOBRZE ZE SĄ INWESTORZY KTÓRZY JESZCZE CHCĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dementi krzyczacy MISIEK - Ty chyba z Magistratu jestes IP: *.acn.waw.pl 12.02.09, 12:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą IP: *.nll.se 16.02.09, 12:10 Bardzo przepraszam, ale czy nikt nie widzi, ze ten projekt budynku jest po prostu paskudny?! Zrobcie cos z nim, prosze, zanim zostanie wybudowany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro miro Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 08:30 andrzejku chyba przesadzasz budynek jest fajny nawet b.fajny a ty może podaj co dla ciebie jest fajne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysio Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 08:46 najłatwiej to krytykować andrzej kim ty jesteś masz jakieś wykształcenie masz poczucie estetyki jak możesz krytykować coś co nie jest skończone zobacz jaka skala budynku wyobraź sobie jaka to jest kubatura ja jeste również architektem i wiem jak trudno operować tą skalą a ci co to projektują Jupitera znają sie na tym wierz mi że się znają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek w Jupiter Plaza, czyli będzie luksus nad Rawą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 11:37 ale czad bardzo mine sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś